גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

RGE עתרה לביהמ"ש בדרישה להסיר הפקות המקור שלה מ-yes

בעלת ערוץ הילדים RGE הגישה תביעה נגדית בסכסוך שנמשך מאז סוף 2016 סביב הבעלות על הפקות המקור הבלעדיות שעשתה ל-yes ■ טוענת בתביעתה כי yes קיזזה תשלומי-עתק בהיקף 21.6 מיליון שקל

בזמן ש-yes והמנכ"ל שלה, רון אילון, נתונים בחקירת רשות ניירות ערך והחשדות החמורים שעלו במהלכה, לאחרונה הוגשה נגדם תביעה נגדית גם על-ידי RGE, שלה סכסוך מתמשך עם חברת הלוויין משלהי 2016. התביעה נוגעת לבעלות על התכנים ששודרו בערוץ הילדים של RGE, שממנו נפרדה yes בינואר 2017.

בתביעה שכנגד - שהוגשה בחודש שעבר לבית המשפט המחוזי בתל-אביב על-ידי RGE שבבעלות לן בלווטניק, אביב גלעדי ואודי רקנאטי, המחזיקה גם בערוץ 10 ובערוצי ספורט 5 - היא דורשת להורות ל-yes להסיר מספריית ה-VOD שלה את כל תוכני הפקות המקור לילדים שעדיין משודרים בה, בהתאם לפרשנות של yes למצב המשפטי בין החברות. מדובר בתכנים הכוללים סדרות ילדים ונוער כמו "שוברי גלים", "מריו" ו"אליפים".

בנוסף טוענת RGE בכתב התביעה כי yes קיזזה סכומי-עתק בהיקף של 21.6 מיליון שקל המגיעים לה - ובהם 6 מיליון שקל דמי יציאה שלהם מחויבת yes במסגרת ההסכם במקרה של הורדת ערוץ הילדים - והיא מסרבת להעבירם מאז הורדת הערוץ.

קצת רקע: בסמוך לפרידה של yes מ-RGE התגלה דבר קיומו של מה שכונה "נספח צד" או "מסמך סודי" שנחתם בין הצדדים במהלך הסיכום על החוזה האחרון ביניהם, בדצמבר 2012. לטענת RGE, משמעותו של המסך היא כי למרות מה שנכתב בחוזה המקורי, yes למעשה מוותרת על כל זכויותיה על הפקות המקור ש-RGE ביצעה עבורה מרגע הורדת ערוץ הילדים.

ב-yes, לעומת זאת, טוענים כי המסמך התייחס רק להפקות המקור המשותפות (אלה שמשודרות גם בערוץ הילדים שלה וגם בערוץ המקביל של הוט), וכי בכל הנוגע להפקות הבלעדיות שבוצעו עבורה, היא מחזיקה בזכויות עליהן למשך 10 שנים.

הסכסוך סביב הנושא כבר הגיע להכרעה של בית המשפט בראשית 2017, אז ביקשה yes מה שמכונה בשפה המשפטית "צו עשה" - כלומר, צו שיורה ל-RGE להעביר לה באופן מיידי את יתרת הפרקים של הפקת המקור הפופולרית "Oboy", שבשל הסכסוך הקרנתה הופסקה באמצע.

בית המשפט המחוזי החליט בסופו של דבר לא להורות ל-RGE להעביר ל-yes את פרקי הסדרה באופן מיידי, אך לא הכריע בסוגיה העקרונית - למי שייכות הפקות המקור. לאור הקביעה הזאת ב-yes החליטו להמשיך לשדר את כל הפקות המקור שהועברו לידיה לפני פרוץ הסכסוך, ובמקביל ממתינים הצדדים להכרעה העקרונית.

בשלב זה החליטו ב-RGE להגיש תביעה נגדית שבה הם דורשים להפסיק את השימוש שעושה yes בהפקות המקור שלה. "yes - ובפרט מנהלה רון אילון שעמו סוכמו הדברים - מודעים כמובן להתחייבות שלקחה על עצמה החברה (להפסיק לשדר את הפקות מקור עם הורדת הערוץ). אלא שנוכח הפוטנציאל העצום הטמון בתוכניות ערוץ הילדים, היא מבקשת לנצל לטובתה, בחוסר תום-לב מובהק, את חוסר הבהירות הקיימת (כביכול) במסמך... (מסמך שהחלק הרלוונטי בו נוסח על-ידי מר אילון ובאי-כוח yes)".

נראה כי לא במקרה מוזכר אילון בשמו פעמיים במהלך הפסקה הזאת בכתב התביעה. אפשר להניח כי ב-RGE מקווים שכעת, כשמעל אילון מרחפים חשדות כבדים וחמורים בהרבה, גם עדותו בעניין הנספח הסודי, שבה ינסה לשכנע את השופט כי מה שנכלל בו אינו נוגע להפקות הבלעדיות, תישמע אחרת.

"התנהלות בריונית וחד-צדדית"

עניין מעניין נוסף בתביעה נוגע למחלוקת הכספית שבין שני הצדדים. כפי שמציינים ב-RGE, לאחר שבית המשפט נמנע מלהורות לחברה להעביר לידי yes את פרקי "Oboy", החליטו בחברת הלוויין לקזז את הסכומים שכבר שילמו על הסדרה מסכומים אחרים שהיה עליה להעביר ל-RGE.

בינואר נשלח מכתב מטעם חברת הלוויין ל-RGE בו נכתב כי לאור העובדה שלא הועברו לידיה, בין היתר, כל פרקי "Oboy" שעבורם שילמה yes למעלה מ-10 מיליון שקל, החליטו בחברה לקזז סכומים אלה ואחרים מחובות שיש לה כלפי RGE. באותו שלב, כאמור, עמדו חובותיה של yes כלפי RGE, על-פי התביעה, על 21.6 מיליון שקל.

"מובן מאליו כי התנהלותה של yes הינה התנהלות בריונית וחד-צדדית המנוגדת לדין", נכתב בתביעה. לטענת RGE, לא רק ש"הודעת הקיזוז עומדת בניגוד גמור לקביעת בית המשפט... אלא שמדובר בהודעת קיזוז המנוגדת הן לדין הפרוצדורלי והן לדין המהותי".

אגב, ממכתב התגובה שנשלח באותו החודש על-ידי RGE עולה כי yes ביצעה את מהלך הקיזוז בזמן שהצדדים עדיין ניהלו את הליך הגישור שלהם באמצעות השופטת הילה גרסטל. "התנהלות זאת מעידה כי פניה של yes אינן מופנות לפתרון המחלוקת אלא להסלמתה", כתב אז המנכ"ל המשותף של RGE, ירון שגב, לאילון במכתב תגובה שצורף גם הוא לתביעה.

מ-yes נמסר בתגובה: "הזכויות להפקות המקור הבלעדיות שייכות ל-yes, וכל טענה אחרת שמנסה שוב ושוב RGE במצוקתה להעלות, היא מטעה ומתעלמת מהחלטת בית המשפט אשר דחה את עמדתה של RGE בעניין זה".

מ- RGE נמסר: "אנו משוכנעים שבית המשפט יבחן את כל העובדות ויקבל את עמדתנו".

המספרים שמאחורי הסכסוך היצרי בין yes ל-RGE נחשפים

ההשקעה של  yes

במסגרת התביעה שכנגד שהגישה RGE לבית המשפט, מפורטים גם ההסכמים שנחתמו בין שני הגופים והיו תקפים ל-2012-2016. ההסכמים שהוגשו לבית המשפט נחתמו בנוסח מחודש בדצמבר 2012, אך למעשה הם היו תקפים כבר לתקופה שהחלה באפריל אותה שנה, ואמורים היו להסתיים בסוף 2018. בהסכמים נקבע של-yes יש נקודת יציאה בסוף 2016, ותמורת 6 מיליון שקל היא יכולה להשתחרר מהחוזה, וכך אכן עשתה החברה בסופו של דבר.

ההסכמים הללו מעניינים משום שהם חושפים טפח מתוך תעשייה שברובם המוחלט של המקרים המספרים בה נותרים חסויים. ההסכמים בין שתי החברות כוללים שלושה נדבכים מרכזיים. yes שילמה ל-RGE מדי שנה עבור הפקת ערוץ הילדים, ובנוסף היא שילמה לה עבור מה שמכונה ההפקות המשותפות (תוכני ערוץ הילדים ששודר גם בהוט וגם ב-yes), וההפקות הבלעדיות ששודרו רק בערוץ הילדים של yes. אלה האחרונות עומדות כעת במרכזו של הסכסוך המשפטי.

לגבי הפקת הערוץ, בחוזה נקבע כי yes תשלם ל-RGE מדי שנה 11.86 מיליון שקל. מאחד הסעיפים המעניינים בהסכם עולה כי אף שערוץ הילדים מוצע בחבילת הבסיס, ולקוחות yes אינם משלמים עליו ישירות (בניגוד למה שקורה בערוצי הפרימיום, למשל בתחום הספורט, אז הצדדים חולקים ביניהם את ההכנסות), במקרה ש-yes תרשום ירידה בכמות המנויים הכללית שלה, הדבר יבוא לידי ביטוי גם בגובה התשלום שיועבר ל-RGE. כך, לפי ההסכם אם מצבת המנויים של yes תפחת בחישוב שנתי ב-5% ומעלה, התשלום שתקבל RGE יפחת ב-75% מהירידה במספר המנויים. כלומר, אם מספר המנויים פחת ב-5% התשלום ל-RGE יפחת ב-3.75%. אם מספר המנויים יפחת ב-10%, התשלום יפחת ב-7.5% וכן הלאה.

בתקופת ההסכם לא נרשמה ירידה במצבת המנויים של yes, אבל ייתכן כי ניתן להסיק מכך שכשאנחנו קוראים בתקופה האחרונה על ירידה בהיקף המנויים של yes והוט, לפחות בחלק מהמקרים הדבר בא לידי ביטוי גם בירידה בהוצאה שלהם על תוכן. אגב, במקרה של עלייה בכמות המנויים מעבר לנתון ההתחלתי ביום חתימת החוזה, RGE לא הייתה זכאית לתשלום גבוה יותר.

ערוץ נוסף ש-RGE סיפקה ל-yes הוא ערוץ לוגי, המשדר תוכניות מדע והעשרה לילדים ולנוער. הערוץ הזה אינו נכלל בחבילת הבסיס, ולפי ההסכם בין החברות הן חולקות בהכנסות שמתקבלות ממנוייו. בשנה הראשונה לחוזה, 2013, זכתה yes ל-60% מההכנסות ו-RGE ל-40%, ובהמשך חלוקה הייתה של 50%-50%. בהסכם נכתב כי yes רשאית לספק את הערוץ לכל עובדי החברה בלי לשלם על כך ל-RGE, וכן לעד 2,800 מנויי האנלימיטד, החבילה הכוללת את כל הערוצים.

רווחי הפקה בגובה 10%

yes והוט מחויבות רגולטורית להשקיע מדי שנה 8% מהכנסותיהן בהפקות מקור. את המחויבות הזאת הן מממשות בשני מסלולים. 50% מהסכום הן מחויבות להוציא לחברות חיצוניות שמפיקות עבורן ערוצים (כמו RGE שהפיקה את ערוץ הילדים) ו-50% מהסכום מושקע בערוצי הבית (כמו yes דוקו). בשני המקרים הערוץ אינו מפיק בעצמו את התכנים, או לפחות לא את כולם, אלא פונה לחברות הפקות שהן אלה שמפיקות בפועל את התכנים.

במסגרת המחויבויות הרגולטוריות שנוגעות להשקעה בתכנים - שהן רבות וסבוכות - שתי החברות מחויבות להשקיע 27.5% מכלל השקעתן בהפקות מקור, בהפקות מקור המיועדות לילדים ולבני-נוער. ואולם, בפועל גם הוט וגם yes מנתבות לתוכן הילדים סכומים גדולים בהרבה. yes למשל השקיעה ב-2014 כמעט 60 מיליון שקל בהפקות לילדים ולנוער, ואלה היוו כ-45% מכלל השקעותיה בהפקות מקור.

כפי שניתן לראות מההסכם, נתח לא קטן מהמחויבות הזאת יצא לפועל דרך RGE, שלה מותר לגזור קופון של 10% מהסכומים הללו בדמות "רווח הפקה". על-פי ההסכמים בין החברות, yes ניתבה מדי שנה 8.4 מיליון שקל למה שמוכנה "הפקות משותפות" בערוץ הילדים. כלומר, תוכניות ש-RGE דאגה להפיק עבור הערוץ ושודרו גם ב-yes וגם בהוט (וכמובן שבמקביל גם הוט שילמה את חלקה עבורן).

סכום גדול יותר השקיעה yes בהפקות הבלעדיות, ששודרו רק ללקוחותיה. הפקות אלה הן אחד מכלי הבידול המרכזיים של yes ושל הוט, בעבר בין שתי החברות הוותיקות, וכיום יש להן תפקיד גם בשימור מנויים שמעוניינים לעבור לחבילות הזולות יותר שמציעות סלקום ופרטנר.

על-פי ההסכם עם RGE, yes העבירה לחברה 13 מיליון שקל בכל אחת מהשנים 2013 ו-2014 על מנת שזו תפיק לה תכנים בלעדיים. ב-2015 גדל הסכום ל-15 מיליון שקל, וב-2016 הוא עלה עוד ל-16.6 מיליון שקל. אם yes לא הייתה מנצלת את נקודת היציאה שלה בתום אותה שנה, זה הסכום שהיא הייתה מעבירה ל-RGE גם ב-2017 וב-2018.

כלומר, ב-2016, השנה האחרונה לקיום ההסכם, העבירה yes באמצעות RGE 25 מיליון שקל ממחויבויות ההפקה שלה, ו-RGE גזרה מהן רווח של 2.5 מיליון שקל. במקביל, כאמור, פעלה RGE באופן דומה גם מול הוט (שצפויה להיפרד מערוץ הילדים ב-2018), ואפשר להניח שרשמה שם רווחי הפקה בהיקפים דומים.

x

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?