גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חדשות 13: הרייטינג הנמוך האיץ את המהלכים להחלפת המנכ"ל

למרות השקעות של מיליוני שקלים בתוכן, חברת חדשות 13 מתקשה להתרומם ● בשבועות האחרונים נרשמו נתוני צפייה נמוכים מתמיד, שהביאו להאצת המהלכים להחלפת מנכ"ל החברה, ישראל טויטו, אשר מחזיק בתפקיד פחות משנתיים ● מי כבר קיבלו פנייה להחלפתו, מה אפשר ללמוד מהמתחרים, ואילו מהלכים נדרשים לשיקום החברה

אודי סגל ותמר איש-שלום, מגישי חדשות 13. ניסיון להידמות למתחרים / צילום: רונן אקרמן
אודי סגל ותמר איש-שלום, מגישי חדשות 13. ניסיון להידמות למתחרים / צילום: רונן אקרמן

לפני ימים ספורים רשמה מהדורת חדשות 13 את אחד השיאים השליליים ברייטינג של חברת החדשות לדורותיה: 5.4% בלבד, מה שהכניס אותה לטבלה המפוקפקת של עשר המהדורות הכי פחות נצפות של החברה. הנתונים הצליחו לזעזע את קברניטי הערוץ, שלעתים נראה כי התרגלו לפיחות הזוחל במעמדו. על-פי מקורבים, זה מה שהביא להאצת המהלכים להחלפת מנכ"ל החברה, ישראל טויטו, שמחזיק בתפקיד פחות משנתיים. "הפור נפל", אומר שלא לייחוס מקורב לרשת. "המספרים בחודש האחרון יצרו זעזוע גדול, וכעת זה קרוב מתמיד".

השמועות על כוונת קברניטי להחליף את טויטו מלוות את חדשות 13 כעננה כבר מספר חודשים. בין האנשים ששמם נזכר כאופציה להיכנס לתפקיד נמנה רון ירון, עורך מהדורת שישי בקשת 12, ששימש כעורך הראשי של "ידיעות אחרונות" בעת שאבי בן טל, מנכ"ל רשת, כיהן כמנכ"ל ynet. בין השניים התקיימה פגישה בנושא, אך ירון לא הביע עניין בתפקיד.

בן טל נפגש גם עם טלי בן עובדיה, לשעבר העורכת הראשית של חדשות 10 וסמנכ"לית החברה, שהתמודדה מול טויטו על קבלת תפקיד מנכ"ל חדשות 13 בטרם הכריע הבעלים לן בלווטניק לטובתו. עוד קיבלו הצעה עדי גרתי, מנהלת האקטואליה והדוקו של קשת; וכן רותם דנון, לשעבר העורך הראשי של "אולפן שישי" בחדשות 12. שמות אלה מצטרפים לנוספים שעלו על הפרק עוד טרום מינויו של טויטו, כמו רם לנדס, מאושיות החדשות בישראל; וגיא סודרי, העורך הראשי של חדשות 12.

לאחר שהתברר כי הסיכויים להביא עיתונאי בעל רקורד עם עשייה ניהולית אינם גבוהים, החלו להישקל לאחרונה אופציות נוספות, ובהן פיצול התפקיד של מנכ"ל הערוץ לעורך ראשי ומנכ"ל, או בחירה במנהל מחוץ לתעשייה שאיננו איש תוכן בהגדרה, אך בעל יכולת ניהולית מוכחת.

ברוב המקרים מדובר בגישושים שלא התפתחו, אך ניתן ללמוד מהם על הלך הרוח בכל הקשור לחדשות 13.

הרייטינג: ירידה בנתח הצפייה

כאמור, מה שעלול להאיץ את הפרידה מטויטו אלה נתוני הרייטינג הנמוכים של מהדורת החדשות המרכזית. אומנם אפשר לתרץ את הנתון הנמוך של ה-5.4% בשיבוץ בעייתי בשל משחקי היורו, אבל התמונה לא מאוד שונה גם אם מרחיבים את הפריזמה ומתבוננים על ביצועי החברה בשנתיים האחרונות.

אם משווים את נתוני הרייטינג שנה לפני פיצול ערוץ 2 (אז תחת המותג חדשות 10) לעומת נתוני הרייטינג של חדשות 13 מאז המיזוג עם רשת ועד היום, רואים ירידה בממוצע הצפייה מ-9.3% ל-8.6%.

אלא שהנתונים הללו מתעתעים. הצפייה בכלל מהדורות החדשות ירדה בשנים האחרונות, בין היתר בשל האלטרנטיבות החדשותיות שנוצרו - הקמת אתרי חדשות כמו N12, התחזקות הווידאו באתרים קיימים או מעבר לצריכת חדשות דרך הרשתות החברתיות. כך, גם החברה החזקה יותר, חדשות 12, רשמה ירידה ברייטינג הממוצע - מ-17% בשנה שלפני הפיצול, ל-15.8% לתקופה שמאז מיזוג רשת וערוץ 10.

כדי להבין מה קרה לחדשות 13 בשנים האחרונות, יש לבחון את נתח הצפייה בכלל המהדורות המסחריות, ובפריזמה הזאת החדשות עבור חדשות 13 אינן משמחות: מהנתונים עולה כי בשנים שלפני פיצול ערוץ 2, כשקשת ורשת החזיקו יחד בחדשות 2, עמד נתח הצפייה בחדשות שלהן על 64.5%, והנתח של חדשות 10 עמד על 35.5%.

היום עומד נתח הצפייה של חדשות 12 על 64.6%, כלומר רשת מחזיקה בנתח שהיה לערוץ 10, ואילו קשת מחזיקה בנתח של חדשות 2. המספרים נשארו דומים, אבל הסביבה שבה מוגשת המהדורה השתנתה לחלוטין.

כיום אין זה ערוץ 10 שנלחם על חייו באופן קבוע, נטול משאבים כספיים, עם לוח שידורים דלוח המלא בשידורים חוזרים. מאז המיזוג, המהדורה מוגשת עם מקפצות רייטינג משמעותיות ועתירות השקעה כמו "האח הגדול", "הישרדות" ו"המרוץ למיליון". מה שאומר שלמרות השקעות המיליונים בתוכן והשיפור בנתונים של ערוץ הבית, חברת החדשות לא מצליחה להתרומם.

 

הטאלנטים: לא ממהרים לבוא

אומנם בערוץ מחפשים בחודשים האחרונים ללא הצלחה אופציות להחלפתו של טויטו, אולם רשת לא מצליחה לגייס אף טאלנט משמעותי לחדשות 13, ולא רק למשרות ניהול.

רק לפני חודשיים, למשל, שובצה המגישה מירי מיכאלי לרצועה של השעה 19:00 במקומה של הילה קורח, שעזבה את התפקיד כדי לעשות סטאז'. השיבוץ של מיכאלי היה כפלסטר של הרגע האחרון - הכוונה המקורית הייתה לגייס טאלנט מחדשות 12 ש"ירים" את הרצועה. הצעות נשלחו בין היתר לגדעון אוקו ולעמליה דואק.

לא משנה כמה מפתים התנאים הכספיים שהוצעו להם, או כמה משבצת השידור אמורה הייתה להיות עבורם קידום ביחס למקומם הנוכחי - כולם סירבו לבוא. וזה, כמובן, אחרי שעיתונאים בכירים כמו עמית סגל, קרן מרציאנו ודני קושמרו קיבלו בעבר הצעות מפתות אך סירבו לעבור.

הניסיונות להעביר דמויות בולטות מהערוץ המתחרה אינן צומחות בחלל ריק. חדשות בנויות על אמון שרוכש הצופה למי שמעביר לו אותן ומתווך עבורו את המציאות. ואמון נבנה, בין היתר, על מוכרות. הצופה לא יעבור לצפות במהדורה רק כי יש בה מעת לעת פינה או כתבה שמעניינת אותו, אבל כן יעבור כדי לשמוע פרשנים או עיתונאים שמופיעים באופן קבוע, או מגישים שהוא רגיל לצפות בהם באופן רציף.

אומנם גיוס דמויות מוכרות איננו מהלך העומד בפני עצמו, ונדרשים עוד גורמים כדי שמהדורה תצליח, אך מדובר בקיצור דרך משמעותי - שגם מאותת לסביבה כי המעבר שווה את הסיכון. אבל כיום מעטים בתעשייה מוכנים לעשות זאת, בשל מגוון סיבות שרובן אינן תלויות בכסף אלא באופן בו נתפסת החברה - קרקע לא יציבה שמתהפכת אחת לתקופה על עובדיה ומנהליה, ולכן קשה לעשות בה תוכניות בה לעתיד הרחוק.

ניסיון העבר: הדחות ופיטורים

כדי להבין את החששות סביב הערוץ, כדאי לבחון את הנעשה בו בשנתיים האחרונות. זמן קצר בלבד לאחר המיזוג בין רשת לערוץ 10 הודח המנכ"ל המיתולוגי של חברת החדשות, גולן יוכפז. רק לאחר מסע ייסורים של כמה חודשים, וכשברור היה שאין הרבה קופצים על התפקיד, מונה לתפקיד ישראל טויטו - שאומנם נחשב לעורך מוערך, אך ללא רקורד ניהולי משמעותי.

אפשר להתווכח על הסיבות להדחתו של יוכפז - האם התקשה להשתנות ולהתאים את עצמו לבעלי המניות החדשים, או שבעלי המניות התקשו להתמודד עם דעתנותו. כך או כך, הוא נתפס כאוטוריטה עיתונאית, והאופן שבו הודח ערער מאוד את אמון העובדים בבעלי המניות ובהנהלת רשת.

זמן לא רב לאחר מכן הודח יוסי ורשבסקי, שכיהן כמנכ"ל רשת, אך עבור אנשי חברת החדשות היה תמיד האביר שנלחם עבורם את הקרבות מול בעלי המניות בתקופת ערוץ 10.

ישראל טויטו / צילום: אריק סולטן

הדברים לא נגמרו בזה. זמן לא רב לאחר כניסתו לתפקיד היה על טויטו להתמודד עם תוכנית קיצוצים שכללה פיטורים של עשרות עובדים. גם לאחר שהתוכנית יושמה לא הגיע שקט, ומעת לעת אנשי הנהלה בכירים הודחו. חלקם, כמו עידו איבנדייר, נחשבו קרובים מאוד לטויטו.

בלי קשר לשאלה אם החלפתו של טויטו תפתור את הבעיה של החברה או לא, עצם אי-הוודאות לגבי עתידו, ומערכת היחסים המורכבת בינו לבין הנהלת רשת ונציגי בעלי המניות, תורמים עוד יותר לתחושת חוסר היציבות בחברה. התחושה שם היא שאין המשכיות, ושלא יודעים לטפח אנשים לאורך זמן.

בהיעדר אסטרטגיה מסודרת לחברת החדשות, כולל החלטה לגבי המשבצת שהיא אמורה למלא בחלל התקשורתי, התחושה היא ששום דבר לא קבוע. האווירה במסדרונות קשה, קרבות החצר שאפיינו את הערוץ בעבר רק התעצמו, והעובדים חשים את אי-שביעות-הרצון של בעלי הערוץ ומבינים שמנסים להביא אנשים "מעל ראשם". כל זה מקשה על בניית רוח הקרב הנדרשת כדי לייצר חדשות ולהביא סיפורים גדולים.

רשת והחדשות: הפרדת רשויות

גם בחלוף כמעט שלוש שנים מאז המיזוג בין רשת לחדשות 10, החיבור בין שני הגופים עדיין רחוק מלהתקיים בפועל - למרות שמבחינת אישורי תקציבים וכספים, חברת החדשות כפופה לחלוטין לרשת, הייעוץ המשפטי הוא אותו ייעוץ, ואפילו סמנכ"לית משאבי האנוש החדשה באה מרשת.

הבעיה עמוקה יותר ונובעת בין היתר גם מתפיסת קברניטי הערוץ, שרואים את החדשות כנטל. במשך שנים טענו בחדשות 10 כי בהיעדר תוכניות פריים-טיים מושקעות אחרי המהדורה, הרייטינג סובל מתקרת זכוכית שלא ניתן לעבור אותה. כעת, לאחר המיזוג, כשיש תוכניות פריים מושקעות, יש תחושה שבערוץ מתוסכלים מהתוצאות.

הקיצוץ המאסיבי אמור היה לפתור חלק מבעיות הערוץ בצד ההוצאות, אבל בפועל הוא מכביד על העבודה היומיומית. על כל פיסת תוכן עובדים פחות אנשים, אבל המוצר שהמהדורה נדרשת לספק התארך משעה ורבע לשעה וחצי, כשתוספת התקציב שהוקצתה לצורך זה היא שולית. תוצאות הקיצוץ באו לידי ביטוי ביתר שאת בימי מבצע "שומר החומות", כשהחברה עבדה למעשה 24 שעות ביממה.

האתוס העיתונאי של חדשות 13, שהצליח להביא לחברה אנשים טובים עוד בגלגולה כחדשות 10 - כשהחברה עמדה בפני סגירה - נפגע קשות. לחדשות 10 היו זהות ובידול, ללא ההתיימרות לתת את אותו מוצר של המתחרים, ולכן גם היה לה קהל אדוק משלה. המעבר לערוץ ברודקאסט, שמתיימר להתחרות בקשת, דרש נתח צפייה גדול יותר והביא את קברניטי רשת ואת טויטו לנסות להמיר את הדנ"א הבועט והאנדרדוגי של החברה במוצר מיינסטרים.

הבחירה הייתה לנסות להידמות למתחרים, אך ללא המותגים האנושיים המוכרים, ללא הכסף וללא כוח-האדם. מדובר במשימה בלתי אפשרית, שיוצרת תסכול בקרב שני הצדדים. ברשת מתוסכלים מביצועי חברת החדשות שמושכים את כל הערוץ למטה, כיוון שצפייה בטלוויזיה בנויה גם על מעבר של צופים מתוכנית לתוכנית; ואילו בחברת החדשות מרגישים שהערוץ משחרר מעט מדי חבל, רואה בחברה בן חורג וממהר להעיר על כישלונותיה - למרות שברור ששינוי בחדשות הוא תהליך איטי. וכך נוצר מעגל שלילי שמזין את עצמו.

מול כל זה עומדים המתחרים בחדשות 12 - חברה המתאפיינת ביציבות, עם תקציב שגדל בהתמדה, פעילות מתרחבת וגידול טאלנטים חדשים. כתפיסת עולם, היא בונה את המותגים האנושיים שלה בסבלנות, ובעיקר נותנת אופק כמקור פרנסה עד גיל מבוגר. וכשזאת המציאות בחברה המתחרה, לעומת תחושת האדמה הרועדת בחדשות 13 - מה הפלא שמנהלים וטאלנטים מוותרים על מעבר לשם?

התיקון: מה צריך לעשות

היכולת לשקם את חברת חדשות 13 לא תלויה רק באדם שיביאו לנהל אותה, אלא בתנאים שבהם הוא יוכל לעבוד. התיקון חייב לבוא בראש ובראשונה מבעלי המניות ובאימוץ התפיסה שהחברה היא נכס ולא נטל, ולכן צריך להשקיע בה.

היום אין לחדשות 13 מוצר תחרותי, לא כי המהדורה איננה מוצר טוב, אלא כי מתעקשים לשחק על אותה משבצת של חדשות 12. לכן, מי שיופקד על ההגה יידרש להביא חזון - תוכנית שיווקית ומוצרית, המגדירה מי החברה, מה מקומה בשוק התקשורת, מה הבידול שלה ואיזה שיח ברצונה לייצר.

יחד עם זאת, נדרשת תוכנית עבודה ארוכת-טווח, הכוללת יעדי ביניים שבעלי המניות יכולים למדוד. אחת המשימות העיקריות תהיה להפוך את חדשות 13 למקום שעיתונאים שואפים להגיע אליו, ולצורך זה כסף ויציבות הם פרמטרים חשובים, אבל לא פחות חשובים האתוס העיתונאי ותחושת התכלית.

חלק ניכר מהבעיה של הערוץ כיום נעוץ במבנה הניהול הבסיסי. בהיעדר הפרדה בין מנכ"ל לעורך ראשי, נדרש מנהל החברה לעשות את שני הדברים. יוכפז, שניהל את החברה בעבר, היה בראש ובראשונה עורך ועיתונאי שהצליח להביא רוח קרב מהמעלה הראשונה, אבל גם מנהל צנטרליסטי המעורב לפרטי-פרטים - מה שלא הצמיח תחתיו הרבה מנהלים שזה הפורטה שלהם.

עם עזיבתו של יוכפז, החברה נותרה ללא שדרה ניהולית עצמאית חזקה ומיומנת, שיכולה להתמודד מול בעלי המניות. בימי טויטו, שמראש נכנס כ"ברווז צולע", לא נוצרה שכבה חזקה מספיק, ולכן כל פורמט ניהול בעתיד יידרש לבנות הנהלה חזקה מהתחלה.

קיים גם צורך להשקיע בפיתוח יכולות דיגיטליות לחברת החדשות. היעדרה של זרוע דיגיטלית בולט בעיקר מול המעצמה שקשת הפכה להיות בתחום - עשרות עובדים לעומת מספר עובדי דיגיטל שניתן למנות על פחות משתי ידיים בחדשות 13.

כאמור, ההצלחה של רשת כערוץ תלויה בהתחזקות חברת החדשות, אבל זה לא רק האינטרס של בעלי המניות - אלא אינטרס ציבורי. ההיחלשות של החברה מצד אחד, וחוסר ההצלחה של "כאן 11" להפוך את חטיבת החדשות שלו לגורם דומיננטי במפה, משאירים את ישראל עם ערוץ אחד חזק, מסחרי ונחוש, שמחזיק בחברת חדשות שאין לה תחרות. מצב כזה אינו טוב לאף אחד - אולי חוץ מאשר לבעלי המניות של קשת.

מרשת 13 נמסר בתגובה: "חדשות 13 היא חברת חדשות מקצועית, חופשיה ועצמאית. עבודתה המעולה, הרצופה ונטולת פשרות של החברה באה לידי ביטוי 24/7 במהלך מבצע 'שומר החומות', וקודם לכן בבחירות, וכך גם באופן שוטף ויומיומי. רשת 13 משקיעה ותשקיע משאבים על-מנת לקדם את חברת החדשות ככל הנדרש. באשר לשמות שצוינו בכתבה - משמח לקרוא עד כמה אנשי חדשות מהשורה הראשונה היו רוצים לעבוד בחברת חדשות 13".

בחדשות 13 סירבו להגיב.

בקשת ובחדשות 12 בחרו שלא להגיב.

טלי בן עובדיה, רון ירון ורותם דנון בחרו שלא להגיב.

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

הבורסה בהונג קונג / צילום: Shutterstock, nyker

מדד ההנג סנג קופץ ב-1.1%; הביטקוין נסחר סביב ה-60 אלף דולר למטבע

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר במגמה חיובית ● מניית אפל עלתה במסחר המאוחר ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא מתקיים היום מסחר בבורסות בסין וביפן

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל