גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסמארטפון הזה רוצה להיות חלופה לאייפון. האם יש לו סיכוי?

נראה ששיאומי רוצה לעלות למתקפה עם ההכרזה שלה על המכשיר Xiaomi 12 Pro ולעמוד בשורה אחת עם כל הגדולות, iPhone 13 Pro של אפל ו-Galaxy S22 Plus של סמסונג ● האם היא הצליחה? בדיקת גלובס

Xiaomi 12 Pro / צילום: Shutterstock, Jack Skeens
Xiaomi 12 Pro / צילום: Shutterstock, Jack Skeens

אם תוהים מה הבשורה של חברה כמו שיאומי, יצרנית הסמארטפונים השלישית בעולם, ישר חושבים על מחירים נמוכים ביחס למתחרות. ועד היום, אפשר להגיד בביטחון רב שהחברה דירגה את עצמה בהתאם והציעה מוצרים בהתאם. כעת, עם ההכרזה שלה על המכשיר Xiaomi 12 Pro, נראה כי היא רוצה לעלות להתקפה ולעמוד בשורה אחת עם כל הגדולות, iPhone 13 Pro של אפל ו-Galaxy S22 Plus של סמסונג. האם היא הצליחה? בדיקת גלובס.

אז ראשית, ה-12 Pro החדש של החברה מהווה את מכשיר הדגל הנוכחי שלה. שיאומי ידועה בייצור מספר עצום של מכשירים מסוגים שונים, בעיקר כי לטענתה זו הדרך הטובה להתאים את המוצרים לצרכנים (אך באותה מידה יכול לבלבל אותם). כעת, החברה מציגה את המכשיר הזה כשהיא רוצה להגיד שזה המכשיר הטוב ביותר שלה.

ביצועים: הבשורה במכשיר, פועל חלק במיוחד

מכשיר הדגל החדש שיאומי מציג למעשה את מעבד הפרימיום החדש של Qualcomm, ה-Snapdragon 8 Gen 1 בשיטת ייצור של 4nm . נדמה לי שמבחינת הביצועים, זה מבין המכשירים הטובים ביותר שניסיתי. בשימוש יומי רגיל המכשיר כמובן צלח בגבורה רבה. אפילו בעת ריבוי משימות או אפליקציות כבדות ומעמיסות, המכשיר עמד במשימה בלי להזיע. ציפיתי שהוא יתחמם במידה בעת המעמסה, אבל חייב לציין לשבח את העבודה כן. אפילו ביחס למכשיר ה-S22 Ultra של סמסונג שניסינו, הביצועים הרגישו פשוט טובים וחלקים.

הדגם שקיבלנו לסקירה היה עם שטח אחסון של 256GB וזיכרון הרצה של 12GB RAM. כל אלו סיפקו מכשיר נהדר, אבל אני חייב להעיר לרעה את העובדה שאי אפשר להרחיב את הזיכרון. המכשירים המתחרים בדרג הזה מציעים את האפשרות הזו (למעט האולטרה של סמסונג) והחיסרון של זה מורגש במיוחד.

מסך ותצוגה: מסך בהיר ומבריק שמדגיש את הצבעים החיים

מבחינת המסך, גם כאן, שיאומי עשתה עבודה טובה. המסך מבית סמסונג שמשולב כאן, OLED E5, בגודל 6.73 אינץ' ברזולוציית +Quad HD. המכשיר בעל קצב ריענון דינמי שנע בין 10 הרץ, 60 הרץ ו-120 הרץ - בהתאם לפעילות שלכם ולמען חיסכון בחשמל. המסך תומך בדגימת מגע של עד 480Hz , מה שאומר שהמסך מגיע מהר וטוב למגע שלכם, ובאמת אין תלונות בחטיבה הזו. כמובן שזה שימושי במיוחד לגיימרים.

לצד זאת, המסך תומך ב-Dolby Vision ובתקן +HDR10, ובצפיפות פיקסלים של 522ppi, וכל אלו מסתכמות למסך מבריק שמדגיש את הצבעים בצורה נהדרת. הסרטונים והמשחקים עברו חלק ובצבעים חיים, ותוכן ברזולוציה גבוהה נראה מצוין. המכשיר תומך בבהירות מרבית של עד 1,500 ניטים, מה שאומר שהמכשיר יודע להתמודד עם האור החזק של השמש. כשיצאתי החוצה והייתה שמש חזקה, המסך לא פספס שום פרט מידע וכאילו השמש לא מפריעה בשימוש.

עיצוב: בנאלי וגנרי, וחבל

ביחס למכשירי שיאומי קודמים, אנחנו רואים כאן עיצוב די דומה. העיצוב שמורכב מזכוכית, מתכת ואלומיניום, יוצר מכשיר שנראה בתהליך האבולוציה של מכשירי החברה. ה- 12 Pro כולל זכוכית Gorilla Glass Victus בחלק הקדמי של המכשיר והוא מעוקל בפינות כדי שיתחבר לחלק האחורי. העיצוב הזה כן מאפשר אחיזה נוחה וזה נקודה חושבה במיוחד. עם זאת, הבליטה בחלק האחורי בגלל מערך הצילום די מפריעה לי, גם מורגשת לי בכיס וגם לא מתחברת לטעמי.

היינו חושבים מכשיר דגל יקבל איזו בשורה עיצובית שתפריד אותו משאר המוצרים של החברה, אבל כנראה טעינו. לצד זאת החברה הוסיפה ציפוי המט לחלקו האחורי של המכשיר כדי לשפר את חווית האחיזה ולמנוע טביעות אצבע מרובות. בהסתכלות כוללת: אין פה עיצוב פורץ דרך או בשורה משמעותית, וחבל שכך.

מצלמה: החיישן הראשי טוב, אבל זה נשאר בגדר הסביר

ה- 12 Pro מקבל מערך צילום משולש: חיישן ראשי של 50MP של סוני, בשילוב ייצוב תמונה אופטי OIS, חיישן טלפוטו של 50MP לצילומי דיוקן וחיישן שלישי בעל זווית רחבה במיוחד של 50MP. מערך הצילום מגיעה עם תמיכה בטכנולוגיות שונות ובתקנים כמו +HDR10. מצלמת הסלפי כוללת חיישן 32MP.

בתנאי תאורה רגילים ובצילום שותף, התמונות שיצאו נראו טוב, הטווח הדינמי היה טוב והצבעים היו חדים ורווים. במבט רחב המצלמה טובה והחיישן הראשי של סוני קולט יותר אור והביצועים שם נחמדים בהחלט. עם זאת, שיאומי מציעה זום אופטי פי שניים, בעוד המתחרות שלה מציעות כבר פי שלושה, מה שממקם אותה נמוך יותר באיכות. הזום הדיגיטלי עד פי 20, אבל כן חשוב להגיד שתמונות עם זום דיגיטלי של מעל פי 5 כבר יוצאות פחות טוב, בכך שהתמונה מתעוותת, הרבה יותר רועשת וחסרה בפרטים. למכשיר יש מצב לילה שנדלק באופן אוטומטי - בעיניי הוא עושה עבודה טובה בגבולות הגזרה. בחיישן עם הזווית הרחבה התמונות כהות הרבה יותר ומשהו מתפספס בדרך.

אני מודה שציפיתי למצלמה טובה יותר למכשיר בדרגה הזו, אבל שוב, שיאומי בדרך הנכונה וצריכה לצלוח כמה אתגרים בדרך. אז מעניין יהיה לראות מה יקרה במכשירים העתידיים.

סוללה: לא מספיק גדולה, אבל הטעינה המהירה המטורפת מחפה על זה

צריך לומר את זה, הסטנדרט בהרבה ממכשירי הדגל הוא סוללה בקיבולת 5,000 מיליאמפר/שעה, בעוד שהסוללה של המכשיר הזה עומדת על 4,600 מיליאמפר/שעה. בסיום עבודה סביר המכשיר מגיע לאחוזים האחרונים וזה מתסכל. המכשיר מציע ביצועים חזקים במיוחד והתצוגה המרהיבה שלו ובהתאם לכך הסוללה נאכלת עד סופה, ולכן יש פה מקום לחלוטין לשיפור משמעותי.

שיאומי מנסה לפצות על הפער הזה באמצעות הטעינה המהירה של המכשיר. החברה מצרפת לקופסת המכשיר מטען בהספק של 120W, וזה פשוט מגוחך כמה שזה מהיר. היא שילבה את טכנולוגיית HyperCharge שלה, כך שתוכלו להטעין את הסוללה במלואה תוך חצי שעה. למכשיר יש גם מצב Boost, מה שייקצר את זמן הטעינה בעוד כמה דקות.

ואין ספק שזה מרשים ונהדר, עם זאת גם כאן יש אבל. המטען נראה ושוקל כמו לבנה ענקית, וזה לא משהו שאני מעוניין להסתובב איתו בתיק שלי. בטח כדי לאפשר את הטעינה המהירה הזו צריכים את הגודל והצורה הזו, אבל זה לא אידאלי כלל.

וגם: חיישני אבטחה גרועים והיעדר הגנה ממים ואבק

למכשיר יש חיישן טביעת אצבע שממוקם מתחת למסך, והוא לא מספיק טוב. מספר רב של פעמים הוא פספס את האימות שלי ושלח אותי להכניס את סיסמת ה- PIN שקבעתי מראש. במקביל, החברה מאפשרת להפעיל זיהוי פנים כדי לפתוח את המכשיר, אבל מזהירה שאם ישתמשו בתמונה שלכם יהיה אפשר לפתוח את המכשיר. ניסיתי, וזה אכן באמת מזהה אותי. אז אני לא כל-כך מבין למה זו אפשרות שהם נותנים.

בנוסף, למכשיר אין סטנדרט שנמצא בכל מכשירי הדגל, וזה הגנה מפני אבק ומים (תקן IP). בכל המכשירים המתחרים יש את זה והיעדר בהגנה מאבק או ממים, בתקנים השונים, חסר במיוחד ובעיניי זה לא הגיוני שאין.

אם יש משהו מבורך מאוד ששיאומי עשו כאן, זה תיקנו את חיישן הקרבה שיש למכשיר וחסכו סבל רב מיותר. חיישן הקרבה שיש בחלק העליון של המכשיר יודע להחשיך את המסך כשאתם עונים לשיחת טלפון, וכדי שהלחי שלכם לא תלחץ בטעות על דברים שלא צריך ללחוץ עליהם. במכשיר הקודם של שיאומי שניסינו, ה-11T Pro, חיישן הקרבה לא עשה את העבודה שלו. שיאומי אמרה שהיא החליפה את החיישן ב-12 Pro החדש, וזה אכן עובד הרבה יותר טוב. בנוסף, בביקורת הקודמת איכות הסאונד בשיחה לא הייתה טובה, כעת שומעים הרבה יותר טוב - ואין סיבה שזה יהיה אחרת.

מחיר: בשורה אחת עם המתחרות

הדגם שאנחנו קיבלנו של Xiaomi 12 Pro, כולל בתוכו כאמור שטח אחסון של 256GB וזיכרון הרצה של 12GB RAM ומחירו בישראל על פי היבואנית עומד על 3,799 שקלים. וזה בעיניי טריקי: מצד אחד, כשאני מסתכל על מכשיר שיאומי אני מצפה לבשורה במחיר, ואכן זה לא משתווה ל-iPhone 13 Pro שיקר יותר. מצד שני, ביחד ל-Galaxy S22 Plus, המחיר די דומה, ולכן זה גורם לי להרים גבה ולתהות האם זה שווה את זה או שמא כדאי ללכת כבר למכשיר סמסונג המקביל.

בשורה התחתונה: המכשיר טוב, אבל לא באמת מתחרה בגדולות

בסופו של דבר, שיאומי יצרה פה מכשיר טוב. היו לה את כל המרכיבים הנכונים והכיוונים הנכונים בדרך למכשיר דגל נכון וטוב. אבל בתהליך הזה היא שגתה בכמה מאפיינים חשובים. החיסרון של חיי הסוללה, היעדר התמיכה ב- IP והמצלמה שהייתה סבירה פשוט פגעו בה בדרך לתחרות משמעותית. וצריך להגיד את זה, כי אם תשקיעו את המחיר הזה במקום אחר או תוסיפו כ-400 דולר יותר, תוכלו לקבל מכשירים טובים יותר כמו Galaxy S22 Plus של סמסונג או מתחרות סיניות טובות. אם תרצו להוסיף יותר כסף, תוכלו לשלם עבור ה-iPhone 13 Pro , ותקבלו חוויה טובה יותר.

זה היה קרוב, אבל המתחרה של שיאומי הוא טוב אבל לא מספיק. אפשר להשיג מכשירים טובים יותר במחירים דומים, אבל עדיין אם תבחרו במכשיר הזה - תקבלו את המכשיר הטוב ביותר ששיאומי יצרה עד היום.

***גילוי מלא: חברת המילטון, היבואנית הרשמית למוצרי שיאומי בישראל, סיפקה לנו את המכשיר לסקירה 

עוד כתבות

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה