גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אל תתרשמו מחברה ש"מכה את התחזיות", זה משחק מכור. על מה כן כדאי להסתכל?

המשק האמריקאי בהאטה, אבל 79% מחברות ה-500 S&P היכו את תחזיות הרווח - פלא? ההנהלות והאנליסטים שותפים בבלבול המשקיעים ● וגם: על ההבדל בין תחזיות מאקרו להערכות פיננסיות בשוק ההון, והאם תופעת ה"יד החמה" בכדורסל עובדת אצל מנהלי השקעות

הבורסה בוול סטריט  / צילום : Shutterstock א.ס.א.פ קריאייטיב
הבורסה בוול סטריט / צילום : Shutterstock א.ס.א.פ קריאייטיב

עם סיום עונת פרסום הדוחות הכספיים של הרבעון האחרון בוול-סטריט, פורסמה כמידי רבעון הסטטיסטיקה הקבועה של איזה שיעור מהחברות שמניותיהן נכללות במדד ה-S&P 500 היכו את התחזיות המוקדמות של האנליסטים, וכמה לא.

נכון למועד כתיבת הדברים, מתוך 500 החברות שנסחרות במסגרת המדד, 466 חברות במדד S&P 500 פרסמו את הדוחות הכספיים. מתברר ש-79% היכו את התחזיות ו-21% איכזבו ולא עמדו בתחזיות. כל זה מבחינת הרווח למניה. מבחינת עמידה ב"יעד" ההכנסות, השיעורים הם 58% ו-42% בהתאמה. זאת, על פי נתוני "בלומברג".

בין "קונצנזוס האנליסטים" למספרים נלחשים

במקביל לפרסום התוצאות בפועל ומדידתן מול התחזיות המוקדמות, החברות מספקות גם תחזיות קדימה, אם זה לרבעון הקרוב, ואם זה לשנה כולה. העניין הזה הפך כבר לטקס קבוע בוול סטריט. רוב, לעיתים גדול, של החברות מכות את הציפיות המוקדמות, הכותרות הן, כמובן, חיוביות, וכך גם בדרך כלל תגובת המניות. אבל, אוי לה לאותה חברה שתפספס את התחזית המוקדמת של האנליסטים לרווח למניה בסנט אחד, ואוי לה לחברה שתפרסם שעמדה בתחזיות המוקדמות, אבל, במקביל תיתן תחזית מאכזבת קדימה לגבי הכנסותיה העתידיות ו/או הרווח העתידי שלה. בוול-סטריט, כמו בוול-סטריט, יודעים לתגמל ולפנק, אבל באותה מידה יודעים גם להעניש, ותנודות של פלוס/מינוס 10% ויותר בעקבות כך הן עניין שבשגרה, ובחברות ששווין בשוק מאות מיליארדי דולרים, אובדן הערך עלול להסתכם בעשרות מיליארדי דולרים.

לפיכך, האינטרס הברור של ההנהלות הוא להנחות את האנליסטים בשיחות שלהן איתם, להכנסות ולרווח נמוכים מאשר הן מאמינות שיהיו בפועל, והאנליסטים משתפים פעולה. זהו משחק מכור שאפילו לא מתאמצים להסתיר אותו, ולכן, במקביל לכך, התפתחה "תעשייה" של מספרים נלחשים (Whispered Numbers), הערכות שעוברות מפה לאוזן, והן גבוהות מאשר מה שמכונה "קונצנזוס האנליסטים".

לפיכך, אין באמת משמעות לסטטיסטיקה של כמה חברות היכו את התחזיות, וכמה לא. זה משחק "נחמד" ותו לא, אבל זה יכול להיות גם מזיק, שכן הוא מסיט את ההסתכלות לכיוון הלא נכון.

מה שקובע באמת, זה, כמובן, מה היו התוצאות בפועל ברבעון הנוכחי לעומת רבעון קודם, או לעומת הרבעון המקביל בשנה החולפת.

כאן מתברר, שהתוצאות הן הרבה פחות מרשימות: ההכנסות לעומת אשתקד אמנם עלו ב-3.5%, אך הרווח למניה דווקא ירד בכ-1%, כאשר מדד S&P 500 עלה מסוף הרבעון השלישי של 2018 (30.9.2018) בכ-7%. כלומר, רמת המכפילים עלתה.

וזה בהחלט לא צריך להפתיע אף אחד. ברגע שהמשק האמריקאי והמשק העולמי נמצאים בהאטה בקצב הגידול שלהם, זה חייב להשפיע על שורת ההכנסות של החברות העסקיות, וגם על שורת הרווח, שכן יש גבול ליכולת של החברות להתייעל, אפילו בעידן הנוכחי של חדשנות.

אבל גם הדיון הזה, עם כל חשיבותו, מסיט את העניין מן העיקר. והעיקר הוא, שרבעון אחד לא מלמד הרבה ותוצאותיו יכולות להיות מטעות מאוד, ולכן התגובה של השוק לתוצאות של רבעון אחד לא אמורה להיות דרמטית כפי שקורה לא אחת, להוציא מקרים חריגים מאוד.

מתן תחזיות - ההיפך מהסתכלות לעתיד

ואשר לתחזיות שהחברות עצמן נוהגות לספק יחד עם פרסום הדוחות הרבעוניים, גם להן ניתן משקל יתר, ולכן גם תגובת יתר, שכן גם בהן מעורבבים אינטרסים של מי שמספק אותן, וגם משום שלעיתים יכולת ההנהלה לצפות קדימה היא מוגבלת בגלל מגוון של סיבות.

לדעתי, הנוהג הזה של מתן תחזיות, מוטב שייפסק, שכן הוא מחנך את ציבור המשקיעים, כולל המוסדיים, להסתכלות קצרת טווח שעליה מבוסס, גם ככה, חלק גדול מהתרבות של וול-סטריט.

ואם אנחנו מדברים על תחזיות ועל הערך שלהן, הנה כמה תובנות שעשויות להיות רלוונטיות, הן לתחזיות האנליסטים שגם נוהגים להצמיד מחיר יעד למניות המסוקרות, והן לתחזיות ההנהלות של החברות.

תחזיות מאקרו בעירבון מוגבל

מהן תחזיות? יש הרבה סוגים של תחזיות. ענייננו כאן בתחזיות כלכליות ופיננסיות לא ברמת הפירמה העסקית, אלא ברמת המאקרו.

ישנן תחזיות מאקרו שמנפיקים גופים ממשלתיים, בנקים מרכזיים, גופים בינלאומיים, כמו קרן המטבע הבינלאומית, מכוני מחקר, בנקים מסחריים, בתי השקעות ועוד. התחזיות הללו משמשות בסיס להמלצות על דרכי פעולה. כאשר מדובר בבית השקעות, מדובר בהערכות שחייב כל בית השקעות לגבש כבסיס לאופן שבו הוא מתכוון להשקיע את כספי לקוחותיו בחודשים הקרובים, בשנה הקרובה, בשנים הבאות, וככאלה, ההערכות האלה כפופות לשינויים בהתאם להתפתחויות. הן מחייבות ניתוח של מגמות במשק העולמי, ובמשק המקומי בפרמטרים של מדיניות תקציבית, מדיניות מוניטרית וריבית, מחירי סחורות, אינפלציה, סחר עולמי וגם פרמטרים גיאופוליטיים, שעשויה להיות להם השפעה על שוק ההון, ועוד גורמים.

מה שהציבור אינו מודע לו, זה המגבלות של ההערכות הללו, שכן גם במקרה של הערכה נכונה ומבוססת מאוד לזמנה, עדיין יכול להתרחש אירוע מדיני, בטחוני, גיאופוליטי, או אחר, שישבש את ההערכה. תחזיות, כמו שלמדנו, אינן מדע מדויק, וגם אם הן מדויקות לעיתים, הרי שתוקפן עלול לפוג. כך למשל, אירע לי כאשר בסוף אוגוסט 2000 הערכתי באופן אופטימי מאוד את סיכוייו של שוק המניות המקומי לעלות אחרי הירידות שנרשמו בעקבות התפוצצות בועת הדוט.קום בארה"ב במרץ 2000. אבל, מעשה שטן, וזמן קצר לאחר שפרסמתי את הערכתי, פרצה האינתיפאדה השנייה, שחרצה את דינו של שוק המניות המקומי לעוד שנתיים ויותר קשות מאוד.

מעבר לזה, כאשר גוף שמתפרנס משוק ההון נותן תחזית על ההתנהגות הצפויה של השווקים, צריך לקחת אותה עם לא מעט פלפל ומלח. גם משום שהיא עלולה להתברר כלא מקצועית, גם כי היא עלולה להתברר כאינטרסנטית, וגם, ובעיקר, כי היא עלולה להתברר כנובעת ממשאלות לב יותר מאשר פרי של ניתוח מושכל, שכן נהוג לומר על מנהלי השקעות שהם חייבים להיות אופטימיים.

מה החזאי מבין: הילארי נשיאה, צמיחה ב-2008

הציבור הרחב מושפע לא מעט מתחזיות, בין שמקורן בעיתונאים כלכליים ובין שמקורן באנשי שוק ההון עצמם, אבל הוא איננו די ביקורתי כלפיהן ומאמץ אותן יותר מדי בקלות. זו תוצאה גם של היעדר חינוך פיננסי.

אבל גם כאשר מתפרסמות הערכות, לא של אנשי שוק ההון, אלא של עיתונאים כלכליים, ונניח לצורך העניין שהם נטולי אינטרסים, עדיין יש מקום לתהות לגבי המקצועיות שלהם בכל הקשור לתחזיות בכלל, ולתחזיות לגבי שוקי ההון בפרט.

הנה, לפניכם, תחזית שנתן פרשן כלכלי ידוע, ותיק ומוערך שפרסם טור בכותרת: "7 הימורים ל-2008", אותה שנת אימים, כזכור, הן כלכלית והן פיננסית -

- "בסיומה של 2008 יתברר שהמשק האמריקאי שוב צמח בקצב מהיר מהצפוי, ב-3% לפחות".

- "הילארי קלינטון תיבחר למועמדת המפלגה הדמוקרטית לנשיאות ואחר כך תיבחר לנשיאות ארה"ב. בחירתה תקפיץ את הבורסה ותסמן את שובה של הגאות הכלכלית לאמריקה".

- "הנפט לא יוזל, ייתכן שיתייקר עוד קצת (בדולרים)".

- "קצב האינפלציה העולמי טיפס השנה ליותר מ-4% והוא לא יואט בשנה הבאה".

- "עדנה לדולר? נראה שלא ..... כמגמה יישאר הדולר האמריקאי ב-2008 מטבע מוחלש".

- "סופו של הנס הסיני? ההימור שלי: סדקים עמוקים בחומת ההצלחה הסינית".

- "כבר במהלך 2008 נתחיל להרגיש בשוקי ניירות הערך את עוצמת הכסף הסעודי, הסיני והרוסי".

מיותר לציין, שכל התחזיות/ההערכות האלה קרסו יחד עם הקריסה של שוקי המניות.

נחשו, כמה מהנפילות חזתה קרן המטבע הבינ"ל?

לא רק עיתונאים ופרשנים כשלו פעם אחר פעם בהערכת ההתפתחויות. כך גם מוסדות מחקר מהגדולים בעולם. כך למשל, מאז 1990 היו לפחות ארבע נפילות כלכליות - ב-1993, 1998, 2001-2000, וכמובן 2009-2008, שאף לא אחת מהן נחזתה על-ידי קרן המטבע הבינלאומית. ובכלל, מדע הכלכלה מתקשה להתמודד בעשור האחרון עם שאלות בסיסיות שאולי הגדולה מכולן היא - לאן נעלמה האינפלציה, ובוודאי שהוא לא חזה את ירידתה.

ואחרי שאמרתי את כל זה, אומר כמה דברים ברוח מעט יותר אופטימית. מה קל ומה קשה במתן תחזיות כלכליות ובמתן תחזיות פיננסיות.

הזיהוי של כשלי שוק הוא אחד ממפתחות ההצלחה בשוק ההון. לא מדובר כאן בזיהוי של מצב שבו מניה ספציפית נסחרת עמוק מתחת לערכה, אלא בסיטואציה שבה קבוצה משמעותית של מניות שיש להן מאפיין משותף, למשל, שהן פועלות באותו ענף, והן נסחרות עמוק מתחת לערכן, או מצב שבו כל השוק נסחר משמעותית מתחת לערכו. כשל שוק הוא לא בהכרח עניין של שוק המניות בלבד. כשל שוק יכול להיווצר גם בשוק האג"ח הקונצרניות, וגם באיגרות החוב הממשלתיות. כשל כזה הוא, למעשה, מצב שבו התמחור של אחד או יותר מאפיקי ההשקעה האלה הוא נמוך ממה שהוא "צריך" להיות, או גבוה ממה שהוא "צריך" להיות. זה עובד בשני הכיוונים.

והבשורה הטובה - לא קשה במיוחד לזהות מצב של כשל שוק ולהעריך באופן נכון שבנקודת זמן, קרובה יותר או רחוקה יותר, השוק יתעשת ויתקן את עצמו. מן ההיבט הזה תחזיות-הערכות עתידות להתברר כנכונות, או באופן כמעט מיידי, או בטווח הבינוני יותר. לעיתים, הזיהוי הוא כמעט עניין של מתמטיקה "פשוטה".

כזה הוא המצב כאשר מדובר בשוק איגרות החוב הקונצרניות, שבו סימן ההיכר לתמחור שלהן הוא הפערים בתשואה השנתית לפדיון שהן מעניקות אל מול התשואה השנתית לפדיון של איגרות החוב הממשלתיות עם אותו משך חיים ממוצע (מח"מ). פערים אלה (ספרידים) משקפים את פרמיית הסיכון שהשוק דורש. כאשר הפערים הם גדולים מאוד, וגדולים מדי, כפי שהיה בשלהי שנת 2008, שנת המשבר הגלובלי, מתבקש תיקון בדמות של עליות שערים וצמצום בפערי התשואות, וכאשר הפערים קטנים מדי, כפי שהם בישראל בשנים האחרונות, מתבקש תיקון בדמות של ירידות שערים ופתיחת המרווחים.

גם את תמחור מניות הבנקים בישראל ניתן לנתח באופן כמעט מתמטי. "כמעט" - משום שכמובן, במקרה זה יש צורך להעריך את רווחיותם של הבנקים בשנים הבאות, את הסיכויים והסיכונים הנשקפים לענף מרכזי זה במשק כפונקציה של רגולציה בינלאומית ומקומית, כפונקציה של התפתחויות טכנולוגיות וכפונקציה של מצב המשק. ובכל זאת, בהינתן ניתוח סביר של המגמות בתחומים הללו, ובעיקר, כאשר מתבוננים על השקעה במניות הבנקים לטווח זמן מספיק ארוך, נניח, חמש או עשר שנים, אפשר לנתח באופן מושכל את התמחור של מניותיהם ולהגיע להמלצות מעשיות מאוד.

הבעיה האמיתית במתן תחזיות

אז מה, בכל זאת, הבעיה במתן תחזיות?

הבעיה היא הרבה פחות בחיזוי הכיוון והמגמה, והרבה יותר בחיזוי העיתוי ובחיזוי העוצמה של השינוי ומידת ההדרגתיות שלו.

לעיתים קרובות מאוד (לא תמיד), כאשר מדובר בשווקים הפיננסיים, השינוי במגמה הוא מהיר ועוצמתי, שכן יכולת התגובה של המשקיעים היא מיידית.

לעומת זאת, כאשר מדובר בכלכלה הריאלית, הרי שמטבע הדברים, השינויים מתרחשים באופן איטי הרבה יותר.

כמה דוגמאות בשני המישורים האלה של שווקים פיננסיים מזה, ושל כלכלה ריאלית מזה.

בשווקים הפיננסיים: שינוי הכיוון מן המשבר והקריסה של 2008 לגאות העוצמתית של 2009 היה מהיר מאוד וקל היה לזהות אותו בטרם התרחש, כלומר - לזהות את ההזדמנות שהמשבר יצר הן בתחום המניות והן בתחום איגרות החוב הקונצרניות, הזדמנות שעליה הצבעתי בזמן אמת. מובן שאת העוצמה המדויקת של ההתאוששות ומתי בדיוק היא תחל, בלתי אפשרי היה לחזות.

מה שעוד בעייתי בחיזוי של השווקים הפיננסים הוא, שגם אם גיבשת הערכה מושכלת ונכונה של השווקים בראייה קדימה, תמיד עלול להופיע "ברבור שחור" שלו ידעת שהוא יופיע, וכמובן שלא ידעת, כי הרי הוא "ברבור שחור", היית נמנע מההערכה שלך.

3 דוגמאות בולטות הן: פיגוע התאומים של ספטמבר 2001, הצונאמי ביפן - מרץ 2011, ופרוץ האינתיפאדה השנייה בישראל באוקטובר 2000.

בשווקים הריאליים, לעומת זאת, ההתאוששות המשקית הגדולה, גם כיום, יותר מ-10 שנים לאחר המשבר, מבוששת להגיע, במיוחד באירופה. התהליכים הכלכליים נמשכים לא מעט זמן, דוגמת יפן שחוותה משבר ב-1989 וסוחבת אותו עד היום על גבה.

קל היה כבר ב-2011 לזהות שהכלכלה הסינית לא תוכל להתמיד בקצב הצמיחה של 10% לשנה, ושהיא עומדת בפני אתגרים לא פשוטים, אבל היה קשה לקבוע אז, אם ומתי היא הולכת לקראת נחיתה, ולאיזה סוג של נחיתה - רכה או קשה. אפילו היום, תשע שנים אחרי, כאשר סימני ההאטה ההדרגתית במשק הסיני ברורים, עדיין אין תשובה ברורה לשאלות האלה.

באופן דומה, קל היה לזהות כבר ב-2005 את משבר הנדל"ן הצפוי בארה"ב, וכך גם עשיתי, אך קשה היה הרבה יותר לקבוע את עיתויו, את עוצמתו, ואת עוצמת הקשר שלו לשווקים הפיננסים.

הצונאמי ביפן, מרץ 2011 / צילום: KYODO Kyodo, רויטרס

משברים, חשוב להדגיש, הם בדרך כלל מעשה ידי אדם והם נובעים מהתנהגות בלתי רציונלית ובלתי אחראית שמייצרת בועות הן בשווקים הפיננסיים והן בשווקים הריאליים. כך היה במשבר הסאב-פריים בארה"ב, אירלנד וספרד, שכולן אפשרו יצירת בועות כלכליות, בעיקר נדל"ניות ו/או פיננסיות מטורפות. ומכיוון שמשברים הם, כאמור, מעשי ידי אדם, גם פתרונם תלוי במעשה בני אדם, בין שמדובר במהלכים שמבצעים הקברניטים הכלכליים, ובין שמדובר בשינוי ההתנהגות של המשקיעים/ צרכנים, דרך פעילות אקטיבית של ממשלות/בנקים מרכזיים ליצירת שינויים בציפיות.

וכדי לסיים בנימה קלילה יותר, ד"ר ורדה ליברמן שחוקרת את תחום השיפוט וקבלת החלטות, קבעה בראיון שערכה עם רותם שטרקמן, עיתונאי "דה מרקר", כבר ביולי 2004, שגם רצף של 5-6 החלטות מוצלחות של מנהל השקעות, לא מעיד על יכולת יוצאת דופן, שכן גם רצף של 5-6 "עצים" בהטלת מטבע אינו תופעה נדירה כל כך. זה נכון לגבי הטלת מטבע, זה נכון לגבי אישה שיולדת 4 בנים ברצף, זה נכון לגבי האמונה העממית ב"יד חמה" בכדורסל, שאינה נכונה, כי הסיכוי לקלוע אחרי קליעה מוצלחת לא מושפע מתוצאות הזריקות הקודמות. כך עלה ממחקר של פרופ' טברסקי שבדק אלפי זריקות לסל של שתי קבוצות כדורסל ב-N.B.A, וזה נכון גם לגבי מנהל השקעות.

אז, קצת צניעות מתבקשת. 

הכותב הוא הוא יו"ר בית ההשקעות מיטב דש וממייסדי הקפיטליזם הקשוב בישראל - חברה לתועלת הציבור. אין לראות באמור המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הזמנה לבצע רכישה או השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול שינויי שוק

עוד כתבות

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל