גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שני אקזיטים בשבוע ורווחים של מיליארדים: ההשקעות החמות של פימי

במהלך השנה האחרונה ביצעה הקרן שמוביל ישי דוידי עסקאות מימוש בשש חברות, מהן שתיים בשבוע שעבר, שהניבו לה רווח מצטבר של מעל 3 מיליארד שקל ● כעת היא מסמנת את היעדים: ביטחון ובריאות ● דוידי: "תפקידנו הוא לדעת לפעול בכל סביבה ובכל תנאי שוק"

ישי דוידי, עומד בראש קרן פימי / צילום: יונתן בלום
ישי דוידי, עומד בראש קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה והמצליחה בישראל אינה עוצרת. פימי שמוביל ישי דוידי ביצעה בשנה האחרונה 6 עסקאות של אקזיט מלא או חלקי בחברות שבהן היא משקיעה - שתיים מרכזיות מהן בשבוע שעבר.

עסקאות אלה יצרו לקרן רווח מצטבר של יותר מ־3 מיליארד שקל מאז בוצעו השקעותיה. יש לציין כי פימי מושקעת בעוד עשרות חברות, כך שמדובר בתמונה חלקית של ביצועיה.

היא עשתה השבוע אקזיט מפואר ויש לה 400 מיליון שקל בכיס: הסיפור של דליה קורקין

כעת מסמנים בפימי את היעדים לשנה החדשה, והם כוללים התרחבות בתחומי הביטחון והבריאות. המלחמה שפרצה בישראל יצרה לדעת בכירי הקרן, מעבר לביקושים המיידיים, שינויים בדפוס העולמי. שתי העסקאות האחרונות, שאותן הובילה לילך אשר טופילסקי מקרן פימי, היו מימושי רווחים בדיוק בשני התחומים אלה, כאשר הקרן מושקעת בחברות נוספות בהם וצפויה לבחון רכישות והתרחבות נוספת.

מייסד, יו"ר ומנכ"ל הקרן, ישי דוידי, מציין בשיחה עם גלובס כי "בסביבה מאוד מאתגרת במדינת ישראל, התפקיד שלנו בפימי הוא לדעת לפעול בכל סביבה ובכל תנאי שוק. אני מאמין שפימי תדע לפעול ולהשיג הישגים גבוהים גם בשנת 2024".

ביום חמישי דווח כי יבואנית הרכב יוניברסל מוטורס (UMI) רכשה את כל החזקותיה של פימי (כ־50.2%) בחברת שירותי האבטחה ג'י וואן (G1) הנסחרת בבורסה בת"א. פימי נכנסה להשקעה בחברה בשנת 2017, כאשר הבעלים הקודמים היתה חברת האבטחה העולמית G4S. המוכרת סבלה אז מקמפיין קולני ואלים של תנועת החרם על ישראל (BDS), שהפגינה נגד החברה בשל מעורבות הפעילות של ג'י וואן בארץ מול זרועות הביטחון.

במהלך תקופתה של פימי כבעלת השליטה בג'י וואן, היא הנפיקה אותה בבורסה בדרך של הצעת מכר בשנת 2018, מהלך שהניב לקרן תמורה של 150 מיליון שקל. מאז ההנפקה התקשתה המניה לספק תשואה גבוהה והיא נסחרת כיום במחיר נמוך בכ־25% מהשיא ב־2021.

עבור פימי, ההשקעה בג'י וואן מסתיימת ברווח של 270 מיליון שקל, כאשר מבחינת UMI נקודת הזמן הנוכחית להשלמת העסקה יכולה להיות חיובית. ג'י וואן נמצאת על סף זינוק אפשרי בפעילותה, לנוכח הצפי לגידול חד בביקוש לשירותי אבטחה בישראל עקב המלחמה. ג'י וואן מספקת שירותי אבטחה לחברות, מוסדות וישובים ופועלת בתחום "הגנת המולדת".

 

תיקח את עמל ומעבר לבורסה?

עסקה אחרת שדווחה בשבוע שעבר הייתה הכנסת שותף בענקית הסיעוד "עמל ומעבר", שבה החזיקה פימי כ־80% מהמניות. פימי ומנכ"לית עמל ומעבר, דליה קורקין, ימכרו 20% מהמניות לידי פועלים אקוויטי, זרוע ההשקעות של בנק הפועלים, תמורת 300 מיליון שקל ולפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לחברת הסיעוד.

פימי רכשה בדצמבר 2021 את מניותיה מידי בעל השליטה דאז, איש העסקים האמריקאי הארי גרוס, ונתח נוסף מידי קורקין. עד כה, הניבה לה העסקה רווחים של כחצי מיליארד שקל, רובם ממכירת המניות להפועלים והיתרה ממשיכת דיבידנדים.

לא מדובר בסוף פסוק. לעסקה עם פועלים אקוויטי יש המאפיינים המוכרים לפעילי שוק ההון כשלב ביניים בדרך להנפקה. ההערכות הן שפימי תוביל את עמל ומעבר לגיוס הון בת"א בטווח זמן משוער של כשנתיים, בהנחה שתנאי שוק ההנפקות יאפשרו זאת.

לעמל ומעבר כ־30 אלף מטופלים בתחום הסיעוד הביתי וכן כ־15 בתי אבות סיעודיים ברחבי הארץ. מחזור ההכנסות השנתי שלה נאמד ב־1.7 מיליארד שקל. לרשת מנועי צמיחה הכוללים תוכנית לפתיחת עשרות גנים לילדים על הספקטרום האוטיסטי, כמו גם פתיחה של הוסטלים ופעילות לתשושי נפש.

"מדינות מתחזקות ומתחמשות"

​עוד קודם לכן, בחודש דצמבר האחרון ביצעה פימי אקזיט חלקי בחברת גלעם, המייצרת רכיבים ותוספי מזון. פימי רכשה את גלעם לפני שבע שנים מידי קיבוץ מענית, ולאחרונה דווח כי מכרה 45% מהחברה לשורה של גופים מוסדיים מקומיים תמורת 360 מיליון שקל. הרווח המצטבר של הקרן מהשקעתה בגלעם מסתכם נכון להיום ב־400 מיליון שקל.

גם ביצרנית חומרי הגלם לענף הפלסטיק פולירם, שבה שולטת פימי לצד מושב רם און, ביצעה קרן פימי מימוש חלקי כשמכרה מניות למוסדיים במהלך השנה האחרונה. אלה היוו החלק העיקרי מהרווח של פימי בפולירם עד כה, שמסתכם בכ־700 מיליון שקל. גם לאחר המימושים פימי נותרה בעלת המניות הגדולה בה (31%).

בנוסף לכך השלימה פימי בפברואר אשתקד אקזיט גדול ומוצלח במיוחד כשמכרה את מניות השליטה באינפיניה (לשעבר נייר חדרה), העוסקת בייצור ומחזור נייר, לידי חברת ורידיס שבשליטת גיל אגמון (באמצעות דלק רכב).
הרווח הכולל של פימי מההשקעה באינפיניה מסתכם בכ־1.1 מיליארד שקל. כמו כן מכרה פימי בשנה החולפת את מניותיה בחברת גילת רשתות לוויין, מימוש שהסב לה רווח של 350 מיליון שקל ממועד ההשקעה.

שני תחומים שבהם סבורים כאמור בפימי שנוצרה "רוח גבית" כלכלית בתקופה הנוכחית, הם ענפי הביטחון והבריאות.

"פימי פועלת מאז הקמתה באופן משמעותי בתחום הביטחוני", אומר ישי דוידי. "אין ספק שהחל מהקורונה, המשך במלחמת אוקראינה־רוסיה וכמובן המלחמה הנוכחית, מדינות מתחזקות ומתחמשות כדי להתמודד עם מגוון האיומים כנגדן".

לדבריו, "פימי פועלת כיום באמצעות מספר רב של חברות פורטפוליו בתחום התעשיות הביטחוניות, בין השאר מנועי בית שמש, עשות אשקלון, אורדן, אורביט, ח. מר, תאת טכנולוגיות ועוד. אני מאמין שמדינת ישראל תמשיך ותחזק את התעשייה הביטחונית כחול לבן, שתאפשר לה להתמודד מול האיומים הרבים שבפניה".

תחום אחר שבו סבורים בפימי שהפוקוס יתרחב הוא הבריאות. למרות שחלפו כארבע שנים מאז הקורונה, ולנוכח ההשלכות הקשות של המלחמה על בריאות הציבור בארץ, הענף הזה צפוי להמשך צמיחה מואצת, לדעת הקרן.

פימי מושקעת בארבע חברות בולטות בתחום: יצרניות התרופות רפא, קמהדע ורקח; ולצד זאת החזקה בסימפליוויה שאותה רכשה מחברת טבע (לשעבר מפעל טבע־מיגדה בקריית שמונה).

מינוף נמוך מתוך אידיאולוגיה

קרן פימי שנוסדה בשנת 1996 מתמחה ברכישה של חברות בתחומי התעשייה, המסחר והשירותים שבהן היא מבצעת תהליכי השבחה משמעותיים ומימוש.

עד כה רכשה הקרן שליטה ב־100 חברות ומימשה 67 מהן בהיקף עסקאות של למעלה מ־7.5 מיליארד דולר. בחברות שמחזיקה פימי מועסקים כיום למעלה מ־55 אלף עובדים בכ־50 מפעלים בישראל, ועוד עשרות מפעלים וחברות ברחבי העולם.

פימי פועלת ברמת מינוף נמוכה מתוך אידיאולוגיה. לחברות שלה יש יחס חוב לרווח תזרימי EBITDA של 0.6 בממוצע. זאת בעוד הממוצע העולמי של פירמות עסקיות הוא בדרך כלל יחס שנע בטווח של 5-5.5.
00

____ שקל

תיאור המספר
00

____ שקל

תיאור המספר
מקור:

עוד כתבות

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר