גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

על הכוונת של רשות המסים: הלוואות בעלים פיקטיביות

באחרונה פועלת רשות המסים לאתר מקרים שבהם בעלים של חברות מושכים מהן כספים שאין בכוונתם להחזירם, תוך זיוף הסכם ההלוואה ■ בכיר ברשות המסים: "שמנו גז על הסיפור הזה, זו ממש שיטה. נגיע לרוב המזייפים"

משה אשר / צילום : אוריה תדמור
משה אשר / צילום : אוריה תדמור

הפרויקט הבא של רשות המסים: מיגור הסכמי הלוואות לבעלים מהחברות שבשליטתם, שנערכים למראית עין בסוף שנת מס, תוך ניסיון להתחמק מתשלום מס. ל"גלובס" נודע, כי רשות המסים סימנה לאחרונה את היעד הבא שלה במאבק בהעלמות המס - משיכות אישיות של בעלים לצרכיהם הפרטיים, המוצגות כהלוואות בדיעבד כאשר רשות המסים מתעניינת בהן. זאת, כשבפועל הכספים שנמשכו מהחברה לעולם לא חוזרים אליה. גורם במחלקת חקירות מס הכנסה ת"א אמר ל"גלובס", כי מדובר ב"תופעה מתרחבת סביב משיכות בעלים, שצריך למגר אותה. זו נהייתה ממש שיטה".

על-פי חוק, כל משיכה כספית מהחברה מהווה אירוע מס, כאשר ישנם שני שלבי מיסוי - המסים שהחברה משלמת (מס חברות בשיעור 26.5%) וכאשר לוקחים את הכסף "הביתה" - מושכים אותו כדיבידנד או בצורת משכורת - משולם מס נוסף. בסופו של דבר, נטל המס מגיע לכ-45% "עד הבית". בפועל גילו ברשות המסים בשנים האחרונות תופעה, לפיה בעלים התחילו למשוך כספים מהחברה לכתוב אותם כחוב שוטף בכרטסת החברה, לא כמשכורת ולא כדיבידנד, ואם רשות המסים שואלת שאלות על כך, המשיכה מוצגת לפתע כהלוואה.

באחרונה עומלת רשות המסים על איתור מקרים בהם זויפו הסכמי הלוואה מסוג זה, ומשיכות בעלים מהחברות בבעלותם מועלמות מרשות המסים. לפי המידע שהגיע ל"גלובס" , במחלקת החקירות ת"א התחילו לבחון כרטסות של חברות רבות שבמהלך הדיונים האזרחיים שלהן מול רשות המסים עלה החשד, כי נעשו בהן פעולות דומות של זיוף הסכמי הלוואה. פקידי השומה האזרחיים ומחלקת החקירות עובדים כיום בשיתוף פעולה לאיתור מקרים מסוג זה, והחוקר הבכיר מבהיר ל"גלובס" כי למרות כוח האדם החסר ברשות ולמרות שניתן לבחון רק חלק מהתיקים, היכולת של רשות המסים לאתר מעלימי מס שכאלה עלתה בעקבות הצלבות מידע וחומרים ממוחשבים שקיימים ברשות.

"בכל תיק אזרחי כמעט יש דיון סביב משיכות הבעלים, וצריך להגיע להסכמה עם הרשות אם זה דיבינד או הלוואה, אבל ברגע שמזייפים נגמר הסיפור. מאוד קשה לעלות על זה, אבל שמנו גז על הסיפור הזה, ואנחנו נגיע לרוב המזייפים. אנחנו חושדים שזה קורה לא מעט, ואנחנו נעבוד חזק כדי לצמצם את התופעה האסורה הזאת".

"הכרטסת סובלת הכל"

ככלל, במחלקות האזרחיות ברשות המסים נדלקת נורה אדומה באשר להלוואות בעלים כאשר מדובר בסכומים גבוהים, של מיליון שקלים ומעלה. במקרים רבים, הבעלים מנהלים מול הרשות מו"מ במישור האזרחי ומגיעים להסדרים אזרחיים שונים, לפיהם מדובר בחלוקת דיבידנד ומשולם בגינה מס. דיוני שומה שכאלה שכיחים למדי, וברובם לא מגיעים למחלקת החקירות הפלילית של רשות המסים. ואולם, במקרים שונים מתעקשים הבעלים כי מדובר בהלוואה שהחברה נתנה להם, וכי הם מתכוונים להחזיר את הכסף לחברה. כאן מתחיל החשד להתגבש - במקרים אלה, רשות המסים מבקשת הוכחה, כי מדובר בהלוואה ואם אין הסכם הלוואה בנמצא, הכולל מועדי החזר, ריבית והצמדה, הטיעון נדחה ומוצאת שומה לתשלום המס המלא.

במקרים מסוימים, הבחינו ברשות המסים, כי לפתע מופיע הסכם הלוואה שנחתם לכאורה שנים קודם לכן. "בהרבה מהמקרים מושכים כמה כסף שרוצים מהחברה, והכרטסת סובלת הכול, כי לא על הכל רשות המסים יכולה לעלות. וזה יכול להימשך שנים ללא הפרעה. מושכים מיליונים ונהנים מהכסף", אומר החוקר הבכיר ל"גלובס", אך מוסיף: "ברגע שבדיוני שומה אזרחיים עולים על כך, ופתאום צצים הסכמי הלוואה שאנחנו מריחים שהם פיקטיביים, שכותבים תאריך אחורה, הדיון עובר מיד לשלב הפלילי.

"ברגע שמתחילים לזייף ולרמות, אנחנו נכנסים בזה חזק. במקרים מסוימים לאחרונה הרשות עלתה על זיופי הסכמי הלוואות. מגלים מסימנים מחשידים, ולאחר חקירה נחשף כי בוצע זיוף של תאריך הסכם הלוואה, והמסמך נוצר אחרי שהחלו דיוני השומה או בסמוך לכך - שנה וחצי אחורה, שנתיים אחורה - ובזה אנחנו מטפלים היום באינטנסיביות".

דיבידנד כהלוואה

בהקשר זה, עצרה מחלקת החקירות מס הכנסה ת"א לאחרונה בעלים של חברת עיבוד שבבים לתעשיות הביטחוניות, את רעייתו, את שותפו ואת רואי החשבון של החברה. זאת, לאחר שבמסגרת חקירה סמויה שניהלה היחידה, על-פי הדוחות הכספיים של החברה וניתוח פקודות יומן שהועברו במערכת הנהלת החשבונות, התגלה חשד, כי בדצמבר 2013 חולק בחברה דיבידנד לבעלי המניות בסך כולל של כ-1.5 מיליון וחצי שקל, אך החברה לא דיווחה על כך לרשויות המס ולא העבירה את המס שנוכה במקור בגין החלוקה. מדובר בעבירה על פקודת מס הכנסה שדינה שנתיים מאסר. בנוסף, מבדיקת דיווחי החברה עלה כי ארבעת בעלי המניות בחברה לא דיווחו על הכנסתם זו מדיבידנד בדוחות שהוגשו על-ידם למס הכנסה.

במקביל לחשדות אלה, בשיתוף עם פקיד השומה האזרחי ולאחר בחינת סיכומי הדיונים של החברה במסגרת השומות האזרחיות שהוצאו להם, נחשף במחלקת החקירות חשד נוסף, בנוגע למשיכות הכספיות מהחברה - לפי החשד, רואי החשבון של החברה סייעו לבעלי החברה להונות את רשות המסים ולהסוות חלק מהסכומים שנמשכו מהחברה כהלוואה שניתנה לבעלים, הגם שמראש לא סוכם על הלוואה שכזאת.

הבעלים של החברה מוכרים בשוק התעשיות הביטחוניות, ורואה החשבון שנעצר מתהדר ברשימת לקוחות מכובדת שכוללות לא מעט עיריות, ובהן גם עיריית ת"א. מבקשות המעצר שהוגשו לבית משפט השלום בת"א בעניינם של החשודים, נכתב, כי "החשודים ניסו להונות את רשות המס, תוך מתן הסברים תמוהים שאינם עולים בקנה אחד עם המציאות ועם פקודות היומן לגבי חלוקת דיבידנד נוספות עליהן הם אחראים". ל"גלובס" נודע, כי במחלקת החקירות עלה החשד, לפיו רואי החשבון שכנעו את המנכ"לים של החברה (המחזיקים בבעלות חלקית על החברה) לזייף הסכם הלוואה, כך שיירשם בהסכם תאריך של שנתיים אחורה. זאת, על-מנת להציג חלק מסכום כסף שמשכו מהחברה כהלוואת בעלים, שעליה לא חל חיוב במס. בפועל, לא היה הסכם הלוואה ולא היו החזרים של כספים לקופת החברה, מלבד הזרמת מזומנים קטנה לחברה מטעמים אחרים, כך שלגישת רשות המסים היה צורך לסווג את הכספים שחולקו או כמשכורת המחויבת במס שולי או כדיבידנד המחויב במס בשיעור 30%.

"מסמך לא אמיתי"

עם גילויים אלה פתחה רשות המסים בחקירה גלויה נגד החשודים, נערכו חיפושים בבתיהם ובמשרדיהם, בעלי המניות ורואי החשבון נחקרו ונאספו עדויות נוספות, שלטענת רשות המסים מבססות את החשד נגדם. "מהחקירות שבוצעו עולה תמונה, לפיה רואי החשבון קיבלו את ההחלטה על חלוקת דיבידנד, ויידעו את בעלי המניות בחברה במעמד החתימה על הדוחות הכספיים וקיבלו את הסכמתם, וזאת על אף שברור לכולם כי אין כסף בחברה לשלם את המס בגין הדיבידנד. כל זאת במטרה להקטין את יתרת משיכות הבעלים מהחברה שבהליך שומתי אזרחי יחויבו במס, ובכך נמנעו מחיוב מס מיידי", נכתב בבקשת הארכת המעצר של החשודים.

עוד צוין, כי "כל זאת נעשה תוך הסתרה של חלקות דיבידנד בדיווח למס הכנסה שאמור היה להתבצע לכל המאוחר תוך 30 יום במסגרת החברה - דבר שלא נעשה, והן אמור להיות מדווח במסגרת הדוחות השנתיים של בעלי המניות בחברה - דבר שלא נעשה אף הוא".

בנוסף, נכתב כי "הגדילו החשודים לעשות, שעה שערכו מסמך אשר מציג את יתרת משיכות הבעלים לאחר הדיבידנד, כהלוואה בין בעלי המניות לחברה, תוך שמסמך ההלוואה נושא את התאריך 6.1.2014, בעוד שהוא נחתם בפועל כמעט שנתיים אחרי (לערך בספטמבר שנת 2015), בסמוך לתחילת דיונים עם פקיד השונה האזרחי, מחשש למיסוי משיכות הבעלים הגבוהות, כשהמסמך אף לא מייצג נכונה את מצב הדברים בין בעלי החברה לבעלי מניותיה - ובכל למעשה המשיכו את ההתנהלות המרמתית/תחבולתית שנועדה לסמא את שלטונות המס".

לטענת הרשות, בעל המניות המרכזי בחברה אף קשר עצמו לחשדות כאשר נשאל האם רואה החשבון אמר שהוא הולך לחלק דיבידנד, והשיב: "הוא יידע אותי שנרשם במאזן חלוקת דיבידנד, הוא פשוט קבע עובדה שמחלקים בחברה דיבידנד. הוא החליט". בהמשך אמר שברגע שרואה החשבון יידע אותו על כך, הוא למעשה נתן את הסכמתו, וכשנשאל "האם אתה מבין שברגע שהייתה חלוקת דיבידנד ובפועל לא עבר כסף ולא שולם המס בגין חלוקת הדיבידנד זוהי עבירת מס", והשיב: "אני מבין את זה".

בהמשך דבריו בחקירה התייחס הבעלים גם למסמך ההלוואה מול החברה ולפער בין התאריך הרשום בו לתאריך שבו הוא הובא לחתימתו, ואמר: "אני לא יודע מתי נוצר המסמך הזה, ולהערכתי אני חתמתי עליו לפני כמה חודשים, אולי שניים-שלושה". כשנשאל: "לפי ההסכם רשום שזה נחתם לפני שנתיים. אתה אמרת שראית את המסמך לפני חודשיים. מה לא בסדר פה?", השיב: "יכול להיות שחתמנו על משהו בדיעבד. המסמך הזה בפועל לא אמיתי".

גם בעל השליטה השני בחברה אישר בחקירתו כי חתם על מסמך ההלוואה לכאורה רק בשנת 2015, כשנתיים לאחר שנלקחו הכספים מהחברה. אשתו של הבעלים שנעצרה ונחקרה אף היא אמרה לחוקרים כי "רואה החשבון אמר להם לערוך את הסכם ההלוואה לאחר הדיונים עם פקיד השומה, באוגוסט 2015", והוסיפה כי היה ברור להם כי מדובר היה בהסכם כוזב.

לפי החשד, בשנת 2013, העלים בעל השליטה בחברה מרשויות המס סכום הכנסה של כ-470 אלף שקל ובעל המניות הנוסף העלים כ-380 אלף שקל. יחד עם בעלי המניות האחרים בחברה, סכום ההעלמה ממס הכנסה חוצה, לגישת הרשות, את מיליון השקלים. מהחקירה עלה כי אלמלא החשודים היו מזייפים לכאורה את תאריך הסכם ההלוואה, הם היו צריכים לשלם מס בסך של כ-600 אלף שקל. העלמת המס והזיוף לכאורה במקרה זה מהווים עבירות על חוק העונשים וחוקי המס - שבצידן עד שבע שנות מאסר. הפרשה מצויה בעיצומה של החקירה וגיבוש החשדות לקראת הגשת כתבי אישום נגד מי מן החשודים, כאשר ברשות המסים סבורים כי יש להם די ראיות לצורך העמדתם לדין של החשודים.

עוד כתבות

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הבורסה בלונדון, בריטניה / צילום: Shutterstock

בורסות אירופה נפתחו בעליות קלות; החוזים על וול סטריט ירוקים

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר במגמה חיובית ● מניית אפל עלתה במסחר המאוחר ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● בשעה 15:30 (שעון ישראל) יפורסם דוח התעסוקה בארה"ב לחודש אפריל ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA : "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם