גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" ו-BDO מציגים: תכנוני המס המומלצים ל-2011

גלובס" מציג - בעזרת מומחי המסים של פירמת BDO זיו-האפט ועורכי הדין יאיר בנימיני והרי קירש ממשרד יגאל ארנון - את 10 תכנוני המס הלגיטימיים שכדאי לנצל בשנה הבאה

בשנת 2010 הוציאו בית המשפט העליון ובתי המשפט המחוזיים שורה של פסקי דין המערימים קשיים בביצוע תכנוני מס שהיו מקובלים בשנים קודמות. כך נפסק, למשל, כי פירוק חברה והקמתה של חברה חדשה לצורך קבלת הטבות מס בפירוק הן פעולות שאינן לגיטימיות.

כיום גם קשה יותר לבצע תכנון מס בעת ביצוע מכירת מוניטין של חברה. עם זאת, הותקנו בשנה החולפת גם תקנות המאפשרות לבצע תכנוני מס לגיטימיים, נוסף על תכנוני המס הקיימים, ומומלץ לנצלם.

"גלובס" מציג, בעזרת מומחי המסים של פירמת BDO זיו-האפט ועורכי הדין יאיר בנימיני והרי קירש, שותפים במשרד יגאל ארנון, את 10 תכנוני המס הלגיטימיים שכדאי לחברות ולאנשים פרטיים לנצל בשנת 2011.

1. חברה משפחתית וחברת בית

למי מיועד? חברה שבה כל בעלי המניות הם בני אותה משפחה וחברה העוסקת בהחזקת בניינים

"שימוש במנגנון של חברה משפחתית מאפשר ליהנות מהטבות מס רבות", אומר עו"ד ורו"ח טארק דיביני. "פקודת מס הכנסה מאפשרת לבעל מניות להחליט על הפיכת החברה שבבעלותו לחברה משפחתית לצורך מס, כלומר, המיסוי שלה ייעשה כאילו היתה הכנסתו של היחיד בעל המניות".

לדברי דיביני, המנגנון של חברה משפחתית הוא כר נרחב לתכנוני מס. למשל, חברה המחזיקה בנכס מקרקעין ומתכננת למכור אותו בשנה העוקבת, יכולה להפוך לחברה משפחתית ולשלם מס מופחת על רווח ההון.

אם, נניח, הנכס נרכש ב-2005, ומכירתו היום חייבת במס בשיעור משוקלל של 43%, הפיכת החברה לחברה משפחתית תאפשר לשלם לבסוף מס משוקלל של 20% בלבד.

לדברי דיביני, חברה משפחתית יכולה גם לשלם מס מופחת או לקבל פטור ממס על שכר דירה למגורים ועל רווחי החברה, במקרה שלבעל המניות נכות של 100%. גם אם בעל המניות הוא עולה חדש או תושב חוזר ותיק, החברה תזכה במקרים מסוימים להקלות.

הגדרת חברה "חברת בית" (חברה העוסקת בהחזקת בניינים בלבד) עשויה אף היא לדברי דיביני לסייע בהפחתת נטל המס. למשל, בעל מניות המחזיק שני נכסים בשתי חברות, אחת מרוויחה והאחרת מפסידה, ונדרש לשלם מס על רווחי החברה, יכול לסווג את החברות כ"חברת בית" ולקזז את הרווחים עם ההפסדים של שתי החברות.

באמצעות סיווג החברה כ"חברת בית", אומר דיביני, ניתן גם לקזז את מס השבח ממכירת נכס המקרקעין של החברה כנגד הפסדים הוניים של בעלי המניות, כולל הפסדים ממכירת מניות בשוק ההון.

2. העברת נכסים לחברה בפטור ממס

למי מיועד? עצמאים בעלי רווחים גדולים

"סעיף 104 לפקודת מס הכנסה מאפשר להעביר נכסים כמו מוניטין עסקי, ציוד ורכוש לחברה בפטור ממס, ובכך להעביר את ניהול הפעילות העסקית למשטר מס מקל", אומרת עו"ד חנה סלומון מ-BDO זיו-האפט.

שימוש בולט בתכנון מס כזה הוא העברת פעילות של עצמאי לחברה. לדברי סלומון, כיום שיעורי המס המוטלים על חברה נמוכים באופן משמעותי מאלה המוטלים על יחיד.

כמו כן, ב-2011 תעלה תקרת התשלום המרבי של דמי ביטוח לאומי לסכום השווה ל-9 משכורות ממוצעות במשק ו-8 משכורות ממוצעות בשנת 2012, ולפיכך לעצמאי כדאי יותר לנהל את הפעילות העסקית שלו באמצעות חברה, במיוחד במקרים שבהם לעסק רווחים גדולים, ובעל העסק אינו מושך את הרווחים לשימושו הפרטי כמשכורת.

3. חישוב מס נפרד לבני-זוג

למי מיועד? בני-זוג העובדים בעסק משותף או בחברה הנמצאת בבעלות אחד מהם

הכנסות בני-זוג מחושבות יחד, למעט מקרים חריגים, אומר רו"ח עדי שלום מ-BDO זיו-האפט, והחישוב על בסיס מאוחד מעלה בדרך-כלל את חבות המס על הכנסות אלה באופן משמעותי.

לדברי שלום, בעקבות פסיקות בתי המשפט בשנים האחרונות, בני-זוג יכולים לדרוש כי חישוב המס על הכנסותיהם ייעשה בנפרד, במקרים שבהם הם עובדים בעסק משותף או בחברה הנמצאת בבעלות אחד מבני-הזוג.

עם זאת, לדבריו, יש צורך להוכיח כי לא מתקיימת תלות בין הכנסות בני-הזוג, וכי כל אחד מהם נחוץ בעסק ומקבל שכר ראוי והוגן עבור התפקיד שהוא ממלא.

לדברי שלום, תכנון המס הזה נחשב פופולרי בשנים האחרונות, והוא יכול להעניק הטבות מס משמעותיות.

4. הטבות מכוח חוק עידוד השקעות הון

למי מיועד? בעיקר לחברות טכנולוגיה הנמצאות באזורי פיתוח

"אחד מתכנוני המס היעילים ביותר מאפשר ליהנות מפטורים ממס ומשיעורי מס מופחתים הניתנים מכוח חוק עידוד השקעות הון", אומר המשפטן ורו"ח ארז עיני מ-BDO זיו-האפט.

החוק כולל רשימה של תנאים ומגבלות, ולא קל לעמוד בכל הוראותיו כדי ליהנות מהטבות המס, ועם זאת, חברה שעומדת בהם עשויה ליהנות מהטבות משמעותיות.

למשל, אומר עיני, חברה הנותנת שירותים טכנולוגיים שפותחו על-ידיה יכולה ליהנות מהטבות מס המוקנות ל"מפעל מועדף", אם דאגה להפריד בין הפעילות לאספקת השירותים הטכנולוגיים לפעילות הפיתוח והקניין הרוחני.

"הוצאת פעילות הפיתוח והקניין הרוחני לחברה נפרדת משנה את מודל קבלת ההכנסות של החברה כל עוד היא פועלת, בישראל ומחוצה לה", אומר עיני.

לדבריו, אם חברה תקפיד על הפרדה, היא תהיה זכאית להטבות מס ותוכל להשיג פטור ממס לתקופה של עד 10 שנים, בתנאי שהיא ממוקמת באזור פיתוח א', ושיעור הכנסותיה ממקורות זרים עומד על 25% לפחות ממחזור הכספים השנתי שלה.

5. קיזוז הפסד ממכירת מניות כנגד הכנסות עסקיות אחרות

למי מיועד? משקיעים במניות

"בהתאם לפסיקת בית המשפט, הורחבה האפשרות של נישום לקזז הפסד שנוצר ממכירת מניות של חברה בהפסד עסקי כנגד הכנסתו העסקית", אומר עו"ד ורו"ח אייל רובין מ-BDO זיו-האפט.

לדבריו, החידוש הוא שכיום כבר אין צורך להראות כי הנישום סוחר בניירות ערך כדי לסווג את ההפסד; די בכך שיצהיר כי השתתף בניהול החברה הנמכרת שאת מניותיה רכש.

6. פירוק חברה לצורך דיווח על הפסד הון וקיזוז כנגד דיבידנדים

למי מיועד? בעלי חברות מפסידות או לא מתפקדות

נישומים רבים מחזיקים במניות של חברות שהפסיקו את עסקיהן או שנוצרו בהן הפסדים כתוצאה מפעילות שלא עלתה יפה. ב-2011, פירוק חברה כזו יאפשר לנישום לדווח על הפסד הון בגין אובדן ההשקעה בחברה, גם אם ההשקעה בוצעה במניות וגם אם הנישום הזרים לחברה כספים כהלוואת בעלים, אומר עו"ד הרי קירש, שותף במשרד יגאל ארנון.

לדברי קירש, השנה מומלץ לבצע פירוק חברה כזו, משום שהוראות פקודת מס הכנסה מאפשרות לקזז את ההפסדים שנצברו בה כנגד רווחי הון אחרים, כמו מס שבח ממכירת נכס מקרקעין ודיבידנדים או ריבית מהשקעות בשוק ההון.

פירוק חברה מפסידה או שאינה מתפקדת כדאי גם מסיבה נוספת: בשנת 2011 יהיה מוסמך רשם החברות להטיל מגבלות ועיצומים על חברות שבמשך שנים ארוכות נמנעו מהגשת דוחות כספיים או לשלם אגרות.

7. אופציות למנהלים הפועלים באמצעות חברה

למי מיועד? מנהלים בכירים

"רבים מהשכירים הבכירים במשק, שלא האמינו (ובצדק) למשרד האוצר כי ההעלאה בשיעורי הביטוח הלאומי על משכורות גבוהות היא זמנית, התאגדו בשנים 2009-2010 כחברות פרטיות המעניקות שירותי ניהול, במקום למשוך משכורת. כך נחסכים תשלומי ביטוח לאומי על כל סכום שנמשך על-ידי המנהל כדיבידנד מהחברה הפרטית", אומר עו"ד יאיר בנימיני, שותף במשרד יגאל ארנון.

לדבריו, אמנם עדיף לקבל שכר גבוה באמצעות חברה, אך קיים יתרון לקבלת אופציות ומענקים הוניים כיחיד. הסיבה לכך, לדבריו, נעוצה בהוראות סעיף 102 לפקודת מס הכנסה, המאפשרות לעובדים ליהנות משיעור מס של 25% ופטור מביטוח לאומי על רווחים מאופציות ומניות.

"במבנה נכון של הסכמים ניתן להגיע לתוצאה משולבת, ולפיה השכר משולם לחברה, אך האופציות מוקצות אישית על שם בעל המניות", אומר בנימיני, אך מציין כי מס הכנסה עלול להתנגד לתכנון מס כזה.

8. פטור ממס על הכנסות שמקורן בחו"ל

למי מיועד? עולים חדשים ותושבים חוזרים

במסגרת חגיגות ה-60 למדינת ישראל הוענקו לעולים חדשים ולתושבים חוזרים הטבות מס נרחבות. כחלק מהטבות אלה, אומרת רו"ח אלי אליס מ-BDO זיו-האפט, נקבע כי עולים חדשים וישראלים החוזרים לישראל לאחר שהייה ממושכת בחו"ל ייהנו מהטבות מס, שעיקרן פטור מתשלום מס על הכנסות מחו"ל.

לדברי אליס, מאחר שהטבות מס אלה הן בגין הכנסות שמקורן מחוץ לישראל בלבד, תושב חוזר ותיק המעוניין להשקיע בשוק ההון יעדיף אולי להשקיע במניות של חברות זרות הפועלות בחו"ל ונסחרות בבורסות לניירות ערך ברחבי העולם - וזאת במקום להשקיע בחברות ישראליות, שעליהן לא יקבל פטור.

9. הסטת רווחים בין מדינות

למי מיועד? חברות רב-לאומיות

"באשכול חברות רב-לאומי, הכולל חברה ישראלית וחברה זרה קשורה, ניתן להסיט את רווחי האשכול לחברה היושבת במדינה שבה שיעור המס האפקטיבי הינו נמוך יותר", אומר עו"ד ורו"ח עמית שליט מ-BDO זיו-האפט.

לדוגמה, אם שיעור המס האפקטיבי בחברה הישראלית נמוך יותר משיעור המס בחברה בת זרה - רצוי להסיט רווחים מהחברה הבת הזרה לחברת הישראלית.

"העברת הרווחים יכולה להיעשות, בין השאר, באמצעות חיוב ריבית מרבי על הלוואות שניתנו לחברה הזרה על-ידי החברה הישראלית", מסביר שליט, ומוסיף כי בתכנון מס כזה יש להביא בחשבון שיקולי מס נוספים, כגון ניכוי במקור על ריבית במדינה הזרה, היכולת להזדכות בישראל על מס ששולם בחו"ל, הוראות מחירי העברה במדינה זרה ועוד.

10. רכישת נכסים במימון חיצוני

למי מיועד? רוכשי נכסים

"ביטול תחולתו של חוק התיאומים בתום שנת המס 2007 יצר כדאיות מיסויית לרכישת נכסים במימון חיצוני", אומר עו"ד ורו"ח אייל רובין מ-BDO זיו-האפט, "שכן הרוכש יכול ליהנות מקיזוז מלוא הוצאות הריבית מצד אחד, ומצד אחר לזכות בפטור ממס על רווח ההון בגובה ההצמדה למדד".

לדברי רובין, נוצר שילוב מעניין במקרה שההלוואה לרכישת הנכס ניתנת לחברה על-ידי יחיד הזוכה לפטור ממס על הכנסת המימון בגובה הפרשי הצמדה, או על-ידי חברה משפחתית הנהנית אף היא מפטור דומה.

עוד כתבות

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

עליות בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות מזנקות, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עולה ב-1.5%, הדאו ב-1% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום מזנקת ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום מזנקת ב-8%, היפו צוללת ב-15% ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות, עולה כעת ב-2% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות