גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת ביטוח דיגיטלית חדשה בדרך לשוק: ברקת יאשר לדיוידשילד-פספורטכארד למכור ביטוחי נסיעות לחו"ל

סוכנות דיוידשילד, הנמצאת בבעלות אלון קצף וחברת הביטוח האמריקאית ווייט מאונטיינס, תקים חברת ביטוח, שתפעל בתחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל גם דרך חברת פספורטכארד שבבעלותה ● הממונה על רשות שוק ההון, הביטוח והחיסכון התייחס לכך השבוע באירוע ההשקה לקהילת FINnovation

אלון קצף / צילום: תמר מצפי
אלון קצף / צילום: תמר מצפי

חברת ביטוח דיגיטלית שלישית בדרך לקבל אישור מהרגולטור: סוכנות דיוידשילד, הנמצאת בבעלות אלון קצף וחברת הביטוח ווייט מאונטיינס (White Mountains) האמריקאית (בחלקים שווים), תקים חברת ביטוח, שתפעל בתחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל גם דרך חברת "פספורטכארד" שבבעלותה. לדיוידשילד יש יותר מ-1.6 מיליון לקוחות, כשהיא עובדת עצמאית מול אלפי סוכני ביטוח, והיא פועלת להרחבת פעילותה לשווקים בינלאומיים.

מוקדם יותר השבוע התקיים אירוע ההשקה לקהילת FINnovation - קהילת ה-FinTech & InsurTech המקומית. במסגרת זו גילה משה ברקת, הממונה על רשות שוק ההון, הביטוח והחיסכון, כי לאחר ש"חדווה בר אישרה לא מזמן בנק דיגיטלי" (של מריוס נכט ושל אמנון שעשוע, ר"ש), הוא ואנשיו "יאשרו השבוע חברת ביטוח דיגיטלית חדשה" - דיוידשילד, כפי שנחשף לראשונה באתר "גלובס". עוד גילה ברקת כי "יש עוד שתי חברות דיגיטליות בדרך".

ווייט מאונטיינס מחזיקה בסוכנויות הביטוח Wobi (האינטרנטית) ודיוידשילד-פספורטכארד, כשהאחרונה עומדת כאמור להצטרף עתה לחברת ליברה של אתי אלישקוב ולחברת ווישור של אמיל וינשל וניצן צעיר הרים, שקיבלו אישור והתחילו לפעול כבר במחצית הראשונה של 2018. עד כה שתי החברות הצעירות, ובעיקר ליברה, הביאו לשינוי בנוף התחרותי בענף הביטוח, בדגש על ביטוחי הרכב, אבל הן עדיין לא מחזיקות בנתחי שוק מהותיים.

עם זאת, דיוידשילד לא תתחרה בליברה ובווישור, אלא תתמקד במכירת ביטוחי נסיעות לחו"ל, שם מתחרותיה העיקריות יהיו החברות הראל, כלל ביטוח והפניקס, שמבטחת אותה כיום.


וובי תמשיך לפעול כסוכנות ביטוח

כבר לפני כשנה וחצי פורסם ב"גלובס" כי קצף והחברה האמריקאית עשויים לפעול להקמת חברת ביטוח בישראל - דבר שקורה עתה. ווייט מאונטיינס, לצד קצף, הופכת לבעלים זר (נוסף), שנמנה עם גרעין השליטה בחברת ביטוח בישראל. זאת, לצד ההחזקה בוובי, שתמשיך לפעול כסוכנות ביטוח, שבין השאר, מוכרת ביטוחי נסיעות לחו"ל.

המהלך הנוכחי לא מתרחש יש מאין. לפני כמה שנים התעניינה ווייט מאונטיינס ברכישת השליטה בחברת כלל ביטוח, אבל לבסוף רכשה בישראל "רק" את סוכנויות הביטוח כאמור. הפיכת החברה האמריקאית לשותפה בפספורטכארד נעשתה כבר ב-2015, כשבתחילת 2018 החברה הוסיפה לה שותפות בסוכנות דיוידשילד. אז רכשה ווייט מאונטיינס את החזקותיה (50%) של חברת גדקס של גד חיטרון בדיוידשילד, הפועלת בתחום ביטוח הנסיעות לחו"ל לטווח ארוך (ביטוח רילוקיישן).

במקביל, מכרה ווייט מאונטיינס מחצית מהחזקותיה בפספורטכארד לידי השותף שלה בדיוידשילד, קצף. לאחר שהושלמו העסקאות, קצף והאמריקאים מחזיקים בחלקים שווים בשתי הסוכנויות, כששני הצדדים גם התקשרו בהסכם בעלי מניות. 

פספורטכארד מספקת ללקוחותיה פוליסות ביטוח בשיטה ייחודית, שעל פיה, לבעל הפוליסה מונפק כרטיס חיוב לפני יציאתו לחו"ל, ואם קורה לו אירוע ביטוחי, כרטיס החיוב נטען והמבוטח יכול לשלם באמצעותו עבור השירותים הרפואיים, ללא צורך בקבלה ובהחזר לאחר החזרה לישראל. הסוכנות מספקת שירותים נוספים למבוטחיה, ובהם שירותי ניהול תביעות והתקשרות עם ספקים רפואיים - מה שבדרך כלל עושות חברות הביטוח עצמן. עד כה מכרה דיוידשילד ביטוחי נסיעות לחו"ל של הפניקס, כאמור.

בקיץ 2018, כפי שפורסם ב"גלובס", רשות ההגבלים העסקיים התייחסה להתקשרויות בין דיוידשילד לווייט מאונטיינס, ומדבריה עלה כי הסוכנות תהפוך בעצמה למבטחת ישראלית בעתיד - דבר שקורה עכשיו. בספטמבר 2017 נכתב במסמך רשמי של רשות ההגבלים כי "דיוידשילד, המחזיקה במניות פספורטכארד, מבצעת צעדים לקראת קבלת רישיון מבטח ומתעתדת לפעול בתחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל לתקופות קצרות וארוכות, וכן בתחומי ביטוח משיקים". במסמך אחר של הרשות, מינואר 2018, נכתב, בין השאר, על "כוונותיהן של קבוצת ווייט מאונטיינס או קבוצת דיוידשילד לפעול כחברת ביטוח בתחום ביטוח הנסיעות לחו"ל ובתחומי ביטוח נוספים".

דיוידשילד מתמקדת במתן שירותי שרותי ביטוח רפואי בתקופת רילוקיישן למבוטחים הנמצאים מחוץ למדינת מוצאם (Expatriate), וביטוח נסיעות לחו"ל באמצעות פספורטקארד. תחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל מספק ביטוחי בריאות לטווחי זמן קצרים ומוגבלים לנוסעים מחוץ לארצותיהם. פספורטכארד מאפשר למבוטחים לחייב באופן אוטומטי כרטיס חיוב מגנטי (MasterCard) למול נותני שירותי הבריאות, לכשהם יצטרכו, וזאת ללא צורך בהגשת חשבוניות או השתתפות עצמית. בעבר חתמה חברת עילדב, שבבעלות רוני שטרנבך, על הסכם להעמדת מימון לסוכנות הגדולה דיוידשילד, אבל עסקה זו לא יצאה לפועל.

ווייט מאונטיינס היא חברה ציבורית, שמניותיה נסחרות בארה"ב (סימול: WTM) במחיר המשקף לחברה שווי של כ-3.5 מיליארד דולר. החברה רשומה בברמודה, והיא עוסקת בביטוחי רכוש וחבויות וביטוחי משנה.

על פי דוחות ווייט מאונטיינס ל-2018, דיוידשילד ופספורטרד הניבו באותה שנה רווח EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מסים, פחת והפחתות) של 16 מיליון דולר, כשהיו להן 1.6 מיליון לקוחות עם פרמיות של 134 מיליון דולר, לעומת 1.2 מיליון לקוחות בסוף 2017 - שנה שבה רשמו הסוכנויות רווח EBITDA של 10 מיליון דולר על פרמיות בהיקף של 107 מיליון דולר. בשנים האחרונות השותפים בסוכנויות מקדמים מהלכים להתרחבות בינלאומית, בין השאר, באוסטרליה. 

ענף הביטוח משתנה: לא רק בעלים מקומיים

בסוגיית הבעלות, ענף הביטוח בישראל הוא מקומי בהווייתו, אך התמונה משתנה, לאט, ועל כך תעיד השקתה של חברת הביטוח הדיגיטלית החדשה, שמחציתה בבעלות זרה. עוד קודם לכן, בנובמבר האחרון נפל דבר: קבוצת דלק של יצחק תשובה מכרה את שליטה בקבוצת הביטוח הפניקס לידי קרנות ההשקעה הזרות סנטרברידג' וגלאטין פוינט. בכך התווספה חברת ביטוח עצמאית, גדולה, שנמצאת בשליטה זרה ל-AIG ישראל, שעד אז הייתה חברת הביטוח הישראלית העצמאית היחידה בבעלות זרה. 

בנוסף, פועלות בשוק הביטוח המקומי עוד שלוש חברות ביטוח אשראי וסיכוני סחר-חוץ שבהן יש בעלי עניין זרים: בססח, שנמצאת בבעלות קבוצת הראל ויולר הרמס; כלל ביטוח אשראי, שנמצאת בבעלות כלל ביטוח ואטרדיוס; לצדן פועלת כאן חברת קופאס, שנמצאת בבעלות מלאה של קופאס העולמית, שהיא היחידה שפועלת עצמאית בתחום זה.

לצדן נציין גם את מקס, לשעבר לאומי קארד, שעברה אשתקד מבעלות בנק לאומי וקבוצת עזריאלי לשליטתה של קרן ההשקעות הזרה ורבורג פינקוס. למעשה, למקס, להפניקס ולדיוידשילד יש מכנה משותף אחד - הבעלים הזר שאושר הוא גוף מערבי ומוכר, שפעיל שנים בתחומי הפיננסים מעבר לים, ולא גוף בעל קשרים סיניים.

בעבר נשלטה מגדל, קבוצת הביטוח הגדולה בשוק דאז, על ידי ענקית הביטוח האיטלקית ג'נרלי, עד שזו מכרה את השליטה בה בשלהי 2012 לאיש הביטוח הישראלי שלמה אליהו.  

עוד כתבות

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי