גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הג'יפון החשמלי של MG: מוטב מאוחר מאף פעם

הג'יפון החשמלי של MG, שהיה להיט מכירות ב־2020, חוזר עם טווח משופר ותא נוסעים משודרג ● הוא מרווח ושימושי, אבל עם תמחור שאפתני ממתין לו קרב קשה

MG ZS EV 2023 / צילום: יח''צ
MG ZS EV 2023 / צילום: יח''צ

בנובמבר הקרוב תתקיים בדובאי ועידת האקלים השנתית של האו"ם, שמכונה גם COP. הוועידה נערכת השנה בצל השינויים האקלימיים המואצים שהורגשו בשנה החולפת בעולם וההכרה כי מדובר בסכנה ברורה ומיידית. תחום התחבורה, שאחראי לכשליש מכלל פליטות ה־CO2 בעולם, יתפוס חלק מרכזי בוועידה, וכל מדינה תשאף להציג רשימת הישגים בהפחתת הפליטות מכלי רכב.

ישראל עתידה להגיע לתערוכה עם הרבה הבטחות אבל עם רשימה דלה של הישגים בתחום התחבורה הירוקה. התוכניות להטלת מיסוי גודש ומס נסועה, שאותן הציגה ישראל בעבר בפורומים בינלאומיים, טואטאו בשקט מחוץ לסדר היום הציבורי. המדינה מוציאה מיליארדי שקלים על סבסוד השימוש בבנזין מזהם, וההשקעות בתשתיות תחבורה ירוקות מהוות עדיין שבריר מההכנסות העשירות, שמקורן בהפקת גז מזהם.

גם מדיניות מיסוי הרכב הסביבתי אינה עקבית. הטבות המס על כלי רכב היברידיים בוטלו כבר ב־2022, ההטבות על רכבי פלאג־אין יבוטלו בסוף השנה ומס הקניה על רכב חשמלי ישלים בסוף השנה עלייה של יותר מפי שלושה תוך שנתיים. אמנם קצב העלייה במכירות רכב חשמלי בישראל בשנה החולפת היה מרשים והיעדים הממשלתיים למעבר לחשמל שאפתניים, אבל מנגד כלי הרכב החשמליים החדשים מתרחקים במהירות מהטריטוריה "העממית".

את המגמה הזו ממחיש היטב הג'יפון החשמלי ZS של המותג MG מבית סאייק הסינית, שהיה החלוץ בגל של כלים חשמליים נגישים וזולים מסין. הוא נחת כאן ב־2020 עם מחיר פתיחה של מתחת ל־130 אלף שקל והפך באותה שנה למוביל מכירות. אחרי הפסקה ממושכת ב־2021 הוא חזר ב־2022 "על הנייר" עם טווח משופר אבל תג מחיר התחלתי של כ־144 אלף שקל. כעת הוא שוב נוחת בישראל, אבל מחיר הפתיחה שלו עומד עתה על כ־165 אלף שקל. וזה עוד לפני עליית המס.

עיצוב חיצוני

ה־ZS הנוכחי, שהספיק לעבור מתיחת פנים ב־2022, שומר על הפרופורציות הקצרות־גבוהות של ה־ZS המקורי. יש לו מראה יותר בוגר ואיכותי יותר בזכות "גריל" מעוצב, פנסי LED צרים, חישוקים גדולים ופגושים מעוטרים מלפנים ומאחור. זה עיצוב שפונה למכנה משותף רחב, אם כי לא נחרט בזיכרון.

פנים הרכב

סף הכניסה לתא הנוסעים נוח מאד לבני כל הגילים, ותנוחת הישיבה גבוהה יחסית ומעניקה תצפית טובה מבעד לשמשה הקדמית הגדולה ולשמשות הצד העמוקות. קו הדלתות האחוריות גבוה יחסית ונוסעים נמוכים יצטרכו למתוח את צווארם.

המרחב הפנימי מכובד ושימושי עם מרחב ראש נדיב מלפנים ומאחור. מרחב הרגליים מאחור סביר בלבד בהשוואה למתחרות הישירות, שבסיס הגלגלים שלהן ארוך יותר בכ־12 סנטימטרים משמעותיים, ותנוחת הברכיים מאחור די זקופה בשל הרצפה הגבוהה יחסית. המושב האחורי מרווח דיו לשני מבוגרים פלוס, אם כי פחות לנוסע השלישי במרכז.

מולטימדיה ומצלמות

מערך הפיקוד החדש מודרני ועדכני, עם מסך מולטימדיה רחב ודקיק שהחומרה והתוכנה שלו שודרגו משמעותית. תפריטי המגע חדים ומגיבים במהירות רבה יותר מאשר בדור הראשון, אם כי הם עדיין דורשים לא מעט חיפוש אחרי פונקציות, שראוי היה לתפעל אותן באמצעות מתג. להבדיל מחלק מהמתחרים, מסך ה־LCD של לוח המחוונים גדול, חד וקריא. הנדסת האנוש יעילה ומאורגנת היטב, אם כי המתג הסיבובי לשליטה בהילוכים מסורבל בסיטואציות של העברות תכופות בין ההילוך הקדמי לאחורי, כמו בעת ביצוע תמרוני חניה הדוקים.

האבזור התקני נדיב מאד, כמקובל אצל הסינים, והחבילה התקנית כוללת בין השאר ריפוד דמוי עור, מושבים קדמיים חשמליים, גג פנורמי נפתח, חישוקים גדולים וגם פתחי אוורור יעילים מאחור. יש מצלמות היקפיות יעילות, שדי חיוניות לנוכח הראות המוגבלת לאחור, וחבילה מקיפה של מערכות בטיחות אקטיביות, שלפחות חלקן לא יותר מדי טורדניות.

איכות הייצור והחומרים שודרגה משמעותית בהשוואה לדור הקודם של הרכב, ולמרות שפה ושם עדיין אפשר למצוא משטחי פלסטיק נוקשים, התחושה הכללית היא של רכב ששם על הכוונת שלו ליישר קו עם האיכות של תוצרת אירופה, יפן וקוריאה.

 

מנוע וצריכת דלק

מפרט ההנעה התקני כולל מנוע קדמי בהספק של 156 כ"ס וסוללה בקיבולת מעשית של כ־70 קילוואט־שעה, שמספקת טווח של עד כ־440 ק"מ ב־WLTP. הספק המנוע אמנם לא מרשים ביחס למקובל כיום בפלח, כאשר רוב המתחרים מספקים מעל 200 כ"ס, אבל אין לכך יותר משמעות בקרוס־אובר חשמלי משפחתי בתנאי אמת. במצב התכנות הספורטיבי הרכב צובר מהירות בקצב סביר על כל סוגי השיפועים, גם עם מטען מלא של נוסעים, יוצא לעקיפות בזריזות ומשייט על הכבישים המהירים של ישראל במהירויות מכובדות. נתון תאוצה מאפס ל־100 קמ"ש ב־8.5 שניות יספק את הדרישות של רוב המשתמשים.

בעוד שחלק גדול מהיצרנים המערביים עדיין לומדים בדרך הקשה כיצד לייעל את ניצולת הטווח של הסוללות, הסינים עושים קפיצות דרך. ניצולת הטווח של ה־ZS מרשימה, ונכון שלקחנו את הרכב למבחן בספטמבר ולא באוגוסט הלוהט, אבל הטווח בפועל היה די קרוב למוצהר, וזה הישג מכובד. הסוללה גם תומכת בטעינה מהירה יחסית של עד 93 קילוואט.

על הכביש

על הכביש ה־ZS מכויל לפנות אל הנהג הממוצע ונטול הדרישות הדינמיות. יש לו הגה קליל, שמסייע לתנועה עירונית, אבל לא מחזיר יותר מדי היזון מהכביש. מצב הספורט מוסיף לו קצת משקל, אבל לא הרבה יותר דיוק. אחיזת הכביש טובה ברוב השימושים היומיומיים, ונטיית הגוף סבירה בפניות מתונות סבירה, אם כי האחות החדשה, MG4, מטפלת בכבישים מפותלים בהרבה יותר מיומנות.

המתלים סופגים ברכות מהמורות עירוניות טיפוסיות, אבל חיבורי גשרים ומהמורות רוחביות, כגון פסי הרעדה, יטלטלו את התא כהוגן. דווקא הבלמים מרגישים מאוזנים והדרגתיים למרות קיומה של מערכת יעילה למחזור אנרגיית הבלימה. זה לא דבר נפוץ בפלח.

מחיר

כפי שאמרנו בפתיחה, ב־165 אלף שקל ה־ZS החשמלי "מיישר קו" עם ממוצע המחירים בפלח הגדול ביותר של שוק הרכב החשמלי. בשוק הזה שולטים דגמי להיט מוכרים ומוכחים מבית גילי ו־BYD, שהם מרווחים יותר ורובם מאובזרים לא פחות. הקרב האמיתי שלו יהיה על ציי הרכב, ובסיוע הנחות אגרסיביות ומוניטין אמינות מכובד שצבר הדור הראשון על כבישי ישראל, הוא עשוי להשיג בהם נוכחות לא מבוטלת.

חלק מהמתחרות BYD ATTO 3

המוביל בפלח עולה בין 167 ל־174 אלף שקל. יש לו ממדים חיצוניים מכובדים , תא מטען גדול ותא נוסעים מרווח. מנוע של 204 כ"ס וסוללה של 60 קילוואט מספקים ביצועים טובים.

BYD ATTO 3

גילי גיאומטרי C

לדור המחודש יש עיצוב נאה ותא נוסעים מאובזר ומרווח באיכות גבוהה. הביצועים זריזים, עם תאוצה ל־100 קמ"ש ב־7 שניות. המחירים נעים בין 145 ל־166 אלף שקל ​

גילי גיאומטרי C

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים