"ידיעות אחרונות" הוא העיתון הנמכר בישראל, אותה הפופולריות היא גם זו שהקנתה לו את הכינוי "העיתון של המדינה".
"ידיעות אחרונות" נוסד ב-1939 בידי גרשום קומרוב, וזמן קצר לאחר מכן נרכש בידי יהודה מוזס – סבו של נוני ואביו של נח מוזס, שהיה העורך האחראי של העיתון. ב-1948 פרשה ממנו קבוצה גדולה של עיתונאים והקימה את המתחרה – עיתון "מעריב", שמשרדיו שכנו מעברו השני של הרחוב. כיום מחזיק נוני מוזס ב-24% מהעיתון; ואילו אחותו, ג'ודי ניר-מוזס-שלום, מחזיקה ב-12% מהעיתון. 13% נמצאים בבעלות קרובת משפחתם, מרים נופך-מוזס.
בעלי מניות נוספים הם משפחת יודקובסקי, המחזיקה ב-9% מהמניות; בנק דיסקונט, המחזיק 7.5% מהמניות, שהיו בעבר בידי משפחת יודקובסקי; ובנק הפועלים, המחזיק ב-34% מהמניות. מניות אלה נרכשו במקור בידי אליעזר פישמן, אך לאחר שנקלע פישמן לקשיים, מימש בנק הפועלים את השיעבוד על המניות ומינה כונסי נכסים, בין היתר במטרה למכור את המניות.
בשנת 2000 הושק ynet, אתר חדשות ותוכן מבית קבוצת "ידיעות אחרונות". האתר מתבסס על תוכן מקורי, כולל סרטוני וידאו, כתבות ודעות, לצד שילוב של תוכן מהמהדורה המודפסת של העיתון. חלק מהכתבות מיועדות למנויים בלבד. העורך הראשי של האתר הוא יון פדר, הצפוי לפרוש באוגוסט 2020. על-פי נתוני חברת דירוג האתרים אלכסה, ynet הוא האתר השלישי הנצפה ביותר בישראל, אחרי גוגל ויוטיוב.
ביוני 2019 נפלה עסקת ענק שבה אמורות היו להימכר מניות בנק הפועלים בעיתון לבעלי המניות הנוכחיים ולהגדיל את שליטתו של מוזס. העסקה אמורה הייתה לשקף ל"ידיעות אחרונות" שווי של 650 מיליון שקל. הגורמים לפיצוץ העסקה, לפי הערכות, היו חילוקי דעות בין בעלי המניות הנוכחיים בעיתון.
בשנים האחרונות נקשר שמו של העיתון בתיק 2000 – "פרשת נתניהו-מוזס", בה נחקר ארנון (נוני) מוזס, מו"ל העיתון, בחשד כי ניסה להעניק שוחד לראש הממשלה בנימין נתניהו. על-פי החשדות, מוזס הציע לנתניהו סיקור חיובי בקבוצת "ידיעות אחרונות", בתמורה לכך שנתניהו יסייע לו להילחם בחינמון ישראל היום.
בנובמבר 2019 הודיע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי בכוונתו להגיש בפרשה כתב אישום נגד ראש הממשלה נתניהו בחשד לעבירות מרמה והפרות אמונים; וכן נגד מוזס בחשד לניסיון למתן שוחד. השניים מכחישים את המיוחס להם.