גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיילים בהשמדה עצמית: 5 טיפים לעיצוב החדש של ג'ימייל

שירות הדואר הפופולרי של גוגל עבר החודש מתיחת פנים משמעותית ● הוא זכה במסגרתה בכמה יכולות חדשות, ובנוסף פיצ'רים מועילים הובלטו טוב יותר ● אלה הטריקים שישפרו את היעילות שלכם

ג'ימייל/ צילום: שאטרסטוק
ג'ימייל/ צילום: שאטרסטוק

העיצוב החדש של ג'ימייל הפך החודש לזמין לכל משתמשיה. מדובר בשינוי העיצובי הגדול ביוצר שגוגל ערכה בשירות המיילים מאז 2011: מלבד מראה חדש, שמיישר קו עם שאר מוצרי גוגל, וכמה אנימציות טעינה (די מרגיזות), קיבלנו שורת פיצ'רים חדשים ויעילים כמו אפשרות לעשות "סנוז" למיילים, לבצע אינטגרציה עם Tasks, וגם תשובות אוטומטיות חכמות והודעות שמשמידות את עצמן.

חלק מהפיצ'רים הללו אולי מוכרים לכם מאינבוקס, תיבת הדואר הניסיונית שגוגל השיקה ב-2014, בניסיון לארגן טוב יותר (לדעתה של גוגל) את המיילים עבור המשתמשים. במקביל להוספה של פיצ'רים הלקוחים מאינבוקס לג'ימייל, גוגל הסירה מאינבוקס יכולות כמו התראות מבוססות מיקום, וכן ביטלו את התוסף הרשמי של אינבוקס לכרום. הרעיון של אינבוקס, שמשתמשים יוותרו על השליטה בתיבת הדואר שלהם, הפסיד - וג'ימייל ניצחה. עכשיו אנחנו אמורים לקבל את הטוב משני העולמות.

כנראה כבר קיבלתם אפשרות להפעיל את הגי'מייל החדש. תוכלו לדחות זאת ולבקש לעבור לעיצוב החדש מאוחר יותר, אם קשה לכם לקבל את השינוי, או להפעיל אותו מיד באמצעות לחיצה על גלגל השיניים. בין המראה החדש, הפיצ'רים החדשים, הפיצ'רים הקיימים ואלה הניסיוניים, הנה חמישה טיפים שיעזרו לכם להפיק את המיטב מחשבון הג'ימייל שלכם.

הודעה עם קבצים מצורפים בתיבת הדואר הנכנס / צילום: יסמין יבלונקו

נתחיל בקוסמטיקה

הדבר הראשון שתשימו אליו לב בעיצוב החדש הוא כנראה המגשית שנוספה מצד ימין של המסך (אם אתם משתמשים בגרסה האנגלית). היא מאפשרת לפתוח אפליקציות נוספות לצד תיבת הדואר ולעבוד עליהן במקביל. תמצאו שם את לוח השנה, את אפליקציית Keep ואת Tasks. תוכלו להתקין אפליקציות נוספות מתוך החנות אליה מגיעים בלחיצה על ה-'+'. המגשית החדשה אמנם משאירה פחות מקום לקריאת מיילים, אך גם התפריט השמאלי התחדש, וניתן למזער אותו כך שיציג אייקונים בלבד.

בעיצוב החדש, כמו בישן, בלחיצה על גלגל השיניים תוכלו לבחור את צפיפות התצוגה. תצוגה צפופה או "נוחה" תזכיר את העיצוב הקודם, אך תצוגת ברירת המחדל תוסיף את אחד החידושים הבולטים של העדכון: תוכלו לפתוח את הקבצים המצורפים להודעות מתוך תיבת הדואר הנכנס - מבלי לפתוח את ההודעה עצמה.

פיצ'ר נוסף, שנמצא בעמוד ההגדרות, הוא ה-Hover actions. אם תבחרו להפעיל אותו, בכל פעם שתעמדו עם העכבר מעל הודעה בתיבת הדואר הנכנס, יופיעו לכם אפשרויות למחוק את ההודעה, להעביר אותה לארכיון, לסמן אותה כדואר שנקרא, או לעשות לה Snooze. בהגדרות תוכלו גם להחליף את האייקונים בתפריט מילולי.

הודעה עם קבצים מצורפים והודעה עם פונקציות ב-hover / צילום: יסמין יבלונקו

לא להעמיס על התיבה

ג'ימייל החדש מגיע עם שתי פונקציות ניהול מיילים חדשות: Send and Archive ו-Snooze. את האפשרות הראשונה תוכלו להפעיל או לבטל בעמוד ההגדרות, שאליו מגיעים דרך התפריט הנפתח מגלגל השיניים. אם תבחרו לאפשר אותה, בחלון שליחת ההודעה תוכלו לבחור שהשיחה תועבר לארכיון מיד כשתשלחו תשובה, וכך לא יישארו בתיבה שלכם מיילים שכבר טופלו.

לא יכולים לטפל במייל עכשיו? השאירו אותו לאחר כך. אפשרות ה-Snooze המופעלת דרך אייקון השעון נותנת לכם להשהות את המייל בתיקייה ייעודית, שם הוא ימתין לכם עד המועד שתקבעו, בלי להעמיס על תיבת הדואר שלכם. ניתן להשהות מיילים לשעה מאוחרת יותר באותו היום (18:00 בערב), למחר (8:00 בבוקר), למאוחר יותר השבוע, לשבוע הבא, לסוף השבוע או לזמן מותאם אישית.

בונוס טיפ: הזמנים שניתן לבחור בתפריט ההשהיה לא ניתנים לשינוי דרך הג'ימייל, אך הם כן ניתנים לשינוי דרך אפליקציית Google Keep. שם, בתפריט ההגדרות, תוכלו לבחור שעות מותאמות אישית, שיסתנכרנו בכל אפליקציות גוגל וישפיעו על אפשרויות הסנוז שלכם.

לסמן כלא נקרא

אם הפיצ'רים החדשים של גוגל לא שכנעו אתכם להפסיק עם השיטה הישנה והטובה של דחיית הטיפול באימייל על ידי סימונו כדואר שלא נקרא, יש לנו חדשות גם בשבילכם: כשתפתחו מילים בעיצוב החדש, תמצאו את כפתור ה"סמן דואר כלא נקרא" במרחק לחיצה אחת בלבד.

מדובר בשיפור קטן אך מועיל ביחס לעיצוב הישן, שבו היה ניתן לסמן דואר כלא נקרא רק לאחר חזרה לתיבת הדואר הנכנס. תוסף פופולרי איפשר למי שהתקין אותו לסמן כך גם הודעות פתוחות, וכעת הפונקציה הפכה לחלק רשמי מג'ימייל. תמצאו את הכפתור בשורת הפעולות המופיעה מעל כל הודעה פתוחה, בין כפתור המחיקה לכפתור הסנוז.

להגביר את הפרודקטיביות

הנה כמה פיצ'רים שיעזרו לכם להיות אפילו יותר יעילים: ליד כפתור האינבוקס בתפריט הצד נוסף חץ קטן, שמאפשר לכם להגדיר את תיבת הדואר הנכנס שלכם בקלות בלי להיכנס לתפריטים מסובכים. תוכלו לבחור שם אחת מחמש אפשרויות סידור שתדאג שלא תפספסו את המיילים החשובים לכם.

בעמוד ההגדרות מסתתרת אפשרות חדשה - Nudges. אם תבחרו להפעיל אותה, ג'ימייל יקפיץ אוטומטית לראש התיבה שלכם הודעות שנראה לו שהזנחתם יותר מדי זמן ושהגיע הזמן לטפל בהן. עוד אפשרות יעילה למדי קשורה לשילוב של Tasks. אם תפעילו את האפליקציה במגשית הימנית תוכלו לגרור אליה מיילים ולהפוך אותם למשימות. בינתיים, האפשרות לא קיימת עבור Keep ולוח השנה.

גרירת הודעה למגשית Tasks ויצירת משימה / צילום: יסמין יבלונקו

בונוס טיפ: בגרסה החדשה גוגל תציע לכם תשובות אוטומטיות למיילים, ממש כמו באפליקציית המובייל. שימושי.

להישאר בטוחים

שני פיצ'רים שנוספו בעיצוב החדש יגנו עליכם גם כשאתם מקבלים דואר וגם כשאתם שולחים אותו: ראשית, כל הודעה שתקבלו לתיבת הדואר שלכם תעבור סריקה אוטומטית על ידי גוגל. אם היא תזהה שהודעה נשלחה ממקור שעשוי להיות בעייתי בעיניה, גוגל תציג התראה שתזהיר מפני הסיכון ותציע למחוק את ההודעה.

פיצ'ר מעניין יותר מתחבא ב-Confidential Mode, שניתן להפעיל באמצעות לחיצה על אייקון המנעול עם השעון בחלונית כתיבת ההודעה. שם תוכלו לקבוע "תאריך תפוגה", שאחריו ההודעה תשמיד את עצמה ותמחק מתיבת הדואר של הנמען, כמו בטלגרם ואפליקציות אחרות.

בנוסף, ניתן להגדיר דרך המצב הזה הגבלות הקשורות בזכויות יוצרים, שימנעו מהנמען להעביר את ההודעה, להעתיק את תוכנה, להוריד מתוכה קבצים או להדפיס אותה. אם אתם שולחים את ההודעה למישהו שלא משתמש בג'ימייל, תוכלו להפעיל את הפונקציה הזו באמצעות שליחת לינק להודעה שלכם. ניתן לעקוף את ההגבלות הללו יחסית בקלות, אך הן עשויות למנוע העברה בשוגג של מידע רגיש.

ואם כבר מדברים על העברת מידע רגיש בשוגג, כדאי לזכור שג'ימייל מאפשרת להתחרט לאחר שליחת הודעה ולבטל אותה למשך חמש שניות ממועד שליחתה. בתפריט ההגדרות של ג'ימייל ניתן להאריך את משך הזמן הזה ולתת לעצמכם להתחרט גם אחרי 30 שניות. כמובן, אם הנמען כבר קרא את המייל - זה לא יעזור.

עוד כתבות

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר