גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עובדים אומרים 'אני אקבל מהמדינה 80% שכר עד יוני 2021, ואתה מציע לי 60% אז למה שאבוא', והם צודקים"

רוני טימסיט הוא מנכ"ל מלון "ענבל" בירושלים בשבע השנים האחרונות ● בימים רגילים המלון נשען בעיקר על תיירים מחו"ל, אך משבר הקורונה שינה את חוקי המשחק ● "עשינו שינויים בשביל להתאים את עצמנו ללקוח הישראלי למשל בתיבול שבאוכל, בתפריטים"

רוני טימסיט, מנכ”ל מלון “ענבל” בירושלים / צילום: איל יצהר, גלובס
רוני טימסיט, מנכ”ל מלון “ענבל” בירושלים / צילום: איל יצהר, גלובס

בדיוק שירושלים הייתה בשיא במספר התיירים שפקדו אותה, הגיעה המגפה ששינתה את כל חוקי המשחק. מעיר שנשענת בעיקר על תיירי חוץ (בחלק מבתי המלון גם ביותר מ-90% מהאורחים), צריכים היו המלונאים להמציא את עצמם מחדש ולנסות לשכנע את הקהל הישראלי לנפוש בעיר הקודש במקום באילת. וזה לא קל. מזה שבע שנים שרוני טימסיט מכהן כמנכ"ל מלון "ענבל" בירושלים. לטימסיט יש ניסיון של 38 שנים בתחום ועמו גם התמודדות עם משברי העבר, אבל משבר כזה הוא לא זוכר.

הזירה

מלון "ענבל" נמצא בבעלות פרטיות של שתי משפחות, האחת מתגוררת בישראל והשנייה בארה"ב. בשונה ממרבית המלונות בישראל, הוא לא חלק מרשת ולכן גם תפקיד המנכ"ל בחוויה של טימסיט הוא אחר. "בשונה מרשת שם המנכ"לות היא לרוב תפעולית, בענבל אני מנהל הכול, ממכירות ועד טיפול בכספים. אני בקשר שוטף עם נציגות הבעלים אבל האחריות כולה עלי לטוב ולרע. זה דורש ממני להשתפר מיום ליום - לא כקלישאה. את רוב המידע שלי להתייעלות אני שואב מהאורחים".

השוק הישראלי: "כרגע יש רק תיירות פנים. לפני המשבר המלון שלנו עבד עם 90% תיירות חוץ מתוכם 75% הגיעו מארה"ב. מצד אחד, הנתון הלא פשוט הזה חייב אותנו לעבוד מהיום למחר על מיתוג מחודש למלון שהיה פחות מוכר לישראלים. מצד אחר, נפתחה לנו הזדמנות כי חשבנו עוד קודם שכדאי לגוון את האורחים. את המלון החלטנו לפתוח לפני כולם באמצע יוני במטרה להגביר נראות. יצאנו בקמפיין חסויות בערוץ 12, משהו שמעולם לא עשינו, עבדנו על תוכן שיווקי ברשתות החברתיות כדי שאנשים יכירו המלון ויבינו מה עומד מאחורי השם "ענבל" שהוא מלון דלוקס. האורחים כיום הם משפחות וזוגות בגילאי 35-50 שבאים באמצע שבוע בלי ילדים. אולי משום שבבריכה אין צוות בידור או מוזיקה. מוצאים אצלנו את השקט והרוגע. ירושלים היא אחד מהיעדים התיירותיים בעולם. המלון ממוקם במרכז העיר כאואזיס בשאון הירושלמי".

החיים עצמם: "אם יש ענף שנפגע אנושות מהמשבר זה ענף התיירות והמלונאות בפרט. אבל בראש, הייתי מוכן למצב כזה. כל מי שוותיק בענף עבר דברים, מלחמות, מבצעים צבאיים ואינתיפאדות. מצד שני, המשבר הזה לא דומה לשום דבר שהכרנו. הוצאנו לחל"ת כ-400 עובדים וזה היה מאוד קשה. מתפוסות של 90% צנחנו לאפס. כמו לכבות את הכפתור מ"און" ל"אוף". למזלנו נכנסנו איתנים ובמצב מסודר למשבר וזה הוריד את רמת הלחץ מאתנו. החזרנו עד כה 180 איש מהחל"ת אבל כשייגמר אוגוסט נאלץ להוציא שוב חלק גדול מהעובדים".

"לירושלים יש קושי לגדול להביא תיירות פנים בעיקר באוגוסט, האורח הישראלי מחפש ים וחופש שבו הוא יכול להסתובב במלון בביקיני. למזלנו אנחנו מלאים בימים אלה בזכות הלחץ של הישראלים לצאת לחופשה בשעה שחו"ל סגור אבל אי אפשר להגיד שיש נהירה מטורפת. כל עוד אילת לא מלאה ומלונות הצפון וים המלח לא מלאים אז לא יקרה כלום תיירותית, לא בתל אביב ולא בירושלים".

"צריך להבין שחדר במלון כמו מושב בטיסה או כמו רכב שכור, זה מוצר שבכל יום שהוא לא נמכר הוא אבוד. לחתוך מחיר ברגע האחרון? לא במלונות 5 כוכבים. בפריז ולונדון במלונות 3 כוכבים אפשר למצוא מחיר מצחיק בחדר שלא נמכר יום לפני המועד. במלונות יוקרה זה יכול לפגוע במיתוג. אם אנשים ידעו שיומיים לפני אפשר לקבל בחצי מחיר כולם יחכו וזה יפגע בהכנסות. ההוצאות שלנו הן אחרות. לפתוח חדר במלון 5 כוכבים עולה יותר מאשר במלון 3 כוכבים".

הלקוח הישראלי: "הפתעה גדולה מבחינתי. עבדתי בים המלח ובאילת ואני מכיר את השוק הישראלי מצוין. על אף הסיבוב הארוך שלי במלונאות מעבר לים ועדיין אני מופתע לטובה מההבנה של הישראלים. הצרכן הישראלי נחשף למלונאות אחרת בחו"ל, לא כזו של הכול כלול, כזו שהוא פוגש בפריז, לונדון וניו יורק, שם את אין השפע בארוחות בוקר שמוכר אצלנו. החשיפה לזה מורגשת בהתנהלות של האנשים ובפרגון שלהם שלא הכרתי בעבר. אני אוהב לעמוד בארוחות בוקר ולדבר עם האנשים להבין מה הם אוהבים ומה לא. היום הרבה מפרגנים לנו בגדול, זה לא מובן מאליו בכלל".

"בנושא השירות יש לנו אתגר משום שבשונה מתיירים, ישראלים כמעט שלא יוצאים מהמלון. לשם כך הגברנו את השירות בבריכה גם בתפריטים, למזלנו חדרי האוכל שלנו מרווחים ואפשר בקלות לעמוד בתו הסגול".

"הצרכן הישראלי מתמקח תמיד על המחיר. אנחנו מנסים לשדרג חדרים ולצ'פר את אלו שלא עברו דרך סוכן או כל מתווך אחר ומזמינים ישירות דרכנו".

מה שקורה עכשיו: "עשינו שינויים בשביל להתאים את עצמנו ללקוח הישראלי למשל בתיבול שבאוכל, בתפריטים, הכנסנו אפשרות להזמין דיל של חצי פנסיון אבל עדיין לא שברנו את ה-DNA עד הסוף משום שהאוכל מוגש לסועדים ולא עובר כמזנון. לראש השנה אנחנו כמעט מלאים. כרגע פתחנו 75% מהחדרים כדי למנוע צפיפות. לגבי סוכות יש סימן שאלה האם חו"לניקים יגיעו. ברגע שיחזרו הטיסות יהיה בלגן כי בטח נדע על זה יומיים לפני, כמו ההנחיות האחרות שהונחתו עלינו ברגע האחרון עם הבריכות ועם חדרי הכושר. לכל המלונות בירושלים יש הזמנות של קבוצות עד לסוף השנה הבאה. האם יש דילמה האם למכור את החדרים לישראלים לסוכות אם השמיים יישארו סגורים? זה ענף שלוקח סיכונים ב'אובר בוקינג' באופן מובנה ומנהל על בסיס סטטיסטיקות את הביטולים וההזמנות בחזרה. יש עונות שההזמנות הן 180% מהתפוסה בשגרה והמציאות מאזנת את זה. זה ענף עם המון אדרנלין".

מהלך שיווקי שאתה גאה בו: "אומנם זה נתפס כמהלך קל אבל עבורנו לצאת מאזור הנוחות ולשווק את המלון בחסות לתכניות שונות בערוץ 12 בטלוויזיה זה דבר שמעולם לא עשינו. זה היה מהלך שכרוך בסיכון משום שעשינו את זה בזמן שאף אחד לא פרסם וכולם היו עם הראש למטה בשיא הקורונה. השקענו הרבה כסף בלי לדעת האם המגבלות יוחמרו ויטרפו את הקלפים. לשמחתי זה הצליח מאוד והמודעות למוצר שהיה פינה סודית לישראלים גברה. ראינו קפיצה מטורפת בכניסות לאתר של המלון".

מהלך שהיית רוצה למחוק: "בעידן החדש של העולם הדיגיטלי באינסטגרם ובפייסבוק ופרסום דרך משפיענים לפעמים עושים טעויות בבחירה של הפרסונות שבוחרים לארח ולהוביל איתם מהלכים שהם אמורים להיות השופר שלנו. ב-90% מהאנשים פגענו ב-10% היינו עושים את זה אחרת".

פוליטי

"מלבד מימון החל"ת לעובדים אין עזרה מהמדינה גם בגלל עיוותים שנוגעים לגודל המלון. אבל גם נושא החל"ת הוא בעייתי. אחרי אוגוסט נעבוד בעיקר בסופי שבוע ואנשים לא רוצים לחזור מהחל"ת רק כדי לעבוד 3 פעמים בשבוע. הם אומרים לי 'אני מקבל מהמדינה 80% מהשכר שמובטח לי עד יוני 2021 ואתה מציע לי 60% אז למה שאבוא', והם צודקים. אם היו עושים חל"ת גמיש, שיאפשר לי לשלם לעובד על שלושה ימים בשבוע ומשלימים לו את השכר מהביטוח הלאומי, לכולם היו פחות הוצאות ויותר הכנסות".

אישי

הגלגול: "מגיל 14 רציתי להיות שף והוריי היהודים הצרפתיים הטובים שכנעו אותי שאני צריך להיות רופא שיניים. למדתי שנתיים רפואת שיניים ונשברתי. אני מגדיר את עצמי כ'סופר ציוני'. מגיל 12 רציתי לעלות לארץ מפריז. עליתי בגיל 20 לבד. כדי להתחבר בחזרה לתרבות היהודית הלכתי למרכז לימודי יהדות וללימודים בישיבה כדי להתחבר לטקסטים בעברית ולהבין טוב יותר את המדינה. לא הייתי דתי, בישיבה שמתי כיפה והתערבבתי (במכון מאיר בירושלים של הרב קוק). למדתי עברית אחרי שנה בישיבה, במקביל בגיל 21 התחלתי לעסוק במלונאות: עבדתי במוריה ובשרתון לשעבר בירושלים, משם עברתי להייאט ל-10 שנים עד לתפקיד הסמנכ"ל, משם לים המלח כסמנכ"ל ואז עוד 4 שנים מנכ"ל בהייאט ירושלים. בשיא האינתיפאדה הייאט החליטו לעזוב והוצע לי לנהל מלון בבריסל. אחרי שנתיים וחצי - משם עברתי לפריז לנהל את הייאט מדליין. כשהבן שלי התגייס ליחידה מובחרת חזרתי לארץ. לאחר מכן לתקופה של ארבע שנים חייתי על הקו ירושלים-פריז וניהלתי קבוצה של בתי מלון. לפני שבע שנים חזרתי לנהל את מלון ענבל ומאז אני פה. תמיד דיבר אליי תחום האירוח, רציתי לעשות טוב לאחר ולהיות ברגעים טובים של אנשים וכמובן העניין הניהולי ולעבוד ב-80% מהזמן עם אנשים, עובדים ואורחים".

מודל לחיים: "michel josalin, ממנהלי רשת הייאט. הוא המלונאי הטוב ביותר שאני מכיר. היה המנכ"ל הראשון של האייט ירושלים שמונה לאחר מכן לסגן נשיא האייט אירופה המערבית. מודל למנהיגות שקטה, אדיבה נעימה אבל מאוד מפוקסת. הוא לימד אותי שאין צורך להיות קשה בשביל להיות טוב".

על רגל אחת
תפקיד:
מנכ"ל מלון ענבל
גיל: 61
מגורים: ירושלים
מצב משפחתי: נשוי+ שלושה (מאיה 35, דן 33, אנאל 28) ונכדה אחת "התחביב העיקרי שלי"

המספרים מדברים
עובדים במלון: 400
מספר חדרים: 331
מחזור שנתי: 120 מיליון שקל
טווח מחירים בימים אלו: מ-950 ועד 3000 שקל ללילה
פרופיל האורחים: מגוון, 50% מהם מגיעים עצמאית ולא במסגרת קבוצה

עוד כתבות

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים האיראנית, אך עדיין יש כמה חברות שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזי ג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל. כעת יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו-פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים, והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים