גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי ההתרסקות לתשואת "זבל": מחזיקי האג"ח של ברוקלנד יצטרכו לבחור בין מו"מ לניסיון השתלטות

דירקטוריון ברוקלנד הורה אמש להנהלת החברה לפתוח במו"מ לארגון מחדש של חובותיה ● למחזיקי האג"ח שעבודים על מרבית נכסי החברה, ובמקרה שיסכימו לדחייה בתשלומי קרן החוב, הם עשויים לבקש תוספת ריבית והשתתפות ברווחים עתידיים ● בעיקר האג"ח מחזיקים קרנות גידור, שחקני נוסטרו ומשקיעים פרטיים

פרויקט של ברוקלנד בברוקלין / צילום מאתר החברה
פרויקט של ברוקלנד בברוקלין / צילום מאתר החברה

כפי שפרסמנו באתר "גלובס" אתמול (יום ב') בערב, חברת ברוקלנד אפריל, יזמית הנדל"ן למגורים מניו יורק, מבקשת הסדר חוב עם מחזיקי האג"ח שלה. בכך הופכת ברוקלנד  לחברת הנדל"ן הזרה השנייה, לאחר אורבנקורפ הקנדית, שנקלעת לקשיי פירעון, לאחר שגייסה מאות מיליוני שקלים מהציבור בישראל באמצעות הנפקה של איגרות חוב.

אמש, ארבע שנים וחצי לאחר גיוס החוב הראשון שלה בתל אביב, הודיעה ברוקלנד כי תפנה למחזיקי האג"ח שלה מסדרות א' ו-ב', שלהם היא חייבת כ-150 מיליון שקל, בבקשה לנהל עימם משא ומתן מתוך מטרה לארגן מחדש את מצבת חובותיה כלפי המחזיקים. לשם כך יכונסו מחרתיים מחזיקי האג"ח משתי הסדרות לאסיפה מיוחדת, שעל סדר יומה דיווח ועדכון של נציגי החברה בדבר מצבה העסקי. לאחר מכן יקיימו מחזיקי האג"ח דיון פנימי בדבר מינוי יועץ משפטי ויועץ כלכלי לנאמן שתי סדרות האג"ח, וייתכן שגם בנוגע למינוי נציגות למחזיקים.

חשיפת המוסדיים לברוקלנד אפריל

עם זאת, כלל לא ברור עדיין אם בעלי החברה, בועז גלעד, שמחזיק בתפקידי היו"ר והנשיא, וכן סמנכ"לית הכספים, נועה מתתיהו פורן, יגיעו בעצמם לאסיפה. הבוקר אמנם הודיע הנאמן על דחיית האסיפה ממחר ליום ה', אולם על פי מקורות בשוק, קיים סיכוי גבוה שאת התדרוך מטעם החברה יעבירו השניים באמצעות הטלפון. במקרה כזה, תיוצג החברה באסיפה בידי עו"ד אמיר ברטוב ממשרד שמעונוב ושות', שמייצג את ברוקלנד אפריל בישראל, ושגם יארח את האסיפה.

באסיפה צפוי גלעד להציג את תמונת המצב העסקית העדכנית, ולהידרש להתמודד עם שאלות קשות בנוגע לשינויים הקיצוניים שעברו על החברה בחודשיים האחרונים. כפי שפרסמנו כאן אתמול, במהלך ספטמבר הגיעו בכירי ברוקלנד לישראל לסבב פגישות עם הגופים המוסדיים, שבהן שידרו אופטימיות רבה בנוגע לעסקי החברה. אופטימיות זו אף הובילה לעליות במחירי האג"ח של ברוקלנד, שנמחקו היום במהירות.

במקביל, דיווחה אמש ברוקלנד על התפטרותו המיידית של המבקר הפנימי שלה, משה כהן. על פי הודעת החברה, מסר לה המבקר כהן כי החליט להתפטר לאחר שטרם קיבל את מרבית החומרים הדרושים לביצוע הביקורות על פי תוכנית עבודת הביקורת הפנימית שאושרה במארס 2018. עקב כך, כתב כהן, אין באפשרותו לבצע את תפקידו, ולכן התפטר. הוא כיהן כמבקר של ברוקלנד מאז הנפקת האג"ח הראשונה שלה בשנת 2014.

בתגובה לדיווחים אמש, ריכזה היום אג"ח ב' של ברוקלנד מחזור גבוה של יותר מ-8 מיליון שקלים, וצנחה ב-32% למחיר של 55 אגורות, המשקף חשש מפני תספורת של כ-47%. מחיר זה גם משקף לאג"ח תשואת זבל של כ-60%. אג"ח א' הקצרה יותר ריכזה מחזור זעום, שבמסגרתו ירדה ב-20% למחיר של 75 אגורות.

אג"ח א'  היא סדרה קטנה יחסית, בהיקף של כ-22 מיליון שקל ערך נקוב (ע"נ) בלבד, ובעלת מח"מ של 0.9 שנים. הסדרה הגדולה יותר, בהיקף של 127 מיליון שקל ע"נ, היא אג"ח ב' , בעלת מח"מ של 1.5 שנים. על פי נתונים שאסף אתר Stocker.co.il, מחזיקים הגופים המוסדיים בנתח של 20%-25% בלבד בכל אחת מהסדרות, כך שאת עיקר האג"ח מחזיקים כנראה קרנות גידור, שחקני נוסטרו ומחזיקים פרטיים.

הרכב המחזיקים צפוי כנראה להשפיע מאוד על גישתם כלפי החברה ובקשותיה. בעוד שמחזיקים מוסדיים ופרטיים נוהגים בשנים האחרונות לנקוט קו נוקשה ובלתי מתפשר מול חברות שנקלעות לקשיים, הרי שקרנות גידור ושחקני נוסטרו מעדיפים לעיתים פתרונות מהירים, גם במחיר של פשרות כואבות.

הסיבה לכך נובעת בעיקר מהמחירים השונים (כתוצאה מהמועדים השונים) שבהם רכשו אותם משקיעים את האג"ח לאורך תקופת חייהן. במקרה של ברוקלנד אפריל, הרי שאג"ח ב' שלה החלה ליפול כבר לפני ארבעה חודשים, מ-104 אגורות ביולי ל-69 אגורות בספטמבר, ועד ל-55 אגורות כעת. כך, באסיפה הקרובה יתכנסו כאמור משקיעים בעלי אינטרסים שונים לחלוטין, ויידרשו לגשר על הפערים השונים ביניהם.

למחזיקי האג"ח שעבודים על מרבית נכסי החברה (במישרין ובעקיפין), כך שבפניהם עומדות כעת שתי אפשרויות עיקריות. האפשרות הראשונה היא כמובן כניסה למשא ומתן על הסדר חוב, שבמסגרתו יתבקשו כנראה להסכים לדחייה בתשלומי קרן החוב. בתמורה, עשויים המחזיקים לבקש תוספת ריבית, לצד מנגנון כלשהו של השתתפות ברווחים שייווצרו מהתאוששות החברה בעתיד (למשל באמצעות מניות).

האפשרות השנייה שתעמוד בפני המחזיקים היא, כמובן, לדחות את בקשת החברה להסדר ולהחליט במקומה על העמדת החוב כלפיהם לפירעון מיידי. במקרה כזה, יפתחו המחזיקים בהליך משפטי בישראל (כפי שנקבע בשטר הנאמנות של האג"ח), במטרה לשים את ידם על נכסי החברה.

שתי האפשרויות מגלמות סיכונים לא מבוטלים למחזיקי האג"ח. מצד אחד קשה לדעת אם הסדר חוב יצליח לפתור את החולשה הניהולית והביצועית שמציגה ברוקלנד בשנים האחרונות, אולם מצד שני, כלל לא ברור אם ניסיון השתלטות על נכסי החברה יביא בדיעבד לתמורה גבוהה יותר עבור המחזיקים.

כדור השלג שהוביל למצוקה של ברוקלנד

אי-אפשר להמשיך בפעילות הרגילה

ברוקלנד עוסקת בתחום הנדל"ן היזמי, ומתמקדת בהקמת מבני מגורים ברובע ברוקלין שבניו יורק. את הנפקת האג"ח הראשונה של החברה בת"א, שבוצעה בקיץ 2014 (סדרה א'), הובילו חברת החיתום פועלים אי.בי.אי, בניהולו של ארז גולדשמידט, וצמד יועצי ההנפקות, רפי ליפא וגל עמית, שבשנה האחרונה חברו להקמת חברת חיתום חדשה - אוריון. הנפקת האג"ח של ברוקלנד  זכתה לדירוג BBB פלוס מצד חברת S&P מעלות - דירוג שירד לפני חודשים אחדים ל-BBB.

החברה נמצאת כיום בבעלותו המלאה של גלעד, לאחר שזה רכש בשנים האחרונות את החזקות שלושת שותפיו לשעבר בחברה - אסף פיטוסי, דוד גולדברגר ואיל יגב. גלעד גם עומד כאמור בראש דירקטוריון החברה ובראש הנהלתה, והוא האחראי העיקרי לפעילותה. 

אתמול בערב, לאחר שעות ארוכות של הערכות וניחושים, דיווחה ברוקלנד לבורסה כי מצבה הפיננסי הנוכחי אינו מאפשר את המשך פעילותה כרגיל. בדיווח נכתב כי דירקטוריון החברה החליט כי על הנהלת ברוקלנד לפתוח במשא ומתן עם מחזיקי האג"ח, לארגון מחדש של מצבת חובותיה. ההחלטה התקבלה בעקבות עיכובים בבנייה בחלק מהפרויקטים של החברה, שהובילו לעיכובים משמעותיים במסירת דירות.

את ההודעה פרסמה ברוקלנד בתום ישיבה דירקטוריון מיוחדת שכינסה אתמול בצהריים לדיון במצבה. בישיבה התברר מעל לכל ספק, כי החברה נדרשת להסדר חוב מול מחזיקי האג"ח שלה על מנת להמשיך בפעילותה.

בהודעה לבורסה דיווחה ברוקלנד, כי לאחר שהדירקטוריון שמע את סקירת ההנהלה ביחס למצב התזרימי של החברה והיתכנות עמידתה בתחזיותיה, הגיעו הדירקטורים לכלל מסקנה, כי קיימת אי-בהירות באשר ליכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה השוטפות ובתשלום הקרן הגדול למחזיקי אג"ח ב' בדצמבר 2019. עקב כך הוחלט לפתוח כבר כעת במשא ומתן עם מחזיקי האג"ח משתי הסדרות (א' ו-ב') במטרה לגבש הסדר חוב שיארגן מחדש את כלל החובות למחזיקים.

בברוקלנד הדגישו, כי תשלום הריבית הקרובה לאג"ח ב' בסך של 1.5 מיליון דולר יבוצע כמתוכנן ב-1 בדצמבר, וזאת לאחר שהעבירה לאחרונה תשלום ריבית של כ-270 אלף דולר למחזיקי אג"ח א'. נוסף על כך תמשיך החברה לשלם ריביות שוטפות לבנקים המממנים את הפרויקטים שלה. עם זאת, מעבר לכך, הודיעה החברה כי כל עוד נמשך המשא ומתן לגיבוש הסדר החוב, היא לא תוכל להמשיך בביצוע תשלומים בגין קרן וריבית לנושיה הפיננסיים.

ברוקלנד הסבירה בהודעתה, כי מאז פרסום דוחות המחצית הראשונה של 2018, המשיכו ביתר שאת המגמות של האטה במסירת דירות, וכן עיכוב ועצירה של בנייה בפרויקטים כתוצאה מעיכוב בתשלומים שהייתה החברה אמורה להעביר לספקים ולנותני שירותים.

כך למשל, הניחה החברה כי במחצית השנייה של 2018 היא תוכל למסור כ-133 דירות שבנייתן הושלמה, אולם בפועל, נכון להיום מסרה רק דירה אחת מתוכן. בלי מסירת דירות, לא יכולה ברוקלנד למשוך את העודפים שנוצרים בקופת חברות הפרויקט לצורך מימון חובותיה שלה.

נוסף על כך, דיווחה הנהלת ברוקלנד על עלייה משמעותית ביתרות החוב לספקים ולקבלנים, לעומת תזרים המזומנים החזוי שפורסם בדוחות למחצית 2018. עלייה זו הובילה לירידה הדרגתית בתפוקה באתרי הבנייה, כך שנכון להיום ישנה האטה משמעותית כמעט בכל אתרי הבנייה של החברה. בברוקלנד הסבירו, כי האטה משמעותית זו מובילה לכך שהיא אינה יכולה למשוך כספים מהלוואות הבנייה, שמותנות בהתקדמות הפרויקטים. נוסף על כך, החברה לא שילמה בחודש שעבר את מלוא סכומי הריבית לגופים הפיננסיים שמממנים את הקמת הפרויקטים.

מעבר לכך, העיכובים בבנייה יובילו לדחייה במסירת הדירות לדיירים, שתוביל לגידול בעלויות המימון ובהוצאות הבנייה. לדברי החברה, נכון להיום היא מחזיקה במזומנים בהיקף של 4.6 מיליון דולר, מתוכם 4.1 מיליון דולר בקופת החברה הבת, ברוקלנד אפריל A2 (שזכויות ההשתתפות בה משועבדות לטובת מחזיקי אג"ח ב') והיתרה בפרויקטים שונים.

את המזומנים הללו (למעט הסכום הדרוש לתשלום הריבית למחזיקי אג"ח ב'), מבקשת החברה לשמור לצורך מימון פעילותה השוטפת, ובכלל זה תשלום ריביות לבנקים ולקבלנים שבונים עבורה את פרויקטי המגורים בברוקלין. 

עוד כתבות

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס מייקרת את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף בב-19 במאי

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

בצל הלחצים: גלנט יאשר בקרוב מינוי של ראש אמ"ן חדש

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות, הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בתל אביב; היום עדכון המדדים, אלה שיוצאות ואלה שנכנסות למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם