גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"לית מיקרוסופט ישראל: "לישראל יש פוטנציאל להפוך למעצמת קיימות ולהוביל בדיוק כמו בסייבר"

בכנס ה-ESG של גלובס ובנק דיסקונט אמרה מיכל ברוורמן-בלומנשטיק כי מה שתורם להפיכתה של ישראל למעצמת סייבר הוא הצבא, ובייחוד היחידות הטכנולוגיות שלו, וכי ניתן לעשות תהליך דומה גם בתחום האקלים

מיכל ברוורמן-בלומנשטיק, מנכ''לית מיקרוסופט ישראל, בכנס ESG / צילום: שלומי יוסף
מיכל ברוורמן-בלומנשטיק, מנכ''לית מיקרוסופט ישראל, בכנס ESG / צילום: שלומי יוסף

מיכל ברוורמן-בלומנשטיק, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, שוחחה היום (ד') על הבמה עם נעמה סיקולר, עורכת גלובס, בכנס ה-ESG של גלובס ובנק דיסקונט שנערך במרכז הכנסים הרצוג בתל אביב. 

את השיחה פתחה סיקולר בהצגת פועלה של חברת מיקרוסופט הגלובלית, בדגש על המרכז שלה בישראל. בהמשך הציגה ברוורמן-בלומנשטיק רקע על פועלה של מיקרוסופט בנושא הקיימות, אבל תחילה היא בחרה להתייחס לנושא הגיוון וההכלה, שבלעדיו, לדבריה, אי-אפשר להתמקד בקיימות. 

מנכ"ל דיסקונט, אורי לוין: "לא מספיק להיות מנהל שמוביל את החברה שלו להישגים, צריך מנהיגות ערכית" | כנס ESG 
אלונה בר און: "בדרך כלל מנהלים מתחילים מקיצוץ הוצאות, בגלובס התחלנו מלהניח תשתית של ערכים" | כנס ESG
מנכ"ל המרכז הרפואי שיבא: "אנחנו נותנים ליזמים פלטפורמה לייצר שינוי" | כנס ESG

לדברי ברוורמן-בלומנשטיק, "מיקרוסופט חרטה על דגלה גיוון והכלה, וחברות שחורטות על דגלן נושא זה הן חברות מצליחות יותר. מחקרים מראים שגם ללקוחות שלנו זה מאוד חשוב, ושזה באמת גורם לחברות להיות מצליחות. גם כשלחברות יש מגוון יותר רחב של דעות, הן מצליחות יותר".

ברוורמן-בלומנשטיק התייחסה גם לפיתוח הנשי בחברה. לדבריה, "אני נגד אפליה מתקנת לנשים, אבל אני בעד לטפל בהסללות של נשים לתפקידים מסוימים, וצריך להתחיל לטפל בזה בגיל מוקדם. אותי אבא שלי למד לשחק שחמט בגיל שלוש".

עוד סיפרה ברוורמן-בלומנשטיק על השקעה באוכלוסייה הערבית ובייחוד על הקמת מרכז של מיקרוסופט בנצרת, שהוביל להגדלת מספר העובדים הערבים בחברה פי ארבעה. בנוסף היא התייחסה גם לשילובה של האוכלוסייה החרדית. "הייטק הוא מגזר מאוד חזק עם כוח ואחריות, וחובתנו לוודא שכל המגזרים במדינת ישראל משתתפים בתעשייה הזאת, ושכל המגזרים נהנים ממנה. אנחנו צריכים גם לוודא שאנחנו מצמצמים את הפערים", אמרה.

על השאלה כיצד מיישמים קיימות במיקרוסופט, ענתה ברוורמן כי "החזון של מיקרוסופט הוא להעצים כל אדם וכל חברה על כדור הארץ כדי להשיג יותר. אם כדור הארץ יפסיק להתקיים, או יתקיים בצורה פחות טובה, או חלק מהמשאבים לא יהיו פה, ואז יהיה לנו הרבה יותר קשה לעבוד על החזון הזה". לדבריה, אי-אפשר לבצע התפתחות וטרנספורמציה דיגיטלית כשכדור הארץ הוא לא מקום שאפשר לחיות בו. 

להשקיע בטכנולוגיות אקלימיות

סיקולר שאלה מה הקשר של מיקרוסופט לנושא הקיימות כחברה טכנולוגית, וברוורמן-בלומנשטיק ענתה כי פגיעה בכדור הארץ פוגעת בין היתר גם בעובדי מיקרוסופט וכתוצאה מכך בחברה עצמה. היא סיפרה כי בניין החברה בהרצליה הוא הראשון בארץ שמבוסס כולו על אנרגיה ירוקה. כמו כן סיפרה כי מיקרוסופט עובדת עם טכנולוגיות ירוקות - כמו למשל היכולת לייצר מים מהלחות באוויר.

לדבריה, "את המים שבהם אנחנו משקים את הגינות הקהילתיות שלנו, אנחנו לוקחים מהלחות באוויר. במגוון טכנולוגיות כאלה החברה משקיעה. התחייבות נוספת של מיקרוסופט הייתה לשמר אזורים נקיים בעולם. היעד שהצבנו הוא שנת 2025, וב-2023 אנחנו כבר 50% מעל היעד".

