גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אם תסתכלו על הנתונים האלה תקבלו רושם שונה לחלוטין על מה שעומד לקרות בשווקים

בזמן שמחירי המניות מאותתים על צפי להורדת ריבית, תשואת השיא באג"ח הממשלתיות משקפת תחזית הפוכה ● בשוק הסחורות הבהלה לזהב שוברת שיאים, תרחיש השמור לחששות מפני גלישה למיתון, בעוד שהנפט משדר עסקים כרגיל ● אז מה ההסבר לנתונים הסותרים לכאורה, וכיצד ניתן להרוויח מכך

מציאות הפוכה / צילום: Shutterstock
מציאות הפוכה / צילום: Shutterstock

השנה האחרונה בשווקים, מעבר לתשואות מלהיבות שהניבה בדרך כלל למשקיעים, הציפה גם מספר אנומליות כלכליות. כך למשל, למרות הריבית הגבוהה שהיתרגמה לתשואות אטרקטיביות המוצעות כיום למשקיעים בשוק איגרות החוב הממשלתיות, דווקא המניות טסו כלפי מעלה.

פרשנות | לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון 
יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה? 
● הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן 

זאת ועוד, על אף הצפי להורדת ריבית ולרווחי הון באג"ח הממשלתיות בארה"ב, התשואות שלהן דווקא טיפסו לאחרונה לשיא של 17 שנים - וזאת בשל ירידה במחירי האיגרות. וגם: למרות הירידה באינפלציה, מחיר הזהב - שנחשב בימים כתיקונם דווקא כמקלט מפני עליית אינפלציה - זינק לשיא חדש (לאחר שבשנה הקודמת הוא ירד למרות עלייה באינפלציה).

כך, הכללים הבלתי כתובים של שוק ההון נשברים לאחרונה בזה אחר זה, ואת שינוי המוסכמות ממחישים ארבעה גרפים שעשויים לגרום למשקיע הנבוך לגרד בראשו ולתהות "מה לעזאזל קורה כאן".

אותם גרפים מצביעים כל אחד על עולם כלכלי שונה לגמרי, כשבחלק מהמקרים הם סותרים זה את זה. האחד מאותת על צמיחה גבוהה וריבית נמוכה, השני רומז על פסימיות וריבית גבוהה, השלישי מצביע על מיתון שהולך ומתקרב והרביעי על עולם כלכלי שפועל טוב, אולי אפילו מצוין, אך רווי במלחמות ומתחים גיאו־פוליטיים.

 

תופעה: המניות בשיא כל הזמנים
משמעות: צפי להורדת ריבית
סותר את התנהגות שוק האג"ח והזהב

למרות החריקות של הימים האחרונים, שוקי המניות מסביב לעולם, בדגש על בורסות וול סטריט, נסחרים כעת סביב רמות שיא כל הזמנים ומצביעים על אופטימיות של המשקיעים לגבי ירידת ריבית, ולכן צמיחה ברווחי החברות, בפרט בארה"ב.

בשנת 2022 גל העלאות הריבית בעולם הפיל את השווקים, כאשר מדד S&P 500 האמריקאי למשל נפל בכמעט 20% ומדד הנאסד"ק, של מניות הטכנולוגיה, השיל שליש מערכו. תמונת מראה הפוכה לכך הגיעה בשנת 2023 כשהמדדים שעטו קדימה, עם עלייה של 24% ב־S&P ויותר מ־40% בנאסד"ק.

גם ברבעון הראשון של 2024 המדדים המשיכו לעלות בכ־10%, נישאים על גבי ההערכות בשווקים בתחילת השנה שהפד (הבנק המרכזי של ארה"ב) יוריד את הריבית 6-7 פעמים במהלך השנה הקרובה, וזאת לצד מהפכת ה־AI, הבינה המלאכותית, שהזניקה את ענקיות הטכנולוגיה.

האופטימיות ששוררת בשוק המניות לגבי הורדת הריבית ועתיד הכלכלה, סותרת לכאורה את הפסימיות של משקיעי הזהב למשל, שקונים אותו מחשש למיתון, וגם את של מחזיקי האג"ח שהתנהגותם מעידה על צפי הפוך ביחס לריבית. עם זאת, מתחילת חודש אפריל מדדי המניות נסחרים בדרך כלל בירידה ואולי מאותתים על "שבירה" מסוימת מול שאר האינדיקטורים.

 

תופעה: תשואות האג"ח ברמות הגבוהות ביותר מאז 2007
משמעות:צפי לאי הורדת הריבית ואולי אף העלאה
סותר את התנהגות שוק המניות

איגרות חוב, בדגש על ממשלתיות, נחשבות מסורתית כתחליף להשקעה במניות. מעבר לכך שהן נחשבות השקעה סולידית ובטוחה יותר, כאשר ההנחה הרווחת בשוקי ההון היא שכאשר תשואות האג"ח גבוהות, משקיעים יעדיפו השקעה באפיק זה שמספק תשואה יציבה ואף ידועה מראש, על פני התנודתיות וחוסר הוודאות של שוק המניות.

כצפוי בעקבות גל העלאות הריבית, מחירי האג"ח צנחו והתשואות עליהן זינקו לרמה גבוהה שלמעט חודש נובמבר האחרון, לא נראתה מאז שנת 2007, טרום המשבר הפיננסי העולמי (הסאב פריים) בשנת 2008.

כך, התשואה לשנתיים באג"ח של ממשלת ארה"ב עומדת כיום על כמעט 5% והתשואה ל־10 שנים על כ־4.6%. האיגרות הקצרות יותר נסחרות בתשואה של עד 5.5%.

משקיעים מוכרים את איגרות החוב כשהריבית במשק במגמת עלייה והם מניחים שזו צפויה להמשיך ולעלות (כך שניתן יהיה לקבל תשואה גבוהה יותר). הם חוזרים וקונים אותן כשהם מעריכים שהריבית תרד, על מנת "לקבע" תשואה גבוהה. בחודשים האחרונים משקיעים "זורקים" את האג"ח ובעצם מאותתים שייתכנו עוד העלאות ריבית.

 

תופעה: הזהב בשיא כל הזמנים
משמעות: צפי לאינפלציה גבוהה ומיתון
סותר את התנהגות שוק המניות והנפט

המתכת המוכרת ביותר בעולם היא הזהב. הזהב נתפס כעוגן של יציבות שלא מאבד מערכו בעת שמטבעות של המדינות כן, בזמן שהאינפלציה גבוהה מדי ולכן ערכו של הכסף נשחק.

הוא נחשב לחוף מבטחים שאליו המשקיעים נסים כאשר המצב הכלכלי קשה, כשיש מיתון או שהוא בדרך - ובאותו זמן שוק המניות וגם הביקוש לנפט בירידה. מחירי הזהב, כפי שמתבטא בחוזים העתידיים עליו בבורסת הסחורות COMEX, נמצאים בשיאי כל הזמנים, והוא נסחר תמורת 2,389 דולר לאונקיה, ומשלים בכך עלייה של כ־15% מתחילת השנה וכ־45% מאז השפל באוקטובר 2022.

דרך עליית מחיר הזהב, המשקיעים מביעים לכאורה חוסר אמון בעוצמת הכלכלה האמריקאית ואף מסמנים צפי למיתון, חרף הדיבורים על כך ש"נחיתה רכה" של הכלכלה כבר נמצאת מעבר לפינה.

 

תופעה: מחיר הנפט מזנק
משמעות: צפי לאינפלציה גבוהה וכלכלה חזקה
סותר את התנהגות שוקי המניות והזהב

מחירי הנפט אמנם ירדו בחדות ביום ה' האחרון, אך מתחילת השנה הם עדיין משלימים עלייה של 16%, וחבית נפט גולמי מסוג WTI נסחרת תמורת כ־83 דולר.

מחירו של "הזהב השחור" נוטה לעלות כאשר הביקוש גבוה וכאשר קרטל אופ"ק (המדינות מפיקות הנפט) מרגיש נוח להגביל ייצור כדי להעלות את המחיר. משמע, הנפט עולה כאשר המצב הכלכלי בעולם טוב, כשיש ביקוש גדול לטיסות, להובלת מטען, נסיעות רבות, צריכה מוגברת ועוד.

לכן, עליית מחיר הנפט סותרת לכאורה את את הריצה של המשקיעים לזהב. ההתייקרות בנפט גם סותרת במידה מסוימת את המגמה במניות, כיוון שאינפלציה גבוהה רעה לשוק המניות וגוררת העלאות ריבית.

אז מה בכל זאת קורה כאן?

שלושה כלכלנים שעמם שוחחנו מאמינים שניתן ליישב את הסתירות השונות שמשקפים מחירי המניות, האג"ח, הזהב והנפט. לדברי גיל דותן, מנהל מחלקת פרימיום באי.בי.אי ניהול תיקים, "הכלכלה האמריקאית ממשיכה להפגין עוצמה, צומחת בקצב יפה, המיתון מתרחק וזה גורם לכך שהמניות נראות טוב גם להמשך, למרות הריבית הגבוהה וההבנה שהיא לא תרד.

"חברות הטכנולוגיה הגדולות (שמושכות את העליות במדדי הדגל של וול סטריט, נ"א) יושבות על הררי מזומנים ולכן הריבית הגבוהה לא מפריעה להן, כאשר שולי הרווח והרווחים שלהן גבוהים. איגרות החוב הממשלתיות יורדות מתוך הבנה שהריבית תישאר גבוהה ולא תרד בקצב שציפו, בגלל שהאינפלציה עדיין לא התכנסה לרמת היעד, ולכן גם הזהב עולה, כשהמשקיעים רואים בו מפלט מסוים. במקביל גם הנפט עולה ומגביר את ציפיות האינפלציה".

רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות, חוששת שהתפתחה בשנים האחרונות "סוג של אובססיה סביב הריבית. המשקיעים מאוד מושפעים ממה שיקרה בשנים הקרובות עם גובה הריבית. אבל אם שמים את זה בצד, המאקרו מתגלגל למיקרו: התמ"ג (תוצר מקומי גולמי) צפוי לצמוח ואז גם רווחיות החברות משתפרת. בשוק מעריכים שתהיה השנה צמיחה דו ספרתית נמוכה ברווחיות החברות, והנושא הזה נע לקדמת הבמה. המשקיעים שמים כעת זרקור גדול יותר על דוחות החברות, צמיחה כלכלית ואיתנות, וגם זה מספק דלק לשוק", אומרת אשכנזי. "זה אולי מפצה גם על האכזבה מכך שהריבית עוד לא יורדת".

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב, מסכים עם אשכנזי ומוסיף כי בניגוד למה שמקובל לחשוב, "אפשר לראות היסטורית ששוק המניות יודע לתפקד די טוב גם בסביבת ריבית דומה להיום, אם ברקע יש צמיחה חזקה וגידול ברווחיות של החברות".

בקשר למחירי השיא של הזהב, זבז'ינסקי אומר ש"זו באמת שאלה טובה" ומעריך כי הסיבה היא דווקא חוסר הוודאות הגיאו־פוליטית במזרח התיכון, שכן "הזהב הוא תמיד הגנה מפני אירועים כאלה".

אשכנזי מהפניקס מציינת כי לפעמים האקסיומות המוכרות נשברות ומדגימה עם המקרה שבשנת 2022, כשהאינפלציה השתוללה, דווקא אז מחיר הזהב ירד. דותן מאי.בי.אי מעריך מנגד שהזהב תלוי באינפלציה: "ברגע שיש אינפלציה או חששות כאלו, הוא עולה ומהווה מפלט מסוים. לכן, ברגע שהאינפלציה לא התמתנה כמו שצפו, הזהב עולה".

בקשר לנפט שלושתם מסכימים שהסיפור הוא חוסר היציבות במזרח התיכון, ש'תורם' גם לאפשרות של עלייה באינפלציה, ולא בהכרח מייצג כעת את עוצמת הכלכלה העולמית.

ומה משקיעים יכולים לעשות?

לדעתה של אשכנזי, "יש כיום המון אפשרויות היכן להשקיע. אפשר לקנות תחומים כמו אנרגיה או סקטורים מחזוריים. לכל מצב שוק אפשר למצוא מוצרים שיחסית מתפקדים טוב יותר". אך היא גם מזהירה מקפיצה למסקנות בשלב זה, כאשר "כולם עדיין לומדים את המציאות החדשה וטרם ברור לאן זה הולך".

זבז'ינסקי סבור שהמניות ימשיכו לעלות בעתיד הקרוב בגלל רווחי החברות, וכי תשואות האג"ח ימשיכו לטפס ככל שהורדת הריבית תתרחק, כיוון ש"אין לפד כרגע סיבה להוריד את הריבית".

דותן מנגד סבור שצריך להשקיע יותר גם במניות וגם באג"ח - שבהן "גם בלי הרפתקאות ניתן לקבל באג"ח קונצרניות בארה"ב תשואה שנתית של 6% ויותר. גם אם הריבית לא תרד מחר בבוקר, אפשר ליהנות בינתיים מהתשואה השוטפת באג"ח החברות, וכשהריבית תרד יהיו אפילו רווחי הון. יש בהחלט מקום לאופטימיות, גם בשוק המניות וגם בשוק האג"ח".

עוד כתבות

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי