גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם מגפה, צניחת המניה וחשש ממיתון לא עצרו את הצמיחה בתוצאות אינמוד

חברת האסתטיקה הרפואית של משה מזרחי לא חמקה מהמפולת בנאסד"ק, אך היא ממשיכה להציג גידול בהכנסות ושיעורי רווח חלומיים • "מקובל שלחברות בתחום יש 'תקרת זכוכית' של 300 מיליון דולר הכנסות, ואנו נראה השנה שאפשר לצמוח הרבה מעבר לכך"

משה מזרחי, מייסד אינמוד, ליד מוצרי החברה / צילום: איל יצהר
משה מזרחי, מייסד אינמוד, ליד מוצרי החברה / צילום: איל יצהר

לנוכח הסיפורים העגומים של מספר חברות ביומד מקומיות שהונפקו בשנים האחרונות ברעש גדול, אך התקשו לקיים את ההבטחות למשקיעים ובתמורה נענשו מניותיהן בחומרה, ישנה דוגמה אחרת, של חברה שהבטיחה, קיימה, וממשיכה לעשות זאת כבר כמה וכמה רבעונים רצוף. זוהי חברת הרפואה האסתטית אינמוד . קורונה באה, קורונה הולכת, משבר כלכלי מגיע ואת מועד סיומו מי יידע - אך בינתיים אינמוד ממשיכה לצמוח.

החברה הוקמה ב-2008 על ידי משה מזרחי (המנהל אותה מיומה הראשון ועד היום) וד"ר מיכאל קליינדל. השניים נמנים עם חלוצי תעשיית האסתטיקה הרפואית בישראל, ומילאו תפקידים בכירים בחברות לומניס וסינרון. את אינמוד הקימו כמעט באופן חשאי, וניהלו אותה בתקציב מצומצם ביותר עד להנפקתה בנאסד"ק ב-2019.

אינמוד הגיעה להכנסות במהירות, ולכן טרם ההנפקה גייסה 3.5 מיליון דולר בלבד, כדי לצאת לדרך. המרוויחות העיקריות מכך היו קרנות ההשקעה IHCV ו-GIBF, וכמובן צמד המייסדים. החברה הונפקה לפי שווי של 450 מיליון דולר, ונהנתה מנסיקה של 1,200% במניה עד לשיא לפני כשנה, ששיקף לה שווי של כ־7.5 מיליארד דולר.

מאז איבדה מניית החברה, יחד עם נפילת השוק כולו, את רוב ערכה, אך מאז שנגעה בשפל בחודש יוני השנה היא התאוששה בשיעור של 54%, ומחירה משקף כיום לאינמוד שווי של כ-3 מיליארד דולר. מדובר בירידה של 64% ממחיר המניה בשיא אך בתשואה נאה של 380% על מחיר ההנפקה.

מעלה בפעם השנייה את התחזית השנתית

התוצאות הכספיות המלאות של אינמוד לרבעון השלישי יפורסמו בשבוע הבא, אך על פי דיווח התוצאות המקדמיות, צפויה החברה לרשום הכנסות של 120.9-120.5 מיליון דולר, גידול של 27% לעומת הרבעון המקביל ושל 6% לעומת הרבעון השני של 2022.

התוצאות הללו גבוהות מכפי שציפתה החברה, ולכן היא מעלה כעת גם את התחזיות השנתיות שלה, בפעם השנייה, ל-450-445 מיליון דולר. בסוף 2021 חזתה אינמוד הכנסות של 425-415 מיליון דולר ל-2022. נראה כי החברה לא רק צומחת אלא גם מיטיבה לנהל את ציפיות וול סטריט, ומצליחה לייצר תחושה של שיפור מתמיד בעסקיה. אם תעמוד בתחזיות הנוכחיות, יהיה זה גידול של 17% לעומת 2021, שבה צמחו ההכנסות ב-73% לעומת 2020.

שיעור הרווח הגולמי לרבעון צפוי לעמוד על 85%-84%. בהתאם, החברה מדווחת עבור הרבעון על רווח שיא צפוי (Non-GAAP, בנטרול הוצאות חד-פעמיות והפרשות חשבונאיות), של 0.65-0.64 דולר למניה, שהם כ-56 מיליון דולר. אם החברה תמשיך כך גם ברבעון הרביעי, היא תכה גם את תחזיות הרווח הנקי (Non-GAAP) שנתנה בסוף השנה שעברה, ושעמדו על 181-177 מיליון דולר.

הניסיון של מזרחי בסינרון עזר לו

אינמוד צומחת דווקא בתקופה שבה ישראל מאבדת את מעמדה כמובילת תעשיית האסתטיקה הרפואית. החברות לומניס, סינרון, אלמה לייזרס, ונוס קונספט ונוספות, המריאו על בסיס ההתמחות שפיתחה הראשונה ברשימה בתחום הסרת שיער, טיפול בפגמים קוסמטיים ומיצוק והחלקת העור באמצעות אנרגיות אור מסוגים שונים.

יוצאי לומניס הקימו את רוב החברות האחרות בתחום וישראל הפכה למובילה של השוק, אבל עם הזמן המוצרים נתקלו בתחרות וברוויה, והחברות הללו נאלצו להימכר לגופים זרים או לצמצם את פעילותן. מייסדיהן פנו לתתי-שווקים חדשים בתוך העולם האסתטי, אבל בינתיים רק אינמוד הצליחה להגיע להישגים שאפיינו את חלוצות הענף, ואף להתעלות עליהם.

אינמוד פיתחה ומשווקת מוצרים לטיפול אסתטי זעיר-פולשני, אשר מחליף ניתוח הרמת פנים. בנוסף יש לה מוצרים נוספים לאסתטיקה רפואית, ולאחרונה השיקה מוצר למיצוק רצפת האגן (למניעת תופעות הנובעות מחולשת רצפת האגן, כמו בריחת שתן, כאבים יום יומיים ובעת קיום יחסי מין ועוד).

מעבר לתוצאות המרשימות, הגישה של המייסד מזרחי לניהול החברה היא מיוחדת. הוא דוגל בגישה של "קפיטליזם קשוב", מחלק אופציות רבות לעובדים, ומנהלי החברה שומרים על סגנון חיים צנוע. בדרך כלל, חברות המתנהלות כסטארט-אפים בתקציבים קטנים, ומתוך תפיסות עולם מאוד ספציפיות של המנכ"ל, חוות אתגרים משמעותיים בשינוי התרבות הארגונית שלהן כשהן הופכות לחברות גדולות, תפעוליות ובורסאיות. אבל למזרחי היה ניסיון בניהול של סינרון, חברה כזו בדיוק, ואולי זה הגורם המבדל שאפשר לאינמוד לעשות את המעבר הזה בהצלחה.

בשיחה עם גלובס משרטט מזרחי את האופן שבו הוא הצליח ומקווה להמשיך להצליח להתמודד עם השינויים בשוק, ואף לנצל אותם לטובתו: "אנחנו בתהליך של הרחבת הטכנולוגיות מתחום האסתטיקה לתחומים נוספים של איכות חיים. בשנה האחרונה הייתה לנו הצלחה עם מוצר חדש בתחום של אסתטיקה גניקולוגית ואיכות חיים גניקולוגית".

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

מזרחי מספר כי ההתרחבות של החברה, הן למוצרי אסתטיקה רפואית שמחליפים ניתוחים, והן למוצרי איכות חיים שאינם רק בתחום האסתטיקה, כמו מוצר הגניקולוגיה, אפשרה לה לפרוץ את "תקרת הזכוכית" של התחום. "מקובל כי חברות אסתטיקה רפואית לא מצליחות לרשום הכנסות של מעל 300 מיליון דולר. אנחנו כבר נראה השנה שאפשר לצמוח משמעותית מעבר לזה".

בהמשך מתכננת החברה להיכנס לשווקים חדשים נוספים, ולהשיק מוצרי איכות חיים גם בתחום העיניים ואף-אוזן-גרון. "הגבול בין איכות חיים ובריאות הוא דק, אבל ההגדרה שלנו היא טיפולים אלקטיביים (כאלה שהמטופלים בוחרים בהם, ג' ו') בלבד, כאלה שאינם משופים על ידי חברות ביטוח אלא יוצאים מהכיס הפרטי. אנחנו יודעים לעבוד עם המודל העסקי הזה".

עוד גורם לגידול בהכנסות של החברה, אומר מזרחי, הוא התרחבות גיאוגרפית, ומעבר ממודל של מפיצים לשיווק ישיר בכמה מדינות. היום החברה מוכרת ב-80 מדינות, ובשמונה טריטוריות מחזיקה מערך הפצה בבעלותה. השינוי הזה מגדיל את ההכנסות של אינמוד, שאינה צריכה לחלוק אותן עם גורם נוסף, ועשוי להגדיל גם את הרווח, אם החברה תשמור על ערוץ שיווק ישיר יעיל.

"בינתיים לא מרגישים את המשבר הכלכלי"

מה שיכול לאיים על המשך הצמיחה של אינמוד הוא המשבר הכלכלי, אבל מזרחי אומר שהוא עדיין לא מרגיש אותו. "זה עדיין לא ממש התחיל. יכול להיות שזה יגיע אבל בינתיים, לא מרגישים אותו".

דברים דומים נאמרו על ידי בית ההשקעות אופנהיימר, שנתן בעקבות הדיווח המלצת קנייה לאינמוד, במחיר של 60 דולר למניה, הגבוה ב-76% מהמחיר הנוכחי שלה. לדברי בית ההשקעות: "התוצאות החזקות הגיעו על אף רבעון המאופיין עונתית בריבוי חופשות, ולפיכך בפחות ניתוחים אסתטיים. אינמוד ממשיכה להוכיח כי לפחות בינתיים, סביבת המאקרו אינה משפיעה כלל על פעילותה".

באופנהיימר מייחסים את התוצאות של החברה בעיקר למאמצי השיווק המוצלחים שלה. "במהלך הרבעון האחרון כמעט ולא דווחו התפתחויות מיוחדות מצד החברה, זאת למעט התייחסותה להמשך מאמצי השיווק. בחודש ספטמבר האחרון הודיעה אינמוד על החתמת שגרירת מותג חדשה, השחקנית, הבמאית והמפיקה אווה לונגוריה. קדם לכך שיתוף פעולה עם הזמרת פאולה עבדול, שהייתה גם כן שגרירה יעילה".

ת.ז | אינמוד

תחום עיסוק: טיפולים אסתטיים זעיר־פולשניים
היסטוריה: הוקמה על ידי יוצאי לומניס - משה מזרחי (המשמש כמנכ"ל) וד"ר מיכאל קריינדל, ב־2008 והונפקה בנאסד"ק ב־2019
נתונים: החברה פועלת מיקנעם. ב־2021 רשמה הכנסות של 356 מיליון דולר ורווח של 165 מיליון דולר

עוד כתבות

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"