גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתוני גמיוז מכווצים את הרייטינג באינטרנט עד 80%

גמיוז מכניסה לשוק מושג חדש - Real Users - שאמור לשקף את היקפי הגלישה האמיתיים באתרים ■ דוגמה לעומק השבר: אתר שהציג עד היום 3 מיליון יוניק יוזרס בחודש, עלול למצוא עצמו עם 600 אלף RU ■ דפי זהב: "לא נפרסם נתונים" ■ אתר ONE: "פערים לא הגיוניים"

סערה בוועדת מידרוג האינטרנט בישראל: נתוני האמת של אתרי האינטרנט בישראל, הנמדדים על-ידי חברת גמיוז, לא צפויים להתפרסם בשבועות הקרובים - כך נודע ל"גלובס". זאת בניגוד להערכות קודמות של ועדת המדרוג, שצפתה כי הנתונים לגבי חודש אוגוסט יתפרסמו כבר בספטמבר.

הסיבה לדחיית מועד פרסום הנתונים טמונה באי שביעות-רצון גבוהה השוררת בקרב חלק ממנהלי האתרים, שטוענים כי יש פערים גדולים ובלתי מוסברים בין הנתונים של מערכת המדידה של גמיוז לבין נתוני הטראפיק שבידם.

נא להכיר: Real Users

מפרוטוקול ישיבת ועד המנהל של הוועדה, שהגיע לידי "גלובס", עולה כי בין האתרים שאינם מרוצים מנתוני המדידה הראשוניים נמצאים גם קבוצת האתרים של דפי זהב ואתר הספורט ONE.

מערכת המדידה צפויה לכלול נתונים כמותיים (המתבססים על מערכת ה'סייט סנטריק'), המתבססים על קוד שהושתל באתרים; נתונים דמוגרפיים (המתבססים על מערכת ה'יוזר סנטריק'); ונתונים שעלו משאלוני פופ-אפ של הגולשים, שמטייבים את נתוני הרייטינג הכלליים. כל זאת על מנת ליצור כלי מדידה חדש - Real Users (להלן: RU) - אותו עדיין מתקשים האתרים להבין עד הסוף.

מדד ה-RU הוא זה שיתפרסם בתקשורת, ולדברי הוועדה, הוא מתייחס ל'גולשים אמיתיים' ולא 'גולשים שונים'. במילים אחרות, מערכת המדידה תבודד את האדם האמיתי שעומד מאחורי המכשירים השונים מהם הוא נכנס לאינטרנט, בעוד שמערכות המדידה שקיימות היום סופרות 'קוקיס', ולכן לעיתים סופרות גולש אחד שנכנס מהמחשב האישי ומהסלולרי כשני גולשים שונים ואף יותר מכך.

וכך, נתוני גמיוז צפויים להציג את התמונה האמיתית של האינטרנט הישראלי, שתבוא לידי ביטוי במספר גולשים הקטן בעשרות אחוזים בכל האתרים הנמדדים.

לדברי בכירים בשוק, קיימת "פאניקה אמיתית" לגבי הקיטון בהיקפי הגלישה שנמדדו על-ידי גמיוז ואי-ודאות גבוהה לגבי מידת הפגיעה אצל המתחרים.

"כרגע הנתונים נראים מופרכים", אומרים בענף.

מתכווצים ביחס של 1 ל-5

ישנם אתרים שהפגיעה בהם היא של 1 ל-5, בהשוואה לנתונים המתקבלים מגוגל אנליטיקס וקומסקור. כך, למשל, אתר שהציג עד היום למפרסמיו כי גולשים אצלו 2.5 מיליון יוניק יוזרס בחודש - עלול למצוא עצמו במדידה החדשה עם בקושי 500 אלף RU בחודש.

איתן זינגר, מנכ"ל זאפ, אמר בישיבת הוועדה האחרונה כי בקבוצת האתרים של דפי זהב נמצאו פערים חריגים בין הנתונים של מערכת המדידה של גמיוז לבין נתוני האנליטיקס שבידיהם, שעשויים להעיד על בעיות טכניות בהטמעת הקודים באתרים. בשל כך, בדפי זהב הוחלט שלא לפרסם את הנתונים כל עוד לא תתבהר התמונה.

אודי מילנר, מנכ"ל אתר הספורט ONE, ציין בפרוטוקול כי "יש פערים לא הגיוניים בין הנתונים שאנחנו מכירים עד היום. מדובר על 80% הבדל בין נתוני היוניקים (גולשים שונים, נ"פ), לבין נתוני ה-Real Users. אנחנו חייבים להבין את הפערים".

בשל ההסתייגויות הרבות בקרב חברי הוועדה, החליטו כל החברים פה-אחד כי במשך 3 החודשים הראשונים שבהם האתר מקבל נתונים מהוועדה, האתר יוכל להחליט שלא לפרסם את נתוניו בשל בעיות טכניות בהטמעת הסקריפטים.

"האתר מחויב לפעול בצורה מיידית ומהירה לתיקון הבעיות הטכניות מול גמיוז", נכתב בפרוטוקול. "אתר שלא אישר את נתוניו לפרסום, לא רשאי לעשות שימוש עצמאי בנתונים ולא ראשי לצאת לתקשורת בנושא הנתונים או פעילות הוועדה בכלל".

חודשי או יומי?

שגיא סטוניס, יו"ר ועדת המדרוג, אמר בתגובה ל"גלובס": "הוועדה הגיעה לשלב שבו יש בידיה נתונים, ומכיוון שנתונים כאלה יכולים להשפיע באופן מהותי על תפיסת השוק ותפיסת האתרים, אנחנו לוקחים משנה זהירות בבדיקת איכות הנתונים ודיוקם, תוך התייעצות עם אנשי מקצוע".

יש לציין כי לא כל האתרים מתנגדים לפרסום הנתונים. כן קיימת מחלוקת בענף לגבי השאלה כיצד יפורסמו נתונים של קבוצות אתרים וקבוצות מדיה. בוועדה הוחלט כי הדיון יימשך באסיפה הכללית, ועד אז יתפרסמו רק רשימת האתרים.

עוד נודע ל"גלובס" כי חלק מהאתרים אינם מרוצים מהעובדה שנתוני ה-RU יפורסמו בתחילה רק במתכונת חודשית ולא מדי יום, מדידה שעשויה לפגוע בחלק מן האתרים.

המחלוקת בנקודה זו מתמקדת בשאלה האם המדידה החודשית מיטיבה או פוגעת באתרים שמתאפיינים בקהילת גולשים נאמנה, בהשוואה לאתרים שחלק לא מבוטל מהגולשים שלהם מזדמן ולא קבוע.

כמו כן, טענה נוספת נגד המדידה החדשה היא שהיא אינה מודדת בינתיים גלישה מהסלולר שמאפיינת מאוד את הרגלי הגלישה באתרים מסויימים.

הפרסום באינטרנט ייפגע?

בשוק האינטרנט חוששים כי נתוני הרייטינג של גמיוז, שיציגו כאמור היקפי גלישה נמוכים משמעותית מאשר אלה שפורסמו בתקשורת עד כה, עלולים דווקא לפגוע בשוק הפרסום המקוון ולהקטינו, ולא להגדילו כפי שנטען בתחילת הדרך.

סטוניס התייחס לכך ואמר ל"גלובס" כי "אני בטוח שהמערכת שאנחנו בונים ונביא לשוק תשפיע באופן מהותי על אופן ניהול האתרים והקמפיינים הפרסומיים, ותאפשר לחברים להגדיל את תקציבי האון-ליין".

בדצמבר 2007 זכתה גמיוז, המיוצגת בישראל על-ידי ארז בהט, בשיתוף עם חברת Market Watch שבבעלות אבינעם ברוג, במכרז למדידת הרייטינג באתרים בישראל. אולם, עיכובים רבים מנעו את התחלת המדידה בפועל.

כעת, כשכבר נדמה היה כי המדידה קרובה מתמיד, נראה כי המכשולים החדשים עשויים לתקוע מקלות נוספים בגלגלים הלא משומנים של מערכת המדידה בישראל.

(בתמונה: שגיא סטוניס, יו"ר ועדת המדרוג)

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים