גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המדינה: מתווה לביטול הטבת המס לספורטאים זרים

על פי ההצעה של משרדי האוצר והספורט, בתמורה לביטול הטבות המס לספורטאים, קבוצות ישראליות המשחקות באירופה יפוצו בעשרות מיליוני שקלים ● בפגישה שנערכה אתמול הודיעו דייויד פדרמן ושמעון מזרחי, מבעלי מכבי ת"א, כי יפעלו בכל הכוח כדי למנוע את המהלך

נבחרת ישראל עד גיל 20 / צילום: FIBA
נבחרת ישראל עד גיל 20 / צילום: FIBA

הזכייה של נבחרת העתודה השבוע באליפות אירופה בכדורסל החזירה למפה את הכדורסלן הישראלי. אבל בכל הנוגע לעתיד שלו - המצב מורכב ומסובך הרבה יותר. ל"גלובס" נודע כי בימים האחרונים הניחו גורמי המקצוע במשרד הספורט ובאגף התקציבים באוצר מתווה שיבטיח פיצוי נדיב מאוד לקבוצות הספורט בישראל בתמורה לביטול הטבות המס לספורטאים זרים. המתווה המוצע אמור לתקן את אי השוויון שגורר העדפה של קבוצות בישראל בהעסקת ספורטאים זרים על פני מקומיים, בשל מיסוי נמוך יותר אותו נדרשות הקבוצות לשלם עבור ספורטאים הזרים.

איפה הבעיה אם כן? מי שמונע נכון לעכשיו את המהלך ומסרב בתוקף לקבל את המתווה המוצע הם אנשי קבוצת הכדורסל של מכבי ת"א. "דייויד פדרמן, דני פדרמן ושמעון מזרחי (מבעלי מכבי ת"א - ט.ו) עומדים על הרגליים האחוריות ולא מוכנים לשמוע, מבחינתם ביטול הטבות המס זה בבחינת ייהרג ובל יעבור", אומר ל"גלובס" גורם המעורה בפרטי המו"מ. בפגישה שנערכה אתמול בין גורמי מקצוע במשרד הספורט לבין אנשי מכבי ת"א ומינהלת הליגה, הבהירו אנשי מכבי ת"א באופן תקיף כי יעשו כל שביכולתם למנוע את המהלך.

סוגיית המיסוי עלתה לשולחן בעקבות פיצוץ בין ארגון שחקני הכדורסל לבין מינהלת הליגה בכדורסל על דקות המשחק של השחקנים הישראלים. בחודש מאי האחרון הוביל ארגון שחקני הכדורסל שביתה של הליגה בכדורסל. השביתה באה בעקבות דרישה של אנשי מינהלת הליגה ובעלי הקבוצות שלא לחדש את ההסכם המגביל את כמות הזרים שכל קבוצה רשאית להחתים, ובנוסף דרישה של הקבוצות לבטל את "החוק הרוסי" - חוק הקובע כי בכל זמן נתון חייבת קבוצה להציב על המגרש שני ישראלים.

במהלך ניסיונות הגישור דרשו השחקנים, המאוגדים בהסתדרות, לבטל את הטבות המס לשחקנים זרים - הטבות שנקבעו בשנת 1998 וקובעות כי המס המקסימלי שיחול על ספורטאי זר במהלך ארבע השנים הראשונות לשהותו בישראל יעמוד על 25% בלבד, לעומת 50% החל על ישראלי.

על מנת לחזיר את הליגה לפעילות לשלבי ההכרעה ולמנוע את ביטול העונה הסכימו בסופו של דבר הצדדים, בתיווך שרת התרבות והספורט מירי רגב, כי המחלוקות ייפתרו על ידי ועדה שאותה יוביל מנכ"ל משרד הספורט יוסי שרעבי ("ועדת שרעבי"). הוועדה, כך נקבע, תניח עד תחילת חודש אוגוסט המלצות לטיפול בסוגיית השחקן הישראלי, סוגיית הזרים, ובכלל זה תטפל גם בנושא המיסוי.

שביתת שחקני הכדורסל הובילה למתווה המיסוי החדש

המטרה: קידום השחקן הישראלי

על פי פרטי המתווה שהגיע לידי "גלובס" הציעו אנשי האוצר ומשרד הספורט בתמורה לביטול הטבות המס לספורטאים זרים לפצות את הקבוצות הישראליות בענפי הכדורגל והכדורסל בסכום של כ-20 מיליון שקל בשנה. הסכום המוצע על ידי המדינה גבוה משמעותית מהסכום אותו חוסכות הקבוצות מהטבת המס לזרים. על פי נתונים שהוצגו במהלך הדיונים, סך הטבת המס עבור ספורטאים זרים עומדת על כ-15 מיליון שקל בשנה. שני שלישים מההטבה משויכת לקבוצות הכדורסל, המעסיקות את הספורטאים היקרים יותר; בעוד שההטבה של קבוצות הכדורגל עומדת על כשליש מהסך הכל.

הרציונל מאחורי המהלך הוא פשוט: הקבוצות שיקבלו את הכסף בחזרה מהמדינה לא יצטרכו כעת לבחון את ההעסקה של שחקנים על בסיס שיקולים של כדאיות המס - מאחר והמס שיחול על כולם יהיה שווה. וכך, למעשה, יוכלו בצורה "נקייה" לבחון אם הן מעוניינות להעסיק ספורטאים זרים או ישראלים.

דווקא מכבי ת"א, המתנגדת העיקרית למהלך, לא אמורה במסגרת המתווה הנוכחי המוצע להיפגע מבחינה כספית. על פי ההצעה שהניחו אנשי הכספים באוצר ובמשרד הספורט, בתמורה לביטול הטבות המס לזרים יועבר לקבוצות פיצוי כספי באמצעות מבחני תמיכה, והוא יינתן רק לקבוצות המשחקות במפעלים האירופיים. ככל שקבוצה תשחק יותר משחקים במהלך עונה במפעל אירופי, וככל שתעשה זאת במפעל בכיר יותר - כך הפיצוי שתקבל יהיה גבוה יותר.

על פי המתווה שהוצג לאנשי מכבי ת"א הקבוצה אמורה לקבל בחזרה את הכסף שהיא הייתה חוסכת בעבור הטבות המס, זאת מאחר שהיא משחקת במפעל הכדורסל הבכיר ביותר (יורוליג) ומאחר שהיא נהנית מעונת המשחקים הארוכה ביותר (30 משחקים בעונה לפחות). מלבד מכבי ת"א בכדורסל, המתווה אמור לתת מענה כספי גם לקבוצות אחרות שנוהגות לשחק באופן קבוע באירופה - הפועל ירושלים בכדורסל, מכבי ת"א והפועל ב"ש בכדורגל.

בדיונים בפורום המצומצם אתמול נטלו חלק בין היתר יו"ר מינהלת הליגה שמואל פרנקל, מנכ"ל המינהלת עדלי מרכוס, כאשר מטעם קבוצות הליגה הייתה נציגות של אנשי מכבי ת"א בלבד - דייויד ודני פדרמן ושמעון מזרחי. הסירוב של אנשי מכבי ת"א לביטול ההטבות נשען בין היתר, כך על פי גורמים המעורים בפרטים, בכך שהסכם פיצוי כזה או אחר שייחתם מול המדינה הוא משהו שניתן לביטול בקלות רבה יותר מאשר פקודת מס הכנסה שעומדת בעינה כבר שנים.

גורמי המקצוע מטעם המדינה שמובילים את המתווה ציינו בפני אנשי מכבי כי המהלך הנוכחי עשוי להיות פיתרון טוב עבורם, בעיקר מאחר שאף אחד לא מבטיח להם שום דבר בעתיד. על ציר הזמן, אומרים הפקידים, מאחר שסוגיית המס של ספורטאים זרים עולה ויורדת מסדר היום כבר כמה שנים טובות - הרי שבסופו של יום זה יקרה. ושכזה יקרה, לא בטוח שמישהו יעמוד מולם בפעם הבאה עם מנגנון פיצוי כפי שמוצע להם כיום.

הכדורסלנים הזרים מרוויחים כפול

"זרים חיוניים לפיתוח הענף"

הטבת המס לספורטאים זרים נקבעה בשנת 1998 (סעיף 75א' לפקודת מס הכנסה), במסגרתה הוסמך שר האוצר להחריג שני מגזרים, ספורטאים זרים ועיתונאים זרים, לצורך הטבה בניכוי מס הכנסה. הרעיון הובל אז על ידי אנשי קבוצת הכדורסל של מכבי ת"א, ובין היתר נומק הצורך בהטבות המס בכך ש"ספורטאי חוץ חיוניים לפיתוח הענף" ושהמהלך יוביל להצלחות של ישראל בזירה הבינלאומית. ב-2005 הוחלט, שוב בלחץ של אנשי מכבי ת"א, כי ההטבות יורחבו מ-36 חודשים ל-48 חודשים - כך יוכלו קבוצות ליהנות מהטבת המס גם בעונה הרביעית לשהייתם של שחקנים זרים בישראל.

יש לציין כי הטבת המס לא מסתיימת בזה. העסקת כדורסלנים אמריקאים כדאית מאוד גם בזכות האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לארה"ב הקובעת תחת סעיף של "בדרנים ציבוריים" (כדורסלנים נכללים תחת הגדרה של בדרנים) כי ספורטאי תושב ארה"ב שעובד בישראל לא יצטרך לשלם מס על הכנסתו בתנאי שהיא אינה עולה על 400 דולר ברוטו ביום. לפי סעיף זה, כל השחקנים האמריקאים המשתכרים בישראל עד 108 אלף דולר בשנה - אינם נדרשים כלל לתשלום מס על הכנסתם.

תגובת מינהלת הליגה: "הפגישה המדוברת נערכה ביוזמתו וזימונו של מנכ"ל משרד הספורט. המינהלת התחייבה שלא להתייחס להדלפות מתוך ישיבות ועדת שרעבי".

תגובת מכבי ת"א: "מכבי לא מתייחסת ולא מגיבה לישיבות סגורות של ועדה ציבורית כל עוד לא התקבלו מסקנות והמלצות". 

הכדור בידיים של מירי רגב

אפשר להגיד על הכדורסלן הישראלי הכל. שהוא עצלן, לא מספיק מוכשר, סובל מנחיתות גופנית, מרוויח יותר ממה שמגיע לו, זוכה לדקות משחק רק בזכות חוקים שמגינים עליו. אבל זה יהיה קצת בעייתי עכשיו. כי מי שראה השבוע את הזכייה ההיסטורית של נבחרת העתודה באליפות אירופה בכדורסל, ואיתן הופעות מוצלחות אחרות שמתרחשות באופן קבוע בגילאי נוער ונערים - יודע שמשהו "נדפק" כאן במעבר בין הגילאים הצעירים לבוגרים.

אותם שחקנים ששיחקו השבוע באליפות אירופה יתייצבו בקרוב לקבוצות הבוגרים שלהם ויגלו שאין להם מקום על המגרש. ולמען האמת קצת קשה להאשים בזה את ראשי הקבוצות. הם אמורים לתפעל מערכת תחרותית תקציבית במיליוני שקלים. וכאשר האפשרות של בעל קבוצה היא להעסיק שחקן אמריקאי בעלות מיסויית נמוכה יותר - של 25% מקסימום עבור שחקנים יקרים או מבלי לשלם כלל מס בגלל אמנת המס בין ארה"ב לישראל לשחקנים זולים יותר (חוזים של עד 108 אלף דולר בעונה) - אין דרך שהוא יעדיף את הישראלי היקר יותר. מה שכן, הוא תמיד יוכל לתרץ שהישראלי הוא כדורסלן פחות טוב, בטלן, נמוך וייללן. תוסיפו את העובדה שזה לא נגמר במס - ספורטאים זרים משלמים ביטוח לאומי בשיעור מצחיק של 0.87%, והנה עוד 10% עלות מהשכר שלא חלה עליהם ביחס לישראלי.

חלק גדול מבעלי הקבוצות בוכים לאורך שנים על כך שלא יוכלו לעמוד בנטל המס המלא, אלא שהם לא באמת מתפעלים את הקבוצות עם הכסף שלהם. הרוב המוחלט של הכסף לא מגיע מהם. העיריות מממנות חלק מהותי מתקציבי הקבוצות, הספונסרים המרכזיים של הליגה במשך שנים הם גופים ציבוריים (טוטו, רכבת ישראל, מפעל הפיס, רשות השידור), וגם משרד הספורט מסייע תקציבית.

הדיבורים על ניסיון לפתור את המצב לאורך שנים לא היו מגובים במהלך של המדינה בפיתרון אמיתי. כשזה היה המצב אפשר היה להבין חלקית את ההתנגדות של בעלי הקבוצות. ביטול הטבות המס לספורטאים זרים הובא מספר פעמים לחוק ההסדרים, ותמיד היה זה הלובי העצום שהופעל בוועדות הכנסת - גם אז בעיקר מצד אנשי מכבי ת"א בכדורסל - כדי שיתמסמס בסופו של דבר. הטיעון היה תמיד ש"מדובר בחיסול הספורט בישראל" וכי "לא נוכל להתמודד כשווים מול הקבוצות באירופה". אבל מה אפשר להגיד עכשיו, כשהמדינה באה ומניחה מנגנון של פיצוי כספי, שנועד לקבוצות שמשחקות באירופה, ואמור להחזיר לקבוצות את הכסף רק לא בצורה של הטבת מס אלא במבחני תמיכה?

כאשר הבחירות נמצאות שם באופק, אף שר לא רוצה לסבך את עצמו עם לובי שלילי שיתהפך עליו במרכז המפלגה. מאחר ששרת הספורט מירי רגב ראתה את הכדורסלן הישראלי השבוע באליפות אירופה, ומאחר שהיא זו שמינתה כעת את הוועדה שנועדה להסדיר את מעמדו של הכדורסלן הישראלי, ומאחר שהיא הרגולטור שאחראי לעשות את הבחירה הנכונה עבור הספורט הישראלי והספורטאי הישראלי, ומאחר שאפילו את הכסף היא כבר מצאה שישים סוף לחוסר השוויון הזה - היא בסך הכל צריכה לבחור (שוב) בין שניים: לעשות מהלך שאף שר לפניה לא העז לעשות, או להמשיך לכתוב פוסטים על כמה שנבחרת ישראל והשחקן הישראלי הם נהדרים. 

עוד כתבות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

הבורסה בלונדון, בריטניה / צילום: Shutterstock

בורסות אירופה נפתחו בעליות קלות; החוזים על וול סטריט ירוקים

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר במגמה חיובית ● מניית אפל עלתה במסחר המאוחר ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● בשעה 15:30 (שעון ישראל) יפורסם דוח התעסוקה בארה"ב לחודש אפריל ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA : "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר