מחלוף, דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, הקימה את חברת מיטאפורה, שתעסוק בהפקה וגידול תאי גזע ויצירת בשר מתורבת • שותפות המו"פ ביומיט פודטק הודיעה היום על השקעה ראשונה בחברה
יום אחד נכנסו למעבדה של פרופ' נורית ארגוב-ארגמן שני בחורים עם מסכת קורונה על הפנים. "תגידי, את יודעת לייצר חלב במעבדה?" • הסיפור המדהים על הקמת ביומילק, שמפתחת חלב מתורבת וחלב אם במעבדה • מתוך הפודקאסט "חצי שעה של השראה"
ההשקעה תתבצע בחברת Vgarden, בעלת המותג שבבעלות קיבוץ גן שמואל וחברת הדר פוד טכנולוג'י • מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל: "שוק הפודטק הבינלאומי הוא שוק עצום, שנמצא רק בתחילת דרכו"
הסטייקים שמגדלים ומדפיסים במעבדה בטכניון (ובקרוב במפעל ברחובות) הם לא הדבר היחיד בתפריט של מייסדי אלף פארמס, שגייסו החודש 105 מיליון דולר • הם רוצים להציל את כדור הארץ, ומאמינים שבשר מתורבת הוא "אבן-פינה למערכת מזון גלובלית חדשה", לא פחות • שאפתני? מאוד. ריאלי? לגמרי
דירקטור חיצוני בחברה, שטרם רשמה הכנסות, התפטר בעקבות מחלוקות עם יתר חברי הדירקטוריון וההנהלה, בין היתר, לגבי הסכמי ייעוץ שלא דווחו עם שניים ממייסדי החברה, אריק קאופמן וירון קייזר • שני המייסדים נהנים מתגמול שנתי של 300 אלף שקל לכל אחד
Redefine Meat הישראלית משיקה השבוע המבורגר, קבב "טלה", נקניקיות ומוצרים נוספים שמתיימרים לספק חוויה של אכילת בשר מהחי • אשחר בן-שטרית, מנכ"ל החברה: "המתחרים שלנו אינם חברות שמייצרות תחליפי בשר, אלא חברות הבשר המסורתיות והוותיקות" • אירועים ומינויים
חברת הינומן, המגדלת "צמח-על עשיר בחומרים מזינים", מבקשת להנפיק לפי שווי של 100 מיליון דולר, לאחר שצברה עד היום הפסדים של כ-48 מיליון דולר • לחברה, שטרם רשמה הכנסות משמעותיות, שיתופי פעולה עם שטראוס ומסעדת טאיזו
נסטלה מפתחת ביחד עם הסטארט-אפ הישראלי פיוצ'ר מיט מוצרים המשלבים בין בשר מתורבת ובין מרכיבים מן הצומח • החיבור יאפשר לפיוצ'ר מיט לייצר ולשווק במהירות רבה יותר מוצרים המיועדים לקהל הרחב
ההשקעה מיועדת למחקר ופיתוח שיזרזו את הגעתם לשוק של מוצרים המבוססים על חלב מתורבת • עפ"י ההסכם, מיליון דולר יושקעו עם החתימה על ההסכם הסופי בין החברות, ושאר הסכום יושקע בהתאם להתקדמות באבני-דרך
חברת אלף פארמס הודיעה על גיוס של 105 מיליון דולר, השלישי בגודלו בעולם בתחום הבשר המתורבת • האם סטייק מודפס יכול להזניק את הכלכלה המקומית? לפי בדיקה שבוצעה בישראל, תעשיית הפודטק המזנקת יכולה להוסיף למשק המקומי כ-11 אלף עובדים עד 2030
חברת אלף פארמס גייסה 105 מיליון דולר • זהו אחד הסכומים הגבוהים ביותר שגייסה חברת בשר מתורבת בעולם עד היום • כספי הגיוס יושקעו בהגדלת יכולת הייצור והרחבת הפעילות הבינלאומית לקראת השקה ראשונית של מוצר ב-2022
החברה הישראלית שעוסקת בייצור בשר מתורבת למאכל ללא צער בעלי חיים, וכבר פיתחה טכנולוגיות לגידול בשר בקר ועוף, הודיעה שתחל במחקר ופיתוח גם לייצור בשר לבן • בשר חזיר הוא הבשר הנצרך ביותר ברחבי העולם
מתקן הייצור התעשייתי שהקימה חברת פיוצ'ר מיט יספק 500 ק"ג בשר מתורבת ביום ויחסוך כ-30% מהעלות הממוצעת בענף • האם יש לבשר המתורבת סיכוי לנגוס בשוק הבשר המסורתי שמגלגל מעל טריליון דולר בשנה? ומה הסיכוי של חברה כחול-לבן לנצח במרוץ למדפים?
קבוצת החקלאות ומשווקת הפירות והירקות עוברת לצד השני של השולחן, ומדווחת על הקמת קרן השקעות שתתמקד בהשקעות בפיתוח ומסחור טכנולוגיות בתחום האגרוטק והפודטק • ההון ההתחלתי הצפוי: 10 מיליון שקל
חברת הפודטק נקסטפרם, שפיתחה תחליף חלבון שמבוסס על שמרים, הודיעה על הצלחה בפיילוט ייצור בקנה מידה תעשייתי • המניה נוסקת עשרות אחוזים
משבר האקלים, התמוטטות הכוורת, חומרי הדברה וביקוש גובר לדבש: הדבורים בעולם נעלמות, ולתופעה המדאיגה יכולות להיות השלכות קטסטרופליות • סטארט-אפ ישראלי לייצור דבש מוציא אותן מהמשוואה - כדי להחזיר את האיזון לטבע
בשר מתורבתאירועים ומינוייםחלב מתורבתטבעונות סטארט-אפיםרימילקשטראוסתחליפי בשרתחליפי חלבתנובה