גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 התובנות המפתיעות של יבואן לגו על שיווק פיזי

לייצר אירועים שיתכתבו עם המוצר, להעסיק עובדים שמדברים בשפה של הלקוח, להקפיד על ערכים שחשובים לדור הנוכחי, לקבוע מנגנון לקבלת פידבקים ולייצר קשר אישי ● ערן תור, שהחודש הפך את לגו לרשת בישראל ופותח חנות שנייה של נינטנדו, חולק 5 תובנות שיווקיות

ערן תור, מנכ''ל לגו / צילום: איל יצהר
ערן תור, מנכ''ל לגו / צילום: איל יצהר

עבור לא מעט ישראלים, ניהול רשת של ענקיות גיימינג ומותגים בינלאומיים כמו לגו ונינטנדו הוא עניין מעורר קנאה. אחרי הכול, חיים שמוקדשים למשחקים שוברי קופות ושיאי מכירות יכולים להיות חוויה מלאת עניין וריגושים. ערן תור, שאלו הם חייו, מודע לכך - אך הוא רחוק מלשבת ולשחק כל היום.

זה כבר קורה: אלה המקצועות שנפגעים מבינה מלאכותית
הצליח איפה שהגדולים נכשלו: מלך הסופרים של המגזר הערבי מסמן את גוש דן | ראיון

בחודש שעבר הפך תור את לגו לרשת בישראל, עם שלושה סניפים תוך פחות מחצי שנה מאז נכנסה לארץ (בתל אביב, ראשון לציון ואילת), ובהמשך השנה אמור להיפתח סניף נוסף. במקביל נפתח סניף שני של נינטנדו באילת, ארבע שנים אחרי שהביא את המותג לדיזנגוף סנטר.

את התובנות הקמעונאיות שצבר בדרך - בין היתר, הוא ניהל את איידיגיטל, יבואנית אפל, ושימש מנהל בכיר ברקיט בנקיזר, יבואנית מותגי הניקיון - הוא חולק כעת בראיון לגלובס.

 

1

שירות ואנשים

מאז סגירת החנויות בתקופת הקורונה, מעסיקים רבים נתקלו בבעיה של החזרת עובדים, ולא פחות מכך של שימור עובדים חדשים ויצירת הזדהות בינם לבין מקום העבודה. "אם קמעונאים מעסיקים מוכרנים ומשלמים להם כמו למוכרנים, הם מקבלים את החוויה הזו, כמו שיש בחלק מהמותגים בשוק האופנה", אומר תור.

"אבל אם את רוצה שאדם ייצא ויגיד 'וואו, איזה שירות קיבלתי פה', חשוב להשקיע בעובדים. בעיניי, אנשים רוצים שירות אישי, וקמעונאי פיזי שלא יידע להעניק את השירות הזה, ולבנות צוות שמבין את הערכים האלו, יהיה לו קשה להתקיים.

"מצד אחד אתה לא נותן שירות, מצד שני אתה לא מביא את כל המגוון שיש באינטרנט, אז מה אתה בעצם עושה שם? החוויה האישית היא מעל לכל. זה הבסיס. כשמישהו קונה נינטנדו הוא לא קונה רק משחק. הוא רוצה לדעת איך מחברים, מתי זה יוצא ואיך פועלת הדמות. אנחנו מדברים בשפה של הגיימרים, כך שמדובר במכלול של דברים. בעיניי, אנשים לא איבדו את הרצון לבוא לחנויות הפיזיות".

2

חוויית לקוח

לדעת תור, כדי לשרוד בעידן הנוכחי, שבו מכירות הדיגיטל צוברות תאוצה, הקמעונאים חייבים לתת לצרכן הרבה יותר מסחורה בחנות ושירות טוב. "הנקודה האסטרטגית בעיניי היא שמי שלא יעניק חוויית לקוח ושירות יוצא דופן אישי בעולם הפיזי, לא יתקיים", הוא אומר.

לשם המחשה הוא מזכיר אירוע ג'אז שקיים בחנות לגו בסנטר, והשקת קולקציה מיוחדת לטו בשבט שאליה התלוו אירועים בשיתוף הקרן הקיימת לישראל. תור מקפיד לעשות מהלכים מסוג זה על בסיס קבוע, בין אם מדובר באירועים קהילתיים בחנויות המותגים ובין אם בפרויקטים גדולים לחגים ולחופשים, כמו חנוכיית הענק שנבנתה בסנטר בחנוכה, שהורכבה מ־130 אלף חתיכות והתנשאה לגובה של ארבעה מטרים.

"צריך לקחת את האמירה שהלקוח הוא במרכז צעד אחד קדימה. בעולם שלנו זה בידור - מי שמגיע ללגו בא לקבל פאן, ואני צריך לתת לו את החוויה הזו הכי טוב שניתן. אם אתה מוכר קופסה, אתה תלוי בה. אם אני מוכר לגו של ג'אז, אני יכול למכור רק את המשחק. אבל אם אעשה אירוע ג'אז, עם מוזיקאים אמיתיים שמתחברים לערכים שלי, ואזמין את קהילת אוהבי הלגו, הם יבואו לחנות, יראו את ההופעה ויקנו את הקופסה.

"אנחנו משקיעים במחשבה ובמשאבים להקים את הקופסאות ואת המותג לחיים. קמעונאי שלא ישכיל להבין את החשיבות של קישור השמלה או הטלפון לחיי היומיום, ולא ייתן ערך מוסף, עלול לראות את הלקוח בוחר באלטרנטיבה אחרת.

"אנשים מחפשים שייכות, הם רוצים להיות שייכים לקהילה. לכן חשוב לבנות קהילות סביב הדבר שנקרא חנות. במקרה של נינטנדו, למשל, אנחנו קוראים לזה בית האוהדים ולא חנות. אנשים רוצים חוויה, מוכנים לשלם עליה פרימיום, וזה המקום היחיד שבו חנויות פיזיות יתקיימו. לקוח צריך להרגיש שמכירים אותו, ושנותנים לו תמיכה ויכולת להתבטא בתור אדם, וגם בתוך קהילה".

3

טכנולוגיה

"בחנויות חייב להיות אזור אישי של פרסונליזציה", אומר תור. "הטכנולוגיה החדשה שלנו, שקיימת רק ב־40 חנויות לגו בעולם, היא יצירת תמונות אישיות בפורטרט של לגו. בקמעונאות פיזית, ולא רק דיגיטלית, קיימת חשיבות גדולה של התאמה אישית ללקוח, ומתן מוצר שייחודי לצורך הרגשי שלו.

"החובה שלנו היא לרגש. המטרה היא שאנשים ייצאו עם חיוך מהחנות שלנו, ואנחנו עושים את זה לא רע אם לשפוט לפי מדידת הלקוחות החוזרים שלנו. בנינטנדו, למשל, אנשים חוזרים בממוצע 6.2 פעמים בשנה. זה אומר שכל חודשיים הלקוחות שלנו חוזרים שוב לחנות.

"בחנות של לגו בסנטר, שנפתחה לפני כחצי שנה, ביקרו כבר 350 אלף איש. זה מראה על נאמנות, על קשר רגשי. באתר זו כמובן חוויה אחרת, אבל אנחנו מנסים לעשות את החיבור בין הפלטפורמות. בסוף, חוויית הלקוח מתקשרת כשהוא רואה את המוצר באתר, ומגיע לחנות כדי לבחון אותו. אנחנו מתייחסים לזה כאל מכלול אחד, חוויה אחת בשירות אחד. אני מאמין שהאונליין והפיזי הם אחד".

מה אתה נותן באונליין שמבדל אותך מאחרים? אני יכולה לקנות במחירים זולים יותר ב־KSP.
"אנחנו מוכרים את המגוון המלא של אלף מק"טים. הבא אחרינו, בלי שמות, מוכר שליש מאיתנו. שנית, אני מציע חיבור בין החוויה הדיגיטלית לעולם הפיזי. לדוגמה, מי שקונה מוצר באתר מקבל קופון ליצירת דמות אישית בחנות הפיזית".

מה ההבדל בינך לחנות לגו של טדי שגיא שנפתחה בנתב"ג?
"החנות בדיוטי פרי היא בפורמט של טרוול ריטייל - חנויות קטנות עם מגוון מצומצם, שמיועד לאנשים בשדה תעופה. מגוון המוצרים, השירות והפרסונליזציה הופכים אותנו למאוד שונים, ואני מאמין שבסופו של דבר כל זה יעזור לשוק של לגו לגדול.

"אני בא מעולמות צרכניים, ובישראל היה מצב של מחירים גבוהים, מגוון מצומצם וחוויית לקוח לא מסונכרנת עם חו"ל. לאורך שנים ניסיתי להסביר את הפער הזה ללגו, אבל כמו בהרבה מקרים, לקח זמן עד שהם עשו את המהלך. אני מאוד שמח על השותפות הזו. הסבלנות השתלמה".

4

הזדהות עם ערכים

לא מעט כבר נכתב על כך שבני דור ה־Z, שהוא הדור הצרכני הבא, לא מחפשים רק את תג המחיר או בגד יפה, אלא גם את הערכים מאחורי המותג, כמו הוגנות וקיימות. לכן, מותגים שרוצים להישאר רלוונטיים, חייבים להקשיב לו. אלא שההקשבה היא רק החלק הראשון, ואז מגיע שלב המעשה.

זו אחת הסיבות שתור בחר בדיזנגוף סנטר כלוקיישן הראשון של שני המותגים - נינטנדו ולגו - מיקום שמצהיר בגלוי שאלו עם ערכיו. "עם כל מה שקורה בעולם הכלכלי והלא כלכלי, מותגים צריכים לחפש אנשים עם תשוקה מאוד גדולה ומקום של מחויבות", הוא מסביר. "אני השגריר של המותג, ואני מנסה לגרום להם להרגיש שאני זה הם. אני לא המפיץ או החנות, אני חלק מכם והערכים שלי זהים לאלה שלכם.

"אנשים מחפשים את החיבור הזה, ולכן מה שחשוב זה לא רק למכור ולא רק מספר חנויות, אלא לתת להם את זה. בכל מה שעשיתי בחיים, לא משנה אם זה לגו, נינטנדו, אפל או יוניליוור, אבקות כביסה או תרופות, בסוף אני בא עם מחויבות ליצור שינוי, לא להעביר קופסאות. אנשים רוצים כאלו שמחויבים להצלחה, ובאים עם ערכים דומים לאלה שלהם.

"הרבה מאוד מותגים פונים אליי, ואני אומר להם שאני לא האדם המתאים. אני צריך להתחבר מאוד חזק לערכי החברה, להרגיש את החיבור הרגשי ומצד שני את האתגר המקצועי. לכן אני חושב שאנחנו מצליחים. זה לא אני לבד, אלא גם הצוות שלי שחיים את הערכים.

"אני זה שנותן את החזון, אבל ביומיום הם נפגשים עם הלקוחות, והם אמורים להיות נינטנדו או לגו, וזו האומנות. בסוף, לאורך זמן, זה הופך לתרבות ארגונית".

5

שגרירי מותג

אחת מהשיטות השיווקיות של תור היא הכרזה על "שגרירי מותג". לדבריו, "בנינטנדו יש 166 שגרירים בכל הארץ שיש לנו מערכת תקשורת איתם, ואנחנו שואלים לדעתם. גם בלגו אנחנו מקשיבים לקהילה, ולוקחים חלק מהאינסייטס האלו.

"לאנשים שנבחרו יש אחריות לבוא ולתת לי פידבק. זה לא סקר שביעות רצון, שבו אתה מבקש 'תנו לי 7 או 9', אנחנו באמת שואלים איך ניתן לייצר חוויה יותר טובה. אנחנו דורשים את הפידבק הזה. לפני חודשיים ניגשה אליי ילדה קטנה בחנות לגו בסנטר, ואמרה 'אתה יודע, אני בנאית. אני מציעה שתעשו תעודות של בנאים רשמיים'. אנחנו נותנים היום תעודות רשמיות לכל ילד שקונה בחנות".

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות קלות בתל אביב; פלסאון תעשיות קופצת בכ-6%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; קוואלקום מזנקת במסחר המוקדם לאחר הדוחות

הדאקס עולה ב-0.1% ● הניקיי ירד ב-0.1% ● בסין לא התקיים מסחר לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס מייקרת את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף בב-19 במאי

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת בימים אלו בישראל מראה סימני היסוס

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזיג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה ● חברת הלואו קוסט לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות, בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על הביטולים לטיסות באיי יוון ויעדים קרובים נוספים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד