גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המורה מפלורידה שבנה את נבחרת המתמטיקה הכי טובה בארה״ב - בעזרת שיטות משוק ההון

אחרי שטיפח קריירה כסוחר בוול סטריט ואז כשחקן גולף, וויל פרייזר התחיל להשתעמם ● אז הוא אסף תלמידים מוכשרים במיוחד, ובאמצעות אסטרטגיות מהחיים הקודמים שלו - הפך אותם למכונת ניצחונות חסרת מעצורים באליפויות המתמטיקה של המדינה

המורה שהקים את נבחרת המתמטיקה הטובה בארה''ב / צילום: Shutterstock
המורה שהקים את נבחרת המתמטיקה הטובה בארה''ב / צילום: Shutterstock

 

זה היה אחר צהריים דביק של יום חמישי באמצע הקיץ בגיינסוויל, פלורידה, זמן שעשרות נערים ונערות יצאו משערי בית הספר. התלמידים היחידים שנשארו בו הם נבחרת המתמטיקה שהתכוננו להתחיל אימון. בכיתה אחת למדו הסתברות ובכיתה שלידה מבוא לאלגברה. במורד המסדרון למדו פיצוח קודים ובכיתה אחרת תורת המספרים. את שארית היום יבלו התלמידים - שמרכיבים את אחת הקבוצות המובילות בעולם - בללמד אלה את אלה.

גם אני באתי לכאן ללמוד מהם. רציתי להבין איך התיכון הזה בפלורידה הצליח לנצח ב־13 מתוך 14 אליפויות המתמטיקה הלאומיות האחרונות.

בשבוע הבא בגלובס: כל הרגולטורים הבכירים מגיעים לדבר על מצב המשק
האישה החזקה בתעשיית חוות השרתים בישראל נחשפת | ראיון
שחמט בגיל 3, טריאתלונים והדודה מהמוסד: שיחה עם מנכ״לית מיקרוסופט ישראל  
למה מייסד Team8 משוכנע שאין משבר בהייטק

נבחרת המתמטיקה של תיכון בוכהולץ היא שושלת שבנה מורה אחד, וויל פרייזר (63), עם אסטרטגיה לזיהוי כישרונות, מקסום פוטנציאל ואופטימיזציה של מערכת החינוך האמריקאית. כסוחר לשעבר באג"ח בוול סטריט בשנות השמונים פרייזר פרש צעיר ועבר לפלורידה, שם הפך לשחקן גולף וחי את החלום במשך עשור. אלא שאז השתעמם. הוא החל לאמן גולף בתיכון בוכהולץ, ומשם עבר להוראת מתמטיקה - והקים במהירות נבחרת. את הלקחים והניסיון שלו מהקריירה הפיננסית יישם כדי להפוך קבוצה של בני נוער למכונת ניצחונות חסרת מעצורים.

"ההבדל בין מה שאני עושה עכשיו ובין מה שעשיתי בוול סטריט", אמר פרייזר, "הוא שאז הייתי רגיל לקבל כסף, והיום אנחנו מקבלים פרסים".

נבחרת המתמטיקה של בוכהולץ יוצאת דופן לא רק בזכות מספר האליפויות שלה. היא בעיקר יוצאת דופן משום שבכל שאר התחומים בית הספר הזה לא יותר מממוצע: הוא מדורג במקום ה־66 בין בתי הספר בפלורידה ואינו בין אלף המובילים בארה"ב, על פי מגזין US News & World Report.

אבל באליפויות השנתיות של מו אלפא תטא, ארגון המתמטיקה הלאומי, לילדים בבוכהולץ קשה לספור את כמות המדליות שהם מביאים הביתה.

בוכהולץ חריג מבחינה נוספת. הנסיקה של נבחרת המתמטיקה מאז 2007 קרתה במקביל לגלישתה של ארה"ב למקום ה־37 בדירוג הבינלאומי האחרון של ביצועי מתמטיקה בקרב בני נוער, כשסין החלה לייצר לראשונה יותר דוקטורטים מאוניברסיטאות אמריקאיות.

