גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 גאדג'טים שיעקבו אחריכם ויתעדו אתכם באמצעות בינה מלאכותית

מזוודה שמזהה לאן אתם הולכים ומתגלגלת אחריכם, חדר ישיבות שמצולם מכל זווית, מראה ביומטרית ברכב ועוד גאדג'טים חדשים מתערוכת CES שמשלבים בין טכנולוגיות בינה מלאכותית לראיית מכונה

השילוב בין ראיית מכונה ובינה מלאכותית, שמבטיח לשנות את עולם הרכב, מחלחל כיום גם למוצרי קצה רגילים ומקנה להם יכולות חדשות שנועדו לשפר את התקשורת היומיומית אך לעיתים הן מלחיצות במקצת.

תיעוד מלא ומצולם של שיחות בחדר הישיבות

לא עוד ישיבות משמימות שבהן כל אחד ואחת שקועים בטלפון ומשחקים: מעתה, הבוס יכול לעקוב אחריכם. חברת Altia Systems מקופרטינו בקליפורניה הציגה בתערוכת CES את PanaCast, שמיועד לתעד ישיבות, דיונים ושיחות תוך מעקב רצוף אחרי כל הנעשה בחדר ברמת פירוט גבוהה מאד.

המוצר מזכיר קצת את מה שמהנדסים מנסים להשיג כיום ברכב אוטונומי: הוא ממזג שלוש מצלמות ברזולוציה של 13 מגהפיקסל, שמכסות את החדר ב-180 מעלות בו זמנית, ויש לו יכולת הסרטה באיכות 4K ומערך של מיקרופונים רב כיוניים. מעבד "חכם" שמבוסס על רשת נוירונים מסוגל לזהות דוברים, להתמקד עליהם אוטומטית, לעקוב אחרי תנועתם בחדר ולבצע איחוד של התמונה מהמצלמות השונות לתמונה אחת כוללת. התוכנה מאפשרת גם לספור את מספר האנשים בחדר ולאסוף את המידע אוטומטית לצורך ניהול טוב יותר של משאבים וחדרי ישיבות.

מחיר: כ-900 דולר.

מזוודה אוטונומית שעוקבת אחריכם בעצמה

לא רק מכוניות הופכות להיות אוטונומיות - גם מזוודות. חברת Ovis השיקה בתערוכה באופן רשמי מזוודה, שעוקבת אוטומטית אחרי בעליה לכל מקום אליו הוא הולך, מבלי שיהיה צורך לשאת אותה. חזית המזוודה מצוידת בחיישני וידאו, שמחוברים למעבד AI עם ראיית מכונה. המזוודה מזהה את בעליה ותוך כדי כך עושה שימוש בטכנולוגיה של מיפוי ואיתור מיקום בו זמניים (VSLAM) כדי לזהות אובייקטים, להתחמק ממכשולים ולתכנן את מסלול התנועה האופטימלי בצמוד לבעליה, תוך התאמת מהירות התנועה לתנועה שלו. היא יכולה לנוע במהירות של עד כ-10 קמ"ש ולשנות כיוון במהירות באמצעות גלגלים רב כיווניים.

אם המזוודה מתרחקת מבעליה למרחק של יותר משני מטרים, נשלחת התרעה רטט וקול לצמיד אלחוטי שאותו עונד בעל המזוודה. התרעות אחרות מתקבלות אם הסוללה הנטענת הפנימית, ששוקלת 500 גרם, זקוקה לטעינה. טווח הנסיעה הוא כ-20 קילומטרים בין טעינות ואם הסוללה התרוקנה עוברת המזוודה למצב ידני, כלומר הופכת למזוודה רגילה.

את הסוללה ניתן לשלוף כדי לעמוד בתקנות המחמירות של חברות התעופה. פרט לכך היא כוללת פיצ'רים שכבר ראינו במזוודות חכמות, כמו התקן GPS פנימי למעקב מתמיד אחרי מיקום, מתקן שקילה עצמי, אפשרות לטעינה של מכשירים ניידים ועוד. המזוודה מוצעת במספר מידות כאשר המשקל העצמי של מזוודה בנפח 35 ליטר הוא כ-4.5 קילו. המזוודות עשויות מפלסטיק וסיבי פחמן.

החברה השיקה את המוצר בדצמבר אחרי קמפיין גיוס מוצלח ב"אינדיגוגו".

מחיר: החל מ-400 דולר.

בינה מלאכותית תבדוק מה שלום התינוק

עוד מוצר שרואה לנגד עיניו את רווחתם של בעלי סמכות הוא Miku, מוניטור תינוקות חדש שעל פי הפרסומים פותח על ידי מהנדסים צבאיים. המוצר נראה כמו רבים אחרים כמותו בשוק, אולם בדומה לכלי רכב אוטונומיים הוא כולל שבב בינה מלאכותית בעל יכולת לבצע "היתוך מידע מחיישנים" - או במילים פשוטות יותר: למידת מכונה.

מלבד יכולות ראיית מכונה ומעקב תנועה, המעבד מנתח את המידע שמגיע מחיישנים אלחוטיים בחדר, כמו למשל חיישן קולי שמאזין לנשימות התינוק, מד טמפרטורה ולחות וכדומה, ממזג את הנתונים ובונה עבור ההורים הדאגנים "תמונת מצב כוללת" של בריאות התינוק בזמן אמת כולל תצורת נשימה ושינה. במקרה של זיהוי חריגות או שינוי התנאים בחדר מועברת התרעה בזמן אמת לאפליקציה בטלפון של ההורים. כל זה, כאמור, ללא צורך בחיבור של התינוק לחיישנים פיזיים כלשהם. לחלופין, ההורים יכולים להתחבר לאפליקציה כדי לנתח לאורך זמן את התנהגות התינוק, לעיין באלבום תמונות שצולמו ולהעביר את הנתונים לצורך התייעצות עם מומחים. למידת מכונה מאפשרת לאלגוריתם לצבור "ידע" ולשפר את דיוק ומהירות הביצוע עם הזמן.

"מוח" המוניטור הוא מעבד ארבע ליבות סנאפדרגון מבית קוואלקום, והחברה טוענת שהוא יכול להמשיך לעבוד גם אם חיבור הווי-פיי ניתק מסיבה כלשהי. המוצר מצויד גם במעבד הצפנה שאמור למנוע מהאקרים להתחבר מרחוק למכשיר, ובפיצ'רים מקובלים כמו צילום וידאו באיכות HD מלאה, רמקולים דו כיווניים ואפשרות להשמיע מרחוק מוזיקה מתוך מאגר פנימי.

מחיר: 400 דולר.

מנגנון זיהוי ביומטרי במראת הרכב

אם אתם מוטרדים מהיכולות של ראיית המכונה בשוק הפרטי והעסקי, חכו ותשמעו מה שהיא יכולה לעשות בשוק המשטרתי. בתערוכה הציגו השנה החברות EyeLock ו-Fly360 מראה מרכזית לרכב, שנראית תמימה ומותקנת כמקובל. אולם כפי שמתברר, יש לה יכולות מעקב ואבטחה מתקדמות שמכסות הן את פנים הרכב והן את הנעשה בחוץ.

ברמה הבסיסית, מצוידת המראה במנגנון זיהוי ביומטרי שקורא את הרשתית של הנהג כאשר הוא מביט בה, ומאפשרת רק לנהגות מורשות להתניע ולתפעל את הרכב ולקבל גישה למידע שהוא מספק באמצעות מחשבים ומערכות מקושרות רשת. בנוסף משמשת המצלמה הפנימית למעקב אחרי שעות עבודה, עמידה בזמנים ושאר ביצועי ניהול כוח אדם.

במראה מותקנת מצלמה כפולה, שעוקבת אחר הנעשה מחוץ לרכב ב-360 מעלות, מצלמת ב-4K ומבצעת משימות עיבוד וידאו וראיית מכונה, כמו זיהוי ופיענוח אוטומטי של לוחיות זיהוי בכלי רכב אחרים, זיהוי אובייקטים ספציפיים ומסוכנים כמו כלי נשק וזיהוי איומים. באופן טבעי, ניתן להשתמש במערכת גם כדי להזהיר ולהימנע מתאונות דרכים.

בשלב הראשון מיועד המכשיר לשוק המשטרתי ולשוק האבטחה, אולם קרוב לוודאי שיהיו לו שימושים אזרחיים יותר כמו בציי שיתוף רכב ומערכות ניהול ציים בכלל.

מחיר: טרם פורסם.

מצלמה רובוטית לצילום סרטים מקצועי

רובנו מסתפקים כיום בסלפי או בצילום וידאו חובבני כדי לתעד את עצמנו. אך בעלי דרישות גבוהות יותר, שרוצים לייצר קליפ או סרט ברמה גבוהה, נדרשו עד היום לשכור את שירותיהם של מקצוענים כמו צלמים, עורכים ואפילו במאים. בעידן הבינה המלאכותית ייתכן שגם המקצועות הללו עשויים להיעלם. זה לפחות מה שמבטיחה חברת Remo Tech, שהשיקה בתערוכת CES את מצלמת ה-AI הרובוטית והממונעת Obsbot Tail.

המצלמה הקומפקטית ניצבת על מתקן איזון עצמי ממונע (gimbal) שיכול לנוע על שלושה צירים, בדומה לאלה שנמצאים ברחפני צילום מתקדמים. המצלמה עצמה מצוידת בזום אופטי אוטומטי, צילום באיכות 4K עם תמיכה בסטנדרט HDR ואפשרות לצלם תמונות סטילס. "הלב" הוא מעבד חזק עם אלגוריתמים של ראיית מכונה וזיהוי אובייקטים שמתוכנת למצבי צילום חכמים שונים. הוא שולט בתנועת המצלמה ומסוגלים לעקוב ברציפות וולהנציח בצורה חלקה האובייקטים שנעים מול המצלמה.

המצבים כוללים סיטואציות מורכבות כמו ריקוד, תרגילי סקייטבורד או סתם הנצחה של פעילות ילדים שמתרוצצים ברחבי החדר. את המצלמה ניתן להפעיל מרחוק באמצעות אפליקציה או באמצעות זיהוי מחוות ידיים. החברה משנזן, סין, אמורה להעלות השבוע קמפיין גיוס ב"קיקסטארטר".

מחיר: טרם פורסם. 

עוד כתבות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • שני בני אדם נוספים נפצעו בתאונה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

העליות בוול סטריט מתחזקות: גוגל קופצת ביותר מ-9%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?