גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"צינור החמצן של הסחר המקוון" שוב מחובר: הטיסות חוזרות ואיתן המשלוחים מסין

באתרי האיקומרס הסיניים מורגשים מאמצי שיווק מחודשים לישראלים, לאחר צמצום הפעילות ב-7 באוקטובר ● בכיר בדואר ישראל אומר שהפרסום והמבצעים כמעט נעלמו לא בגלל תמיכה בחמאס, אלא מחשש להיתקע עם סחורה במחסנים בגלל היעדר טיסות. עכשיו זה השתנה ● סין בחרה צד במלחמה, פרויקט מיוחד

עלי אקספרס / צילום: Shutterstock
עלי אקספרס / צילום: Shutterstock

"מבצע חורף - עד 60% הנחה עד 13 בינואר ב-9:59, שעון ישראל" - לא פרסומת שהיינו מצפים למצוא באתר סיני בימים אלו. אבל מי שייכנס לעלי אקספרס ייתקל במבצע הזה, ובשורת הנחות מפתות נוספות, כמו משלוחים חינם.

גם בשיין, אתר הקניות שעורר סערה בימים שלאחר 7 באוקטובר, עת ביטל את שיתופי הפעולה עם משפיעניות ישראליות ואת משלוחי החינם לארץ, מציעים בימים האחרונים משלוח חינם לישראל להזמנות מעל 160 שקל ו-60% הנחה על מגוון קטגוריות.

 

למה דווקא עכשיו ניתן לראות הנחות ומאמצי שיווק, שמאז הטבח הרצחני של ארגון הטרור חמאס נעלמו כמעט לחלוטין? האם כל אתרי האיקומרס נטשו אז את ישראל, בשעתה הקשה, או רק חלקם, ואיזו חשיבות באמת מייחסים הסינים לשוק הישראלי: כזה שלא כדאי להפסידו, או אולי כזה שאין להתייחס אליו יותר מדי?

"בתפיסתו הכלכלית, מהות השוק הסיני היא להוביל את הפעילות הכלכלית העולמית. זאת בניגוד לאיראן, שהראייה שלהם מאוד משיחית", מסביר מוטי אלבז, מנכ"ל פירמת הייעוץ האסטרטגי שיווקי Success Code. "סין רוצה להיות הדמות הדומיננטית, בעיקר במזרח התיכון, ובעיקר על חשבון ארה"ב, והשוק הישראלי מאוד חשוב לסינים.

"ההיבט הראשון לכך הוא בשוק הרכב, מכיוון שישראל היא במקום ה-18 בעולם ביבוא רכבים המיוצרים בסין. השני הוא בעולם הקמעונאות, שמסתכם בעיקר בשני אתרים - עלי אקספרס ושיין. השלישי הוא תחום מוצרי האלקטרוניקה, שנמצא בעלייה גדולה, ושלושתם מהווים את מרב היבוא מסין לישראל. ב-2022 סך היבוא מסין לישראל עמד על 13 מיליארד דולר, קפיצה של כ-20% מ-2021. כמה מתוך הסכום הזה הוא סקטור הקמעונאות האישית, קרי עלי ושיין? לפי הערכות בין חצי מיליארד דולר למיליארד דולר".

הצעות לישראלים באתר עלי אקספרס / צילום: אתר החברה

בחודשים האחרונים דיווחו חברות משלוחים על קיטון של עשרות אחוזים במשלוחים המגיעים לארץ, ולא רק מסין. ניתן היה לחשוב שהחות'ים הם הגורם העיקרי, אולם לא כך המצב - בעיקר בשל העובדה שהפריטים והמוצרים שרוכש הצרכן הפרטי נחשבים ליבוא אישי - ורובם המכריע מגיע בשילוח אווירי, במטוסים, ולא באוניות כפי שנהוג לחשוב.

עיקר הבעיה בשלושת החודשים האחרונים נבעה מכך שכמעט כל חברות התעופה ביטלו את ההגעה לישראל. כעת, פריחת המבצעים החדשה והחזרת המשלוחים חינם בכמה מהאתרים ובקרב מוכרים, נובעות מהעובדה שיותר ויותר חברות תעופה מודיעות על חזרה לפעילות בארץ. עם זאת, התאוששות כזו אנחנו לאו דווקא צפויים לראות כרגע באמזון האמריקאית ובאסוס הבריטית, מפני שרוב חברות התעופה האמריקאיות עדיין לא הודיעו על מהלך דומה.

מיעוט המשלוחים לארץ בחודשים מאז שפרצה המלחמה אינו נובע רק מחברות תעופה שביטלו את הקווים לישראל. יש לכך לא מעט סיבות, החל ממצב הרוח הירוד שאפשר רק קניות הכרחיות ולא רגשיות, דרך הקשיים הכלכליים שהחלו עוד טרם המלחמה והתגברו אחריה וכלה ברצון ששטף את המדינה לרכוש כחול לבן, שהוביל לזינוק במשלוחים מטרמינל איקס הישראלי על חשבון עלי אקספרס, שיין ונקסט. אולם כעת, עם התעצמות החורף והכניסה ל"שגרת מלחמה", הצרכים לעיתים גוברים על הכאב, וגם הרצון ששלט בתקופה הראשונה של המלחמה לקנות כחול לבן נזנח הצידה, כשהמחירים שמציעים באתרים מסין נמוכים בעשרות אחוזים מאלו של מוצרים שנמכרים בארץ.

מוטי אלבז, מנכ״ל Success Code / צילום: עידו סקעת

"עצירה כמעט מוחלטת בנחיתות באוקטובר"

חברת CofaceBDi מדגישה, כי "צפוי שהמהלך (של קוסקו, שהפסיקה את הפעילות לישראל, ש' ס') יגרום לירידה בהיצע, וכתוצאה מכך לעלייה מסוימת במחירי ההובלה מסין לישראל, וכן לחשש ממהלך דומה מצד חברות ספנות אחרות. לא צפויים עיכובים משמעותיים נוספים, מעבר להסטת הנתיבים הימיים עקב איום החות'ים, וייתכן שייווצרו הזדמנויות עסקיות לחברות אחרות במקום קוסקו. עם זאת, עדיין מוקדם להעריך את מלוא ההשלכות של צעד זה על השוק המקומי, ונראה שיש גם משמעות להתפתחויות בזירה הפוליטית".

לפי CofaceBDi, קבוצת קוסקו, בבעלות הממשלה הסינית, היא חברת הספנות הרביעית בגדולה בעולם, והיא מחזיקה בנתח שוק כמותי של כ-11%. הסחר עם סין אחראי מבחינה כספית לכ-12% מסך היבוא לישראל, ולכ-7% מסך היצוא מישראל.

בדואר ישראל, שעובד עם רוב אתרי האיקומרס הבינלאומיים, נאלצו להתמודד עם אתגרים גדולים בכל חלק בשרשרת האספקה. חברות התעופה שהפסיקו להגיע, איתור אלפי מפונים וכתובות זמניות, ושחרור הפקק, שהוביל שוב לאלפי חבילות שהגיעו לארץ בדצמבר.

"המלחמה יצרה עצירה כמעט מוחלטת בנחיתות באוקטובר. מחודש לחודש זה כבר השתחרר יותר. לקראת סוף דצמבר ראינו יותר נחיתות, ולאט לאט חברות התעופה חוזרות לעבוד. הסחר המקוון מבוסס על צינור החמצן הזה של הנחיתות האלו", אומר ערן קריסטל, סמנכ"ל הסחר בדואר ישראל. "ההזמנות של הצרכנים, היבוא האישי, מגיעות באוויר ולא דרך הים, מכיוון שמרגע ההזמנה היא אמורה להגיע בטווח זמן קצר מאוד, תוך ימים. השילוח הימי הוא מסחרי יותר, לחנויות".

קריסטל מסביר גם כי המבצעים והפרסום, שנעלמו כמעט לחלוטין, לא נבעו מהסיבות שנטענו בתחילה, ביניהן תמיכה בחמאס ובפסטינים, אלא מחישובים כלכליים פשוטים. אם אין טיסות ויש בעייתיות בלוח הזמנים, החברות לא רוצות "להיתקע" עם כמויות גדולות של סחורה שנערמה במחסנים, ברמה שלא ניתן להכילה. כעת, גם הפרסום חזר, וגם המבצעים. "כשאנשים מקבלים את ההזמנות בפרק זמן קצר, הם מזמינים שוב. וגם פה, החברות התנהגו בצורה שונה", הוא מסביר.

"נקסט למשל, אתר איקומרס רציני בארץ, עבדו בצורה יוצאת מן הכלל ובאופן מדויק, וזה לא הפסיק לרגע, כולל מטוסים ומבצעים, ביניהם מבצעים לחנוכה. גם עלי אקספרס עבדו יחסית יפה. הם השקיעו המון מאמץ כדי לשחרר את הפקקים וזה התבטא בתוצאות. לקראת סוף דצמבר הגיעו מיליוני חבילות שלקוחות חיכו להן, והן מחולקות בימים אלו. יש חברות שאמרו שהמכירות בסוף נובמבר ובדצמבר הגיעו בסופו של דבר למספרים שחשבו שיהיו פה".

"אנחנו נותנים שירות לכל הסחר הפנים-ארצי, הסחר המקוון של האתרים בארץ. הרבה מהסוחרים בארץ מוכרים מה שמזמינים מסין או מהודו, אורזים ומוכרים הלאה, והרבה מזה תקוע כרגע. גם מחירי ההובלה עלו מאוד. הצרכן עושה את החשבון איפה משתלם לו יותר לקנות, והסוחרים בארץ נפגעים מזה. בעלי אקספרס המחירים לא עלו לאורך כל התקופה".

השוק הישראלי חשוב לעלי אקספרס? אנחנו קטנים.
"אנחנו לא קטנים כל כך. באופן יחסי אנחנו גדולים. המדידה שלהם מתבצעת ביחס לאוכלוסייה, והם חושבים שישראל היא תופעה. הם אומרים שהכמויות שאנחנו קונים הן היסטריות. אין דברים כאלו במדינות של 10 מיליון איש. אנחנו מתחרים במדינות עם אוכלוסייה גדולה פי ארבעה וחמישה משלנו".

הכוח הצרכני של הישראלים חשוב לא רק לפלטפורמה עצמה, אלא גם למוכרים הפרטיים שמוכרים בפלטפורמה. "עלי אקספרס עובדים בעיקר בתור פלטפורמת מסחר עבור מוכרים פרטיים", מסביר אבי זיתן, מומחה לשיווק ואסטרטגיה. "מדי חודש כמות המוצרים של החברה שנשלחים באתר לעולם יורדת לעומת כמות המוצרים שהם של משלחים פרטיים. לכן אין להם אינטרס כל כך גדול במרקט זה או אחר. אם משלח פרטי בעלי אקספרס מזהה את ישראל כמרקט חשוב מספיק, אז הוא יכול בעצמו להוזיל מוצר או משלוח".

אבי זיתן / צילום: יבגני שוורץ

זיתן מעריך כי לישראל נשלחות בין 20 ל-30 מיליון הזמנות אונליין בשנה. "טרמינל איקס רושמת כ-600 אלף הזמנות שנתיות, מה שמעניק לה את השליטה המקומית בתחום ה-fashion retail בישראל". הוא גם מדגיש את ההבדל בין הפלטפורמות: "שיין זה fashion, והיא מקבילה לטרמינל. אמזון מקבילה לעלי אקספרס. ישראלים מוכנים לשלם פי שלושה לטרמינל איקס או לאמזון כדי לקבל את המוצר תוך יום-יומיים".

לפי גורמים בשוק, בעלי אקספרס עבדו קשה מאוד למצוא פתרונות כדי לא לאבד את הקהל הישראלי. הם מביאים מטוסים מכל העולם כדי להמשיך לספק שירות לישראל, ואכן הפגיעה שלהם הייתה קטנה יחסית. הפעילות של שיין ירדה משמעותית, גם בעקבות ההסתבכות שלהם עם דעת הקהל, וזה נמשך עם הטיסות. גם באמזון נרשמה ירידה רצינית, כמו בקרב יתר החברות האמריקאיות שלא נחתו בישראל, אז הם החליטו לקצץ בפעילות. זה לא אומר שלא יחזרו לפעילות, אבל בחודשים האחרונים, אנשים שלא רכשו מהם פנו לחברות אחרות. הבידול פה אינו לא הסנטימנט לישראל, אלא החשיבות שמייחסים באותם אתרים לישראל. בזה, עלי אקספרס עבדו קשה מאוד. יש חברות שנפגעו ב-10%-20%, ויש כאלו שנפגעו משמעותית. הכול תלוי בדרך שבה ניהלו את המקומות בטיסות, ואיך התאימו את הקידום שלהן.