כבן של כלכלן פרייזר מאמין בעקרון התחרות. הוא מסרב לכנות את תלמידי המתמטיקה של בוכהולץ 'מועדון', משום שהוא רוצה שיחשבו על עצמם כנבחרת. "מועדון זה ארגון חברתי", אמר. "נבחרת נפגשת כדי לנצח". והוא רצה לנצח.

כשנועץ במאמנים יריבים שהנבחרות שלהם הביסו בעקביות את בוכהולץ, נעשה פרייזר אובססיבי לגבי שאלה אחת: למה הילדים שם טובים יותר במתמטיקה? זה היה בגלל שהם לימדו בדרך אחרת לגמרי.

"לפי המודל הטיפוסי בכל בית ספר", אמר, "במהלך היום לומדים את הדברים המשעממים לבגרות, ואז אחרי שעות הלימודים מתאמנים על המקצועות התחרותיים". הדברים המשעממים לבגרות הם מבחינתו השינון והחזרה, שגורמים לפרייזר לרצות לאכול את המחשבון שלו. "החיים אינם כאלה".

את חוסר היעילות הזאת הוא חשב שיכול לנצח. "המחשבה שלי הייתה שאגלה מה עושים הטובים ביותר ואז אנסה להבין מהם הכשלים במודל", אמר. בגיבוי מנהל בית הספר ושיתוף הפעולה של הממונים עליו ניגש למשימה של חידוש מחלקת המתמטיקה בבוכהולץ, הנהיג מערכת שעות משלו והחל במצוד אחר כישרונות צעירים.

פרייזר מאמין שהדרך לנבחרת המתמטיקה של התיכון חייבת להתחיל הרבה לפני שמגיעים לגיל הזה, ולכן הוא מחפש מועמדים בבתי ספר יסודיים ומכוון אותם לתגבור לימודי מתמטיקה בחטיבת הביניים. "לא הייתם תופסים ילד בכיתה ט' שמעולם לא שיחק פוטבול ומצפים שיהיה שחקן פוטבול טוב בתיכון", אמר. "מבחינת רוב הילדים האלה זה הפוטבול שלהם".

התובנה של פרייזר הייתה לחבר ארבע רמות של חינוך: הילדים שהוא מוצא בבתי ספר יסודיים מתפתחים בשיעורים של חטיבת הביניים, מתחרים בגיל תיכון ומקבלים שיעורים מיוחדים ממרצים באוניברסיטאות שהוא מביא לקמפוס של בוכהולץ. מרגע שהמערכת הזאת החלה לעבוד, הנבחרת התחילה לנצח ולא הפסיקה.

במקום לתרגל, להתייעל

ומתברר שהיה עוד ערך בהשמת חבורה של ילדים חכמים באותו החדר: הם מרגישים שהם מוסמכים להחכים זה את זה.

חלק מהילדים המחוננים מגיעים לתוכנית של פרייזר בקלות יחסית, שכן ההורים שלהם עובדים באוניברסיטת פלורידה הקרובה והם מנסים להיכנס לרדאר שלו. אחרים הוא מוצא בעצמו: הוא מסתכל על תוצאות מבחני מתמטיקה של תלמידים במחוז שלו, עוקב אחר הנתונים ומנסה לעניין את מי שיש להם הישגים טובים. כמה מהאנשים שגילה בעזרת גיליונות האקסל שלו בגרו מאז עם תארים במתמטיקה מ־MIT והחלו לעבוד בוול סטריט בעצמם.

מי שמתקבלים לתוכנית נכנסים לכיתה אחת, שבה לומדים באופן מואץ אלגברה תחרותית, גיאומטריה וחשבון. פרייזר בעצם מכופף את הכללים כדי לעבור מהר יותר על חומר קשה יותר ולהכניס יותר משנתיים של לימודי מתמטיקה לשנת לימודים אחת. "אני מכסה כל מה שהמדינה דורשת שאכסה", אמר. "אבל אין מגבלה על לימוד חומר נוסף".

ההבדל הגדול בין כיתה רגילה שלומדת לבגרות במתמטיקה לבין הכיתה של פרייזר הוא הדרך שבה תלמידים ניגשים לבעיות מסובכות. הוא מלמד דיוק, אבל גם מהירות, בגלל שמבחנים תחרותיים נעשים על זמן. הוא מאמין שזיהוי דפוסים הוא כישרון שימושי יותר משכפול שאלות שהתלמידים כנראה ראו בשיעורי הבית ערב קודם לכן.

הנה דוגמה בסיסית מחידה מתמטית מפורסמת: מה סכום כל המספרים השלמים מ־1 עד 100? ניתן להגיע לתשובה בפשטות באמצעות הקשת כל המספרים במחשבון, אבל תלמידים שלמדו לחשוב מחוץ לקופסה יחפשו באופן אינסטינקטיבי סימטריה. הם יראו שזוגות של 1+100 ו־2+99 ו־3+98 נותנים את אותו הסכום ופשוט יכפילו 101 ב־50. הם יקבלו את התשובה הנכונה, 5,050, בשבריר מהזמן שהיה נדרש להם כדי לחשב את זה במחשבון.

"כולם חושבים שצריך לתרגל כל הזמן. אבל זה לא נכון. אנחנו צריכים להשתמש בזמן שלנו ביעילות", אמר פרייזר, בזמן שהתלמידים שלו חרשו על בעיות בחופשת הקיץ שלהם. המשמעות של להשתמש בזמן ביעילות היא לנצל את הקיץ. ארבע שעות ביום חמישה ימים בשבוע בזמן החופש זה יותר מ־80 שעות של אימונים.

ללמוד בכנסייה בזמן הקורונה

ביום שבו ביקרתי בבוכהולץ פרייזר לא הגיע, הוא לימד בחטיבה. במקומו הייתה מורה כריזמטית ליד הלוח, קייטי, תלמידת שנה א'.

אחת השיטות של פרייזר לעשות משהו שרבים חושבים שאינו אפשרי היא להפוך את המתמטיקה לכיף. עבור ילדים הדבר הכי מגניב הוא להיות עם מישהו שגדול מהם, אז הצעירים שם גם כדי להרשים את הסטודנטים שהם מעריצים; התיכוניסטים מקבלים הכרה על הזמן שלהם בשעות שירות לקהילה. המודל זול, חדשני ויעיל מאוד. זה כאילו בילי בין (מנהל קבוצת הבייסבול אוקלנד אתלטיקס) ניהל נבחרת מתמטיקה.

טימותי ג'ין, תלמיד לשעבר מבוכהולץ שיש לו ציונים מבטיחים באוניברסיטה, לא ממש התלהב מהמחשבה להתעורר מוקדם בבוקר ללימודי מתמטיקה כשהיה בחטיבת הביניים. "ברור שחשבתי: אוי, זה הולך להיות עוד שיעור משעמם במתמטיקה", אמר. אבל במהרה הבין שהוא טועה.

היילי לין, תלמידת בוכהולץ, יודעת איך אימון במתמטיקה נשמע לאנשים. אבל עבורה זה אחרת. "זה לא כאילו 'אוי אלוהים, אני חייבת לעשות מתמטיקה'". היא אוהבת את שיתוף הפעולה שבתחרות ומאתגרת את עצמה נגד הטובים ביותר. "חשבתי שאני נורא טובה במתמטיקה", אמרה, "ואז הגעתי לכאן" (פרייזר מתאר אותה כאחת מהתלמידות הטובות ביותר במתמטיקה בארה"ב).

עבור מישהו שתמיד מחפש את היתרון המגפה בהחלט נתנה לפרייזר הזדמנות. אחרי סגירות בתי הספר בתחילת 2020 הוא חשש משיבושים נוספים ב־2021, אז קיבל החלטה מעניינת: הוא התפטר מבוכהולץ - והמשיך ללמד.

הוא שכר אגף ריק בכנסייה שלו ואמר להורים שהוא ילמד את החומר הרגיל כאילו מדובר בשנת לימודים נורמלית. מי שפחות הסתדר לו להגיע לשם - למרות שהציע להורים לעשות סבב הסעות לבוכהולץ ובחזרה - יכול היה ללמוד מרחוק. פרייזר אומר שהזמין 145 תלמידים. החברים שלו חשבו שיבואו אליו 20 או 30. הכומר שלו היה אופטימי וצפה 80. בפועל הגיעו 140.

נבחרת המתמטיקה המשיכה לזכות בתארים הממלכתיים והלאומיים בשנה שעברה בפערים הגדולים ביותר מאז הוקמה התוכנית. יתרון הניצחון בתחרות הלאומית האחרונה של בוכהולץ היה 315 נקודות. בשנה שעברה ניצחה הנבחרת של פרייזר בפער של 920.

אלא שלמרות החירות המוחלטת מבירוקרטיה, פרייזר התגעגע לבית הספר מספיק כדי לחזור לכיתה הישנה שלו בדיוק בזמן שפוליטיקאים ברחבי המדינה החלו לשים לב. "תוכנית המתמטיקה בבוכהולץ צריכה לשמש כמודל לאומי לחיקוי לבתי ספר ומחוזות אחרים", אמר נציב החינוך של פלורידה מאני דיאז ג'וניור.

התלמידים טובים יותר מהמורה

ביולי האחרון נסע פרייזר עם 70 תלמידיו לכנס של מו אלפא תטא בוושינגטון. הם השתתפו באירועים קבוצתיים ופרטיים שעסקו בנושאים שונים - מהסתברויות וקומבינטוריקה עד משוואות דיפרנציאליות. הכוכב של הנבחרת השנה היה דווקא בנו הבכור ג'ייק, שהתחיל ללמוד במכללה בקיץ האחרון, אבל היו גם ילדי פלא צעירים יותר, כמו מר ג'ין וגברת לין, בין מאות התלמידים שתקפו את טופסי הבחינות.

פרייזר כבר שנים מנסה לפצח את הקוד להפוך תלמידים לטובים יותר במתמטיקה. הוא עדיין עובד על זה. אבל אחד המדדים להצלחה שלו הוא שהילדים הטובים ביותר בנבחרת שלו כעת טובים יותר ממנו.

"כל ילד באלבמה טוב יותר בפוטבול מניק סבן", אמר פרייזר על המאמן האגדי של נבחרת אוניברסיטת אלבמה שזכה במספר הגדול ביותר של אליפויות במכללות. "הוא פשוט יודע לנצח יותר טוב מכל אחד אחר בעולם".

בדרכם הביתה על האוטובוסים לפלורידה הוכתרה קבוצת המתמטיקה של בוכהולץ כאלופה הלאומית. שוב.

עוד כתבות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

סופרמרקט. ''המאבקים קורים מאחורי הקלעים'' / צילום: Shutterstock

האם שתיקת קמעונאיות המזון סוללת את הדרך להמשך העלאות מחירים?

החל מהשבוע יועלו המחירים של עשרות מוצרי מזון וטואלטיקה - חוליה נוספת בשרשרת העלאות מחירים בצל המלחמה ● בניגוד לעבר, לא צפויים כיפופי ידיים גלויים בין הרשתות הגדולות לספקים ● בכירה בענף: "אף אחד לא רוצה לריב עכשיו, כשלא יודעים מה יתפתח"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן