גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כשאפילו המבוגרים עוברים לאונליין, מנהלי השיווק חייבים לעדכן את הארסנל

סקר סמנכ"לי השיווק של דלויט דיגיטל ואיגוד השיווק בחן את האתגרים החדשים בעקבות הקורונה, את דרכי ההתמודדות עם העלייה המשמעותית במכירות האונליין ● 2021 מוגדרת ע"י המשתתפים כ"שנת תיקון", שתתאפיין בחלוקה מחדש של תקציבי הפרסום

סמנכ"לי השיווק שהשתתפו בסקר צופים ירידה ממוצעת של 30% בתקציבים המופנים לפרסום מסורתי / צילום: Shutterstock, SFIO CRACHO
סמנכ"לי השיווק שהשתתפו בסקר צופים ירידה ממוצעת של 30% בתקציבים המופנים לפרסום מסורתי / צילום: Shutterstock, SFIO CRACHO

בשנת 2020 הפחיתו 51% מהחברות את תקציבי השיווק, ו-66% ממנהלי השיווק הוסיפו לעצמם לפחות תפקיד שיווקי אחד חדש - כך עולה מסקר הטרנדים השיווקיים של דלויט דיגיטל ואיגוד השיווק.

הסקר בוצע בחודשים אפריל-מאי בקרב סמנכ"לי שיווק מענפים שונים, באמצעות סקר אונליין אנונימי. חצי מהמשיבים מייצגים ארגונים שפועלים ישירות מול הצרכן (B2C), 30% פועלים מול עסקים אחרים (B2B) ו-20% עובדים מול שני הסגמנטים. החלק הארי של הנשאלים פועלים בתחום הקמעונאות ומוצרי צריכה. הסקר נערך על ידי פירמת דלויט בארה"ב מדי שנה, וזו הפעם הראשונה שהוא נערך גם בישראל.

 

היקף התקציבים

כאמור, כמחצית מתקציבי השיווק קוצצו ב-2020, וזאת לעומת התכנון המקורי לצמצומים בשיעור של 17%. מאידך, לא כולם קיצצו: 30% מהמשיבים לסקר דיווחו כי הגדילו את תקציבי השיווק למרות (ואולי בזכות) משבר הקורונה, בעיקר בענפי הצריכה, הפיננסים והביטוח. ב-2021 הצפי ששיקפו מנהלי השיווק הוא להגדלת תקציבי השיווק.

בסקר מוגדרת 2021 כ"שנת תיקון", שתתאפיין בחלוקה מחדש של תקציבי הפרסום - פחות פרסום מסורתי ויותר פרסום דיגיטלי, לצד הגדלת ההוצאות בתחומי הדיגיטל (בשיעור ממוצע של 40%) יותר מאשר ההוצאה לטיפוח הקשר עם הלקוחות (10%) וחיזוק המותג (14%).

מכירות אונליין

סמנכ"לי השיווק שהשתתפו בסקר צופים ירידה ממוצעת של 30% בתקציבים המופנים לפרסום מסורתי, ועלייה של 40% בתקציבים המופנים לשיווק דיגיטלי.

רק כמחצית מהמשיבים בסקר ציינו כי הם עובדים עם אתר אונליין מכירתי (DTC), אך כ-40% העידו כי קיימת סבירות בינונית-גבוהה שיקימו אתר כזה בשנה הקרובה. כלומר, רק כ-10% לא מתכוונים להיכנס למכירות באונליין.

סמנכ"ל השיווק של יוניליוור, ישי מנדיל, סבור כי ה-DTC הוא כורח המציאות. "המודל הזה מחייב את הארגון להתנהל בצורה שונה מבעבר. ההצלחה והרווחים לא יגיעו ביום הראשון, ואולי גם לא בחצי השנה הראשונה. זהו מודל שדורש למידה וטעייה לאורך הדרך, ניהול צמוד ופרטני של מה עובד או לא עובד, ובעיקר גמישות ואורך רוח".

נציין כי בהתאם למגמה שרווחת בקרב יצרניות שמנסות למצוא את הדרך למכירה ישירה לצרכנים, בסוף 2020 השיקה יונילוור אתר מכירתי ישיר לצרכן בשם GLIDA NOW, המציע משלוחי גלידה בתל אביב.

"הלקח העיקרי שנלמד משנת הקורונה קשור לקניות האונליין, ולצורך לגוון את הארסנל", אומר איתי בונה, מנהל בכיר ב-Deloitte Digital. "מנהלי השיווק הכירו גם קודם בצורך של ההצעה הדיגיטלית, אבל המשבר נתן להם דחיפה ותחושה של מיידיות, שהאצת קצב הטרנספורמציה הדיגיטלית לא יכולה לחכות.

איתי בונה, מנהל בכיר ב־Deloitte Digital / צילום: שלומי פרי

"הנושא הזה מקבל עדיפות גבוהה גם אצל אנשי שיווק וגם בקרב מנכ"לים, והוא כולל בתוכו את נושא הדאטה. יש הבנה שלא משנה מה המוצר או השירות, הצורך בדאטה חיוני בכל האספקטים של הארגון, מול הספקים ומול הצרכן".

גם מנכ"לית איגוד השיווק, תלמה בירו, מתייחסת לחשיבות הדאטה והטכנולוגיה, לדבריה, "ככל שתהיה כניסה יותר מסיבית של דור ה-y לתמהיל הלקוחות של הארגון, הבנה והצטיינות בטכנולוגיה ובדאטה הן כורח שאין בלתו.

תלמה בירו, מנכ"לית איגוד השיווק / צילום: איל יצהר

"אם בעבר בניית מותג נעשתה בעיקר בפרסום בטלוויזיה, המציאות השתנתה וב-2021 נבנה מותגים בעיקר בדיגיטל. זו מגמה שהתחילה לפני הקורונה אבל היא קיבלה בוסט יחד עם כל מה שקשור לטרנספורמציה דיגיטלית. מהסקר עולה שחברות רבות שוקלות או שרכשו מערכות טכנולוגיות לתמיכה בתחום השיווק. מנהלי השיווק מבינים שקהלים רבים שלא היו חלק מהדיגיטל הפסיקו לפחד מזה, דוגמת הדור המבוגר יותר".

שימור הישגים

הקורונה האיצה תהליכים וזירזה מגמות צרכניות שצפויות היו להתרחש בכל מקרה, תוך דגש על קנייה באונליין. המכירות זינקו, ומנעד הלקוחות התרחב גם לקהלים שהיו פחות מזוהים עם סגמנט הגולשים הקונים, דוגמת הקהל המבוגר יחסית. חסמים הוסרו בחסות סגירת החנויות הפיזיות, ומי שהיה ערוך עם אתר מכירתי ידידותי למשתמש - הרוויח.

כאשר נשאלו הסמנכ"לים מהם ההישגים שהם מקווים לשמר לטווח הארוך בעקבות ההתמודדות עם משבר הקורונה, רובם (71%) הצביעו על האצת המעבר לפלטפורמות הדיגיטליות. 54% מעוניינים לשמר את שיפור התפוקה והיעילות שלהם, ו-46% בחרו ביצירת חדשנות משבשת, כלומר כזו ששוברת את הסטטוס קוו הקיים באמצעות יצירת שוק חדש.

גם מהירות התגובה היא הכרח, אומרת בירו. "אם לפני 2020 גמישות ומהירות תגובה היו מחוברות לתעשיות טכנולוגיות, היום זה יתרון תחרותי בעולם העסקי בכל תעשייה, וזו מיומנות שחברות חייבות לזהות. הן צריכות לדעת איך לתפעל את הגמישות ולהנחיל את החשיבות שלה בקרב העובדים".

יעדים ל-2021

שנת הקורונה הובילה גם לשינויים במערך השיווק. 66% מהארגונים הוסיפו בשנה האחרונה לפחות תפקיד שיווקי אחד חדש (כמו אחריות על מערכת ה-CRM וניהול התמחור). בנוסף, 18% צמצמו את מערך הספקים השיווקיים הקבועים, אל מול 27% שהרחיבו את המערך. השאר הותירו את המערך ללא שינוי. הפרמטרים לבחירת ספקים לשירותים בתחום השיווק הם יצירתיות, הבנה אסטרטגית עסקית, יכולות טכנולוגיות גבוהות ויחס אישי.

בהגדרות המשימות העיקריות לשנה הקרובה שמו אנשי השיווק בראש את גיוס הלקוחות החדשים (53%), ואת הגדלת נפח הפעילות של השוק (45%, בעיקר בעסקי B2B). שימור וטיפוח הנאמנות בקרב לקוחות קיימים הוזכרו בעיקר בקרב מנהלי שיווק של חברות קמעונאות, תרופות ובריאות.

המשימה של החדרת מוצר חדש או כניסה לשוק חדש אפיינה בעיקר את מנהלי השיווק בתחום מוצרי הצריכה, פיננסים וביטוח. עוד הוזכרו שיפור חוויית לקוח, פיתוח חדשנות מוצרית ופיתוח ערוצי הפצה ומכירה חדשים.

"שימור לקוחות ושיפור חווית הלקוח הם משימה בעלת חשיבות לא פחותה מגיוס לקוחות חדשים, והדבר הוכח לנו בשנה החולפת בצורה העוצמתית ביותר", אמרה לאה ריינר, סמנכ"לית שיווק בגלידות נסטלה, שהשתתפה בסקר.

לדברי בונה, "מנהלי השיווק מבינים עד כמה חשוב להפיק יותר מהלקוח הקיים, ולא רק לעסוק בגיוס לקוחות חדשים. זה נכון גם לטובת הדאטה וניתוח המידע שעולה ממנו (הרגלי קנייה, למשל). על בסיס זה ניתן לגבש הצעת ערך, מוצר או שירות משלים חדש ללקוח הקיים, שהוא הנכס הכי גדול של הארגון.

"זו גישה שמתחזקת בשנתיים-שלוש האחרונות, והדיגיטל מאפשר לפעול לשימור הלקוחות בצורה יעילה תוך מקסום הנכסים השיווקיים. טכנולוגיה עוזרת למקסם תוכנית נאמנות, ולארגון שמכיר את הלקוח שלו קל יותר לא רק לפלח אותו על בסיס סגמנטים מותאמים, אלא גם לקיים עמו קשר ישיר.

"זה אחד האתגרים הגדולים עבור היצרנים, שמחד יודעים שהם צריכים לשחק במגרש הזה, ומאידך צריכים לפצח את הקונספט הנכון גם מול הקמעונאים. המטרה היא לא ללכת 'ראש בראש' מול הקמעונאים, שהם שותפים חשובים של היצרנים, אלא לפנות לעולמות הערך המוסף. למשל, להגיד ללקוחות 'קנו את המוצר ברשתות הפארם, אבל כנסו אליי לאתר לקבל ייעוץ או הדרכה לשימוש במוצר'".

השירות עדיין מאחור

באופן מאכזב, המשימה החשובה של שיפור ממשקי השירות ללקוח נמצאה בסקר בתחתית סדר העדיפויות של סמנכ"לי השיווק. "בחלק מהמקרים הסיבה היא שהשירות עדיין יושב במחלקה אחרת", אומר בונה.

"ייקח זמן עד שהשירות והשיווק ילכו ביחד. הדבר הנכון הוא להסתכל על כל התחנות שהלקוח עובר, כולל השירות, ואין ספק שנדרש שינוי ארגוני לשם כך. הצרכנים זזים יותר מהר ממה שההבנה הארגונית מתעדכנת.

"בעיצומה של הקורונה בלט הפוקוס על עולמות הנאמנות של הלקוחות. המהירות שבה הצרכנים התבררו כפתוחים לנסות דברים חדשים זעזעה את המערכות. זה נתן בוסט לחשיבות של שימור הלקוח. אגב, הנאמנות הנמוכה מתחברת לערכים של הדור הצעיר".

"אין חברה שלא מבינה שהשירות הוא זרוע חשובה ביותר לניהול השיווק. אבל יש כאלו שזה בולט אצלן פחות", מוסיפה בירו, "במכללה לשיווק יש לנו קורס שנקרא 'שירות הוא השיווק החדש', וזה הקורס שיש אליו הכי הרבה ביקוש".

גם הצמיחה בקניות אונליין באתרים בינלאומיים משפיעה. "חברות בינלאומיות בעלות מודעות שירותית גבוהה מהוות השראה גם לחוויה שהחברות הישראליות מבקשות להעניק לצרכן שלהן. בסופו של דבר, כולן רוצות שהוא יהיה מרוצה".

עוד כתבות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA : "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק