ארבעה חברים בדירקטוריון חברת רימילק הודיעו היום (א') על התפטרותם: היו"ר תומר הרפז, שהיה גם אחת הדמויות המוכרות בחברה לשוק הישראלי; וכן הדירקטורים הלא-ישראלים אליסיה אנסיסו, בעבר בכירה בנסטלה; פדרו פדיירנה, בעבר בכיר בפפסיקו; והמשקיף פרוליס ווסלינג, בעבר בכיר בדנונה.
המתפטרים מהווים כמעט מחצית מדירקטוריון החברה, והם הבכירים ביותר מבין הדירקטורים שלה. הדירקטורים הלא-ישראלים הגיעו לחברה דרך היכרותם עם הרפז, וכעת כל הארבעה עוזבים יחד.
● הצוללת | זה מה שאינטל צריכה לעשות כדי לצאת מהבור - ולהציל את העולם המערבי
● חזית המדע | ההורות בסדר, ההורים לא: איך משפחות מתפקדות בכאוס
רימילק היא אחת מכמה חברות המייצרות חלבונים של חלב מתורבת (כלומר - מופק בתרבית תאים, במקרה הזה תאי שמרים), ללא שימוש בבעלי חיים. אף שהתחום נקרא "חלב מתורבת", החברות עדיין לא מייצרות את כל רכיבי החלב בתאים. בשנים האחרונות הצליחו ליצור תחליפים לחלבוני חלב מסויימים, ולשלבם במוצרים כמו גלידה, יוגורט וגבינות.
באפריל 2023 ערכה רימילק מסיבת עיתונאים מתוקשרת בנוכחות ראש הממשלה בנימין נתניהו, ובו חגגה את היותה החברה הראשונה שמקבלת אישור שיווק למוצרים מתחום החלב המתורבת. מאז החברה קיבלה אישור שיווק בסינגפור לאחד מחלבוני החלב שלה, וכן מכתב "אין שאלות" מה-FDA, רשות המזון והתרופות האמריקאי, המכיר בהצהרה של החברה כי המוצר שלה בטוח לשימוש, וכן אישור דומה בקנדה.
לחברה עדיין אין מוצר בשוק
אבל לשוק המוצרים לא הגיעו. לזמן קצר בתחילת 2023 שולב חלבון החלב שלה במוצרים של חברת ג'נרל מילס האמריקאית, אך השת"פ הזה הופסק תוך זמן קצר. בישראל, הייתה החברה אמורה לשלב את החלבון שלה במוצרים של חברת טרה, אבל שיתוף-הפעולה לא קרה, ורימילק סירבה היום להגיב לשאלת גלובס לגבי ההסכם. עם זאת סיפרה החברה כי היא גייסה 20 מיליון דולר לפני כמה שבועות, ממשקיע ששמו לא נמסר.
גורם בשוק אמר היום לגלובס: "האתגר ביצור חלבוני חלב הוא גדול מאוד, בעיקר החלבונים המורכבים בחלב, ובהם חלבון הקזאין המהווה את עיקר הנפח (מלבד המים) של מוצרי חלב, וגם משפיע מאוד על טעמם ומרקמם. "המתחרה המובילה בשוק היא חברת "פרפקט דיי" (Perfect Day) האמריקאית, וגם הם נתקלו באתגרים לא קלים למרות שגייסו 700 מיליון דולר. מאוד קשה, מול תעשיה חקלאית, לייצר מוצר שיהיה דומה למקור וגם תחרותי מולו. קיים שוק לחלב מתורבת במחיר גבוה, טבעונים שמוכנים לשלם כל מחיר עבור המוצרים שהם מתגעגעים אליהם, אבל זה שוק קטן מאוד, והתחרות עליו גדולה.
"לרגע, רימילק הצליחה להחליף את פרפקט דיי במוצרי הגבינה של ג'נרל מילס, אבל גם שיתוף-הפעולה הזה נגמר. חבל שדווקא עכשיו, קבוצה של בכירים כל-כך בשוק הפודטק עוזבת חברה ישראלית עם טעם רע".
נראה כי הבעיות של רימילק מאתגרות יותר מאשר המורכבות הטבעית בשוק. הסכמים שבוטלו ללא הודעה, מוצרים שנעלמים ודירקטורים שמתפטרים כקבוצה ומרגישים צורך להצהיר על התפטרותם בפומבי, אינם דבר שבשגרה. כרגע לא ברור לאיזה כיוון תבחר החברה להמשיך. היא מסרה כי היא בוחנת מספר הזדמנויות.
"אנו מודים לדירקטורים הרפז, אנסיסו ופדריינה על עבודה משותפת ברימילק", מסרה החברה. "רימילק השלימה בשבועות האחרונים גיוס של 20 מיליון דולר נוספים על ידי משקיע חדש אסטרטגי, זאת בהמשך להתקדמות משמעותית. ההנהלה ודירקטוריון החברה ימשיכו לפעול על פי האסטרטגיה העסקית שלה וכן להיערך להשקת מוצריה שיביאו בשורה אדירה לתעשיית הפודטק הישראלית והעולמית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.