סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
15:59
יום המסחר בתל אביב ננעלה במגמה ירוקה: מדד ת"א 35 עלה ב-0.8%, ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.1%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א טכנולוגיה בלט לחיוב כשעלה ב-1.8%, ומדד ת"א בנקים 5 הוסיף לערכו כ-0.2%.
מחזור המסחר הסתכם ב-635 מיליון שקל.
בקרב מניות מדד ת"א 125 בלטו לחיוב קמטק , פריורטק , אלקטריאון , אל על ונובה .
מנגד, איי.סי.אל , משק אנרגיה , ורידיס , טבע וסאמיט ננעלו בירידות.
בשוק החוב המקומי, התשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ישראל ל-10 שנים עלתה קלות ונסחרה סביב 4.99%. התשואה לשנתיים נסחרה ביציבות סביב 4.5%.
15:20
העליות בתל אביב ממשיכות: מדד ת"א 35 עולה ב-0.8%, ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.9%. מדד ת"א טכנולוגיה ממשיך להוביל את המגמה החיובית וקופץ בכ-1.8%.
חברת הביטוח מגדל מרכזת עניין היום לאחר שדווח על חילופי מנהלים נוספים בחברה: פרופ' רוני גמזו, פרויקטור הקורונה ועד לפני מספר חודשים מנכ"ל בית החולים איכילוב, צפוי להתמנות לתפקיד יו"ר מגדל אחזקות במקומו של שופט בית המשפט העליון בדימוס חנן מלצר - כך הודיעה חברת הביטוח.
14:03
חברת סולרום , המפתחת ומייצרת מערכות, מוצרים וציוד אלקטרוני ואלקטרו-מכני לשוק הבטחוני, הודיעה היום על קבלת הזמנה בתחום מוצרי לייזר מסוג QCL מחברה מתחום השוק הביטחוני בישראל. עוד נמסר מטעם החברה כי סכום ההזמנה עומד על כ-1.5 מיליון שקל.
12:43
העליות בת"א ממשיכות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.8%. בולט לחיוב מדד הטכנולוגיה שעולה בכ-1.7%.
טבע מרכזת עניין לאחר שחברת התרופות הודיעה בסוף השבוע, כי חתמה על הסכם פשרה עם משרד המשפטים האמריקאי, ולפיו תשלם 450 מיליוני דולרים לסגירת תביעות נגדה בארה"ב בגין תיאום מחירים והונאה סביב מכירת הקופקסון לטרשת נפוצה ותרופות גנריות. הבוקר הוגשה תביעה בישראל נגד טבע, בטענה כי הדירקטוריון היה מעורב במעשים ובהסתרה שלהם.
11:16
או פי סי אנרגיה מרכזת עניין לאחר שדווח כי חברה מוחזקת בבעלותה נכנסה להסכם השקעה עם שותף מס בפרויקט Backbone, בסכום כולל של כ-110-116 מיליון דולר בארה"ב (כ-410-430 מיליון שקל).
11:02
המגמה החיובית בת"א נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.9%. בולט לחיוב מדד הטכנולוגיה שעולה בכ-1.7%.
בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות קלות. התשואה ל-10 שנים נסחרת סביב 4.96% והתשואה לשנתיים עומדת על 4.48%.
10:19
העליות בת"א מתחזקות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ות"א 90 נסחר במגמה דומה. בולט לחיוב מדד הטכנולוגיה שעולה בכ-1.6%.
לאחר שבתחילת השבוע שעבר הושלם מיזוג הפעילות הבריטית של ענקית האנרגיה ENI, לתוך איתקה שבשליטת קבוצת דלק , משלימה קבוצת דלק מהלך פיננסי משמעותי. הבוקר (א') מודיעה הקבוצה על מימון מחדש בסך של 2.15 מיליארד דולר. המהלך כלל גיוס האג"ח בהיקף של 750 מיליון דולר, בריבית של 8.125% (מול ריבית של 9% באג"ח הקיימות כיום) שבו נרשמו ביקושים של כ-2.5 מיליארד דולר. מימון נוסף בסך של כ-1.235 מיליארד דולר, אשר צפוי לגדול לסכום כולל של 1.4 מיליארד דולר, נחתם מול קונסורציום של בנקים בינלאומיים, להעמדת מסגרת אשראי מבוססת-עתודות (RBL), אשר תפרע עד לשנת 2029, בשיעור ריבית SOFR בתוספת מרווח של 4%.
בדלק ציינו כי תקבולי אגרות החוב ישמשו בעיקר לפרעון סופי (מוקדם) של סדרות אגרות החוב הקיימות של איתקה בסך של כ- 625 מליון דולר, אשר היו אמורות להפרע בשנת 2026. את המימון הובילו הבנקים הבינלאומיים: מורגן סטנלי, גולדמן סאקס וג'י.פי מורגן.
10:05
יום המסחר בת"א נפתח במגמה חיובית. ת"א 35 עולה ב-0.6%, ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.4%.
בולטות לחיוב מניות פריורטק , קמטק , אודיוקודס , נובה והבורסה לניע בתא .
מנגד, טבע , איי.סי.אל , תדיראן גרופ , דנאל ואלקו נסחרות בירידות.
08:28
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוקי המניות
שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית. ביום חמישי האחרון, המסחר במניות ננעל בירידות שערים. מדד ת"א 35 ירד ב-0.9%. ת"א 90 השיל מערכו 1.1%. במהלך המסחר בלט לטובה מדד ת"א ביומד, שעלה בניגוד למגמה. מדד הבנקים נחלש, אך רשם עלייה של 15.7% מתחילת השנה.
● החלום האמריקאי: יותר ממחצית מכספי הפנסיה השנה זרמו למדד S&P 500
בסיכום שבועי, מדד ת"א 35 ננעל ללא שינוי, בעוד מדד ת"א 90 ירד ב-1.3%. מדד ת"א רשתות שיווק הניב את התשואה הנמוכה ביותר בשבוע החולף כשירד בכ-2.2%. עם זאת, מתחילת השנה המדד עדיין נמצא בראש טבלת התשואות בקרב המדדים הענפיים עם עלייה של כ-31.8%. ת"א 35 עלה באותה תקופה ב-12.2%.
את עניין המשקיעים ריכזה ישראכרט בשבוע החולף, לאחר שדווח כי חברת הביטוח מנורה מבטחים שיגרה להנהלת ישראכרט הצעה בנוגע להשתלטותה, לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל.
מנורה מציעה להשקיע בישראכרט באמצעות הקצאה פרטית, כך שיגולם כאמור שווי של 3.1 מיליארד שקל לחברת כרטיסי האשראי. מיד לאחר ההקצאה תחזיק מנורה ב-32% מהון המניות של ישראכרט ובגרעין השליטה. לפי המכתב ששיגרה מנורה, שווי ישראכרט משקף פרמיה של 20% ביחס למחיר הסגירה של מניית ישראכרט ביום ה-29 באוגוסט, אז פנתה אליה לראשונה.
בוול סטריט, המסחר ננעל בסוף השבוע האחרון במגמה ירוקה, כשהמדדים המרכזיים, S&P 500 הוסיף 0.6%, הדאו ג'ונס עלה ב-1%, בכך, שני המדדים שברו שיא נוסף, רגע לפני עונת הדוחות של הרבעון השלישי של השנה. מדד הנאסד"ק ננעל בעלייה של 0.3%.
● ממיקרון ועד קולגייט: 10 מניות שעשויות לתדלק את המשך העליות ב-S&P 500
שני המדדים המרכזיים רשמו השבוע רצף של 5 שבועות של עליות. ובהסתכלות שבועית, ה-S&P 500 והנאסד"'ק הוסיפו 1.1% כל אחד, ומדד הדאו ג'ונס הוסיף 1.2% בשבוע המסחר.
פתיחה חזקה של עונת הדוחות בוול סטריט הרימה את מניות בנקי ההשקעות. ג'י.פי מורגן צ'ייס הוסיפה 4.4%, לאחר פרסום דוחות הרבעון השלישי שהיכו את התחזיות. הרווח למניה עמד על 4.37 דולר בהשוואה לצפי שעמד על 4.01 דולר. ההכנסות הסתכמו ב-43.32 מיליארד דולר, מעל התחזיות שעמדו על 41.63 מיליארד דולר.
בנוסף לדוחות, אמר מנהל הבנק ג'יימי דיימון כי "אנחנו עוקבים מקרוב אחר המצב הגאו-פוליטי מזה זמן מה, והאירועים האחרונים מראים שהתנאים בוגדניים ומחמירים". והוסיף כי אמנם האינפלציה מאטה וכלכלת ארה"ב נמנעה ממיתון, אך "עדו נותרו כמה נושאים קריטים, כולל גירעונות פיסקאליים גדולים, צורכי תשתית, ארגון מחדש של הסחר ומיליטריזציה מחדש של העולם".
גם וולס פארגו עלתה ב-5.6% לאחר שגם היא פרסמה דוחות טובים.
סולאראדג' הישראלית טיפסה ביום שישי ב-7%, לאחר שנחלשה ביום חמישי ב-4.3%, ובסך הכול הוסיפה לערכה בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע 2.4%. בשבוע שעבר פרסם אתר המשקיעים Seeking Alpha רשימה של המניות בוול סטריט שבהן היקף השורטים הגבוה ביותר, וסולאראדג' הייתה במקום השני, עם שיעור שורטים של 32.9% בהשוואה להיקף המניות שלה.
החברה, נסחרת כיום לפי שווי שוק של כ-1.1 מיליארד דולר. מחיר המניה עומד על 19.46 דולר, לעומת מעל 368 דולר בשיא בנובמבר 2021, ובהשוואה למחיר ההנפקה הראשונית שלה בנאסד"ק ב-2015, שעמד על 18 דולר. החברה מנוהלת כיום על-ידי מנכ"ל זמני, סמנכ"ל הכספים לשעבר רונן פייר.
טסלה ריכזה עניין בסוף השבוע האחרון לאחר שאילון מאסק הציג את הסייברקאב, הרכב האוטונומי שטסלה מפתחת כבר שנים, באירוע "We, Robot", שנערך באולפני האחים וורנר בקליפורניה. האירוע החל באיחור של כמעט שעה, כאשר מאסק הגיע לבמה ברכב הסייברקאב.
הסייברקאב, שמתואר כגרסה קטנה יותר ומעודנת של הסייברטראק, הוא רכב דו-מושבי ללא הגה או דוושות, עם דלתות כנף. במקום להציג אב-טיפוס בודד, טסלה הפתיעה עם שורה של 20 כלי רכב אוטונומיים.
גם חברת בואינג ריכזה עניין בסוף השבוע האחרון לאחר שיצרנית המטוסים וכלי התעופה דיווחה כי תקצץ את כח העבודה שלה ב-10%, או בכ-17 אלף עובדים, בעקבות העמקת ההפסדים שנרשמו ושביתת עובדי החברה, שנכנסת כעת לשבוע החמישי שלה. בנוסף לפיטורים, החברה הודיעה כי היא דוחה את השקת המטוס החדש שלה, בואינג 777X.
השבוע בעונת הדוחות בוול סטריט יפרסמו את תוצאותיהן הכספיות בנק גולדמן זאקס , מורגן סטנלי , סיטיבנק ובנק אוף אמריקה , חברת הבריאות UnitedHealth , חברות השבבים TSMC ו-ASML, חברת שירותי הסטרימינג נטפליקס וחברת האשראי אמריקן אקספרס .
2. שוקי האג"ח
במסחר באיגרות חוב ביום חמישי, מדדי הממשלתיות נטו לירידות קלות, ומדדי האג"ח הקונצרניות נסחרו במגמה מעורבת.
חברת האנרגיה המתחדשת הדואלית אנלייט דיווחה על תוצאות מכרז מוסדי בהנפקת סדרת אג"ח בהיקף כ-553 מיליון שקל. האג"ח זכו לדירוג A2.il ממידרוג.
אג"ח סדרה ב' של חברת הנדל"ן הזרה הרץ פרופרטיז נסחרה בירידות אחרי שבאסיפה לא אושר לנאמן לקדם הצעת הסדר חוב. סדרה א' של החברה הייתה בהשעיית מסחר במהלך היום.
בשוק החוב האמריקאי, בשבוע אחרון תשואות האג"ח הממשלתיות עלו לכל אורך העקום. התשואה ל-10 שנים עלתה ב-10 נקודות בסיס לרמה של 4.1%. בהפניקס מציינים כי בכל הנוגע לתמחור הריבית, לפי החוזים, בהסתברות של כ-89% הריבית צפויה לרדת ב-25 נ"ב בהחלטת הריבית הקרובה שתתקיים ב-7 לנובמבר, ועד סוף השנה ב-45 נקודות בסיס במצטבר.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
השקל התחזק קלות בשישי ביחס לדולר ולאירו. מתחילת חודש אוקטובר, הדולר התחזק ב-1.8%, בעוד שהאירו דווקא נחלש ב-0.6% מול השקל. עם זאת, בהסתכלות מתחילת השנה שני המטבעות התחזקו לעומת השקל - הדולר ב-4.1% והאירו ב-2.6%.
חבית נפט מסוג ברנט נסחרה במהלך יום שישי בכ-79.4 דולר, עלייה של כ-7% מתחילת החודש, על רקע החשש מהסלמה במזרח התיכון, שתוביל לשיבושים באספקה. בבנק יוליוס בר העריכו השבוע שהשוק יוכל לספוג הפסקות באספקה.
4. מאקרו
בשבוע הקרוב יתפרסמו מספר נתוני מאקרו בולטים בעולם, ביניהם שיעור האבטלה בבריטניה לחודש אוגוסט, הייצור התעשייתי בגוש האירו בחודש אוגוסט, מדדי המחירים לצרכן לספטמבר בקנדה ובריטניה והמאזן המסחרי ביפן, בגוש האירו ובשוויץ לספטמבר. ביום חמישי הבא יפורסם מדד המחירים לצרכן בגוש האירו לספטמבר.
בישראל, מדד המחירים יפורסם ביום שלישי. שבוע המסחר בבורסה המקומית יהיה מקוצר בשל חג סוכות, ובמהלכו יפורסמו גם מדד אמון הצרכנים ונתוני סחר חוץ לספטמבר, ומספר המשרות הפנויות לרבעון השלישי.
5. תחזית
כאמור, ביום שלישי יפורסם מדד המחירים לצרכן בישראל לחודש ספטמבר. מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס מעריך כי: "לפי הקונצנזוס, המדד צפוי להישאר ללא שינוי (0.0%), בעוד שהקצב השנתי צפוי להאיץ מ-3.6% ל-3.7%. סעיפי הדיור, הפירות והירקות צפויים לתרום תרומה חיובית, בעוד שסעיף התחבורה והתקשורת צפוי לרדת בשל הירידה במחירי הדלק. סעיף הנסיעות לחו"ל עשוי להפתיע כהרגלו ולשנות את התמונה.
"במבט קדימה, האינפלציה צפויה להמשיך להאיץ כפי שעולה מממוצע תחזיות האנליסטים, ולהגיע לשיא של כ-4.5% (קצב שנתי) עם תחילת 2025.
"בכל הנוגע לכיוון הריבית, אנו מעריכים כי בנק ישראל יותיר את הריבית על כנה גם בהחלטה האחרונה לשנת 2024 (25/11). נגיד בנק ישראל ציין כי ככל והאינפלציה תמשיך להפתיע כלפי מעלה (מעבר לציפיות כרגע), הבנק בהחלט יכול להעלות את הריבית. לראייתנו, על אף שבשווקים כבר נותנים תמחור של כמעט 50% להעלאת ריבית עם תחילת 2025, מוקדם עדיין לדון בכך בשל השפעת מגבלות ההיצע. העלאות ריבית לא יביאו את חברות התעופה חזרה לישראל, לא ישיבו את העובדים הפלסטינים לשוק העבודה, ובוודאי לא יפתרו את האתגרים איתם מתמודדים החקלאים בצפון ובדרום".