גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם בלי עליית מחירים: רשתות המזון הגדילו את הרווח הרבעוני בכ-50%

למרות יציבות בשורת המכירות הציגו שש רשתות המזון הציבוריות ברבעון הראשון קפיצה משמעותית ברווח המצרפי לכ-300 מיליון שקל ● ווליו בייס: "אם לא תשתנה תמונת התחרות בענף, התייקרות מחירי המזון צפויה 'להתגלגל' אל הצרכן"

איתן יוחננוף - בעלים של רשת שיווק מזון יוחננוף / צילום: איל יצהר
איתן יוחננוף - בעלים של רשת שיווק מזון יוחננוף / צילום: איל יצהר

התייקרות מוצרי מזון בישראל היא כנראה רק עניין של זמן, אם להאמין לפרסומים מהתקופה האחרונה, אולם עוד לפני כן, דוחות הרבעון הראשון של השנה שפרסמו רשתות קמעונות המזון הבורסאיות מלמדים על המשך הפריחה חסרת התקדים בעסקיהן, שנמשכת מאז פרוץ משבר הקורונה. מדובר בשש רשתות, אשר מלבד שופרסל (מובילת הענף מבחינת היקף הפעילות והשווי) כוללות גם את רמי לוי, יוחננוף, פרשמרקט, ויקטורי וטיב טעם.

● "סגרנו את הבורות השחורים": טיב טעם זינקה ב-320% מאז לקח הבעלים את המושכות לידיים

בסך הכול עמד מחזור ההכנסות של שש הרשתות ברבעון הראשון של 2021 על 7.5 מיליארד שקל (מחציתו של שופרסל לבדה), שינוי לא מהותי לעומת הרבעון המקביל אשתקד. עם זאת, הרווח הנקי המצרפי של הרשתות עמד על כ-300 מיליון שקל, והוא מבטא שיפור יוצא דופן של 50% כמעט לעומת הרבעון המקביל.

לאחר ששנת 2020 התאפיינה בצריכת שיא של מוצרי מזון על-ידי הציבור בישראל, בהשפעת פרוץ מגפת הקורונה, מגמה שסייעה לרשתות להגדיל הכנסות ולשפר רווחים, הן מצליחות להציג עלייה משמעותית ברווחיותן גם בתחילת השנה הנוכחית, שעדיין עמדה בסימן הקורונה, למרות ההתמתנות בביקושים.

סביבת הפעילות החיובית, שתמכה בפעילות הרשתות ברבעון הראשון, באה לידי ביטוי בשיפור הרווח הגולמי והתפעולי של הרשתות, ובשיפור שיעוריהם מהמכירות, בזכות שיפור תנאי הסחר ושינוי בתמהיל המוצרים הנמכרים, ובדרך לשורה התחתונה חלק מהרשתות גם נהנו משינוי כיוון חיובי בסעיפי המימון.

נועה צבי, אנליסטית בכירה בבית ההשקעות ווליו בייס, המסקרת את ענף רשתות המזון, מציינת בתגובה לדוחות, כי הפדיון המצרפי של הרשתות הנסחרות צמח בסיכום רבעוני ב-1.7% - עלייה שמבטאת "המשך צמיחה חדה בחודשים ינואר-פברואר (של כ-9% בממוצע) וירידה של כ-8.5% בחודש מרץ 2021, אל מול החודש המקביל ב-2020, אשר אופיין במכירות גבוהות במיוחד, עם פרוץ משבר הקורונה". אותן מכירות גבוהות, לפי ווליו בייס, באו לידי ביטוי בקפיצה שנתית של כ-15% בפדיון המצרפי שהציגו הרשתות בסיכומה של 2020.

אלה הם כמה נתונים בולטים העולים מדוחות רשתות קמעונות המזון הבורסאיות לסיכום הרבעון הראשון של השנה.

3% הם שיעור הירידה בהכנסות שהציגה רשת פרשמרקט בסיכום רבעוני - לסכום של 401 מיליון שקל. זאת לפי הרשת, אחרי "שחודש מרץ אשתקד התאפיין בביקושים גבוהים באופן חריג כתוצאה מהשפעות משבר הקורונה, והכניסה לסגר הראשון".

נתוני פרשמרקט גם בולטים לשלילה בסעיף המכירות בחנויות זהות, שנשחק בכ-8%, אולם בחברה שבשליטת האחים שלומי ויוסי אמיר מדגישים, כי "בנטרול חודש מרץ ברבעון הנוכחי והמקביל, מכירות החברה בחנויות זהות הן כמעט ללא שינוי לעומת הרבעון המקביל".

שתי מובילות הענף, שופרסל ורמי לוי, מציגות שינויים קלים בסכומי ההכנסות, לצד שחיקה במכירות חנויות זהות (של כ-1% בשופרסל ושל כ-3% אצל רמי לוי). מנגד נהנו השתיים מהשפעת עונתיות ומפתיחת סניפים חדשים.

מבין הרשתות שהצליחו להגדיל את ההכנסות הרבעוניות בולטת רשת טיב טעם, עם עלייה של 11% במכירות, שחצו רף של 400 מיליון שקל, ועליה של 15% במכירות בחנויות זהות. החברה שבשליטת המנכ"ל שלום חגי מדווחת על השפעות סותרות מהקורונה, שסייעה להמשך העלייה בצריכה בסניפיה, לצד "המשך יישום מהלכים שנקטה החברה", שסבלה מסנטימנט שלילי בעסקיה בשנים קודמות.

 

אצל ויקטורי ויוחננוף השיפור במכירות הרבעוניות ניכר אף הוא, ונע בטווח של 5%-7%, למרות שיפור מתון במכירות בחנויות זהות אצל יוחננוף ושחיקה בפרמטר זה אצל ויקטורי. בשתי הרשתות מייחסים את המגמה החיובית בהכנסות בין היתר לפתיחת סניפים חדשים ומציינים ירידה בביקושים ביחס לחודש מרץ של השנה שעברה.

33.5% הם שיעור הרווח הגולמי הרבעוני שהציגה טיב טעם, שגם בסעיף זה בולטת לחיוב, עם רווח גולמי של 134 מיליון שקל - סכום המשקף עלייה של כ-19% ביחס לרווח הגולמי שלה ברבעון המקביל של השנה שעברה.

טיב טעם מחלקת את פעילותה לשני מגזרים - קמעונות, שבמסגרתו היא מפעילה את סניפי הסופרמרקטים שלה, ותעשייה, שבמסגרתו היא מייצרת, מייבאת ומשווקת מוצרי מזון, ובסיכום רבעוני מציגה שיפור בשיעור הרווח הגולמי בשתי הפעילויות.

אצל יתר המתחרות השיפור בשורה הגולמית היה מתון יותר, ועמד בדרך כלל על שברי אחוזים, ומי שעוד בולטת ביניהן בשיעור הרווח הגולמי שלה מהמכירות, שעמד על 35.7% (לעומת 34.6% ברבעון המקביל), היא פרשמרקט.

את השיפור בשיעור הרווח הגולמי הרבעוני מייחסים בפרשמרקט לשיפור בתנאי הסחר שלה וכן לשינוי בתמהיל המכירות של הסניפים השונים שהיא מחזיקה.

יתר המתחרות מציגות שיעורי רווח גולמי בטווח של כ-27% (שופרסל), המדווחת על שיפור בתנאי הסחר ועד ל-22.8% אצל רמי לוי, שם, נוסף על שיפור בתנאי הסחר, דיווחה הרשת גם על "התייעלות לוגיסטית הודות למרכז הלוגיסטי החדש".

בווליו בייס מזהים "עלייה מתמשכת ברווח הגולמי הענפי, וזאת אף שהחברות מסווגות יותר ויותר סעיפי הוצאה לעלות המכר, כך שייתכן כי ללא שינויים אלו היינו רואים עלייה חדה יותר ברווחיות הגולמית".

עוד מציינים שם, כי "ניתן לראות בבירור את סביבות הרווחיות הגולמית של הרשתות העירוניות (פרשמרקט וטיב טעם), אל מול רווחיות יתר הרשתות".

11% הם שיעור הרווח התפעולי של פרשמרקט, שגם בסעיף זה בולטת לחיוב ביחס למתחרות, כאשר ברבעון המקביל שיעור הרווח התפעולי של הרשת עמד על 10.5%. פרשמרקט לא מפרטת לגבי סעיף זה בדוחותיה, ושיעור הרווח התפעולי הגבוה שהיא מציגה ביחס למתחרות נרשם אחרי שבמהלך השנים האחרונות נרשמה עלייה משמעותית בפעילותה, עם רכישת 22 סניפי סופרמרקטים שונים.

לדבריה, מהלכי הרכישות חיזקו ומחזקים "את כוחה של החברה בפעילותה אל מול ספקיה וביכולתה לשפר את תנאי הסחר ואת מחירי המוצרים", וכן היא מדגישה ניהול יעיל ואפקטיבי המאפשר, בין היתר, "הוזלה של עלויות התפעול וכן פיקוח הדוק ויעיל אחר תקורות".

פעילותה של פרשמרקט מתמקדת בסניפי סופרמרקטים שכונתיים, סניפים שלפי הרשת, "ממוקמים על פי רוב בשכונות ובמרכזי ערים/יישובים, ונותנים מענה לצרכן בהיבטי נוחות, זמינות, טריות, שירות ויחסי אישי". אותו מענה מיידי לצרכן עולה לו לא פעם קצת יותר.

אצל הרשתות המתחרות, שיעורי הרווחיות התפעולית מהמכירות אומנם נמוכים יותר, ובסיכום רבעוני נעים מכ-4% עד ל-8% , אולם כמגמה מעידים אף הם על שיפור ביחס לרבעון המקביל, אז נעו בין 3% ל-6.5%. 

השיפור בשיעורי הרווחיות התפעולית נרשם לצד זינוקים דו-ספרתיים שמציגות הרשתות בסכומי הרווח התפעולי שלהן, העומד על 16% בשופרסל, 30% ברמי לוי, 40% ביוחננוף ולא פחות מ-80% בטיב טעם - כל זאת בשרשור מהשורה הגולמית, ותוך שהחברות משתדלות שהשיפור ברווח לא יעלה על הגידול בהוצאות.

בולטת לשלילה בשורה התפעולית רשת ויקטורי - היחידה מבין הרשתות ששיעור הרווח התפעולי הרבעוני שלה מהמכירות נשחק, והסתכם ב-4.2% (לעומת 5.1% ברבעון המקביל), אחרי עלייה בהוצאות המכירה והשיווק שלה.

זאת, לפי הסברי הרשת שבשליטת משפחת רביד, אחרי רבעון שיא במכירות בשנה שעברה, שם העלייה בהוצאות לא הייתה ביחס לעלייה בהכנסות, וכן היא מציינת לגבי הרבעון הראשון של השנה הנוכחית עלייה בעלויות אחזקה שוטפות של הסניפים, עלויות אחזקת מחשוב והוצאות פחת. 

63% הם שיעור הזינוק ברווח הנקי של רשת רמי לוי ברבעון הראשון של השנה, שהגיע ל-47 מיליון שקל. נוסף על שיפור ברווח התפעולי, הרשת הנושאת את שם בעל השליטה בה נהנתה בסיכום רבעוני מירידה חדה בהוצאות המימון שלה, בעיקר בהשפעת שערוך ני"ע.

רמי לוי / צילום: שלומי יוסף

אצל יוחננוף, זינוק של יותר מ-150% ברווח הנקי, שהגיע ל-66 מיליון שקל, נתמך גם ברווחים שבהם הכירה הרשת מהשקעה שביצעה בחברת הטכנולוגיה A2Z, המפתחת עגלות חכמות למרכולים, וגם טיב טעם נהנתה מעלייה בשיעור תלת-ספרתי (135%) ברווח הנקי שלה, שהגיע ל-17 מיליון שקל.

כמו רמי לוי ויוחננוף, גם ויקטורי נהנתה משינוי חיובי בסעיפי מימון שסייעו לה לסכם את הרבעון עם שיפור של 10% ברווח הנקי שלה, שהגיע ל-16 מיליון שקל, למרות הכיוון השלילי בשורה התפעולית. רווח נקי של 114 מיליון שקל שהציגה שופרסל, מובילת הענף, בסיכום רבעוני משקף שיפור של 27% ביחס לרבעון המקביל.

יצחק אברכהן - מנכ"ל שופרסל / צילום: איל יצהר

"השיח על התייקרות מנותק מהשטח"

ומה באשר לפרסומים על אודות עליית מחירים צפויה? לטענת ווליו בייס, "תמונת התפתחות מחירי המזון הקמעוניים בישראל משקפת רמת תחרות ענפית נמוכה מאז 2013. העובדה כי הפחתת המחיר הסיטוני אינה מתורגמת ברובה להפחתת המחיר הקמעוני מעידה על רמת תחרות הולכת ופוחתת במקטע הקמעוני. נציין, כי החל מפברואר 2021 אנו עדים לעלייה במחירי היצרנים, וכפי הנראה, אם לא תשתנה תמונת התחרות בענף, התייקרות זו צפויה 'להתגלגל' אל הצרכן".

אייל רביד, המנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי, סבור שהשיח על ההתייקרות הצפויה במחירי המזון מנותק ממה שקורה בשטח. "אני לא חי מהתראות", אומר רביד, "אם לא הפרסומים בתקשורת, לא היו עליות מחירים בכלל. השיח על ההתייקרות הצפויה דוחף את הספקים להעלות מחיר, אבל כיום בשטח, בין הדיבור ובין העלאת מחירים בפועל, יש פער. שטראוס ציינה בדוחות שלה שהיא שוקלת לייקר חלק ממוצריה, אבל בין שוקלת ובין מייקרת יש עולם שלם.

"לא אסם, לא תנובה, לא יוניליוור, לא סנו או נטו, שכבר משקפות 50% מהספקים בשוק, שלחו מחירונים חדשים, כך שמבחינתי הדיבור על התייקרות הוא פיקציה, ואני מעריך שלא תהיה התייקרות. נוסף על כך, מחירי העופות לא עלו, הבשר לא עלה. יצרני המשקאות לא ביקשו לשנות מחירים. ההתראות שסיפקו שטראוס או דיפלומט היו יותר קריאה לשוק ההון, לא לקמעונאים ולא לצרכנים".

שטראוס נימקה את ההתייקרות הצפויה במחירי חומרי הגלם, ודיפלומט שמה דגש על הזינוק במחירי השילוח. אתה אומר שהן סופגות את זה?
"השילוח אכן התייקר גם בפי חמישה, גם הפלסטיק עלה ותאית נייר. יש כאלה שמנסים לתפוס טרמפ על זה. ברגע שהמלאים התחדשו עם קצב הייצור ששופר - והשוק מראה מגמה של התאוששות, גם מחירי התקורות ירדו".

עוד כתבות

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו-פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים, והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים האיראנית, אך עדיין יש כמה חברות שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזי ג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל. כעת יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה