גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יוצרים ישראלים? ה"ניו יורק טיימס" מחפש אתכם

טרנסג'נדרים בניו יורק, תרנגולות בהודו ומתנחלת ישראלית - אלה רק חלק מהגיבורים שמככבים בפרויקט הדוקו של ה"ניו יורק טיימס", שכולל למעלה מ-200 סרטים תיעודיים מרחבי העולם ● בראיון ל"גלובס" מסביר אנדרו בלאקוול, העורך האחראי, על ההחלטה להשקיע בתחום, איך בוחרים סרט תיעודי ומה היחסים עם היוצרים הישראלים

אנדרו בלאקוול / צילום: קטרינה סבינה
אנדרו בלאקוול / צילום: קטרינה סבינה

שתי מועמדויות לפרסי האוסקר, שבעה מועמדויות לאמי, שתי זכיות בפרסי אמי לחדשות ודוקומנטרי, ושני פרסי פיבודי המוענקים מדי שנה על הצטיינות בשידורי רדיו וטלוויזיה - זאת רק חלק מרשימת הראווה של פרויקט הסרטים הדוקומנטריים ב"ניו יורק טיימס", ה-Op-Docs. הפרויקט, שהחל ב-2011 באזור הדעות של העיתון, כולל היום מעל ל-200 סרטים תיעודיים מכל העולם, בלי תמה משותפת, אך עם אסתטיות גבוהה ונקודת מבט ברורה. בחודשים האחרונים, למשל, פורסמו בפלטפורמה סרט אמריקאי על מהומות סטונוול שקמו במחאה נגד ההומופוביה והאלימות של משטרת ניו יורק כלפי הומואים וטרנסג’נדרים; סרטה של איריס זכי הישראלית "מתנחלת"; וסרט הודי על המתח סביב גידול תרנגולות בין הודו הכפרית לעירונית.

סטונוול לנצח/ צילום מסך

בשבוע האחרון הגיעו נציגי מערכת העיתון לישראל כדי לקחת חלק בשוק קופרו (CoPro) השנתי שמפגיש יוצרים דוקומנטריים ישראלים עם משקיעים מרחבי העולם. "המטרה שלנו היא להיות סדרת סרטי הדוקומנטריים הטובה בעולם", אומר ל"גלובס" אנדרו בלאקוול, העורך האחראי של הערוץ ב"טיימס". "חשוב לנו מאוד לקיים קשר עם יוצרים ומפיקים בתעשיות הסרטים במדינות שונות. אנחנו תמיד מעוניינים להגיע לכל מקום שיש בו קהילה ערה של יוצרים. יש לנו יחסים עם יוצרים ישראלים, כמו שיש לנו עם יוצרים ממדינות רבות אחרות. אנחנו גם רוצים ליידע אותם לגבי איך אנחנו עובדים ואילו הזדמנויות אנחנו יכולים להציע".

העבודות שמוצגות בפלטפורמה נבחרות בשלבים שונים של היצירה וזוכות בליווי צמוד של הצוות של העיתון, לעתים בעזרה כלכלית שמוגבלת לעלויות רישיון והפצה. הן כולן בעלות שורשים חברתיים, פוליטייסטרים או עיתונאיים מסוימים, והן נהנות בעיקר מהחשיפה ומהיוקרה של מותג ה"טיימס", אבל לא מערך מסחרי ברור.

המתח סביב גידול תרנגולות בהודו/ צילום מסך

האופן המסורתי שבו צורכים תכנים השתנה

עם השתכללות הטלפונים החכמים והטשטוש הפונקציונאלי הגדול בין הסמארטפונים ומסכי הטלוויזיה, תוכן וידאו מקורי הפך לגביע הקדוש עבור כל פלטפורמה דיגיטלית - ולא משנה בכלל אם ליבת הפעילות שלה נמצאת בעולמות התוכן. תחת תנאים אלה הפכה נטפליקס למפלצת סטרימינג בינלאומית עם 139 מיליון משתמשים. במקביל, אמזון, ענקית הקמעונאות המקוון, בחרה להקים חברת הפקת סדרות וסרטים, והשתיים הפכו לכוח המוביל בשווקים רבים (613.3 מיליון משתמשים משלמים) - יותר מאשר טלוויזיה מקומית מסורתית בכבלים (556 מיליון משתמשים משלמים).

הפופולריות סביב שירותי הזרמה והפוטנציאל שלהם ליצור מעורבות משתמשים גבוהה, שינתה לחלוטין את האופן המסורתי שבו אנו צורכים תכנים. קולנוע וטלוויזיה כבר אינם המרחבים הבלעדיים שעליהם מקרינים תכנים שאפתניים, ושחקנים לא צפויים נכנסו לתחרות על זמנו של הצופה. לפי PwC, יש היום מעל ל-100 שחקנים שונים בתעשייה העולמית שהסתכמה בשנה החולפת ב-22.6 מיליארד דולר.

כך, בשנים האחרונות החלה פייסבוק לרכוש זכויות שידור לאירועי ספורט והיא משלמת לחברות תוכן שייצרו סרטי וידאו מקוריים על הפלטפורמה שלה; Airbnb הציגה סרט מקורי שלה בפסטיבל הסרטים בטרייבקה; ואפל השקיעה השנה מיליארד דולר בתוכן מקורי, ובין היתר חתמה על הסכם בלעדיות עם אופרה וינפרי, ריס וויתרספון וסטיבן ספילברג.

אל המרוץ הזה ובלי עכבות, נכנסו בסערה גם מערכות עיתונים גדולים בעולם. ה"ניו יורק טיימס" היה הראשון לצאת במהלך מסוג זה עם Op-Docs, וקעקע עצמו במהרה כפלטפורמה מובילה. מ-2015 מחזיק גם "הגרדיאן" ערוץ דוקומנטרי פורה שהעניק לו מועמדות אחת לאוסקר, ול-"L.A. Times" פרויקט צנוע יותר ב-"Los Angeles Times Originals" בשיתוף-פעולה עם ענקית השידור DirecTV.

O p-Docs  מתנחלת של איריס זכי הישראלית שהוקרן/ צילום מסך

מעבר לחומת התשלום של העיתון

ה-Op-Docs לא צמח בטעות, אלא כחלק מאסטרטגיה ארוכת טווח מוצהרת של מו"ל העיתון איי.ג’י סולצברגר שהכריז על וידאו כאחד מארבעת תחומי ההשקעה העיקריים של העיתון (לצד מעורבות חברתית, מכשירים ניידים ושווקים חדשים בעולם). כדי להוביל במרוץ הזה מפעיל הטיימס את מלוא משקל המותג שלו. " במונחים של תעשיית הסרטים הדוקומנטריים", מסביר בלאקוול, "תכנים רבים מחפשים את הדרך הטובה ביותר למצוא את הקהלים שלהם. ה-Op-Doc היא תוספת מצוינת שמצד אחד לא לוקחת הזדמנויות מיוצרים, אבל מצד שני מעניקה גישה לפלטפורמה של הטיימס. איתה אנחנו יכולים להגיע לקהלים רחבים הרבה יותר ממה שהיוצרים יכולים למצוא בפסטיבלי סרטים, לעתים הם אף יצליחו להגיע לקהל גדול וטוב יותר לתכנים הספציפיים שלהם, אפילו יותר מאשר ביוטיוב. זה יקר ערך עבור יוצרים".

לטיימס יש בהחלט קהל גדול. בדוחות החברה האחרונים דיווח העיתון על שיא של מעל ל-4 מיליון מנויים משלמים ברחבי העולם. אבל בפועל החשיפה לערוץ גדולה הרבה יותר משום שבהחלטה תאגידית הוא, וכך גם כל יתר תכני הווידאו של הטיימס, נמצאים מעבר לחומת התשלום של העיתון, שלא לדבר על הנוכחות החופשית והמלאה של הסרטים ביוטיוב. כך, כדי למצוא למאות מיליוני המבקרים באתר העיתון תוכן אטרקטיבי, מפרסמים ב-Op-Docs לא פחות מ-30 סרטים קצרים בשנה מרחבי העולם, כל אחד מהם יכול להיות בין דקה ל-30 דקות.

הפורמט מגוון וכולל סדרות, סרטי VR, הנפשה וסרטים אינטראקטיביים. כולם זמינים באתר העיתון, ביוטיוב וב-Vimeo. חלקם מוצאים את דרכם, בעידודו ובעזרתו האקטיבית של הערוץ, לפסטיבלים הנחשקים בעולם - החל מסנדנס, טרייבקה, אל איי, סן פרנסיסקו ועד קמדן וברלין - והם יקודמו באתר של העיתון, במיוחד אם הם עוסקים בנושא אקטואלי.

"'הניו יורק טיימס'", מסביר בלאקוול, "תמיד מעוניין להביא לקהל שלו את העיתונות המעניינת והמושכת ביותר ובצורות הרבות ביותר שלה. הטיימס הוא לא רק נייר ומילים או תמונות, הוא גם אודיו ווידאו וזה מרכיב אחד מהתוצר שלו. זה תמיד יהיה הגיוני עבורי שהטיימס ירצה להיות ידוע גם בפרסום הסרטים התיעודיים בעולם". 

כאמור, ערוץ הסרטים אינו חלק ממערכת החדשות של המערכת, אלא ממוקם במדור הדעות שמארח כותבים חיצוניים. שריד טכני היסטורי שמאפשר ל-Op-Docs עצמאות בבחירות התכנים. "זה מעניק לנו חופש גדול לחקור גישות שונות ולא רק טיעונים ודעות שמציתים שיחה, אלא גם סרטים שלא קשורים למה שמערכת החדשות של הטיימס הייתה בוחרת לעשות במונחים של גישה יצירתית, שימוש בדמויות או בניית סיפורים. אנחנו מחפשים לספר סיפור, לחקור רעיון או נושא בדרך מעניינת ובמיומנות מקצועית גבוהה. אנחנו לא כמו מערכת החדשות שבה יש צורך לסקר סיפור כזה או אחר, במדינה הזו או בתנאים האלה". 

אבל אולי אפשר להוציא את הסרטים הדוקומנטריים מהמערכת, אבל אי-אפשר להוציא את המערכת מהערוץ. " את הסרטים אנחנו נפרסם רק אחרי בדיקת עובדות מאוד קפדנית בגלל שמאוד חשוב לנו לשמור על סטנדרט", מסביר בלאקוול. " אני חושב שליוצרים יש הזדמנות ייחודית לבצע חקירה עיתונאית אבל בלי המגבלות הפורמליות של חדשות. אפשר לחקור סיפורים מנקודות מבט מגוונות, אבל בגלל שאנחנו לא מחויבים לדבר אנחנו יכולים תמיד להמתין עד שנמצא סרט באמת מצוין".

אתה רואה את עצמך כעיתונאי?

"הרקע שלי הוא בעריכה דוקומנטרית, אבל עשיתי גם עיתונות. אני רגל אחת בעולם הסרטים הדוקומנטריים ורגל שנייה בעיתונות, זה מעט לא רגיל אבל זה בדיוק מה ש-Op-Docs למעשה - רגישות קולנועית בתוך הסטנדרט העיתונאי של ה'ניו יורק טיימס'". 

לצד השיח על מגוון סיפורים ויושרה עיתונאית, אסור לשכוח כי מדובר במוצר שבסופו של יום צריך להיות מניב לעיתון, בכל דרך שלא תהיה. בגלל זה המערכת יודעת גם להזמין סרטים מיוצרים לקראת אירועים מיוחדים וגם לשתף פעולה עם יוצרים בעלי פרופיל גבוה במיוחד, כמו זוכי האוסקר ארל מוריס ולורה פויטרס (שסרטה, "Citizenfour", עורר את עניינו של אדוארד סנודן שפנה אליה כדי להדליף מידע מה-NSA), שבחרו בפלטפורמה של הטיימס לערוך את הקרנות הבכורה של הסרטים שלהם. עם זאת, עבור היוצרים עצמם הנושא פחות מניב. הם אמנם זוכים לחשיפה גבוהה, אך מרביתם לא ייהנו מסיוע כלכלי, אלא במקרים מיוחדים.

מה החלק של היוצרים עד הבכורה של הסרט?

"זה יכול להיות מגוון של דברים. לפעמים מדובר במוצר גמור שלא ניתן לבצע בו שינויים ונעריך אותו על בסיס מצבו הנוכחי, אבל פעמים רבות יוצרים יכולים לספר לנו על הפרויקט כבר בשלב הרעיון. או אז אנחנו יכולים לתת פידבק עריכתי והערות כדי להביא את הסרט לגרסה החזקה והטובה ביותר שלו כסרט קצר. אני ממש מנסה לחשוב על זה כעל משהו בעל ערך שאנחנו מספקים ליוצרים, לעתים נקודת מבט רעננה וניסיון יכולים לעזור עם עריכה טובה יותר. אנחנו מקדישים לכך זמן רב, אבל זה מאוד תלוי במצב הסרט". 

אנדרו בלאקוול

תפקיד: עורך אחראי Op-Docs של עיתון ה"ניו יורק טיימס"

השכלה: בוגר לימודי היסטוריה בהוורפורד קולג'

עוד משהו: ב-2012 יצא לאור ספרו " Visit Sunny Chernobyl ", מדריך טיולים לאזורים המזוהמים בעולם

OP DOCS

שנת הקמה: 2011

200 סרטים דוקומנטריים מרחבי העולם

30 סרטים קצרים בשנה, באורך שנע בין דקה ל-30 דקות

זמינות באתר של ה"ניו יורק טיימס", יוטיוב ו- Vimeo

שוק CoPro

שנת הקמה: 1999

היקף השקעות ביצירה ישראלית: 100 מיליון שקל

מספר קניינים ומשקיעים מרחבי העולם: 340

גופים מובילים משתתפים: נטפליקס, ניו יורק טיימס, PBS,
ARTA

עוד כתבות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"