גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוצים לשמור על העובדים בחברה? כדאי לכם להכיר את הטכנולוגיות הללו

לפי הערכות, הושקעו אשתקד בעולם 17 מיליארד דולר ב-HR Tech, לעומת 5 מיליארד דולר ב-2019 ● מומחים טוענים, כי 3 סיבות עיקריות דוחפות קדימה טכנולוגיות חדשות: התפקיד המרכזי שקיבלו סמנכ"לי משאבי אנוש בארגונים בעקבות הקורונה, תופעת ההתפטרות הגדולה והתחרות על עובדים

עוקבים אחרי מצב השחיקה / צילום: Shutterstock
עוקבים אחרי מצב השחיקה / צילום: Shutterstock

באוקטובר האחרון הודיעה חברת היי-בוב (Hibob), המפתחת תוכנה לניהול עובדים בארגונים גלובליים, על גיוס של 150 מיליון דולר לפי שווי של 1.65 מיליארד דולר, והפכה באופן רשמי לחד קרן. בתחילת משבר הקורונה, מנתה החברה, שהוקמה ב-2015, כ-120 עובדים, וכיום כבר עובדים בה 450. עד סוף השנה צופה המנכ"ל רוני זהבי שמצבת העובדים תגדל עוד יותר ותעמוד על 650.

היי-בוב היא דוגמה לסטארט-אפ מצליח בתחום ה-HR tech שצמח בחדות בתקופה האחרונה. לפי הערכות שונות, הושקעו בתחום הזה בעולם 17 מיליארד דולר רק בשנה האחרונה, בהשוואה ל-5 מיליארד דולר ב-2019. ההערכה של זהבי זהירה יותר: 12 מיליארד דולר בהשוואה למיליארד דולר לפני כחמש שנים. הוא גם מעריך שבשנה הקרובה הנהירה אחרי HR Tech צפויה להיעצר, גם בגלל המצב הכלכלי.

"יש בהלה לזהב בתחומי הגיוס"

"יש לנו יותר מ-2,000 לקוחות בעולם", אומר זהבי, "ואנחנו יודעים מהם שמנהלי משאבי אנוש תפסו מקום מאוד משמעותי במטבחון של החברות, והצורך בפלטפורמות טכנולוגיות הפך לקריטי. זה לא משתנה ולא ישתנה.

"אבא שלי ואני עבדנו מתשע עד חמש, במשרד, בעיר, במשרה מלאה. כל הפרדיגמות האלה השתנו בבת אחת ולא יחזרו, ואנחנו שומעים את זה מהחברות הכי שפיציות בעולם, לא רק בהייטק. לתוך העניין הזה נכנס המון כסף של קרנות הון סיכון, שזיהו את ההזדמנות".

לדברי עו"ד דניאל לורבר, שותף במשרד ברנע ג'פה לנדה, מתמחה בליווי וייעוץ חברות הייטק וסטארט-אפים, קרנות הון סיכון מזהות ומשקיעות בחברות בעלות פוטנציאל ממשי, שמציעות פתרונות בניהול ההון האנושי, כמו קרן ויולה במונטרה וקרן סטייג' וואן בקנדיטק.

עו''ד דניאל לורבר, יועץ לסטארט־אפים / צילום: מיכה בריקמן

"העזיבות הגדולות מציבות ארגונים בפני סיטואציה מאוד מאתגרת: גם צורך בגיוס מסיבי וגם הצורך לשמר. יש 'בהלה לזהב' בתחומי הגיוס", הוא אומר.

"ליצור חוויית לקוח בתוך הארגון"

לדברי לורבר, הפתרונות מגוונים: מפלטפורמות של בינה מלאכותית שמאתרות הטיה והפליה של מועמדים או יודעות לקרוא דפוסי עבודה של העובדים, טכנולוגיות של מציאות רבודה שמאפשרות להתהלך בתוך הארגון לפני שמחליטים להצטרף ועד כלים שנותנים לחברה מידע שמזהיר מפני שחיקה או כוונה שלהם לעזוב את החברה. תחומים נוספים הם כלים טכנולוגיים שמסייעים לעובד לכוון את הקריירה ואת התזוזות בתוך החברה.

ענבל נמיר, ראש תחום סביבת עבודה עתידית ב-Deloitte, מדברת על חוויית הלקוח בתוך הארגון.

"החוויה הדיגיטלית מחוץ לשעות העבודה היא נפלאה, אבל כשזה מגיע לעבודה הכול כרוך במילוי טפסים. השאיפה שלנו היא לייצר כל הזמן חוויית לקוח בתוך הארגון, כמו החוויה שלי בחוץ, כמו לבקש חופשה או החזר נסיעות או לעשות און-בורדינג. צריך לשאוף לכך שכמו שאני מקבלת המלצות בספוטיפיי, נייצר פרסונליזציה כך שהמערכת תדע מי אני, מה תחום העיסוק שלי ותייצר לי תעבורת תכנים מאוד מדויקת ורלוונטית".

עינבל נמיר, חברת Deloitte / צילום: אלמוג סוגבקר

קיבצנו כאן ארבע חברות שמנסות לעשות בדיוק את זה. כולן הוקמו לאחרונה או צמחו מאוד בתקופת הקורונה.   

1. מיתוג מעסיק: "מועמדים רוצים לדעת עם מי הם הולכים לעבוד"

שם החברה: Team Me ● פעילות: חיבור בין מועמדים לעובדים שמספרים על חוויית העבודה בארגון שנת הקמה: 2021 ● מייסדים: יותם צוקר ומעיין בלך ● גיוסים עד כה: 250 אלף דולר ● מספר עובדים: 5

בשנה האחרונה, ועל רקע צורכי הגיוס הגוברים, חברות רבות השקיעו הון עתק בתחום מיתוג מעסיק - מי באמצעות קמפיינים ברשתות החברתיות, מי באמצעות שלטי חוצות באיילון ומי ברכישת זמן פרסומת בטלוויזיה. לדברי יותם צוקר, מייסד-שותף ומנכ"ל Team Me, חברות מתקשות לבדל את עצמן, וזה מה שהחברה שלו מנסה לפתור.

"נכון להיום, יותר מ-60% מהמועמדויות לעבודה מוגשות אונליין. בני דור ה-Y ודור ה-Z שמחפשים עבודה פוגשים דברים שלא השתנו עשרות שנים בתיאור המשרה, לוחות המשרות הטקסטואליות, ובשוק תחרותי החברות מתקשות לבדל את עצמן בפלטפורמות הקיימות. זה יוצר אי-התאמה תרבותית בין החברה למועמד, שדווקא מחפש עם מי הוא הולך לעבוד, מי חבר בצוות, איך ייראה היומיום שלו ומה האתגרים שאיתם הוא צפוי להתמודד".

הכלי של החברה מאפשר לעובדים לספר על החוויה שלהם בווידיאו והופך את התשובות לסרטונים שמאפשרים למועמדים ללמוד על החברה באמצעות חוויה אינטראקטיבית. לדברי צוקר, הצפייה בתוכני וידיאו ברשתות החברתיות עולה בשיעורים גבוהים על צפייה בתוכן טקסטואלי.

"יש לנו מאגר עצום של שאלות בכל מיני תחומים. אם אני מועמד למחלקת המרקטינג, יכול לעניין אותי מה האתגרים השיווקיים, איך נראית התרבות הארגונית או סביבת העבודה. העובדים מצולמים עונים על השאלות האלה, והמועמדים יכולים לפגוש את הסרטונים האלה באתר הקריירה של החברה או בלינק חיצוני. במקום לשלוח תיאור משרה רגיל, שולחים להם וידיאו".

2. גיוס: "לטעום מהתפקיד עוד לפני הראיון"

שם החברה: Canditech ● פעילות: פלטפורמה לסימולציות של תפקידים בארגון ● שנת הקמה: 2020 ● מייסדים: גיא בראל, ניר דברת, כנען ברא״ז ● משקיעה: קרן StageOne ● גיוסים עד כה: 1 מיליון דולר ● מספר עובדים: 10

המטרה של Canditech (קנדיטק) היא לסייע לארגונים לאתר את המועמדים הטובים ביותר בזמן קצר ככל האפשר. לדברי המייסדים, גיא בראל וניר דברת, קורות החיים הם כלי מיושן שגורם לחברה לפספס מועמדים טובים. השניים פיתחו פלטפורמה שמאפשרת לחברות לייצר מבחן סימולציה שמדמה תפקיד ספציפי, מתפקיד של מפתח ואנליסט ועד שיווק ומשאבי אנוש. המועמד יכול ליצור קוד ולשלוח אימיילים ללקוחות ולעבוד עם גיליונות אקסל ולדבר למצלמה. לדברי המייסדים, זה מאפשר גם לחברה לבחון את התפקוד של המועמד אבל גם לתת למועמד טעימה מהעבודה בחברה.

מערכת Canditech, שמבצעת סימולציות למועמדים במגוון תפקידים / צילום: באדיבות canditech

חברות יכולות להשתמש במבחנים האלה עוד לפני הראיון הטלפוני הראשוני. המבחן מוגבל בזמן, תלוי בתפקיד - רבע שעה לאיש מכירות ושעה לאנליסט לדוגמה. הדבר נועד לנטרל את ההתנגדות של המועמדים למטלות הבית המפרכות שלעתים חברות מטילות עליהם.

המבחנים מותאמים גם לג'וניורים, והרעיון הוא לבחון פוטנציאל ולאו דווקא דברים שהמועמד עשה בעבר. "אם עד לפני שנה וחצי בשביל להיות אנליסט המועמדים היו חייבים שנתיים ניסיון ב-SQL, היום כל מי שהוא אומר שהוא יודע מקבל מבחן. גם ג'וניורים שלא למדו הנדסת תעשייה וניהול יכולים לעבור את המבחן ולהיות אנליסטים".

מנהלים יכולים לבחור מבחנים מתוך ספרייה שמחולקת לפי סוגי תפקידי או להתאים את המבחנים ל"שפה" של החברה. הם גם יכולים להוסיף סרטוני וידיאו של המנהלים המגייסים שמדברים למועמדים. הפלטפורמה מספקת גם משוב אובייקטיבי על האופן שבו המועמד עשה את המבחן, והחברה יכולה להעביר לו אותו.

3. פיתוח קריירה ורווחה: "60% מהתובנות של מנהלים על עובדים הן שגויות"

שם החברה: Montara ● פעילות: כלי לניתוח נתונים ממיילים ופגישות זום ● הקמה: 2020 ● מייסד: אורי סואן ● משקיעים: קרן ויולה ונצ'רס, Norwest Venture Partners ● גיוסים: 10 מיליון דולר

מונטרה היא מערכת שאוספת מידע מתוך מיילים ופגישות זום שנעשות בארגון ומנתחת את התוצאות באמצעות למידת מכונה. לדברי המייסד והמנכ"ל אורי סואן, "ישנו חוזה חדש בין הארגונים לעובדים, שבמסגרתו הארגון רוצה לתת לעובדים כמה שיותר כלים להתקדם ולהתפתח בארגון וגם לדאוג להיבטים של well being".

אורי סואן, מייסד מונטרה / צילום: פלורין קאלין

על החשש מפגיעה בפרטיות אומר סואן: "התוכן של המיילים לא מעניין אותנו אלא עם מי התכתבת, מי עונה לך, מי עולה לפגישה, מי לא מגיע, וכמה זמן אתה נמצא בזום. לעובד יש כלי חזק, שמאפשר לו להבין אם הוא שומר על איזון בית-עבודה, איך הוא יכול לעבוד בשעות יותר סבירות, איך להיות פרודוקטיבי ואיך לבנות קריירה בארגון. למנהלים זה יכול להגיד שהם לא משקיעים אותו זמן בכל העובדים ורמת המעורבות של הצוות יורדת. הדבר נעשה בלי לחשוף את העובד הבודד".

לדברי סואן, לפי מחקרים 60% מהתובנות של מנהלים על עובדים הן שגויות. "המערכת שלנו מאפשרת לקבל תמונת מצב אובייקטיבית שלא נובעת מתחושות בטן. פיצ'ר נוסף הוא איתור הקשרים החברתיים שלך בארגון. מחקרים מראים שככל שיש לך קשרים ענפים בגילאים שונים ברמות בכירות שונות, אתה מקבל יותר תמיכה חברתית וגם המלצות על קידום לתפקידים שמתפנים בארגון. המערכת יודעת לאתר עובד שחסרים לו קשרים והשפעה, ולתת המלצה על סדרה של פעולות שהוא יכול לעשות כדי להיות משפיע.

"אם אני יודע את זה, אני יכול לבקש מהמנהל שלי להכיר יותר אנשים בקבוצות אחרות, להשתתף בפרויקטים חשובים. זה נותן לך תובנות מדויקות ויומיומיות".

4. רווחת העובד: "שליחת מתנות הפכה לחלק מחתימה על חוזה"

שם החברה: סנאפי ● פעילות: שליחת מתנות לעובדים ● שנת הקמה: 2016 ● משקיעים: GGV Capital, 83North, Hearst Ventures וסבן ונצ'רס ● גיוסים: 100 מיליון דולר ● מספר עובדים: 250 (מתוכם 100 גויסו מאז ספטמבר האחרון)

סנאפי היא חברת סטארט-אפ המפתחת פלטפורמה להענקת מתנות מותאמות אישית. החברה הוקמה כפלטפורמה למתנות אישית ב-2016 וב-2017 עשתה פיבוט לעולם העסקי. ארגון שרוצה להעניק מתנה לעובדים לרגל אירוע מסוים יכול להיכנס לאתר החברה, למלא את התקציב - מ-15 דולר עד 5,000 דולר, ובכמה קליקים לשלוח לעובד אחד או למספר עצום של עובדים לינק לבחירת מתנה שתגיע עד בתיהם בתוך כמה ימים. הלינק למתנה מגיע עם ברכה כתובה או בסרטון וידיאו ויש גם פיצ'ר לשליחת מכתב תודה.

לדברי מוביל תחום המוצר, ערן דובר, "תחום המתנות לא מוגבל לתעשייה מסוימת ומתאים גם לנהגי משאיות וגם לעובדי הייטק". בחברה אומרים שהשימוש במתנות עוזר למתן את העזיבה, וארגונים שולחים אותן כחלק מחתימה על חוזה עבודה או אפילו אחרי הגעה לראיון כשמדובר בתפקידים מאוד מבוקשים.

ערן דובר. מוביל את תחום המוצר בסנאפי / צילום: מיה רבן

אילו מתנות ארגונים שולחים? לדברי דובר, מוצרים של מותגים טרנדיים כמו אפל, ובקיץ המתנה פופולרית הייתה ערסל.

עוד כתבות

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

הבורסה בהונג קונג / צילום: Shutterstock, nyker

מדד ההנג סנג קופץ ב-1.1%; הביטקוין נסחר סביב ה-60 אלף דולר למטבע

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר במגמה חיובית ● מניית אפל עלתה במסחר המאוחר ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא מתקיים היום מסחר בבורסות בסין וביפן

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה