גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פיג'ו 208 החדשה: זיכרונות נעימים למכוניות הקטנה "של פעם"

ה-208 החדשה פיג'ו מציגה עיצוב בולט למרחוק ותא נוסעים דיגיטלי, שעלול להכביד על מי שלא נולד בעשור הנכון ● אבל היא בנויה היטב, מציע הרבה אבזור ביחס לכסף ומהנה לנהיגה כמו המכוניות הקטנות "של פעם"

ב-21 בדצמבר אישר מועצת האיחוד האירופאי את המיזוג בין קבוצת פיג'ו-סיטרואו-אופל לבין קבוצת פיאט-קרייזלר. בכך ניתן האור הירוק ליצירת קבוצת הרכב הרביעית בגודלה בעולם, שתישא את השם הקצת יומרני "Stellantis". למיזוג קדמה רכבת הרים עסקית, רצופה תפניות חדות כולל משבר הקורונה, שיתוק ממושך של תעשיית הרכב האירופאית, שיערוך מחדש של מחיר העסקה, בקשה לסיוע חירום ממשלתי ושמועות תכופות על פרידה.

כעת הגיעה סאגת המיזוג לסיום אבל ספק אם מישהו בהנהלת הקבוצה המאוחדת יפתח בקבוק שמפניה בערב השנה האזרחית החדשה. בפני קברניטי של החברה החדשה ניצבת כיום משימה של "ניקוי אורוות" בקנה מידה גלובלי עם ניסיון לעשות סדר במאות קווי ייצור, שממוקמים בעשרות מפעלי ייצור בארבע יבשות, עימותים בלתי נמנעים עם לפחות חמישה ארגוני עובדים חזקים ושתי ממשלות והרבה החלטות כואבות על מיזוג וביטול דגמים חופפים ומתנגשים של כ-14 מותגים שונים.

אחד הדגמים הבודדים, שיכול להמשיך ולבנות על חסינות גם אחרי תהליך הארגון מחדש, הוא פיג'ו 208. מדובר באחת ממשפחות הדגמים החשובות והסמליות ביותר של קבוצת PSA והפלטפורמה, שעליה היא מבוססת, מייצרת לקבוצה הצרפתית קרוב ל-750 אלף מכירות בשנה עם שלל דגמים מבית פיג'ו, סיטרואן ואופל.

עיצוב לקהל צעיר 

לפחות חיצונית, נראה שה-208 החדשה מצוידת במה שנדרש כדי למלא את הציפיות שתולים בה. יש לה יציבה רחבה ואתלטית עם פרופיל שעון חול שמתרחב מאחור ומזכיר לנו, ואולי גם למעצבים, את הפיג'ו 205 T16 האגדית של שנות ה-80 (חפשו בוויקיפדיה). החרטום המאסיבי כבר שייך לימינו והוא עמוס בפרטי עיצוב מתוחכמים, כולל פסי אור אנכיים מעוצבים וגריל ענק.

 

קשתות הגלגלים המודגשות בצבע שחור מבריק (בגרסת הגימור GT בה נסענו) סוגרות על חישוקים גדולים וגם הזנב מקושט כראוי עם שלל אלמנטים ספורטיביים. הוסיפו לכך שילובי צבעים נועזים, דוגמת צהוב עמוק ושחור נוסח צרעה אפריקנית, וקיבלתם מכונית שמציב על הכוונת קהל צעיר ועכשווי לא מנסה להדחיק את זהותה.

ואם העיצוב החיצוני עכשווי הרי, שתא הנוסעים עלול להכניס לקוחות שלא נולדו בעשור הנכון לוורטיגו. מערך הפיקוד מקדם את פני הנהג עם לוח מחוונים דיגיטלי שבמרכזו הולוגרמה תלת-ממדית ולצידו מסך מולטימדיה עתיר גרפיקה וצבע. במרכז ממוקם הגה זעיר ופחוס נוסח קרטינג, שפולש למרחב של לוח המחוונים.

יש גם מוט הילוכים נוסח ג'ויסטיק, מערך אופקי של מתגי שליטה משניים דמויי קלידי פסנתר ופתחי אוורור, שבולטים קדימה בעיצוב שיק-תעשייתי. את רוב האלמנטים הללו כבר פגשנו בדגמים כאלה ואחרים של פיג'ו-סיטרואן, אבל כשהם דחוסים במרחב האינטימי של מכונית סופר-מיני העסק דורש קצת הסתגלות.

פרט לגודש החזותי זהו תא נוסעים נעים ובנוי היטב. רוב משטחי הדיפון שנמצאים בטווח מגע מציגים טקסטורות רכות עם גימור דמוי סיבי פחמן ועיטורי מוכספים מסביב למתגים. המושבים הקדמיים, בגרסת ה-GT, עמוקים, נוחים ותומכים היטב את הגוף בפניות, הראות טובה לכל הכיוונים והמושב האחורי, שמתאים בעיקר לשני מבוגרים, מספק מרחב רגליים סביר אם כי יש בפלח מכוניות מרווחות יותר וכנ"ל לגבי תא המטען בנפח 258 ליטר. כל העסק בנוי היטב עם בידוד רעשים טוב ורמת גימור מרשימה.

כמו בכל הליין המודרני של החברה, גם ה-208 מאמצת את גישת "(כמעט) הכול כלול" ביחס לאבזור התקני. די אם נאמר, שעבור אבזור דומה למה שמקבלים במכונית העממית הזו ב-125 אלף שקל, תצטרכו להוסיף עוד סכום של חמש ספרות אצל חלק ממותגי הפרמיום.

באגף ההנעה אין הפתעות. מנוע הטורבו בנזין עם שלושה צילינדרים בנפח 1.2 ליטר מוכר לנו היטב מדגמים רבים של הקבוצה והוא מייצר 130 כ"ס ומשודך לתיבה אוטומטית מקובלת בת 8 מהירויות. למערכת ההנעה הזו אין בעיה להתמודד עם דגמי קרוס-אובר של 1.4 טון ולפיכך ב-208 הקלילה, ששוקלת רק כ-1.15 טון, היא מצליחה להבריק. התאוצה מאפס ל-100 קמ"ש אורכת 8.7 שניות ובפועל המכונית מרגישה מהירה יותר.

למרות השהיה קטנה, בהאצה הראשונית היא מגיבה בזריזות ללחיצה על הדוושה במצב התכנות הספורטיבי ומספקת גל מומנט נעים, שהודף את המכונית קדימה בכל שיפוע.

העברות ההילוכים תחת עומס אינן מהירות כמו בחלק מהתיבות כפולות המצמדים אבל התיבה עדיין מספקת "קיק דאון" נמרץ והיא הרבה יותר חלקה ומעודנת במצבי "עצור-סע" טיפוסיים (פקקים ישראלים) ומאפשרת שיוט חסר מאמץ במהירויות גבוהות מאד על הכביש המהיר.

כמו בכל מנועי השלושה צילינדרים, צליל המנוע קצת מחוספס ומטרטר ואולי זו הסיבה שאנשי פיג'ו בחרו לצייד את המכונית בפס קול "ספורטיבי" מלאכותי, שנשמע ברקע דרך הרמקולים במצב התכנות הספורטיבי. עצתנו להם: עזבו שטויות. הצליל הזה נשמע כמו תקלה מכנית והופך להיות טורדני לאורך זמן.

מהנה לנהיגה נמרצת

האגף הדינמי דווקא כן צופן בחובו הפתעה. השלדה שלה מסונכרנת עם הלך הרוח של הנהג, מגיבה במהירות לפקודות ההיגוי של ההגה הקטנטן, משנה כיוון בצורה מדויקת על כבישים מפותלים עם מינימום זווית גלגול ונצמדת לאספלט כמו מכונית ספורט. בקיצור זו מכונית מהנה לנהיגה נמרצת, שמפתה את הנהג להיכנס לפניות חדות במהירויות גבוהות יותר ממה שממליץ קול ההיגיון והיא אפילו לא גרסת GTI ייעודית, אלא "סתם" גרסה עירונית.

מהנדסי פיג'ו גם הפנימו כנראה את הביקורת על מערכת ה"סיוע האקטיבי להיגוי" שהדור הראשון שלה חיבל באופן יסודי בתחושת ההיגוי והמערכת הנוכחית כבר לא מנתקת לגמרי את הנהג מהכביש גם כאשר היא פועלת. חבל רק שהגרסה הזו אוטומטית בלבד.

גרסת הגימור GT מקריבה חלק מנוחות הנסיעה הצרפתית המפורסמת לטובת התחושה הספורטיבית והצמיגים הקרביים, אבל היא עדיין סופגת את רוב הבורות והחריצים בצורה יעילה ובוגרת.

מחיר ה-208 החדשה מתחיל בכ-119 אלף שקל ומגיע עד כ-125 אלף בגרסת ה-GT הקרבית והמאובזרת היטב. המחיר הזה נמצא בחלק העליון של פלח הסופר-מיני וסביר להניח, שהיא תאבד לא מעט לקוחות פוטנציאליים לטובת אחותה המוגבהת, 2008, שמציעה יותר מרווח פנים. גם עיצוב הפנים העמוס פונה לקהל ספציפי. אך עדיין זו מכונית בנויה היטב, מאובזרת ומהנה לנהיגה, שהעלתה בעינינו דמעה (גברית וקשוחה) של זיכרונות נוסטלגיים מעידן מוטורי, שחשבנו שכבר נעלם. בהחלט נדוניה ראויה לפיאט. 

חלק מהמתחרות

רנו קליאו 2020

115 אלף שקל עולה הגרסה הבכירה של רנו קליאו ברמת הגימור הספורטיבית. יש לעיצוב עגלגל ודינמי, תא נוסעים מרווח עם הרבה אלקטרוניקה ומערכות בטיחות ותא מטען מכובד בנפח 391 ליטר. המנוע הוא 1.3 ליטר טורבו-בנזין עם ארבעה צילינדרים, שמייצר 131 כ"ס ובסיוע תיבה כפולת מצמדים מאיץ את הרכב מאפס ל-100 ב-9 שניות

טויוטה יאריס 2020

מי שיוותר על ההנעה ההיברידית של היאריס יקבל את גרסת הבנזין המאובזרת עם גג שמש ב-112 אלף שקל. המכונית מציעה עיצוב מתקדם ונמרץ, תא נוסעים צעיר, שלל מערכות בטיחות וממדים פנימיים גדולים יותר מהדגם היוצא, אם כי תא המטען מסתפק ב-286 ליטר. מנוע 1.5 ליטר נטול טורבו , שמייצר 125 כ"ס ומשודך לתיבה רציפה

סיאט איביזה

113 אלף שקל עולה גרסת ה-FR המאובזרת של סיאט איביזה. יש לה עיצוב מושחז ומלוטש, תא נוסעים מרווח ותא מטען מכובד אם כי סביבת הנהג פחות דיגיטלית ומתוחכמת משל הצרפתיות. מנוע שלושה צילינדרים בנפח 1 ליטר מייצר 115 כ"ס ובסיוע משקל עצמי מזערי ותיבה כפולה מצמדים מאיץ את הרכב מאפס ל-100 ב-9.5 שניות. בשנה הבאה היא מקבלת עדכון

עוד כתבות

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

בעקבות דברי פאוול אתמול: עליות בוול סטריט

נאסד"ק עולה ב-0.3% ● קוואלקום מזנקת ב-10%, אנבידיה ב-2% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום מזנקת ב-8%, היפו צוללת ב-15% ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

המסר של הנייה למצרים ולקטאר: "בוחנים את ההצעה ברוח חיובית"

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות, הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר