גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מייסד ConsenSys ג'ו לובין: "בלוקצ'יין תהיה תשתית האמון של העולם"

בפאנל שעסק בבלוקצ'יין ומטבעות קריפטו בכנס ג'רני של EY ישראל ו"גלובס" אמר חיים פינטו מבנק הפועלים: "אנו צריכים לעבוד מול פקידי מדינה שמבינים בטכנולוגיה ובכלכלה" ● עמרי בן דוד, ויולה ונצ'רס: "נתחיל לראות קריפטו משמש לתשלומים וסחר, ולא משנה אם דרך ליברה של פייסבוק או מטבע קריפטו סיני"

"היינו רוצים לעבוד מול פקידי מדינה שמבינים מספיק בטכנולוגיה ובכלכלה, כך שהם יוכלו אפילו להציע כיצד לשפר דברים", כך אמר חיים פינטו, מבנק הפועלים, בפאנל בנושא בלוצ'יין וקריפטו במסגרת כנס ג'רני של EY ישראל ושל "גלובס" שהתקיים במלון הילטון בתל אביב.

פינטו חזה כי "בקרוב נוכל לראות יותר טוקנים - אסימונים וירטואליים בעלי שימושים שונים - עוד לפני שנראה מטבעות קריפטו מגיעים למיינסטרים". הסיבה לכך, הסביר פינטו, היא שיש "תהליך שלם שצריך לקרות ביקום המקביל - היקום הרגולטורי".

עם זאת פינטו לא צופה כי מטבעות הפיאט - המטבעות המדינתיים ה"רגילים" - עומדים להיעלם בקרוב. "אולי הם יעברו תהליך של טוקניזציה ואולי הם בכלל ישנה צורה ויהפכו למטבעות או שטרות אחרים".

מנחת הפאנל, שלי הוד מויאל מ-iAngels, שאלה האם אנו זקוקים לטכנולוגיית הבלוקצ'יין מעבר לשימושיה לשם הנפקת מטבעות קריפטוגרפיים. ג'וזף (ג'ו) לובין, מייסד ConsenSys ומחלוצי פלטפורמת הבלוקצ'יין את'ריום, השיב לה כי "בעתיד יהיו הרבה פרוטוקולים מבוזרים, והרבה מהטכנולוגיה הזו נבנית כבר עכשיו. הטכנולוגיה הזו נבנית בהתאם לצורכי הפרטיות, כדי שנוכל להנות מאמון רב יותר. הטכנולוגיה הזו תשנה את הכל בסופו של דבר ותהפוך לתשתית האמון של הכוכב שלנו".

"בעולם בונים היום את האינטרנט המבוזר שאפשר לקרוא לו ווב 3.0 או 4.0", אמר עוד לובין, "זהו עולם מבוזר שבו יפעלו חוזים חכמים על פלטפורמות כמו את'ריום אבל לא יהיו הרבה כאלה. נתחיל לראות אחסון מבוזר, ניהול זהויות מבוזרות וכו', הרבה פרוטוקולים מבוזרים. הרבה מהטכנולוגיות נבנות עכשיו כדי להגביר את הפרטיות וכדי שנוכל ליהנות מאמון רב יותר. למשל בטכנולוגיות חדשות לניהול מרכזי נתונים, השאיפה היא לוודא שמיעוט לא יוכל לעשות מניפולציה לרשת. הרבה מהטכנולוגיה נבנית עכשיו עבור מרכיב הפרטיות כדי שנוכל ליהנות מאמון רב יותר, אבל נצטרך גם שכבה שתאפשר פעולות בסדרי גודל משמעותיים (סקייל)".

עוד אמר לובין, כי "קריפטו הוא מקרה אחד שמדגים את השימוש בבלוקצי'יין, אבל באמצעות יצירת נדירות דיגיטלית אפשר יהיה לקבל עוד כל מיני דברים, בין אם זה טוקן שמייצג משהו אחר בין אם זה נכס נדל"ן ובין אם זה דמויות של חתולים וירטואליים. לגבי עולם המטבעות, קריפטו יהיה רק אחד ממכלול אופנים לייצג ערך, אבל לא חלק גדול ממנו". לדברי לובין, "קיים יותר חוב לבנקים המרכזיים מאשר כסף. ולכן נזדקק למשטר מוניטרי חדש לעולם. מערכות כמו ליברה של פייסבוק יכולה להיות בחירה טובה, וצריכים עוד כמותה".

על ליברה, פרויקט מטבע בהובלת פייסבוק שהשקתו מתוכננת לשנת 2020, אמר לובין כי מדובר "בפרויקט שיהיה טוב לקהילת הבלוקצ'יין כשיושק. אבל הדבר תלוי בשאלה עד כמה פייסבוק תהיה קשורה לזה. למרות מה שאומרים - הם ישלבו את מה שהם יודעים עכשיו עם ההיסטוריה הפיננסית שלנו. אם הם יריצו על זה למידה עמוקה, זה כבר דיי מפחיד".

עמרי בן דוד מיולה ונצ'רס אמר בהקשר זה כי "אחד מהשימושים של הליברה יהיה לשכנע אותנו לקבל את הליברה תמורת עצמנו - תמורת הפעילות שלנו בפייסבוק".

לו קרנר, מ-CryptoORacle, התייחס גם הוא לפייסבוק ואמר כי "יש להם חברה של חצי טריליון להגן עליה. אם אובר הייתה מבקשת רשות לעשות כל דבר לא הייתה אובר". קרנר הוסיף עוד כי קריפטו עבורו "זה מנגנון תמריצים לחברי הקהילה לעשות מה שטוב לקהילה". עם זאת, אמר קרנר, כי הוא "רוצה להיות גם חלק מסביבה שבה הוא יודע מה החוקים". לדבריו, "המצב כעת הוא שלפעמים אומרים לנו מה הכללים, אבל משקרים לנו. ואם לא משקרים לנו, אז בהמשך הדרך לא מספרים לנו כאשר הם מעדכנים אותם. קריאת ההשכמה שלי היתה כשאשתי החלטה להתגרש ממני והייתה לה בעצם גישה לכל הכסף שלי. את זה אפשר לעשות בעולם של מערכות מרכזיות אבל בעתיד, עם מערכות מבוזרות, תהיה לי יותר שליטה על הנכסים שלי, במקום מצב שבו הם נמצאים בבריכה אחת, שבה כל אחד יכול לקחת לעצמו נתח מכל סיבה שהיא. בקיצור, אם אתחתן שוב אתחתן על הבלוקצ'יין".

לדבריו הגיב עמרי בן דוד, מוויולה ונצ'רס, שאמר "אני לא יודע לגביי ייעוץ נישואים או גירושים אבל מאמין בבלוקצ'יין תאגידי. הרעיון הוא שיכול להיות בעלים ולהעביר ערך. אם יש כמה שותפים שמחפשים לעשות משהו יחד, כמו בשרשרת אספקה, או ברפואה - הם יוכלו לבנות דברים מעניינים סביב זה, וזה הקריטריון שלנו. העולם מתפתח ונתחיל לראות קריפטו לתשלומים וסחר אלקטרוני, וזה לא משנה אם זה יהיה דרך ליברה או מטבע קריפטו סיני חדש או המטבע של ג'יי פי מורגן, אבל זה יקרה בקרוב. היום אי אפשר להעביר בקלות חלקים של נכסי נדל"ן או של קרן הון סיכון אבל בקריפטו נוכל".

לשאלת המנחה הוד מויאל האם בקרוב הבלוקצ'יין יהפוך למיינסטרים השיב שיב חן צור מארנסט יאנג ארה"ב, כי "הצרכן הסופי לא ירגיש שהוא עובד על בלוקצ'יין. כמו שהוא לא מרגיש את הדאטה בייס שהוא משתמש בו כשהוא שולח סרטון יוטיוב באפקליציה בסמארטפון".

רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"