עוד סיפרה ברוורמן-בלומנשטיק כי "הקמנו קרן שיש לה משאבים של מיליארד דולר כדי להשקיע בטכנולוגיות אקלימיות. בישראל יש המון טכנולוגיות כאלה ואנחנו עובדים עם הרבה סטארט-אפים. עבודה עם שותפויות היא עבודה שמאוד חשובה למיקרוסופט. יש לנו גם את מיקרוסופט עבור סטארט-אפים, אנחנו עוזרים לחברות סטארט-אפ ומשקיעים". 

סיקולר התייחסה להשלכות השליליות שיכולות להתקיים בפיתוח הטכנולוגי. היא ציינה כי עלולות להיות השלכות הרסניות, וכי ישנן אזהרות רבות, סביבתיות ואתיות; ושאלה כיצד, בהינתן כל זה, יכולה הטכנולוגיה להיות טובה לסביבה. 

ברוורמן-בלומנשטיק ענתה כי מיקרוסופט עושה רבות כדי להציל כדור הארץ. לדבריה, "הקמנו את הענן לקיימות שמבוסס בינה מלאכותית. אגב, את חלק מתשתיות ה-AI לענן הקיימות מפתחים פה בישראל. הענן הזה מאפשר, באמצעות בינה מלאכותית, לכל חברה שהיא להשתמש בכלים הללו כדי לוודא שהיא מגיעה ליעדי הקיימות שלה. למשל, איך חוסכים באנרגיה ובתחבורה מזהמת, איך לוודא שתהליך הייצור הוא נקי".

עוד אמרה ברוורמן-בלומנשטיק כי יחד עם זאת שהטכנולוגיה עוזרת להפוך את העולם לנקי יותר, אכן קיים הצד השני שכולל צריכת מחשוב מאוד גדולה, וצריכת מחשוב יכולה לגרום לזיהום רב. "אנחנו במיקרוסופט מזה כמה שנים עובדים על כך שכל מרכזי הדאטה שלנו יהיו מבוססים על אנרגיה ירוקה. אנחנו משתמשים בבינה מלאכותית כבר המון שנים, והיה ברור שככל שהטכנולוגיה מתקדמת, צריכת המחשוב עולה. אנחנו עובדים על כך שכל מרכזי הדאטה שלנו יעבדו על אנרגיה ירוקה, כמו על תאים סולאריים או רוח, אנרגיה שלא גורמת לזיהום", אמרה. לדבריה, בשל כך כוח המחשוב החדש שמיקרוסופט תוסיף - לא יהיה מזהם. 

ממעצמת סייבר למעצמת קיימות

סיקולר התייחסה לעובדה שישראל היא מעצמת סייבר כבר המון שנים, ושאלה האם ישראל יכולה להפוך למעצמת קיימות, ואם כן - מדוע וכיצד.

ברוורמן-בלומנשטיק סיפרה כי היא שותפה כבר שנים רבות להפיכתה של ישראל וביסוסה כמעצמת סייבר, וטענה כי הבנת הסיבות שבגינן ישראל הפכה למעצמת סייבר תשקף מדוע ואיך היא יכולה להפוך למעצמת קיימות.

לדבריה, "סייבר הוא תחום מאוד מרתק, ואנחנו מצליחים להביא את האנשים הכי טובים לסייבר, כי יש בו עבודה מול יריב - היריב זה המתקיף, ואנחנו תמיד צריכים להיות צעד לפני, וזה מאוד מאתגר ומביא אנשים טובים. קיימות מאתגרת מאוד בצורה דומה - יש משימה חשובה של לנצח את ההידרדרות האקלימית של כדור הארץ, ולכן יש אנשים שעברו מסייבר לקיימות".

עוד אמרה ברוורמן-בלומנשטיק כי מה שתורם להפיכתה של ישראל למעצמת סייבר הוא הצבא, ובייחוד היחידות הטכנולוגיות שלו, שמספקות כוח עבודה צעיר ומוכשר שאחר-כך יוצא לשוק ומפתח את תעשיית הטק.

לדבריה, ניתן לעשות תהליך דומה בתחום האקלים. "אני חושבת שזה יהיה נפלא אם הצבא יקים יחידה שמתמחה בפיתוח טכנולוגיות אקלימיות. מה גם שזה לא רק סיכון אקולוגי למדינת ישראל אלא גם סיכון ביטחוני. אם במזרח התיכון, לצורך העניין, יהיו שיטפונות שיגרמו לגל אדיר של פליטים, זה לחלוטין ישפיע על המדינה. אני חושבת שאם הצבא יתחיל לפעול ויקים יחידה דומה ל-8200 שתעבוד על מציאת פתרונות קיימות, זה יעזור להפוך את ישראל למעצמת קיימות, כמו מעצמת סייבר".

לשאלה האם שוחחה עם גורמים צבאיים, השיבה ברוורמן-בלומנשטיק: "לא דיברתי עם הצבא, אבל דיברתי עם גורמים בממשלה כדי לקדם את הנושא".  

*** גילוי מלא: הכנס בשיתוף בנק דיסקונט 

עוד כתבות

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

הבורסה בלונדון, בריטניה / צילום: Shutterstock

עליות קלות בבורסות אירופה; החוזים על וול סטריט ירוקים

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● מניית אפל עולה במסחר המוקדם ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● בשעה 15:30 (שעון ישראל) יפורסם דוח התעסוקה בארה"ב לחודש אפריל ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח