גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל שופרסל לשעבר אפי רוזנהויז מערער על הרשעתו וגזר דינו

רוזנהויז הורשע בעבירות הגבלים ונדון לחודשיים מאסר ■ המחוזי קבע כי רוזנהויז הפעיל לחץ על ספקים ע"י הורדת מוצרים, כדי שיפעלו להפסקת הנחות על מוצריהם במגה ■ רוזנהויז: "המהלך לא נועד להניע את הספקים לפעול מול מגה"

אפי רוזנהויז / צילום: איל יצהר
אפי רוזנהויז / צילום: איל יצהר

אפרים (אפי) רוזנהויז, מנכ"ל שופרסל לשעבר, הגיש היום (ב') לבית המשפט העליון ערעור על הרשעתו בעבירות על חוק ההגבלים העסקיים.

כמו כן מערער רוזנהויז על גזר דינו (חודשיים מאסר מאחורי סורג ובריח וקנס בסך 450 אלף שקל) וכן על ההחלטה לפסול אותו מלכהן בתפקיד דירקטור בחברה ציבורית למשך 3 שנים.

רוזנהיוז הורשע בניסיון לעשות הסדר כובל והפרת תנאי מיזוג עם רשת קלאבמרקט, בפרשת הורדת מוצרים של ספקים מרכזיים ממדפי שופרסל, במטרה להפחית את התחרות בין שופרסל למתחריה. נקבע כי הורדת המוצרים נועדה להפעיל לחץ על הספקים להפסיק מבצעי הנחות של מוצריהם ברשת מגה.

גם סמנכ"ל הסחר של שופרסל לשעבר, אלי גידור - שהורשע אף הוא בעבירות על חוק ההגבלים העסקיים בפרשה ונדון לחודש מאסר בפועל וקנס בסך 250 אלף שקל - עירער היום לעליון על פסק הדין; וכן חברת שופרסל.

לדברי רוזנהויז, הרשעתו בביצוע 4 עבירות של ניסיון לבצע הסדר כובל ושתי עבירות של הפרת תנאי מיזוג התבססה על הן על קביעות עובדתיות שגויות והן על קביעות משפטיות שגויות של בית המשפט המחוזי.

לדברי רוזנהויז, בית המשפט שגה כשקבע כי מטרת שיחות טלפון שהוא ניהל עם הספקים - גדי לסין, נשיא ומנכ"ל שטראוס; וגזי קפלן ז"ל, מנכ"ל אסם בתקופה הרלוונטית - הייתה רצונו לפעול להפסקתו של מבצע הנחות שערכה רשת מגה במוצרים של שטראוס ואסם בדצמבר 2008.

כמו כן טוען רוזנהויז כי בית המשפט שגה בקביעה שהוא דרש ממנכ"ל החברה המרכזית (קוקה-קולה), איציק תמיר, להקטין את ההנחות שהיא נותנת למגה.

לדבריו, בית המשפט גם שגה בקביעה שהוצאת המוצרים של חלק מהספקים שהשתתפו במבצעי מגה, ממדפי שופרסל, נועדה להניע אותם לפעול אל מול מגה.

"בלי משמעות אופרטיבית"

"בניתוח שיחתו של רוזנהויז עם קפלן טעה בית המשפט טעות עובדתית מהותית, משקבע כי לאחר סיום שיחתו הראשונית עם רוזנהויז, בדק קפלן אם אסם קשורה למבצע מגה (ההנחות של מוצרי אסם ברשת מגה - ח' מ'), וכשהתברר לו כי התשובה שלילית, הוא הבין שאין לו אפשרות חוקית להפסיק את המבצע", טוען רוזנהויז בערעורו.

לדבריו, בשום מקום בעדותו של קפלן ז"ל במשפט הוא לא אמר שמטרת הבדיקה אם אסם משתתפת במימון המבצע הייתה לברר אם יש לאסם אפשרות חוקית להפסיקו. "ההיפך הוא הנכון - קפלן ז"ל שב והדגיש כי לאסם לא הייתה שום אפשרות להפסיק את המבצע".

לדברי רוזנהויז, הסיבה שבגללה ביקש קפלן לערוך את הבדיקה אם אסם השתתפה במימון המבצע הייתה משום שהוא חש אחריות כלפי בעלי המניות של אסם. "מכיוון שקפלן חשב שההשתתפות במימון מבצעים מסוג זה תומכת בתופעה הפסולה של לוס לידר, הוא הורה לערוך את הבדיקה, כדי לוודא שאסם לא השתתפה בדרך כלשהי במימון המבצע ולא פעלה בכך לרעת בעלי מניותיה.

"קפלן ז"ל לא קשר בעדותו בין הבדיקה אם אסם השתתפה במימון מבצע מגה לבין הפסקת המבצע", נטען בערעור. "קפלן ז"ל העיד על רוזנהויז שהוא 'המנהל שמכיר הכי טוב' את שוק הקמעונאות בארץ. לכן, לא יכול היה לייחס לרוזנהויז כוונה אופרטיבית להפסיק מבצע שלא ניתן להפסיקו. גם דודי מנביץ', מנהל הסחר באסם, תמך בטענה שקפלן ז"ל לא ייחס לשיחתו עם רוזנהויז משמעות אופרטיבית".

"עדות לא מדויקת"

בנוגע לשיחה שניהל עם מנכ"ל שטראוס, גדי לסין, כתב רוזנהויז בערעור כי המחוזי ביסס את הכרעת הדין בנושא רק על פסקה אחת בהודעתו הראשונה, שבה אמר לסין כי רוזנהויז דיבר באופן מאוד אמוציונלי וכעוס, והשתמע מדבריו שהוא רוצה ששטראוס תפנה לרשת הרבוע הכחול כדי להפסיק את המבצעים שהיא ערכה למוצרי שטראוס ותדאג שתופעת הורדת המחירים אל הרצפה תיפסק.

לדברי רוזנהויז, לסין חזר בו מהדברים, אך המחוזי קבע כי הדבר נעשה כדי שלא להסתכסך עם רוזנהויז וגידור. אלא שלטענת רוזנהויז, לסין חזר בו מהדברים באופן ספונטני ואמיתי.

עוד טוען רוזנהויז כי המחוזי טעה כשקבע כי הוא דרש ממנכ"ל החברה המרכזית, איציק תמיר, שיעשה משהו כדי לעצור את מבצעי ההנחות על מוצרי קוקה-קולה ברשת מגה. "עדותו של תמיר בנוגע לשיחותיו עם רוזנהויז לא הייתה ספציפית ומדויקת כדי לבסס עליה הרשעה", נטען.

כמו כן טוען רוזנהויז כי המחוזי טעה בנוגע בקביעותיו בנוגע לשיחות שניהל עם רוני וינשטיין, מנכ"ל ויסוצקי.

עוד נטען בערעור לטעויות משפטיות שנפלו בהכרעת הדין. בין היתר טוען רוזנהויז כי לא הוכח כי פעולותיו כוונו לגיבוש הסדר כובל בעל מסוימות מספיקה, וכי לא התקיים גם יסוד החשש לפגיעה בתחרות של העבירה בה הורשע.

"גם אם ההסדר היה יוצא לפועל, לא הייתה נפגעת התחרות בין הספקים - הצד שהגביל את עצמו, לבין הצד האחר להסדר - שופרסל, או בין הספקים לבין מגה", טוען רוזנהויז.

"משקל לעבר המפואר"

רוזנהויז מערער לחילופין גם על גזר דינו. "חומרת העונש שהוטלה על רוזנהויז מוכיחה כי בית המשפט התייחס אליו כמי שביצע 4 עבירות נפרדות של הסדר כובל, למרות שמדובר בפרשה אחת ויחידה", נטען. "בית המשפט המחוזי שגה גם בכך שלא נתן את המשקל הראוי לעברו האישי והעסקי המפואר של רוזנהויז, ולתרומתו החיובית והמשמעותית למשק ולחברה לאורך שנים רבות".

לדברי רוזנהויז, "לצורך חריגה דרמטית מהענישה הנוהגת, כפי שנהג בית המשפט המחוזי במקרה זה, היה עליו להצביע על נסיבות חמורות של פגיעה באינטרס החברתי המוגן (התחרות בשוק - ח' מ'). בנסיבות שלפנינו אינטרס זה לא נפגע כלל, וגם ההיתכנות לפגיעה פוטנציאלית באותו אינטרס הייתה נמוכה מאוד".

משרד עוה"ד צבי אגמון ומשרד עוה"ד יעל גרוסמן מייצגים את רוזנהויז; שני המשרדים וכן עו"ד נתי שמחוני ממשרד הרצוג-פוקס-נאמן מייצגים את חברת שופרסל; ועו"ד שמחוני לבדו מייצג את גידור.

ההרשעה והעונש: "הנאשמים בחרו להפעיל לחץ כלכלי כדי לפגוע בתחרות"

ביולי האחרון גזר שופט המחוזי בירושלים, משה יועד כהן, על אפי רוזנהויז, מנכ"ל שופרסל לשעבר, עונש של חודשיים מאסר בפועל. זאת, בגין הרשעתו בעבירות על חוק ההגבלים העסקיים, בהן ניסיון לעשות הסדר כובל והפרת תנאי מיזוג עם רשת קלאבמרקט, בפרשת הורדת מוצרים של ספקים מרכזיים ממדפי שופרסל, במטרה להפחית את התחרות בין שופרסל למתחריה.

בנוסף, בית המשפט הטיל על רוזנהויז חודשיים וחצי עבודות שירות, קנס בסך 450 אלף שקל ועונש מאסר על-תנאי; ואסר עליו לכהן כדירקטור בחברה ציבורית למשך 3 שנים.

על סמנכ"ל הסחר של שופרסל לשעבר, אלי גידור, שהורשע אף הוא בעבירות על חוק ההגבלים העסקיים בפרשה, גזר בית המשפט חודש מאסר בפועל, קנס בסך 250 אלף שקל וחודש חצי עבודות שירות.

על רשת שופרסל, שהורשעה אף היא בעבירות על חוק ההגבלים העסקיים, הטיל השופט קנס בסך 3 מיליון שקל. כמו כן קבע השופט כי על הרשת לחתום על התחייבות בסך 5 מיליון שקל שלא לעבור עבירה לפי חוק ההגבלים ב-3 שנים הקרובות.

בגזר הדין ציין השופט כי אמנם במבחן התוצאה לא נגרמה פגיעה ממשית, שכן ההסדר, אותו ניסו רוזנהויז וגידור לקדם, לא יצא לפועל בשל התנגדות הספקים. "עם זאת, במישור הכוונה, אין ספק כי הנאשמים חתרו לבצע מעשים שיש בהם פגיעה ברורה בתחרות, תוך הפרה בוטה של תנאי המיזוג עליהם חתמו", כתב השופט.

לדברי השופט, "אין להתעלם מן העובדה שהנאשמים, במקרה שלפנינו, עשו ככל שביכולתם כדי להגיע לתוצאה המקווה; ורוזנהויז, משראה שפניותיו לספקים בעקבות היום הראשון של פרסום מבצע מגה לא הועילו, שב ופנה למחרת היום לחלקם באותו עניין, באמירות מפורשות ועקיפות שנועדו להניע אותם להביא להפסקת המבצע וכן למניעת מבצעים דומים בעתיד".

דמות דומיננטית

עוד צוין בגזר הדין כי רוזנהויז היה ללא ספק הדמות המרכזית במסכת העבריינית. "רוזנהויז עמד בראש הפירמידה הניהולית והעסקית בשופרסל, והיה הגורם הדומיננטי בקבלת ההחלטה ליצור קשר עם מנהלי הספקים, שמוצריהם נמכרו במקביל בשני המבצעים, כדי להביא לכך שיפעלו להפסקת מבצע מגה", נקבע.

בנוסף, כתב השופט, "רוזנהויז גם היה דמות מרכזית במהלך שהוביל להורדת מוצרי הספקים מן המגוון (של שופרסל - ח' מ'), כ'שוט' שנועד להבהיר להם את מהות הנזק שייגרם להם אם לא ישתפו פעולה עם שופרסל", קבע.

בית המשפט ציין כי "הנאשמים בחרו להפעיל לחץ כלכלי על הספקים בדמות ההורדה ממגוון שופרסל של מוצריהם", והוסיף כי אילו היו העבירות שביצעו השניים מושלמות, עשויה הייתה להיות לכך השלכה משמעותית על התחרות בין שופרסל לבין מגה.

"חלק מהתחרות החופשית הקמעונאית על לבו של הצרכן גלום בעריכת מבצעים, לתקופה מוגבלת, במחירים אטרקטיביים ואף במחירי רצפה... מניעת קיומם מנוגדת לאינטרס הציבורי, לחופש הבחירה הצרכני ולעיקרון התחרות החופשית".

השופט הבהיר כי מתחם הענישה ההולם בעבירות של הגבלים עסקיים צריך, בדרך-כלל ולמעט בנסיבות מיוחדות, לכלול גם רכיב של מאסר בפועל.

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר