גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדירוג: אלה הם מותגי המלונאות והנופש המובילים בישראל

ישראל הפכה ליעד תיירותי אטרקטיבי ומעורר עניין ● אבל הצמיחה בענף, הגידול במספר המלונות והתחרות עם חדרים להשכרה דוגמת Airbnb עדיין לא הביאו לירידת מחירים

מדד המותגים: מלונאות ונופש / צילום: דגנית ג'מצי, גלובס
מדד המותגים: מלונאות ונופש / צילום: דגנית ג'מצי, גלובס

יחד עם הגידול במספר התיירים, בדרך אל התייר ה-5 מיליון, גדל גם ענף המלונאות בישראל. שורה של מלונות נפתחו לאחרונה, בהם מלונות בוטיק מרשימים, בין היתר בתל-אביב ובאזור חיפה, וגם מלונות ותיקים, דוגמת דן קיסריה ומצפה הימים, עוברים שיפוץ ושדרוג. בנוסף, גם מלונות קפסולות והוסטלים נמצאים בפריחה.

וזה טוב. ככל שיגדל ההיצע, אמורים לרדת מחירי הלינה הגבוהים בבתי המלון בישראל. ככל שיגדל ההיצע, יוכלו הנופשים למצוא את רמת המחיר וצורת הנופש הרצויים להם. לשם כך תידרש התחזקות בגזרת המלונות העממיים, משום שכאלה נפתחים בקצב איטי יותר ביחס למלונות היוקרה. אבל יש תקווה - רשתות הוסטלים עולמיות, בהן סלינה, מיינינגר ו-A&O, כבר בדרך לפתיחת סניפים ישראליים. במקביל, מתחזקת גם הרשת המקומית והמוצלחת אברהם הוסטל.

אז יש לנו מלונות בוטיק ומלונות יוקרה, וגם אזור ים המלח מתעורר עם מלונות חדשים, ואפילו אילת, אחרי 20 שנה של קיפאון, תזכה לטקס של גזירת סרטים במלונות חדשים למרות סגירת שדה דב. הכול טוב ויפה, עד שמגיעים לשורת המחיר. בסקרים שנערכים בקרב תיירים שפוקדים את ישראל, הם אומנם נלהבים מהפלא התיירותי שיש לנו להציע, אבל טוענים, ובצדק, שיקר פה. זה קונצנזוס ששב וחוזר על עצמו בקרב תיירים - מתרמילאים ועד למשפחות. זה מחיר הבירה, המזון וכמובן הלינה בבתי המלון.

ישראל מתחרה על המשבצת התיירותית עם לא מעט מדינות ויעדים. מחירי הלינה הגבוהים כאן מנומקים ברגולציה מכבידה, והאצבע המאשימה מופנית אל הממשלה (העדר ארנונה דיפרנציאלית בעונות השפל, למשל). גם עלויות השכר הגבוהות והמחסור העצום בכוח-אדם, שלפעמים אף אילץ סגירת קומות וחדרים שאין מי שינקה אותם - מועמסים על הצרכן. לכן התחרות ובניית חדרי מלון נוספים תוכל אולי לטפל בשורת המחיר.

לא מדובר רק בתחרות בין מלון אחד למשנהו. בתל-אביב ובירושלים מתמודדים המלונאים עם דירות להשכרה לטווח קצר, Airbnb ודומיה. בתל-אביב לבדה יש כיום יותר חדרים להשכרה - מספרם כבר גבוה מ-11 אלף - לעומת חדרים בבית מלון. מנעד המחירים בשוק הזה מושך אליו לא מעט מהנופשים, אבל גם לא מעט עוסקים, ויש לקוות שכבר בעתיד הקרוב תיעשה אסדרה בשוק הדירות.

כ-55 אלף חדרים של בתי מלון רשומים בהתאחדות המלונות. ברבעון הראשון של 2019 נמשכה המגמה לפיה מספר הלינות של תיירים במלונות בארץ גדל, בעוד שמספר הלינות של הישראלים נמצא בירידה. אל מול זה נזכיר כי 8.5 מיליון ישראלים יצאו לחו"ל ב-2018 - מספר שצומח מדי שנה. סך הלינות בבתי המלון בארץ ברבעון הראשון של 2019 עמד על 5.3 מיליון, ורוב הלינות נרשמו במלונות ירושלים ותל-אביב. במאי האחרון אירחה תל-אביב את האירוויזיון. אומנם מספר התיירים שהגיעו היה נמוך דרמטית מזה שציפו לו והסתכם באלפים בודדים, אבל התהודה לעיר בפרט ולישראל בכלל כיעד תיירותי - עשתה את שלה.

זאת ועוד, משרד התיירות והעומד בראשו יריב לוין, הבינו שהמחסומים הביורוקרטיים הרחיקו יזמים מבנייה של בתי מלון. תוכנית לעידוד יזמים, שכוללת גם מענקים ואפשרות לשלב דירות מגורים יחד עם מלונאות, מושכים כעת יותר יזמים לתחום. לכך מתווספת המגמה המשתנה בעולמות הנדל"ן המשרדי, כך שמתקבלת משוואה של הסבת מבנים קיימים למלונאות בהליך מקוצר יותר.

יש פריחה בתחום המלונאות, ולא מעט מלונות מסקרנים צפויים לפתוח השנה את שעריהם. אבל צריך לזכור שהתיירות היא הענף הראשון שמגיב במקרה של אירוע ביטחוני. פחות מאשר בעבר, היות שאירועים ביטחוניים הפכו לנחלת העולם כולו - אבל עדיין, כדי שהענף הזה שמעסיק עשרות אלפי עובדים במישרין ובעקיפין ישגשג ויפרח, צריך שקט. 

1. ישרוטל

48 בדירוג הכללי

מגלה את תל-אביב

בחודש מרץ האחרון כינס מנכ"ל ישרוטל, ליאור רביב, מסיבת עיתונאים שבמהלכה הציג את דוחות 2018 של הרשת. היו אלה דוחות מספקים עבור החברה, היות שהם שיקפו שנת שיא בהכנסות של ישרוטל, שתופסת נפח של 13% מבתי המלון בישראל. הדוחות הראו זינוק של 22% ברווח הנקי. עוד הציג רביב תוכנית שלפיה עד שנת 2025 תגדל ישרוטל מ-19 ל-30 בתי מלון בדגש על פתיחת מלונות בתל-אביב - התוכנית היא להגיע ל-1,500 חדרים בתל-אביב לבדה.

רביב וישרוטל היו חלק פעיל במאבק נגד סגירת שדה התעופה שדה דב, בטענה לפגיעה בתיירות בשל ירידה במספר הנופשים שירצו לבוא לאילת וגם לפגיעה ביזמות בעיר. ל"גלובס" אמר רביב, כי בעקבות סגירת שדה דב גנזה הרשת תוכנית להקים בית מלון נוסף באילת. כיום מחזיקה ישרוטל בשמונה בתי מלון באילת והם מהווים 50% מהכנסות הרשת.

מלונות שהרשת כן תפתח בקרוב הם: קדמא בשדה בוקר, מלון סוויטות יוקרה בעין-בוקק ים המלח ומלון בבניין לשימור בבניין בדיזנגוף 99 בתל-אביב. עוד בתוכניות: שיפוץ ושדרוג נכסים קיימים בהיקף של 210 מיליון שקל במלונות אילת וים המלח.

רק 10% ממניות ישרוטל, ששוויה נאמד ב-3 מיליארד שקל, נמצאות בידי הציבור. הכנסות הרשת ב-2018 הסתכמו ב-1.44 מיליארד שקל - לעומת כ-1.32 מיליארד שקל בשנה קודמת. ההכנסות גדלו בין היתר לאור גידול בשיעורי התפוסה במלונות הרשת לממוצע של 76%. מתוך כלל הנופשים בישרוטל, 80% הם ישראלים.

רשת ישרוטל הוקמה בשנת 1984 על-ידי היזם הבריטי דיוויד לואיס, עם מלון ישרוטל המלך שלמה באילת. כיום הרשת מונה 19 בתי מלון ובהם 4,022 חדרים. הרשת מעסיקה כ-5,200 עובדים. עד שנת 2025 הרשת צפויה למנות 30 בתי מלון עם 5,700 חדרים ו-6,800 עובדים.

ישרוטל אגמים / צילום: רוני בלחסן

2. הילטון

56 בדירוג הכללי

המותג הוותיק חזק יותר מהמותגים החדשים

הסיפור של הילטון הוא שיעור על עוצמתו של מותג. בתודעה של הצרכנים הישראלים, הילטון הוא מותג חזק ומוערך בתחום המלונאות - יותר מרשתות מלונות אחרים שהתחזקו בשנים האחרונות, דוגמת מלונות בראון ומלונות אטלס.

לעומת הרשתות האחרונות, שמונות סניפים ברחבי הארץ, בלב גן העצמאות של תל-אביב ניצב לו הסניף היחיד של הילטון בישראל. המלון, שנחנך רשמית ב־1965, נמצא בבניין הישן שמתנשא לגובה של 17 קומות ובו 560 חדרים. אחרי שבשנה שעברה השיקה הילטון מחלקת אירוח יוקרתית בשם VISTA בחמש הקומות העליונות, השנה חודשו קומת המסעדות, אולם האירועים, חדרי הישיבות וטרקלין העסקים.

הפעילות הנוספת של הילטון בישראל היא ניהול מלון וולדורף אסטוריה שבירושלים.  ב-31 במאי חגגה הילטון 100 שנה להקמתה. הרשת מונה 585 מלונות בשש יבשות. להילטון 17 מותגים בתחום המלונאות והאירוח, ובהם יותר מ-923 אלף חדרים ב-113 מדינות.

3. מלונות דן

61 בדירוג הכללי

מגדיל את האחיזה בפריפריה

המהלך המשמעותי שעשתה רשת מלונות דן השנה הוא רכישת רשת רימונים מידי הכשרת הישוב. הרשת מונה כיום 18 בתי מלון ברחבי הארץ ומלון אחד בבנגלור שבהודו. רכישת מלונות רימונים תאפשר לה להגיע לקהלים חדשים ולהעמיק את אחיזתה בפריפריה באמצעות מלונות בצפת ובנצרת, ולהגדיל את נוכחותה באילת עם מלון נוסף. הגדלת הרשת גם תאפשר למלונות דן להתמודד מול המתחרות ישרוטל ופתאל.

מלונות דן הוקמה ב־1947 וכיום היא נסחרת בבורסה בתל-אביב. שווי החברה עומד על כ־2.85 מיליארד שקל, והכנסותיה עמדו בשנת 2018 על כ־1.26 מיליארד שקל. יו"ר דירקטוריון החברה הוא מיכאל פדרמן והמנכ"ל שלה הוא רונן ניסנבאום, שהגיע לישראל אחרי ניסיון של שנים בניהול בתי מלון ברחבי העולם. מספר העובדים ברשת, המנהלת גם את טרקליני העסקים לממריאים מנתב"ג, עומד על 3,630.

במאי אשתקד, כדי לתת מענה לדרישות המשתנות של התיירים, המהווים 54% מתמהיל האורחים של הרשת, נכנסה מלונות דן לקטגוריה של מלונות אורבניים־טכנולוגיים באמצעות מלון LINK בתל-אביב. לאחרונה פתחה מחדש את דן קיסריה אחרי שמונה חודשים של שיפוץ. גם מלון דן אכדיה הרצליה, אחד מהאייקונים המלונאים בישראל, צפוי לעבור שינוי משמעותי עם הרחבת מספר החדרים מ־200 ל־1,325. תוכנית ההרחבה, הכוללת שני מבנים בני שמונה קומות ובניין של 17 קומות, אושרה אחרי התנגדויות מצד תושבי האזור.

מלון דן אילת /צילום: סיוון פרג'

4. פתאל

69 בדירוג הכללי

יוצאת מתחומי המלונאות

רשת פתאל ממשיכה לצמוח ולהתרחב - לא רק בתחום המלונאות, אלא גם בכניסה לתחומים משיקים: השנה נכנסה לתחום של השכרת דירות לטווח קצר (בפורמט Airbnb) באמצעות מספר בניינים בתל-אביב, במיזם המכונה Master, והשיקה מיזם של חללי השכרה למשרדים (בפורמט WeWork), המכונה Rooms, שאת דריסת הרגל הראשונה שלו הוא עושה בתל-אביב בשילוב עם מלון Nyx של הרשת. סניף נוסף ייפתח ברעננה ולאחר מכן במקומות נוספים בישראל ובאירופה.

בנוסף גזרה השנה הרשת סרט בטרמינל העסקים שפתחה בנתב"ג. מיזם אחר מתייחס לטרנד העולמי המתפתח בתעשיית הטרוול טק: פתאל והיזם אביב רפואה הקימו קרן השקעות בתחום התיירות.  בתחום המלונאות התרחבה פתאל עם מלונות בתל-אביב, כולל מלון שיוקם בבניין לשימור באזור כיכר דיזנגוף.

על כל האימפריה שחולשת על 210 בתי מלון בארץ ובעולם, מנצח הבעלים דוד פתאל. ב-2018 הונפקה פתאל בבורסה בתל-אביב במה שהוגדרה כהנפקת השנה. שווי החברה כיום הוא יותר מ-6 מיליארד שקל, לאחר שאת 2018 סיימה עם הכנסות של כ-3 מיליארד שקל ורווח נקי של 150־200 מיליון שקל.

פתאל מעסיקה בכל העולם 12 אלף עובדים, מהם 8,000 בישראל. נתח השוק שלה בארץ הוא 17%, והיקף המכירות עומד על 1.95 מיליארד שקל בשנה. מאחר שענף המלונאות סובל ממחסור עצום בעובדים, בחברה מיישמים תוכניות של העצמת עובדים ומנהלים ופיתוח עתודות ניהול מקרב העובדים. תוכנית אחרת שמפתחת הרשת היא "פתאל בקהילה", המעסיקה כ-100 עובדים עם צרכים מיוחדים.

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס מייקרת את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף בב-19 במאי

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר