חממת הפודטק Fresh Start שפועלת בקריית שמונה בארבע השנים האחרונות, ו-12 חברות הפורטפוליו שפעלו במעבדות שהקימה, פונו מהעיר עם תחילת המלחמה • המשמעות בפינוי כזה היא פגיעה בהמשכיות עסקית והשאלה המהותית היא מה יקרה לחברות הסטארט-אפ הישראליות אחרי המלחמה, ובפרט לאקוסיסטם הצפוני
המשנה למנכ"ל תנובה, ענת גרוס שון, דיברה בכנס גלובס ותנובה על הדרכים להגברת יציבות מערכת המזון • עוד היא סיפרה על השקעות החברה במחקר ופיתוח
התחליפים מהצומח נופלים במבחן הטעם, הגרסה המתורבתת נתקלת באתגרים טכנולוגיים, המחירים לצרכן לא אטרקטיביים וגם ההשקעות בירידה דרסטית • בשנים האחרונות קמו בישראל עשרות חברות שהבטיחו לנו בשר ללא בשר וגייסו סכומי עתק, וגם הממשלה הקצתה לכך עשרות מיליוני שקלים • אז איך אנחנו עדיין תקועים עם הטבעול?
חברת אלף פארמס קיבלה אישור ממשרד הבריאות לשיווק בשר מתורבת בארץ • זהו האישור הראשון מסוגו בישראל, ואחד הראשונים בעולם • מנכ"ל החברה דידיה טוביה: "אנחנו עובדים לא מעט עם האמירויות, והעבודה הזו לא נפגעה כתוצאה מן המלחמה"
האישור מאפשר לאימג'נדיירי להתחיל למכור את מוצריה באופן רשמי בשוק האמריקאי • החברה, שגייסה עד היום כ-30 מיליון דולר, מצטרפת למתחרה רימילק, שקבלה אישור דומה לפני כשנה וחצי
מאז פרצה המלחמה, יזמים מספרים על דרישות לקיצוץ בהוצאות, הקפאת גיוסים ובקשות לאבטחת פטנט החברה בחו"ל • יזם פינטק: "חברות מפחדות מהתגובות על שיתוף־פעולה עם ישראל"
אנשי העסקים טדי שגיא ואפי מלכה מרחיבים את הפעילות הבינלאומית של פארק בבילון וייפתח בחודש הבא את פארק בבילון הראשון בספרד • חממת הפודטק של שטראוס משיקה את מבנה החדשנות שלה ברחובות בהשקעה של מיליוני שקלים • אירועים ומינויים
אמיר זיידמן, סמנכ"ל פיתוח עסקי של חממת הפודטק The Kitchen מקבוצת שטראוס, סיפר בוועידת ההשקעות 2023 של גלובס על מה שחדש בתחום, מדוע פודטק רלוונטי עבור משקיעים, וכיצד הוא קשור לבינה מלאכותית
חברת Robotize, מבית חברת ה-IT מיטווך, מביאה לישראל צי רובוטים אוטונומיים • טבעול חתמה על הסכם שיתוף-פעולה עם חברת הפודטק More Foods ותשווק תחליפי בשר • וגם: ביקור אמירתי בבית חולים וולפסון • אירועים ומינויים
חברות שהתיימרו לפתח חלב, דבש ובשר מתורבתים סומנו כהבטחה גדולה בשוק המניות של תל אביב לפני כשנתיים, אך מאז צנחו מניותיהן בקרוב ל-90% • קופת מזומנים מדולדלת והערת עסק חי בדוחות מעלות ספק באשר ליכולתן להוסיף מזון משובט לתפריט שלנו
חברות אימג'נדרי ורימילק, שמייצרות חלב בלי פרות, מנסות להתחרות ביצרניות החלב מהחי מצד אחד, אך מצד שני הן תלויות במחלבות הגדולות שמשקיעות בהן • בחברות מדגישים את ההצלחה שלהן בהפחתת העלויות, אך לדבריהן "יש כמה מרכיבים ש'שותים' את התמחור"
משהו קרה בקריית שמונה • בין השיכונים הישנים מתפתלים נחלים עם מים צלולים • עשרות סטארט־אפים מאכלסים בניין חדש ונוצץ ברחוב הראשי • ובקרוב יעברו לגור בה מאות סטודנטים מתל חי • כל זה בזכות קבוצת צעירים שלקחה על עצמה לשנות מהיסוד את העיר הצפונית • אבל את התושבים הוותיקים כל זה לא מרשים: "לא מרגישים שינוי, הציבור פה שבור" • הכתבה פורסמה לראשונה במאי השנה
החלבון שפיתחה חברת רימילק יתווסף למוצרי טרה וישווק כנראה בעוד כמה חודשים • בכך ישראל ממצבת את עצמה כאחת המדינות המובילות ברגולציה של חלבון אלטרנטיבי, אך לא כל החברות בתחום נהנות מהשגשוג
המבנה הייחודי שיבטא את האבל הכבד על חללי צה"ל גם באמצעות המראה החיצוני שלו • איזו עמותה גייסה כספים עם הנסיך אדוארד, הדוכס מאדינבורו • ההשקעה החדשה של דנונה בישראל • וגם חדשות טובות • אירועים ומינויים
וגם: העולים החדשים מגיעים להייטק, ללמוד מהכישלון של המנהל הקודם וחדשות טובות • אירועים ומינויים
"כ–110 חברות בעולם מנסות לייצר בשר ועוף מתורבתים. הגעה לשוק צפויה כבר בשנה-שנתיים הקרובות, אני מעריכה שזה ייקח חמש עד שבע שנים עד צריכה המונית" • שיחה קצרה עם נוגה סלע שליו, מנכ"לית חממת הפודטק FRESH START בקריית שמונה
בשר מתורבתאירועים ומינוייםחלב מתורבתטבעונות סטארט-אפיםרימילקשטראוסתחליפי בשרתחליפי חלבתנובה