גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשת החברתית: יו"ר טבע לוקח השראה מדונלד טראמפ

וגם: מי הגיע לוועידת 2018 למנהלי המגזר הקיבוצי של פירמת BDO, המלצות לשמפו מהסמארטפון וחגיגת הדשא של משפחת עופר

אלונה ברקת ובתיה עופר / צילום: שלומי יוסף
אלונה ברקת ובתיה עופר / צילום: שלומי יוסף

מייק טבע גרייט אגאיין

וגם: מדוע נאלץ ד"ר סול בארר לנאום מחדר המלון בירושלים?

בשבוע שעבר ערכה הדסית, החברה למסחור הטכנולוגיות של בית החולים האוניברסיטאי הדסה, את כנס הדסית הרביעי, שבו ניתנת למשתתפים טעימה מעתיד עולם הביומד והרפואה.

ד"ר סול בארר מייסד חברת התרופות סלג'ין (Celgene), המשמש כיו"ר טבע, היה אמור להגיע גם הוא לכנס שהתקיים בירושלים, ולהיות הנואם המרכזי, אולם בבוקר האירוע הוא חלה. ד"ר תמר רז, מנכ"לית הדסית, גילתה תושיה, ובאיחור קליל הועברה הרצאתו מחדרו בווידאו ישירות למשתתפי הוועידה, וכך הוא גם השיב לשאלות הקהל. בארר סיפר כיצד סלג'ין העיזה לגעת באחד החומרים המוקצים בעולם התרופות - תלידומיד, התרופה שגרמה בשנות ה-50 וה-60 למומים בקרב תינוקות רכים. הוא סיפר על חזרתה של התלידומיד לטיפול במחלות שונות כולל בסרטן.

ואי אפשר היה שלא להתייחס למצבה של טבע. כשנשאל בארר מה הוא חושב על עתידה של החברה, הוא אימץ את סגנונו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לפני הבחירות, וסיכם: "We will make Teva great again". בהמשך היום סקרה ד"ר נגה ירושלמי, מנהלת M.Ventures, החממה וגוף ההשקעות של חברת מרק בישראל, את פעילות החברה ואת השקעותיה בתחום. השתתפו וצפו: פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה; פרופ' איל משעני, ראש הקרן למחקרים; ד"ר תמר רז ואחרים.

סול בארר (על המסך) ותמר רז / צילום:דוד פרץ

חידושים והמצאות

באירוע הצדעה לטכנולוגיות ישראליות הפועלות לשיפור האנושות שנערך בשבוע שעבר בבניין האו"ם בניו-יורק, התקיימה תערוכה שבה לקחו חלק החברות כרומגן, סולאר אדג' ואורמת, בתחום האנרגיה; נטפים ו-IDE בתחום המים; הזרע, אפימילק ו-SCR בחקלאות; טבע ו-Rewalk בבריאות וצ'ק פוינט בהייטק והסייבר ועוד. האירוע התקיים במעמד שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן ושגריר ישראל לאו"ם דני דנון, והנחתה אותו השחקנית מורן אטיאס. רן מידן, נשיא ומנכ"ל נטפים, וד"ר דניאל גולד, ראש מפא"ת במשרד הביטחון ומי שעמד בראש פרויקט פיתוח "כיפת ברזל", הגיעו גם הם למקום כאורחים מרכזיים.

השניים גם קשורים לזה לזה באמצעות מערכת ה-NetBeat שנטפים השיקה באחרונה שפותחה בסיוע חברת mPrest, מפתחת מערכת השליטה ובקרה של "כיפת ברזל". עם זאת, עם כל הכבוד לטכנולוגיה, מידן איבד את דרכו לאולם כשהגיע מהכיוון הלא נכון, עד שבסופו של דבר נחלץ לעזרתו השר כהן, ושוחח עם המאבטח שפתח בסופו של דבר את השער. איפה אפליקציית וויז כשצריך אותה?

דניאל גולד דני דנון, מורן אטיאס, אלי כהן ורן מידן / צילום:הילה ספאק

החיים הם לא קיבוץ: על מה לא תדברו עם קיבוצניקים?

מנהלות, מנהלים ובעלי תפקידים בקיבוצים, במפעלים ובתאגידים של קיבוצים הגיעו בשבוע שעבר לוועידת 2018 למנהלי המגזר הקיבוצי של פירמת BDO.

בתוכנית: הרצאה של בנג'י זינגר, מנכ"ל WeWork ישראל, שסיפר כי באותו בוקר אמר לאשתו שהוא עומד להרצות בפני קיבוצניקים. לדבריו, היא אמרה לו שהיא מקווה שהוא לא הולך לדבר על כלכלה שיתופית. "היא הזכירה לי שיש הבדלים בין WeWork לקיבוץ, ושלדבר כאן על שיתופיות זה כמו להסביר לנוח איך לבנות תיבה למבול", אמר.

עוד בכנס, הוענק אות BDO למצויינות בקיבוצים לשנת 2018 לקיבוץ חצרים. בפברואר השנה השלים הקיבוץ ושותפיו בהחזקות בנטפים את עסקת מקסיכם-נטפים לפי שווי חברה של כ-1.9 מיליארד דולר. מהלך שצפוי לחזק את מעמדה של החברה בעולם בתחום ההשקיה החכמה. השתתפו בדיונים על שיתופיות: ארז ברית, מייסד ומנכ"ל, בית השקעות טנדם קפיטל; דורון שטיין, ראש אשכול התיישבות; דני מרגלית, יו"ר BDO, ושחר זיו, שותף מנהל; עו"ד אסף אלבז, שותף בשלמה כהן ושות'; שי שפיגלר, יו"ר קיבוץ שמיר; צביקה ברקאי, יו"ר הווועדה הכלכלית של קיבוץ חצרים; גלית ברקת, מרכזת משק בקיבוץ בית ניר, ויאיר מרום, יו"ר קיבוץ שער העמקים.

ארז ברית, דני מרגלית ובנג'י זינגר / צילום:הילה ספאק

מה הקשר בין הענן של גוגל לשמפו לשיער?

אל מרכז הירידים בתל-אביב הגיעו בשבוע שעבר מפתחים, מפתחות, מנהלים ומנהלות, כדי לקחת חלק באירוע Google Cloud Summit 2018 המתקיים זו השנה הרביעית בישראל.

ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל, ציין כי לכנס הראשון של גוגל קלאוד בישראל הגיעו רק מאות משתתפים, אולם מספרם גדל והולך מדי שנה. רגב סיפר בין היתר על פרויקט משותף שלהם בעולם הטיפוח, עם יצרנית טואלטיקה בינלאומית, למוצר האפשר לסרוק את השיער במצלמת הטלפון הנייד ולקבל המלצה אישית לשמפו מתאים.

עוד הסבירו והציגו את כוחו של הענן: אלית בן-בסט נוריאל, מובילת פעילות השיווק של גוגל קלאוד בישראל; יוסי מטיאס, סגן נשיא להנדסה ומנהל מרכז המו"פ של גוגל בישראל, שסיפר על יכולות הבינה המלאכותית, היכולה למשל לסרוק מיליוני צילומים רפואיים ולאבחן סוכרת; אורנה קליינמן, מנכ"לית מרכז הפיתוח SAP בישראל, שסיפרה על שיתוף הפעולה הטכנולוגי של שתי החברות; פרג'קטה ג'ושי, מנהלת מוצר בכירה בגוגל קלאוד, הנחשבת ל"גורו" בקהילת הקוד הפתוח; איל מנור, סגן נשיא להנדסה בחברה, שהגיע לכנס מהמטה בסן פרנסיסקו; ניר חינסקי, מנהל אזורי; אומאש שנקר, מהנדס בכיר לתחום האבטחה; שארול צ'אן, יועצת בכירה לפיתוח; סבסטיאן מארוט, סגן נשיא EMEA; דיויד קרוס, מנהל הנדסת אבטחה ואחרים.

איל מנור, דיויד קרוס, שארול צ'אן, יוסי מטיאס, ברק רגב וניר חינסקי / צילום: תומר פולטין

משפחת עופר מציעה: אמנות והגשמת משאלות על הדשא

אם חלום חייכם הוא רגע חווייתי עם כוכבי מועדון הכדורגל אתלטיקו מדריד, בסוף השבוע האחרון הייתה לכם הזדמנות לרגע כזה. את מזג האוויר הנעים בסוף השבוע ניצלו עידן עופר, בעל השליטה בחברה לישראל, ורעייתו בתיה עופר, כדי לארח נשות ואנשי עסקים, שוחרי אמנות וגם ספורט.

בחצר ביתם שבארסוף, נערכה מכירה פומבית של יצירות אמנות, שכל הכנסותיה קודש לעמותת "מגשימי המשאלות" השייכת ל-Make A Wish Israel, שבתיה עופר מכהנת בה כנשיאת כבוד. עוד היו אמונים על האירוח: דניס ואבי בר-אהרון, מייסדי העמותה בישראל.

היצירות נאספו על ידי בתיה עופר, איש הגלריות אלון שגב וסיגל מרדכי, מנכ"לית סותבי'ס ישראל. ולא רק ציורים היו שם - במכירה הוצעו גם פריטים מסוג שונה, כמו למשל "חוויה אישית עם שחקני אתלטיקו מדריד", שבה מחזיק עופר 32% ממניות הקבוצה, חופשה בטירת נופש בפריז, סדנת משחק אישית עם דביר בנדק, המשמש יו"ר העמותה בישראל, ועוד.

התארחו והעשירו את האוסף: ליאורה עופר, בעלת השליטה בעופר השקעות ואחייניתו של עידן עופר; איש העסקים והיזם טדי שגיא; אנשי העסקים אלי ואלונה ברקת, הבעלים של מועדון הכדורגל הפועל באר שבע; אודי אנג'ל, יו"ר קבוצת האחים עופר ובן זוגה לשעבר של ליאורה עופר; עו"ד דודי תדמור; אלפרד אקירוב, מייסד ובעל השליטה באלרוב; תומר יעקובי, מנהל בנקאות ההשקעות של UBS ישראל, ואחרים.

אלונה ברקת ובתיה עופר / צילום: שלומי יוסף

עוד כתבות

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל