גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"בישראל הרבה יותר קל להתחיל סטארט-אפ ולמכור אותו מאשר לבנות קואליציה"

כך אמר מייסד הסטארט-אפ דמיסטו גיא רינת בפאנל "הסיפור שמאחורי אקזיט מוצלח" שהתקיים בכנס ג'רני של EY ישראל ושל "גלובס" ● "המטרה היא לנצח ולהיות המובילים בשוק, גם אחרי הרכישה"

פנל מאחורי אקזיט מוצלח בכנס ג'רני / צילום: איל יצהר, גלובס
פנל מאחורי אקזיט מוצלח בכנס ג'רני / צילום: איל יצהר, גלובס

השנה אורקל הודיעה על סוף חייו של המוצר שפיתחה בהתבסס על רכישת רבלו ב-2016. הרכישה הייתה תמורת 430 מיליון דולר, סכום שנחשב למוצלח והניב החזר יפה למשקיעים בחברה שגייסה 54 מיליון דולר בסך הכל. אך האם לאחר סיום חייו של המוצר, זו עדיין יכולה להחשב לרכישה מוצלחת? בשאלה זו עסק הפאנל "הסיפור שמאחורי אקזיט מוצלח", בנחיית שירה עזרן, ממשרד עורכי הדין מיתר ליקוורניק גבע לשם טל, שהתקיים בכנס ג'רני של EY ישראל ושל "גלובס". הפאנל התמקד בשאלה מהו אקזיט מוצלח מנקודת מבטם של השחקנים השונים: יזמים של סטארט-אפים שנרכשו השנה, משקיעים, רוכשים ועוד.

בפאנל השתתפו שני יזמים שמכרו את החברות שלהם השנה: גיא רינת, שמכר את דמיסטו לחברת פאלו אלטו נטוורקס תמורת 560 מיליון דולר, ושמוליק וסרמן שמכר את LiveU לקרנות השקעה הפרטיות פרנסיסקו פרטנרס ו-IGP הישראלית. לאחר שכל יזם הציג את סיפור הרכישה שלו, התקיים דיון בהשתתפות ג'ורג' קינסה מתאגיד התכנה הגרמני SAP. לתאגיד נוכחות ענפה בישראל הכוללת מרכז פיתוח עם למעלה מ-700 עובדים, אקסלרטור שהושק לאחרונה וזרוע ההשקעות ספיר ונצ'רס, ופעילות הרכישות והמיזוגים של התאגיד; ג'יימס סוקאס מקבוצת ההשקעות בלקסטון המתמחה בהשקעה בחברות צמיחה; אסף הראל, שותף ב-IGP שהוביל את רכישת LiveU; וג'ייסון פלטרוביץ', מקבוצת OTC מרקטס - בורסת מסחר מעבר לדלפק מניו יורק, כלומר סחר במניות בין קונה ומוכר, בלי תיווך של הזירה הציבורית.

"בישראל היום הרבה יותר קל להתחיל סטארט-אפ ולמכור אותו מאשר לבנות קואליציה. זה מבוסס על ביצוע חכם, החל ממציאת הצוות החכם והנכון. זה לאו דווקא מהו הניסיון הנכון או הרקע הנכון אלא האדם הנכון וההתאמה הנכונה לצוות", אמר רינת. "כשאני מסתכל על דמיסטו ועל האנשים שגייסנו, מהרגע הראשון היינו מאוד 'רזים'. בשנה הראשונה שכרנו רק מתכנתים ובסופו של דבר גם אנשי מכירות. עשינו אאוטסורסינג להכל, החל מהמשרד כשהשתמשנו בחלל עבודה משותף, דרך הפיננסים ועד הייעוץ המשפטי. גם כשהולכים לחברה חיצונית כדי למצוא יועץ, צריך מישהו שהוא האדם הנכון לעזור".

"הסיבה היא שצריך מיקוד על המוצר ועל הלקוחות, וזה מה שעשינו מאז היום הראשון. תשעה חודשים לאחר שהתחלנו את הפיתוח שחררנו גרסה ראשונה של המוצר ללקוחות ראשונים. מיד אחד מהם הפך ללקוח משלם ראשון וכך ידענו שעלינו על משהו. במקביל הבנו שפספסנו בהמון נקודות. וזה חלק מהתהליך - עושים טעויות בפיתוח, בניתוח השוק ובהעסקה. צריך לתקן את הטעויות האלה והדרך לעשות זאת היא להיות מחוץ למשרד, קרוב לשוק וללקוחות. זה היה משמעותי עבורנו ועשינו זאת מהיום הראשון.

"הדבר האחרון שעשינו מבחינת ביצוע חכם הוא להשתמש בכסף חכם. בכל שלב בחייו של סטארט-אפ צריך לחשוב מחדש על מיהו המשקיע הנכון שיכול לעזור לך. כשהתחלנו לפני ארבע שנים היה לנו בערך כלום, רק מצגת שהגענו איתה למשקיעי הון סיכון. החלטנו לבחור במשקיע מאחת מקרנות ההון סיכון הכי גדולות בארה"ב, אקסל פרטנרס. המשקיע סייע מאוד בהבנה של השוק, הלקוחות והמוצר. בתחילת הדרך זה בדיוק מה שצריך. מיד כשהתחלנו למכור את המוצר, המשקיע השני שלנו היה עוד משקיע הון סיכון מארה"ב, שעזר מאוד בהפגשה שלנו עם לקוחות פוטנציאלים ועם מנהלי אבטחה בחברות".

איך אתה מגדיל רכישה מוצלחת?

קינסה: "לכל רכישה יש את המקרה שלה, אבל כמו שאמרתי יש לנו עסקאות רכישה קטנות שנועדו לשפר טכנולוגיה קיימת, ובמקרה הזה המשמעות של הצלחה היא אינטגרציה מוצלחת של המוצר. כשעוברים לעסקאות הבינוניות, בהן אנחנו מוסיפים דברים לקווי מוצר קיימים, המכירות והכנסות מתחילות להיחשב. כשעוברים הלאה לעסקאות גדולות של טכנולוגיות חדשות שלא יכולנו לעשות בעצמנו באופן פנימי, מדובר בהצלחה של המוצר החדש".

איך אתה שומר על העובדים ועל המייסדים בחברה הרוכשת?

רינת: "אני חושב שרכישה מוצלחת היא כל הדברים הללו, החזר למשקיעים, ושילוב של הטכנולוגיה, אבל זה לא נעצר שם, אלא גם מתייחס למה שקורה אחר כך. אנחנו מאוד תחרותיים עכשיו כמו שהיינו כסטארט-אפ. אנחנו חייבים לנצח ולהיות הכי טובים בשוק. אני חושב שהרכישה וההצטרפות לפאלו אלטו זה דבר שעזר לנו לזכות בשוק ולהפוך לטובים יותר. הם שמרו אותנו עצמאיים חלקית בתוך פאלו אלטו, אבל אנחנו מקבלים משאבים כפי שלא היינו יכולים לקבל לעולם כסטארט-אפ. המטרה היא לנצח ולהיות היחידים בשוק, וכששומרים על המטרה הזו לעצמך ולעובדים, זה מה שעוזר להם להשאר איתך".

קינסה: "זה נכון אבל צריך לפקח על הפעילות העצמאית הזו. הרבה פעמים כשמבאים סטארט-אפ קטן ונותנים לו משאבים אדירים, אם אתה לא משגיח מקרוב זה יכול לייצר עליך מעמסה, כי לפתע הצוות הקטן יגדל מ-30 ל-50. אחת המשמעויות של פעילות המיזוגים והרכישות היא לשמור על כוח האדם. יש המון הזדמנויות בחברה ענקית כמו שלנו, וכולם רוצים לפגוש אותך ולעזור לך, וצריך הכוונה מסויימת".

לא ראינו פעילות משמעותית של בלאקסטון בישראל עדיין. גם כאן רואים את הטרנד שחברות נשארות פרטיות ליותר זמן ומגייסות סכומים גדולים בהערכות שווי גבוהות. האם זה מתאים לכם?

סוקאס: "בהחלט. אנחנו הסתכלנו על דמיסטו, והיינו מושקעים במתחרה פנטום. הציגו לנו את דמיסטו והתרשמנו מאוד ממה שהם עשו, שהפך לכל כך אסטרטגי בתחום האבטחה. הייתה לנו פגישה, וניסינו להיכנס אבל לא הצלחנו. מאוד שמחנו וגם היינו עצובים לשמוע על מחיר הרכישה של דמיסטו, שהגיע להם מאוד. נרצה לעשות עסקאות דומות וגדולות כמו דמיסטו בישראל".

אתה יכול לזכור כשלון אחד ולתאר אותו? כי רוב הסטארט-אפים בסופו של דבר אינם הצלחה?

סוקאס: "אני יכול לתאר כשלון של סטארט-אפ או כשלון שלנו. בלאקסטון התקשתה בשוק שבו דמיסטו פועלת, כיוון שהוא זז מאוד מהר וצריך לשלם טיפה יותר בשביל הטוב ביותר. בלאקסטון גדלה בצורה שמאוד מוכוונת לשווי. בשוק הטכנולוגיה אנחנו לומדים שיש שינוי ושהחברות מסוגלות לקחת את מצבן ולשנות אותו. זה בהחלט שוק בו היינו יותר איטיים להגיב. כסטארט-אפ, אתה צריך דינאמיקה של אסטרטגיה לגבי הרכישה - למכור את החברה בניגוד לכך שהיא תקנה - וכך היא תהיה שווה כל סכום".

לייביו נרכשה תמורת 200 מיליון דולר על ידי פרנסיסקו פרטנרס ו-IGP בחודש מאי, והחברה הייתה רווחית כבר כמה שנים. "זה תזמון מצויין לספר לכם מה אנחנו עושים, כי כל דבר שראיתם בטלוויזיה בישראל וגם בחו"ל מהקלפיות בבחירות, היה מבוסס על הטכנולוגיה שלנו", סיפר וסרמן. "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת שידורי וידיאו ישירים ממיקומים שונים. במקום טכנולוגיה לווינית אנחנו משתמשים בטכנולוגיה סלולארית, שמתחברת למצלמה ומאפשרת שידור באיכות טובה ובהיקף גבוה.

"החברה התחילה לפני 12 שנים, כשהשותף שלי, מומחה במודמים סלולאריים, הלך למשחק פוטבול וראה את כל המשאיות הלווייניות הגדולות שחונות בחוץ. הוא אמר שהאוויר מלא בתדרים שונים - סלולאר, ויפי וכדומה. הוא שאל מדוע להביא משאיות גדולות במקום לנצל את התדרים הקיימים? גייסנו הון מקרנות מובילות בארה"ב ובישראל וגם מחברות מדיה גדולות, ומכרנו את החברה לפני כמה חודשים".

הייתה לכם הזדמנות להימכר לחברה אסטרטגית?

וסרמן: "בהחלט, אבל סירבנו כי רצינו לבנות חברה גדולה, ועכשיו עם המכירה לקרנות השקעה פרטיות - זה מה שאנחנו עושים".

הראל: "בחברות סטארט-אפ, יש לך מצד אחד את הקונים האסטרטגיים הרגילים, שהם בעצמם בבעלות של קרנות השקעה פרטיות וחברות ניהול. הם מתנהגים כמו קונה אסטרטגי אבל הם מונעים מבחינה פיננסית. בצד שני, לדעתי נראה יותר ויותר חברות שחוברות לקרנות פרטיות, כמו החבירה שלנו לפרנסיסקו פרטנרס, כדי לבצע רכישות פיננסיות. לא כל חברה יכולה להפוך לפומבית ולא כל חברה יכולה להרכש רכישה אסטרטגית".

מה זה OTC ואיך זה יכול להוות אלטרנטיבה עבור חברה שבעלי המניות שלה לחוצים למכור אותה?

פלטרוביץ': "אנחנו מאמינים בשווקים הציבוריים וחושבים שהם האפשרות העדיפה לגיוס הון, אך אנחנו רואים יותר ויותר חברות שמשתמשות בנו כבאקזיט. אולי קיבלת השקעה אבל אתה כבר בן 5 או 6, אז מה אתה עושה? כאשר חברות לא מגייסות הון בהנפקה לציבור אלא במניות פרטיות שמסתובבות בשוק, אנחנו רושמים את המניות הללו כאקזיט. הן הופכות לסחירות ונהיות פומביות וכך הן הופכות למנוע לגיוס של הרבה יותר הון עבור החברות הללו".

למי זה מתאים?

פלטרוביץ': "אנחנו עובדים בישראל כבר שבע שנים והפורטפוליו שלנו כאן ממשיך לגדול. אנחנו גם מבלים הרבה זמן בתעשיית הקנאביס פה, ואנחנו השוק הגדול ביותר בעולם לחברות קנאביס פומביות. נסדא"ק התחילה כשוק שאינו שוק מניות אבל כיום התחרות עם בורסת ניו יורק מקשה על חברות צמיחה צעירות להנפיק שם".

האם הרכישה מציגה הזדמנות למייסדים לוותר על משקיעים שרוצים להפוך את נכסיהם לנזילים ולהמשיך לדרך ארוכה יותר?

וסרמן: "החלטנו ללכת עם קרן השקעה פרטית כי היינו צריכים יותר מיקוד על המטרות שלנו לטווח רחוק ומשאבים לרכוש חברות בעצמנו ולא רק לצמוח צמיחה אורגנית".

עוד כתבות

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

שר הביטחון גלנט והרמטכ"ל הלוי סיכמו על מינויים לפורום מטכ"ל

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים