רפורמת סימון המזון המזיק של משרד הבריאות, במסגרתה תתריע מדבקה אדומה על מוצרים עתירי נתרן, סוכר או שומן רווי גדולות
ב-1 בינואר 2020 נכנס לתוקף חוק סימון מוצרים מאת משרד הבריאות, המחייב חברות לסמן באופן ברור מוצרי מזון עתירי שומן, סוכר ונתרן, באמצעות מדבקות אדומות בולטות על האריזה.
הסימון האדום מתייחס לכמויות סוכר, שומן ונתרן ב-100 גרם מוצר מוצק, או 100 מ"ל מוצר נוזלי. בשלב הראשון של הרפורמה מסומנים בסימון אדום מוצרים בעלי תכולה של יותר מ-13.5 גרם סוכר ב-100 גרם מוצר מוצק, או 5 גרם ומעלה במוצר נוזלי; 500 מ"ג נתרן ומעלה במוצר מוצק, או 400 מ"ג ומעלה במוצר נוזלי; וכן 5 גרם ומעלה של שומן רווי במוצר מוצק, או 3 גרם ומעלה במוצר נוזלי.
בשלב הבא של הרפורמה, שאמור להיכנס לתוקף בינואר 2021, יונמך הסף לקבלת הסמל האדום, והוא יינתן למוצרים שיכילו 10 גרם סוכר (במוצק) או 5 גרם (נוזלי); 400 מ"ג נתרן (מוצק) או 300 מ"ג (נוזלי); וכן 4 גרם חומצות שומן במוצר מוצק, או 3 גרם במוצר נוזלי.
לצד זאת מסומנים גם מוצרים המוגדרים כבריאים מסומנים באמצעות מדבקה ירוקה. הסימון הירוק, שאינו חובה, מתייחס בעיקר למזונות מהצומח ומזונות שאינם מעובדים, כגון פירות וירקות, עופות ארוזים, דגים, שמנים צמחיים, טופו, יוגורט, מוצרי חלב וגבינות עם עד 5% שומן, זרעים ואגוזים וכן ביצים.
חובת הסימון היא רק על מוצרים באריזה הכוללת טבלת ערכים תזונתיים, כך שמוצרים הנמכרים בתפזורת או במעדניה לא נדרשים בסימון, וכך גם תוספי תזונה, תרכובות מזון לתינוקות ומוצרי מזון הכוללים רכיב בודד – כמו שמן זית או פירות.