גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צביקה שרף: "הדבר שאני אוהב זה לאמן"

במפגש "הפודיום יורוסל" של "גלובס" בשיתוף "קסם מדדים", התארח בשבוע שעבר צביקה שרף, מי שאימן בעבר את מכבי ת"א ואת נבחרת ישראל בכדורסל ■ שרף סיפר מה הוא חושב על מעמד המאמן בישראל, מה מצבו של הכדורסל הישראלי, וכיצד הוא היה זה שהתניע את פרשת ישראל ביתנו

בועז נגר, לירן צביה, צביקה שרף, אבנר חדד ואופיר פרבר / צילום: שלומי יוסף
בועז נגר, לירן צביה, צביקה שרף, אבנר חדד ואופיר פרבר / צילום: שלומי יוסף

בדצמבר 2014, כשהיה בעיצומו של מאבק נגד שחיתות באיגוד הכדורסל, אמר צביקה שרף - אחד המאמנים המובילים והוותיקים בישראל ל"גלובס", שיש פרשה שנחקרת במשטרה והוא מנוע מלדבר עליה. במפגש נציגי המשקיעים המוסדיים הגדולים והמובילים במשק, "הפודיום יורוסל", של "גלובס" בשיתוף "קסם מדדים", שהתקיים בסוף השבוע שעבר בהיכל המכבים בתל-אביב, הודה שרף שהפרשה המדוברת היתה פרשת ישראל ביתנו והוא זה שהתניע אותה.

עוד השתתפו באירוע - בועז נגר, יו"ר קסם; אבנר חדד, המנכ"ל; לירן צביה, מנהל דסק מוסדי; ואופיר פרבר, סמנכ"ל השיווק.

"יום אחד", סיפר שרף, "יו"ר איגוד הכדורסל לשעבר, אבנר קופל, שיושב היום איפה שהוא יושב (במאסר, ל"ר), הביא מיליון שקל מישראל ביתנו לכדורסל. כשהגענו לאסיפה הכללית לאישור המאזן, אני שואל מה זאת העמלה של מאה אלף שקל? אומרים לי בשביל לקבל כסף, מיליון שקל, היינו צריכים לשלם 100 אלף שקל עמלה. שאלתי, למה זה לא הובא פה לאישור? על כסף של ממשלת ישראל צריך לשלם עמלה? אמרו לי, יש לך בעיה, לך למשטרה'".

- והלכת.

"הייתי אז מאמן מכבי ראשל"צ. כל יום שני בבוקר, כשהיה לי חופש בבוקר, ישבתי ב-433, ונתתי עדויות. אחרי שלושה שבועות, החוקר אמר לי בוא נתרכז בנושא של ישראל ביתנו, הייתה שם קבלה של אשתו של מנכ"ל משרד החקלאות על העמלה. חצי שנה אחרי זה היו מעצרים בבוקר. לא רציתי להכניס אף אחד לבית סוהר. רציתי בסך-הכל לא לשלם 100 אלף שקל עמלה על כסף של מדינת ישראל".

סמנכ"ל תפעול ולא מנכ"ל

- בוא נדבר על כדורסל. כבר עונה שנייה שאתה לא נמצא על הקווים, גם פיני גרשון, ארז אדלשטיין. מעמד המאמן בישראל קטסטרופלי.

"יש לי הרבה כובעים.אני עושה הרבה דברים ועשיתי הרבה דברים, אבל הדבר שאני אוהב זה לאמן. ואין לו תחליף. אני אוהב לאמן אני רוצה לאמן. אבל אני אולי אחרון המוהיקנים שלא חורג מהעקרונות שלו, לא ברמת שכר, לא ברמת שליטה בקבוצה. היום מחפשים מאמנים שהם יותר נוחים להנהלה, יותר נוחים לשחקנים, ובסופו של דבר פוגעים במעמד המאמן. מקבלים מאמן לא סמכותי, לא בעיני השחקנים, לא בעיני הצופים, לא בעיני העיתונות, ולא בעיני השופטים. בהשאלה מעולם העסקים, המאמן הוא מנכ"ל, וכשמנכ"ל לא עומד ביעדים הדירקטוריון יכול לפטר אותו. למה כשמאמן מפוטר יש כזאת דרמה? אולי כי המאמן היום הוא רק סמנכ"ל תפעול, ובחלק מהמקומות פחות מזה. זה לא סוד שחודשיים לפני סוף העונה הקודמת מכבי תל-אביב ביקשו ממני לבוא לאמן. היה לי קשה, וכואב, ורציתי מאוד לאמן, אבל לא יכולתי לוותר להם".

- למה?

"הם בשום פנים ואופן לא רצו להבטיח את המשרה לשנה הבאה. ה-18 בדצמבר זה יום ההולדת שלי. ב-18 בדצמבר בשנה שעברה אמי נפטרה, ובאותו יום הייתי אמור להתמנות למאמן מכבי תל-אביב. הדרישה שלי הייתה לאמן שנה וחצי, שליטה בהחתמת השחקנים, ואז, באותה ישיבת הנהלה שלף מישהו את ההצעה. אני מביא את המאמן הכי טוב שהיה בעולם ואני לא מוניתי. חודשיים לפני סוף העונה, עוד פעם באו אלי, אחרי הפסד למכבי חיפה, ושוב אמרתי, לא שיניתי את עקרונותיי, אני מוכן להיות המאמן, עם חוזה לשנה הבאה, עם סמכויות להחתמת שחקנים לשנה הבאה, אמרו לי לא. אז עם כל הקושי וכמה שכאב לי, סירבתי".

- ואולי ניצלת, כי מאמנים נושרים מתפקידם כמו עלים בשלכת. לאף אחד אין סבלנות היום לעקרונות.

"מאמנים במדינת ישראל, מילדים, נערים, בוגרים, וליגה ראשונה, מקבלים שכר עבור 10 חודשי עבודה. אפילו דיילים ודיילות באל-על כבר יצאו מזה. לא כולם מעבירים, לפי חוקי המדינה, את התנאים הסוציאליים. פנסיות אין, מאמנים מוכנים לעבוד בגרושים, ומכיוון שהמאמנים האלה רעבים לעבודה, צריכים לפרנס משפחה, אז הם מוכנים להתקפל. אני לאורך חיי השתדלתי גם לעבוד בעבודות אחרות. השתדלתי לחסוך".

- אתה פנסיונר של אגד.

"הייתי מנהל משחק מכריע מול ריאל מדריד ובדרך חזרה בודק את השמירה במוסך שאני ניהלתי, אם השומרים לא ישנים. מוסר עבודה אי-אפשר ללמד אותי, כי קמתי בחמש וחצי בבוקר, אני קם עד היום בשש, הייתי הולך לישון בשתיים עשרה בלילה. יש גם מודה חדשה שמביאים מאמנים זרים, ומאמנים זרים לא משלמים מס. אז, גרינברג במכבי אשדוד, מקבל בדיוק חצי מהכסף שקיבל מאיר טפירו, כי על מאיר טפירו שילמו מס, ועל מאמן אמריקאי לא".

- מצב הכדורסל הישראלי כל-כך גרוע שצריך לחסוך?

"המצב של הכדורסל הישראלי יחסית טוב, בטח במכבי תל-אביב והפועל ירושלים. לא כל אחד מוכר עשרת אלפים אימונים, וכל הדברים האלה. אבל כולנו מתוקצבים על-ידי העירייה, ליגת ווינר, וכל הדברים מסביב, מביאים לכל קבוצה כ-2 מיליון שקל, מוכרים מנויים, יש ספונסרים. יו"רים בליגה הראשונה מקבלים משכורת 12 חודש, לטווח ארוך, עם כל התנאים, כולל הפנסיות, והמאמן או מתחלף פעמיים-שלוש בשנה, או אחרי 10 חודשים במקרה הטוב".

- מכבי עברה השנה ניתוח קשה בעקבות אחת העונות הגרועות בתולדותיה, וסכומי עתק שירדו לטמיון. אתה תומך באסטרטגיה החדשה של החתמת שחקנים טרם פריצתם ולא כוכבים גדולים?

"זה לא גורף. רול שבא מקבוצה בינונית בטורקיה, בטישקאט. פראחוסקי, שלדעתי זו לא החתמה טובה. יש כאלה שהם בסוף הקריירה, יש כאלה שהם באמצע, יש כאלה שהם בתחילה. זאת לא אסטרטגיה".

- אבל לשלב ישראלים גם ביורוליג, ולא רק בליגה הישראלית, זאת האסטרטגיה של נבן ספאחיה.

"כן, יש שני שחקנים ישראלים, צעירים, מוכשרים - אחד הוא איתי שגב שהדעות עליו חלוקות ואני מאוד אוהב אותו, שצריך לשקם דברים מבחינה התקפית, אבל הוא שחקן הגנה טוב, שחקן ריבאונד טוב, מאוד מוכשר, ויש את יובל זוסמן, שכבר בשנה שעברה היה צריך לקבל דקות משחק, ואמור להיות אחד מהשחקנים הישראלים הגדולים ביותר שיהיו בשנים הבאות, אני חושב שברמה של מיקי ברקוביץ ודורון ג'מצ'י, ועודד קטש. ניהול הספורט מקשה על גידול ספורטאים צעירים".

- ניסית להיבחר לאיגוד הכדורסל כדי לשנות את זה ונכשלת.

בבחירות הקודמות נכנסנו אחרי בעיות עם בית משפט וזכינו ב-25%, זה כמו לקחת מפוטין 25%, ואחרי שלא נתנו להם להשתולל, ומנענו שחיתויות וכל זה, אז הם החליטו לשנות את התקנון, ומנעו מאתנו לרוץ, ועצרו אותנו מראש. לא היו בחירות; אנחנו עדיין בהתדיינות, אבל בית המשפט לטובם, ובית הדין של ארגון הכדורסל הוא לא הכי אובייקטיבי, אבל אנחנו לא מפסיקים להילחם. הרבה אנשים אמרו לאשתי תגידי לבעל שלך, שלא יהיה תמיד צודק, שיהיה יותר חכם, זאת אומרת יתקפל, יעצום עיניים".

כשההסתדרות שם - אבוד לי

- תגיד, לא הגיע הזמן לבטל את "החוק הרוסי", שהפך להיות החוק הישראלי - כי גם ברוסיה הוא בוטל - שמאלץ את הקבוצות לתת לישראלים לשחק, ולעיתים גם מאלץ אותם להחזיק שני סגלים, סגל אחד פה לליגה, וסגל אחד לאירופה?

"כאשר הוא הוצע, חזרתי בפעם הראשונה מרוסיה, ומניתי את המגרעות של החוק הזה וכמה הוא יהיה רע גם בטווח הקצר, וגם בטווח הארוך. עכשיו החוק הוא כבר בידיים של אלה שרוצים להחליש את מכבי, והחוק הוא בידיים של ההסתדרות, וכשההסתדרות שם אז זה אבוד לי, כי אז הם מכריזים שביתה, ואז ניר אלון פתאום יופיע, וניסנקורן יופיע. החוק לא טוב לקבוצות, לא טוב לשחקנים. ואז מוצאים דרכים לעקוף אותו. האמריקאים מצאו להם אפשרות לקבל אזרחות ישראלית, אם ע"י נישואין, חלקם אמתיים חלקם פיקטיביים, אם על-ידי מציאה של איזה סבא, סבתא, איזה מישהו שעבר ליד בית כנסת, או ליד רב, או ליד קבר. אז יש 14 מתאזרחים. וככה, חוץ מיובל זוסמן, לא פרץ אף ילד ישראלי חדש ולמרות זה נבחרת העתודה עשתה הישג יוצא מן הכלל בקיץ האחרון".

הקשר שבין חברה פיננסית לבין כדורסל / אבנר חדד, מנכ"ל קסם 

באירוע כזה נשאלת השאלה מה הקשר בין חברה פיננסית לבין מועדון כדורסל. כלומר, מה הקשר בין מכבי תל-אביב לבין קסם? הקשר הוא שכל ארגון, וזה לא משנה אם זה בית השקעות, קבוצת ספורט או גוף ממשלתי - שני דברים יביאו אותו להצלחה - ניהול טוב לאורך זמן ואנשים.

ותשאלו מהו ניהול טוב לאורך זמן? הכוונה להגדיר מהי האסטרטגיה שלנו ולנהל אותה; לדעת לשלם מחיר בטווח קצר בשביל דבר שהוא נכון בטווח הארוך; להבין בתהליכים ולבנות אותם נכון; להבין באנשים ולשים אותם במקום הנכון; להתנהל בשקיפות פנימה והחוצה; לזהות את המגמות בשוק ולא לפחד ממה שרואים, כי אם מבינים את הבעיה אז אתם כבר נמצאים ב-90% מהדרך לפתרון; לדעת שסיכונים טבעם להתממש והחוכמה היא להערך לכך ולדעת לשלם על זה מחיר. כלומר, במקום לקחת קורסים מתקדמים תתמקדו במה שאמרתי עכשיו, מי שפועל לפי הערכים האלה לא יכול להיכשל. נציין, כי קסם רכשה את חברת הקרנות של אקסלנס ותנהל כ-50 מיליארד שקל. היא תצליח בזה רק משום שהיא מביאה עמה ידע וניסיון בניהול. 

עוד כתבות

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"