גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלונה ברקת: "קבוצת כדורגל יכולה להגיע לאיזון אם תצליח באירופה"

ימים ספורים לפני גמר היורו קיימו "גלובס" וקסם מדדים מפגש שני בסדרת "שער היורו", במהלכו צפו הנוכחים בחצי הגמר ■ אורחת המפגש הייתה אלונה ברקת, בעלי הפועל ב"ש

אבנר חדד, אלונה ברקת, בועז נגר, יו"ר קסם מדדים, לירן צביה / צילום: תמר מצפי
אבנר חדד, אלונה ברקת, בועז נגר, יו"ר קסם מדדים, לירן צביה / צילום: תמר מצפי

"כל מה שאגיד לא יהיה טוב... אולי עדיף שלא אענה על השאלה הזו" - כך אמרה אלונה ברקת, הבעלים של אלופת המדינה בכדורגל הפועל באר-שבע, בתשובה לשאלה איך הרגישה ברגע בו שמעה לראשונה על עזיבתו של ערן זהבי לסין.

ברקת שוחחה ביום חמישי האחרון עם חגי גולן, העורך הראשי "גלובס", במפגש השני בסדרת אירועי "שער היורו" של "גלובס" וקסם מדדים מבית ההשקעות אקסלנס, מפגשים שכללו הקרנת משחקים מיורו 2016 לבכירי שוק ההון. הפעם ציפו הנוכחים למשחק חצי הגמר בין נבחרות צרפת וגרמניה.

אבל קודם לצפייה במשחק, בו ניצחה נבחרת צרפת שעלתה לגמר, פתח את הערב אבנר חדד, מנכ"ל קסם מדדים. חדד התייחס בדבריו לנושא חם אחר - סביבת ההשקעות בעולם שאחרי הברקזיט.

"לפני עשרה ימים נפגשנו כאן, שלושה ימים אחרי משאל העם בבריטניה ששלח את המדדים המובילים באירופה לירידות של 10%", הזכיר חדד, "דיברנו על הפרופורציות שבהן צריך להסתכל על אירועים מסוג זה ועל הסבלנות. ומה קרה מאז? 4 ימים לאחר מכן המדדים המובילים תיקנו ב-6% ואחר כך שוב ירדו ב-4%. זוכרים את אי-הוודאות שהייתה אחרי נפילת ליהמן ברדרס? מאז ועד היום המדדים המובילים בארה"ב עלו בכ-98%".

לדברי חדד, "גם כיום אנחנו בתקופת אי-וודאות, חווים תנודתיות רבה בשווקים וככל הנראה זה לא ייפסק בקרוב. כל עוד סביבת הריבית אפסית - ותאמינו לי היא תהיה אף נמוכה יותר - העצבנות והתנודתיות בשווקים רק תגבר כי זה המקום היחידי שכולם יכולים לבוא אליו כדי לחפש תשואה תמורת סיכון".

חדד הסביר כי "לא נוכל להילחם בזה, אבל כן נוכל למנף זאת כך שנשתמש בתנודתיות כדי ליצור תיק השקעות מאוזן ומבוסס לטווח ארוך. ככל שתיק ההשקעות יתבסס על המדדים המובילים, כך תגבר היכולת שלו להתגבר על 'באמפרים' בדרך. נכון, הברקזיט זה 'חתיכת באמפר', אבל המדדים הם כמו רכב שטח - מרגישים אי-נוחות קלה וממשיכים הלאה. ההיסטוריה מראה לנו שהשקעה במדדים לטווח הארוך פיצתה על כל סיכוני הזמן שבדרך ו אין סיבה שזה לא יחזור על עצמו". מיד אחרי דברים אלה, עלתה ברקת לבמה לסדרה של שאלות ותשובות עם חגי גולן.

- גולן: אלונה שלום, התרגלת כבר להיות אלופה?

ברקת: "זה מאוד נעים. מאוד רצינו את האליפות ובמשך הרבה זמן, ואנחנו שמחים שהצלחנו לעשות את זה."

- לא כולם יודעים או זוכרים, אבל כמעט נכנסת לבעלות במכבי תל-אביב בתקופת לוני הרציקוביץ. מה גרם לך לרכוש את הפועל באר-שבע? ולמה בכלל קבוצת כדורגל?

"נכון, נוצרה סיטואציה שבה יכולתי להצטרף לבעלות במכבי, לוני הוא איש יקר ושכן שלי. תמיד האמנתי שהכדורגל הוא פלטפורמה לשינוי חברתי. הפועל באר-שבע היא הרבה מעבר לכדורגל, אני רואה יומיום את הדברים שהצלחנו להשיג בעיר הזו בזכות הכדורגל".

- איך נוצר החיבור דווקא לבאר-שבע?

"אני בת הדרום, גדלתי באשקלון, אבל החיבור להפועל באר-שבע נוצר דרך אלי אללוף שחיבר אותי לעיר. אללוף, המכהן כיום כיו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, כיהן בעבר כמנכ"ל קרן הפילנתרופיה רש"י וכחבר במועצת העיר באר-שבע".

- ומה, פשוט הודעת למשפחה?

"הודעתי למשפחה ואלי אמר: מה? את בטוחה? אולי זה לא רעיון כזה טוב. יכתבו עלינו, ידברו עלינו. והילדים אמרו לי: אמא, יקללו אותך! ואז הם התחילו להדגים לי, קיללו אותי איזה רבע שעה עד שאלי אמר להם: מספיק, רואים? היא בסדר עם זה".

כשברקת אומרת "אלי" כוונתה כמובן לבעלה, אלי ברקת, אחיו של ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים. האחים אלי וניר החלו לשייט אל משבצת המולטי-מיליונרים עוד בשנות העשרים לחייהם, לאחר שהשקעה בת 400 אלף דולר שביצעו ביצרנית הפיירוול הישראלית צ'ק פוינט הניבה לכל אחד מהם רווח עצום של 120 מיליון דולר.

- יש אנשים שאומרים שבעלך קנה לך קבוצת כדורגל. מה את חושבת על כך?

"עצוב לי שב-2016 עדיין מדברים בסגנון הזה, לא הייתי רוצה שידברו ככה לבת שלי. במציאות בה נשים בישראל מכהנות בעמדות מפתח ועושות עבודה מדהימה, אין מקום לאמירה כזו".

- ההשקעה בקבוצת כדורגל בישראל היא פילנתרופיה?

"לצערי, זה עדיין לא ביזנס אמיתי. אני מסתכלת על זה כהשקעה. הלכנו למקום שמאוד התחברנו אליו ודרך זה עשינו דברים נהדרים. הפועל באר-שבע היא המועדון הכי חברתי בארץ".

- לא מפריע לך שרוב הכסף, רוב ההשקעה, הולך בעצם לכיס של שחקני כדורגל כוכבים? לא עדיפה השקעה ישירה בקהילה?

"האליפות של הפועל באר-שבע היא אמצעי לתהליך. האליפות אומרת לכל ילד בבאר-שבע שכל אחד יכול לחלום ולהגשים את חלומותיו. הייתה תחושה בבאר-שבע שרק בתל-אביב אפשר להגיע לתארים. לא בכדי 100 אלף איש באו לחגוג את האליפות הזו".

שבירת תקרת הזכוכית

ברקת רכשה את הפועל באר-שבע ב-2007. השנים הראשונה שלה במועדון היו לא קלות. "הרבה יותר קשה להצליח במקום כזה, השחקן הישראלי הבכיר מתחבר למועדונים שמביאים תארים או למועדונים במרכז הארץ", היא אומרת. "במשך שנים השקענו הרבה כסף בשחקנים בינוניים".

- היה לך רגע שבירה?

"כן. ב-2010, כשמאמן הקבוצה דאז, גיא עזורי, ניגש אליי ואמר לי שרכב ניסה להוריד אותו מהכביש. הרגשתי שנחצה קו אדום ואמרתי שאני לא מוכנה להמשיך ככה, שאני עוזבת. בסוף נשארתי, כי האוהדים שלנו החליטו לחיות במקום שהם והשחקנים גאים בו. ההתנהגות של האוהדים, דווקא בשנתיים שבהן נשארנו ליגה במחזור האחרון, הוכיחה לי את השינוי".

- מה הייתה נקודת השינוי, הרגע שבו התחלתם לטפס אל ההצלחה?

"ההחתמה של אליניב ברדה, שבו אני רואה שותף אמיתי לדרך. ההחתמה הזו שברה את תקרת הזכוכית, כך שבעקבות אליניב הגיעו לבאר-שבע שחקנים כמו מאור בוזגלו ומאמנים כמו אלישע לוי".

- מה חושבת על מודל הצוות הניהולי הזר של מכבי תל-אביב?

"כל אחד עושה מה שהוא מאמין בו ומתחבר אליו. לנו יש צוות ישראלי מופלא ולא הייתי מחליפה אותו בשום אופן. אנשי המנהלה שלנו הם המשהו הנוסף לגורם למועדון הזה להצליח".

- מותר לשאול כמה כסף הבאת מהבית להפועל באר-שבע?

"מותר לשאול, אבל אני לא אענה".

- מאות מיליונים.

"זה לא רלוונטי".

- האם לקבוצת כדורגל בישראל יש סיכוי לאיזון תקציבי?

"כן, הסיכוי קיים, אבל צריך קודם כל להצליח במפעלים באירופה. מכבי תל-אביב הביאה 80 מיליון שקל מליגת האלופות. זכויות השידור והפרסום כאן בארץ - זה עדיין רחוק מאירופה, אבל עם האצטדיונים החדשים הכדורגל כאן ממותג טוב ויותר אנשים באים למגרשים".

- את בתחום שיש בו מעט מאוד נשים.

"נכון, ואני מקווה שזה ישתנה. בהתחלה זה היה נראה קצת מוזר, לא ידעו איך לאכול זה, אבל היום זה כבר נראה בסדר. צריכים לשפוט אנשים לפי היכולות שלהם, לא לפי אם הם גבר או אישה. דווקא מהקהל שלנו קיבלתי פרגון מהרגע הראשון".

- תביאי עוד אליפות?

"כולנו נעבוד קשה כדי להביא עוד תארים לבאר-שבע".

אבנר חדד, אלונה ברקת, בועז נגר, יו"ר קסם מדדים, לירן צביה / צילום: תמר מצפי

עוד כתבות

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?