עם זאת, עלי אקספרס היא החברה שממנה נרכשות מרבית ההזמנות בארץ, בפער משמעותי מאתרים אחרים - למעלה מ-50% מהפעילות בארץ. הדבר נובע הן ממגוון הקטגוריות הנמכרות והן מהמחירים הנמוכים. אחריה מדורגות שיין, נקסט, אמזון, אסוס ואיביי, שגם בה ישראל נחשבת לאחת המדינות הגדולות בשווקים הצומחים, בהשוואה למדינות אמריקה הלטינית, מזרח אירופה, המזרח התיכון והבלטיות. פוטנציאל הצמיחה של כל תחום האיקומרס הבינלאומי אדיר. לפי סטטיסטה, תחום המשלוחים הבינלאומיים הנמכרים ישירות לצרכנים (B2C) צומח בחדות. ב-2021 השוק הוערך בכ-785 מיליארד דולר. עד שנת 2030, הוא צפוי להגיע לשווי של 8 טריליון דולר כמעט.

הזמנות אישיות יגיעו מהר יותר משל חברות

העובדה שהיבוא האישי מגיע בשילוח אווירי, ושהמטען הכבד יותר, שאותו בדרך כלל מזמינות חברות שמהן אמורים המוצרים להגיע ללקוחות, כמו ריהוט ומכשירי חשמל גדולים, מגיע דרך הים, עלולה ליצור מצב שבו בזמן הקרוב דווקא הזמנות שיבוצעו באופן אישי על ידי הצרכן יגיעו מהר יותר מאלו שיוזמנו על ידי חברות בישראל - שחלקן יתחילו בקרוב להתמודד עם עיכובים, וגם עם עליות מחיר מצד חברות הספנות.

חלק מהחברות כבר מתחילות לזהות את הבעייתיות. דניאל בר שד ה, סמנכ"ל השיווק של רשת מוצרי החשמל והאלקטרוניקה "עולם הקולנוע", מעיד שסחורה שהייתה אמורה להגיע בימים הקרובים לחופי ישראל מתעכבת כשבועיים. אם עד כה הנפגע העיקרי היה ענף הרכב, כעת מתווספות קטגוריות נוספות, בעיקר במוצרים לבנים שמיובאים מסין, כמו מקררים, מכונות כביסה, מייבשים וטלוויזיות גדולות.

על רקע איומי החות'ים, המכולות נאלצות לבצע עיקוף דרך אפריקה, מה שמייקר את ההובלה. נוסף על כך, כשחברת ספנות ענקית כמו קוסקו מפסיקה את הפעילות עם ישראל, יש צורך למצוא חלופות. כל אלו יגרמו עיכובים נוספים, אולם הם אינם האתגר היחיד.

"קיבלנו עדכון על עליית מחיר בעקבות קפיצה של פי 1.5 במחירי המכולות", אומר בר שדה. "כרגע עצרנו את ההזמנות מכיוון שזה הולך להעלות משמעותית את המחירים. בעיקר כשמדובר בקונטיינר שמכיל 30-40 מקררים גדולים. כרגע אני מקווה שהמצב יירגע, ושנצליח לייבא על בסיס מקום ריק בקונטיינרים".

בר שדה מסביר כי אם טרם המלחמה מחיר מכולה יכול היה לעמוד על 4,000 דולר, כעת המחיר זינק לכ-7,000 דולר. "מדובר בעלייה משמעותית מאוד, ובמוצרים גדולים שתופסים הרבה נפח". במטרה לעכב את עליות המחירים, בחברה עובדים על סחורה שכבר קיימת בארץ, ומחפשים אלטרנטיבות במקומות אחרים, ביניהן פריקת האוניות בנמלים אחרים ומשם הובלה יבשתית, או עיקוף דרך אפריקה, מה שישמור על המחירים יציבים יחסית אך יגרום עיכוב באספקה.

כרגע מדובר בעיקר בסחורה שאמורה להגיע לארץ לקראת החגים - תקופה שבה נרשמות הוצאות מוגברות בקטגוריית מוצרי החשמל. בר שדה מקווה כי בסופו של דבר לא ייאלצו להעלות מחירים, אולם גם הוא מודה כי ככל הנראה לא יהיה מכך מנוס במצב הנוכחי. "אנחנו נלחמים בשיניים לא להעלות מחירים, אבל ההעלאות של חברות הספנות משמעותיות מאוד במרווחים שאנחנו עובדים איתם".

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

אאורה מוכרת בגבעתיים חלומות לפינוי בינוי. העירייה לא מכירה את הפרטים

בדיווח לבורסה כללה החברה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית בעיר ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

סקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי