גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הדינמיקה כיום בשוק עריכת הדין היא דינמיקה של תזוזה"

עו"ד עטיר יפה, המתמחה בהיי-טק, עוזב את משרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון אחרי 18 שנה ועובר עם שתי עורכות דין למשרד פרל כהן צדק לצר ברץ ■ עו"ד זאב פרל: "מעבר של מוחות וכישרונות בין משרדים הוא טבעי וצפוי"

יעל שמעון–מני, עוה"ד עטיר יפה, קרן שמואלי / צילום: איל יצהר
יעל שמעון–מני, עוה"ד עטיר יפה, קרן שמואלי / צילום: איל יצהר

הישגים מרשימים להיי-טק הישראלי, עם אקזיטים והנפקות ראשוניות בהיקף כולל של 11 מיליארד דולר. וכששוק ההיי-טק רותח, גם משרדי עורכי הדין העוסקים בתחומי הטכנולוגיה-העילית ממשיכים להתרחב. אחד מהם הוא משרד פרל כהן צדק לצר ברץ, שצירף אל צוות עובדיו את עו"ד עטיר יפה כשותף בכיר.

יפה עבר אל משרד פרל כהן ממשרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון, שבו עבד במשך 18 שנה. את המעבר למשרד החדש הוא אינו עושה לבדו, אלא עם עוד שתי עורכות דין שעוברות איתו, יעל שמעון-מני וקרן שמואלי, למשרד פרל.

לדברי עו"ד עטיר יפה, "המעבר לפרל כהן מאפשר לי להעניק ללקוחותיי שירות משפטי מסחרי אופטימלי, נוכח היותו משרד בינלאומי עם עוגן חזק של פטנטים וקניין רוחני. המעבר התקבל בהבנה רבה בקרב השותפים ועורכי הדין במשרד פישר-בכר-חן, אשר היה לי לבית חם במשך כ-18 שנה. אני שומר על קשרים טובים עם אלה שעבדתי עימם ומאמין שניפגש בהמשך".

ה"עריקה" של יפה ממשרד פישר מהווה המשך למגמה של מעבר של עורכי דין בכירים בין המשרדים. בשבועות האחרונים עברה מחלקת המיזוגים והרכישות של משרד צלרמאיר-פילוסוף, בראשותו של עו"ד דוני טולידאנו, אל משרד ארדניסט-בן-נתן; וזמן קצר אחר-כך הודיע משרד ארדינסט כי גם עו"ד ג'וני פינקלשטיין ועימו מחלקת המימון של משרד תדמור-יובל לוי עוברים לשורותיו של ארדינסט.

עורכי הדין יפה, שמעון-מני ושמואלי מצטרפים לעורכי דין נוספים שהחלו לעבוד במשרד פרל כהן בחצי השנה האחרונה, ובהם עו"ד הנרייט פוקס, שהגיעה ממשרד ברנע ומובילה את מחלקת המסים הבינלאומית; עו"ד אירמה צ'רניה, שהגיעה ממשרד הרצוג-פוקס-נאמן; ועו"ד ליאור ברוך, שהצטרף לפרל ממשרד נשיץ-ברנדס-אמיר, כחיזוק נוסף לתחום של ליווי סטארט-אפים וחברות היי-טק.

עוד מצטרפים לפרל כהן - עו"ד דיוויד סאנט הצטרף כשותף למשרד הלונדוני של פרל כהן. סאנט, שעבר ממשרד Bird & Bird הבריטי, יוביל את מחלקת ליטיגציית הפטנטים באירופה; ועו"ד ברנדה פולקהארט-שנקס, שהצטרפה למשרד פרל בניו-יורק, ממשרד Proskauer Rose.

פרל כהן צדק לצר ברץ הוא אחד המשרדים המובילים בארץ לייצוג חברות היי-טק וביומד. המשרד מטפל במגוון רחב של תחומים, לרבות קניין רוחני, משפט מסחרי, שוק ההון, ליטיגציה, דיני עבודה ועוד. למשרד כמה סניפים בישראל (תל-אביב, הרצליה-פיתוח וחיפה), בארה"ב (ניו-יורק ובוסטון) ובלונדון. עם לקוחותיו המרכזיים נמנים חברות רב-לאומיות וישראליות בתחומים עתירי-ידע, גופי מחקר מדעיים וחברות תעשייה.

השותף-המנהל בפירמה, עו"ד זאב פרל, מציין כי "הצטרפות השותפים ובראשם עטיר יפה, שמגיעים כולם ממשרדים מובילים אחרים, התאפשרה הודות לייחודיות ולשונות של משרדנו ויכולתו להעניק שירות משפטי מקיף בארץ ובעולם.

"אנחנו המשרד היחיד בישראל שיש לו נוכחות עצמאית בחו"ל, דבר המאפשר ללקוחות לקבל ייעוץ סימולטני בישראל, בארה"ב ובלונדון מצוות אחד. בעוד משרדים אחרים נעזרים בעמיתים - עורכי דין שלנו במשרדים בניו-יורק, בבוסטון, בלונדון ובקרוב בקליפורניה מעניקים, יד ביד עם הצוות בישראל, ייעוץ משפטי מקיף ומלא בכל התחומים החשובים ללקוחות".

לדברי פרל, "לצד המסוגלות הייחודית שלנו בזירה הבינלאומית, משרדנו הוכר בשנת 2015 כמשרד הפטנטים הגדול בארץ. פרקטיקה נוספת זו חשובה ללקוחות היי-טק הנשענים על פטנטים ייחודיים, שמעניקים להם יתרון תחרותי. ללא הגנה מתאימה לפטנטים אלה (באמצעות רישום ואכיפה), חברות ההיי-טק חשופות לגניבת רעיונותיהן ולפגיעה ממשית בעסקיהן. גם כאן, המשרד מעניק את כלל השירותים In-house, פרקטיקה המביאה תוצאות טובות יותר וקיטון בעלויות ללקוח".

למנוע בריחת מוחות ולקוחות

- מדוע בחרתם דווקא בעו"ד עטיר יפה?

פרל: "הבחירה הייתה הדדית. תעשיית ההיי-טק נדרשת לשירותים משפטיים ב-3 תחומים עיקריים: יכולת להגן על הקניין הרוחני של החברה, גיוס כסף והון אנושי ויכולת לייצא את הטכנולוגיה בבוא העת לחו"ל - על-ידי מיזוגים ורכישות, הנפקה וגידול חברות-בנות בחו"ל ורילוקיישן של עובדי מפתח. העובדה שפירמת פרל כהן מוכרת בישראל כמובילה בתחומים אלה, וכיחידה בישראל שהיא בעלת נוכחות ממשית בארה"ב ובאירופה, מתאימה ככפפה ליד לחברות היי-טק שמייצג עטיר".

- עו"ד יפה עוזב פירמה גדולה כדי לעבוד אצלכם. האם אין קולגיאליות בין הפירמות?

"ישנה קולגיאליות רבה בין פרל כהן לפירמות אחרות בארץ ובעולם, ובינינו לפישר-בכר-חן בפרט, שאותם אנו מעריכים מאוד".

- ובכל זאת, לקחתם מהם הון אנושי חשוב.

"מעבר של מוחות וכישרונות בין משרדים הוא דבר טבעי וצפוי, שמתרחש בכל הפירמות כמעט בשלב זה או אחר; ולכן, הדבר מתקבל לרוב בהבנה. כך היה גם במקרה זה. האתגר של פירמות בעידן הנוכחי הוא לדעת לשתף פעולה ולהתחרות בעת ובעונה אחת".

- בשוק עריכת הדין יש עריקות ומעברים רבים מפירמה לפירמה? אינכם חוששים שגם עורכי דין בכירים שלכם יעזבו לפירמות אחרות/מתחרות?

"הדינמיקה כיום, בין שבשוק עריכת הדין ובין שבשוק העסקי, היא דינמיקה של תזוזה. זה נכון לגבי עובדים בחברות היי-טק וחוקרים במכוני מחקר באוניברסיטה שעוזבים כדי להקים מיזמים עצמאיים; וזה נכון לגבי עורכי דין.

"ככל שהשוק משתנה, כל חברה ומשרד צריכים להתאים עצמם לאקלים החדש, כדי לנסות ולמנוע בריחת מוחות (כמו גם בריחת לקוחות). אנחנו עשינו את זה כאשר הבנו שהשוק העסקי הפך לשוק גלובלי, ומיד התרחבנו ופתחנו את המשרדים בניו-יורק, בבוסטון ובלונדון, ובקרוב נתרחב גם לקליפורניה.

"בנוסף, במהלך השנים האחרונות דאגנו לשמר את הייחודיות והמובילות שלנו בתחום הקניין הרוחני, בד-בבד עם התרחבות לתחומי עיסוק נוספים ההופכים אותנו לפירמת One Stop Shop. האדפטציה התמידית לתמורות של השוק תורמת הן לצמיחת הצוות והן לתחושת הסיפוק של עורכי הדין הבוחרים להישאר חלק מפירמה עדכנית ומובילה".

הצ'ק פוינט וה-WAZE הבאות

- כמי שמייצגים חברות היי-טק רבות, מה הן המגמות שרואים בשוק ההיי-טק? לאן השוק הזה הולך?

"השוק הולך למקצועיות ולניסיון. לאחר תקופה לא קצרה של אלפי מיזמים, להערכתנו, תהיה סלקציה טבעית, כך שהמיזמים המוצלחים, החדשניים והרלבנטיים יצליחו. מבחינת פרל כהן, אנחנו מבצעים את ההתאמות על-מנת שנהיה רלבנטיים מבחינת הרכב השירותים המשפטיים שלהם נדרשות החברות, כולל בתחומי הקניין הרוחני (הנכס העיקרי שמפתחות חברות היי-טק) והשווקים הרלבנטיים (ארה"ב, אירופה, ובעתיד אסיה)".

- למרות ההצלחות הנמשכות של ההיי-טק הישראלי, קשה לראות את הצ'ק פוינט וה-WAZE הבאות באופק. האם אתה שותף לתחושה הזו?

פרל: "אסור למדוד את השוק בטווח של חודשים. בטווח הארוך אנו בטוחים שישראל תצמיח חברות מבטיחות וגדולות בתחומן. לגבי מיזמים חדשים, גם אנחנו מקווים, כמו רבים, שיקומו בין המיזמים הרבים חברות גדולות ומשמעותיות, ולא רק כאלה שמפתחות מוצר או שניים, ונמכרות. לשם כך, נדרשים התנאים לפיתוח; והסלקציה של המיזמים שהזכרתי קודם עשויה לסייע לחברות שיצליחו לגייס יותר משאבים, ולצמוח לחברות גדולות ומשמעותיות".

עוד כתבות

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA : "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"