גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יחי המלך החדש: כל האחוזות והבתים של צ'ארלס השלישי

המלך צ'ארלס השלישי, שהכתרתו מתקיימת היום (ש'), מחזיק באחוזות ובתים בשווי מיליארדי ליש"ט - רובם של הממלכה אולם את חלקם ירש באופן פרטי ● חלק מההכנסות מהנדל"ן נועדו לממן את חייהם של בני משפחת המלוכה

המלך צ'ארלס והמלכה־רעיה קמילה בארמון בקינגהאם / צילום: Associated Press, Hugo Burnand
המלך צ'ארלס והמלכה־רעיה קמילה בארמון בקינגהאם / צילום: Associated Press, Hugo Burnand

שעה שבריטניה בעיצומו של משבר חמור ביוקר המחיה, נפתחת תיבת הפנדורה שעליה הצליחה המלכה אליזבת לשמור מחוץ לשיח הציבורי במשך שנים רבות, ותשומת הלב מוסטת לעבר הונו הפרטי של מי שכבר שנים מתאר את עצמו כ"מלך של העם".

מעבר לאחזקתו בכל הברבורים באנגליה ובוויילס, ובמספר מפתיע של יצורי ים, כולל לווייתנים ודולפינים החיים במים הסובבים את הממלכה המאוחדת, המלך צ'ארלס - שהכתרתו הרשמית תתקיים בשבת הקרובה - הספיק לצבור אוסף מרשים של נכסים בתקופתו כנסיך, והוא היום אפוטרופוס של נדל"ן בהיקף בלתי רגיל, המהווה רק חלק ממגוון הטירות והארמונות הרחב בו התגורר במהלך חייו.

כמה תעלה ההכתרה של צ'ארלס למשלם המסים הבריטי
האם מלך בריטניה יצליח לשמר את המותג החזק? 

על ילדות מעושרת ומגון אחוזות ברחבי בריטניה

צ'רלס נולד ב־1948 בארמון בקינגהאם, שהיה בזמנו רכושו של סבו, המלך ג'ורג' השישי. הארמון, אשר נבנה ב־1703, נמצא בבעלות משפחת המלוכה מ־1761, וב־1952 הפך למעון הרשמי של אמו.

בארמון 775 חדרים, ולאורך השנים הוא עבר שיפוץ נרחב, כולל תוספת שתוכננה על ידי האדריכלים ג'ון נאש ואדוארד בלור. היום משתמש המלך בארמון למטרות רשמיות, והנכס נמצא בעיצומם של שיפוצים שצפויים להימשך כעשר שנים ועלותם מסתכמת בכ־500 מיליון דולר.

תיירים מול ארמון בקינגהאם בלונדון / צילום: Shutterstock

לפחות עד תום השיפוצים ימשיך המלך להתגורר בבית קלרנס. זוהי אחוזה בת שלוש קומות שנבנתה בין 1825 ל־1827 שבה צ'ארלס התגורר עד עלייתה של אמו על כס המלכות ב־1952. מאוחר יותר הוא חזר לבית קלרנס ב־2003 עם בת זוגו קמילה פרקר־בולס, לה נישא שנתיים מאוחר יותר.

ב־1980 רכש צ'ארלס את בית הייגרוב. זהו בית מגורים הבנוי בסגנון אדריכלות ניאו־קלאסית, הממוקם בגלוסטרשייר, בשדות הזהובים והירוקים של קוטסוולדס. הבית נבנה בסוף המאה ה־17, ותוכנן כנראה על ידי האדריכל אנתוני קק.

המלך, שהבית אהוב עליו במיוחד, החייה את הנכס בזכות ריענון הגנים, המחוברים זה לזה על פני כ־15 דונם, כשהוא מאמץ את טכניקת הגינון האורגני החביבה עליו. כיום הגנים מהווים אטרקציה כפרית למבקרים הרבים שבאים לסייר בהם (הבית עצמו סגור לקהל הרחב).

עוד ארמון ששימש את צ'ארלס כבית הוא קנזינגטון, השוכן בלב גני קנזינגטון בלונדון. בין השאר הארמון ידוע גם בזכות החלק המכונה "מגורי המלכה"- קבוצת חדרים שנבנו עבור המלכה מרי השנייה. גרם מדרגות מעוטר בסצנות מחצרו של המלך ג'ורג' הראשון מוביל לחדרים בהם התארחו אנשי מלוכה ומבקרים מכובדים רבים.

הנסיך צ'ארלס / צילום: Associated Press, Jonathan Brady

לאחר נישואיו לדיאנה ספנסר ב־1981, עבר צ'ארלס להתגורר בדירות שמונה ותשע בארמון קנסינגטון עם משפחתו הגדלה, שכללה גם את הנסיכים ויליאם והארי. כיום קנזינגטון הוא בית המגורים הרשמי בלונדון של הדוכס והדוכסית מקיימברידג' - ויליאם וקייט - ושל ילדיהם, וכן של בני מלוכה נוספים.

מעונות נוספים ברחבי הממלכה המאוחדת

טירת וינדזור: טירת וינדזור, שראשיתה במאה ה־11 ונבנתה במקור על ידי ויליאם הכובש, ידועה בתור הטירה המאוכלסת הגדולה בעולם. הטירה הייתה משכנם של דורות על גבי דורות של בני המונרכיה הבריטית: במהלך השנים התגוררו בה יותר מ־40 מלכים ורבים מהם הכניסו בה שינויים משמעותיים. מבין תהפוכותיה התבלט שיתוף הפעולה בין צ'ארלס השני והאדריכל יו מיי, שעיצב אותה בסגנון בארוקי, כמו גם עיצובו של ג'פרי וויאטוויל שתחת ג'ורג' הרביעי, הקנה לה מאפיינים גותיים מובהקים, כולל עיצוב חדר ווטרלו. במהלך הקורונה, המלכה אליזבת, שעד אז נהגה להעביר בטירה את סופי השבוע, עברה להתגורר בה באופן קבוע. לאחר מותה, צ'ארלס ירש את האחוזה, והוא שוהה בה מדי פעם.

אחוזת Llwynywermod: ב־2007, לאחר חיפושים מתמשכים אחר בית חוף, רכש צ'ארלס את Llwynywermod, חווה השוכנת ב־Llandovery, Myddfai, תמורת כ־1.5 מיליון דולר. כדי לשפץ את הנכס, נעזר המלך בשירותיו של האדריכל קרייג המילטון, ששילב טכניקות בנייה בת־קיימא. חללי הפנים עוצבו על ידי אנאבל אליוט, אחותה של המלכה קמילה, תוך שימוש בריהוט וולשי, שטיחים ועתיקות. Llwynywermod כולל בית ראשי, שלושה קוטג'ים ואסם.

בית Dumfries: בית Dumfries, הממוקם באיירשייר, סקוטלנד, נבנה ב־1759 עבור ויליאם קריטון־דלרימפל, הרוזן החמישי מדאמפריס, ותוכנן על ידי רוברט, ג'ון וג'יימס אדמס. האחוזה מכילה אוסף יוצא דופן של רהיטי צ'יפנדייל ורוקוקו בריטי. ב־1889, הבית הורחב על ידי האדריכל הסקוטי רוברט וייר שולץ, והוסיף את האגף המזרחי והמערבי. הנכס נשאר בית משפחה עד 1993, אז נרכש על ידי קרן הנסיך, בראשות הנסיך מוויילס דאז. האחוזה שוחזרה וכעת היא פתוחה לציבור.

ארמון הולירודהאוס: מעונו הרשמי של צ'ארלס בסקוטלנד הוא ארמון הולירודהאוס, בעל ההיסטוריה עשירה. הארמון, שהוקם על ידי דוד הראשון כמנזר אוגוסטיני בשנת 1128, הפך למגורים מלכותיים על ידי ג'יימס הרביעי ב־1503. מרי מלכת הסקוטים התגוררה בו מ־1561 עד 1567, ומאוחר יותר, צ'ארלס השני שכר את סר ויליאם ברוס כדי לבנות מחדש את הארמון.

ארמון הולירודהאוס. המעון הרשמי של המלך בסקוטלנד / צילום: Shutterstock

בית דולפין: המלך היה גם בעליו של בית דולפין, שנבנה ב־1799 באי טרסקו, שבאיי סקילי, ולו קירות גרניט בסגנון גאורגי מאוחר. הארכיפלג שבו שוכן הבית, הממוקם מול חופי קורנוול, הוא חלק מדוכסות קורנוול שעברה מהמלך צ'ארלס לנסיך וויליאם לאחר עלייתו של המונרך. הנכס זמין להשכרה לציבור.

טירת הילסבורו: מעונו הרשמי של המלך בצפון אירלנד הוא טירת הילסבורו, אשר נבנתה במקור על ידי משפחת היל בסוף המאה ה־18. האחוזה נמכרה מאוחר יותר לממשלת בריטניה בשנות ה־20.

בית חווה ברומניה: צ'ארלס רכש ב־2006 בית חווה סקסוני מהמאה ה־18 בווישקרי, רומניה. הוא שיפץ את הנכס כדי לשמר את הארכיטקטורה המסורתית שלו. ב־2021 המלך הפך את הבית לחלל תצוגה, שבו המבקרים יכולים ללמוד על שימור וקיימות. בנוסף, לצ'ארלס בית הארחה בזלנפאטק שברומניה, הזמין להשכרה.

ירושות בשווי של כ־330 מיליון ליש"ט

מבחינה טכנית, צ'ארלס אינו הבעלים של רוב הארמונות ובתי המגורים, כמו ארמון בקינגהאם וארמון קנסינגטון. עם זאת, הוא ירש מאמו באופן פרטי שתי אחוזות כפריות יקרות ערך שמשמשות את המשפחה כבר למעלה מ־150 שנה.

הראשונה היא טירת בלמורל בסקוטלנד, שלה היסטוריה מכובדת. הנסיך אלברט רכש את 50 אלף הדונם עבור המלכה ויקטוריה ב־1852 והזמין את בנייתה של טירה ברוניאלית סקוטית חדשה. צ'ארלס גם ירש את בירקהול ב־2002, והשתמש בו לעתים קרובות כמקום מפלט. לאחוזה פוטנציאל למגוון פעילויות, כמו ייעור, חקלאות וייצור אנרגיה מתחדשת, ושוויה הוערך על ידי מומחים ב־80 מיליון ליש"ט.

טירת בלמורל בסקוטלנד. נכס פרטי של המשפחה / צילום: Shutterstock

אחוזה נוספת שירש צ'ארלס מאמו היא אחוזת סנדרינגהם, אחוזה של 20 אלף דונם בנורפולק שהייתה בבעלות פרטית של המונרך במשך דורות, והיתה מיקום מועדף על צ'ארלס לבלות את חג המולד עם משפחתו.

אחוזת סנדגריהאם בנורפולק. עברה בירושה מהמלכה אליזבת / צילום: Shutterstock

משפחת המלוכה עשתה מאמצים משמעותיים כדי לייצר רווחים מסנדרינגהם, ולכן חלקה פתוח לתיירים (מחיר הכרטיס 23 פאונד), ויש בה מאות נכסים להשכרה, ו־64 קילומטר רבוע של אדמות חקלאיות ומסחריות. היא מוערכת בשווי של כ־250 מיליון ליש"ט. למזלו של צ'ארלס, בזכות הסכם שעשתה אמו עם הממשלה ב־1993 שאפשר פטור ממס ירושה על עזבונות בין מלכים, הוא מעולם לא היה צריך לשלם מס ירושה על אף אחד מהנכסים האלה.

הנכסים הרווחיים: בעל הבית מעורב בניהול

הדוכסויות לנקסטר וקורנוול הן שתי אימפריות רכוש עצומות המייצרות הכנסה פרטית למלך וליורשו של המונרך בהתאמה. דוכסות קורנוול, שנוסדה עוד בזמנו של המלך אדוארד השלישי, בשנת 1337, מכלכלת את מחייתם של הנסיכים מוויילס לדורותיהם. מאז היווסדה התרחבה האחוזה והיום היא מתפרסת על שטח של יותר מ־130 אלף דונם המשתרעים על פני 20 מחוזות בדרום אנגליה וויילס, וכוללים אדמות חקלאיות, חורשות למגרש הקריקט האובלי בלונדון, שטחי משרדים, דירות נופש, ונכסי מגורים.

בזכות פועלו של צ'ארלס, הידוע כבעל בית מעורב אקטיבית בקורנוול, היום האחוזה מהווה נדל"ן בשווי של למעלה ממיליארד פאונד (1.2 מיליארד דולר). בעוד על היורש נאסר למכור נכסי ליבה בקורנוול, הוא זכאי לקבל רווחים מחכירת זכויות והשקעות. בשנים האחרונות הרווחים האלה הסתכמו בתשלום שנתי של למעלה מ־20 מיליון ליש"ט (25 מיליון דולר).

על אף שהדוכסיות המלכותיות פטורות ממסי חברות ומסי רווח הון, בניגוד לעסקים ואחוזות קרקע אחרות בבריטניה, וצ'ארלס רשאי להשתמש בכסף הזה כאוות נפשו, הוא משלם מס הכנסה על קורנוול מרצונו החופשי.

דוכסות לנקסטר היא היום הרחבה של שטח עליו השתלט המלך הנרי השלישי בשנת 1265, והיא כוללת מעל 186 אלף דונם. היא כוללת מגוון רחב של נכסים, ביניהם חוות, טירות, מחצבות, מכרות, משרדים, בתי מלון, מגרשי גולף ונדל"ן יוקרתי בלונדון. לאחר פטירתה של אליזבת, הנסיך וויליאם ירש את דוכסות קורנוול בעוד צ'ארלס, בתור מלך, החל לקבל רווחים מלנקסטר, שבשנים האחרונות מניבה למעלה מ־20 מיליון פאונד בשנה.

אחוזת הכתר: נכסים בשווי של 20 מיליארד דולר

ראשית אחוזת הכתר בכיבוש הנורמני המאה ה־11, ועד היום משפחת המלוכה נהנית גם מרווחיה. מדובר בפורטפוליו קרקעות המוערך בכ־15.6 מיליארד פאונד (19.4 מיליארד דולר), וכולל מגוון של נכסים, ביניהם ריג'נט סטריט בלונדון, אחוזת ווינדזור, מרכזי קניות, קטעים משמעותיים של קו החוף ואף מקרקעית הים - עד 12 מיילים ימיים מהחוף. חכירות על חוות רוח הממוקמות על קרקעית הים תרמו לרווחים העצומים של האחוזה.

רחוב ריג'נט בלונדון. חלק מנכסי אחוזת הכתר / צילום: Shutterstock

אף שמשפחת המלוכה מחזיקה באחוזת הכתר, היא למעשה אינה רכושה הפרטי, לעומת דוכסיות אחרות. המלוכה מוסרת הכנסות מהאחוזה לאוצר מדי שנה בתמורה ל'מענק הריבון', או, ליתר דיוק, 25% מרווחי האחוזה - שהסתכמו ביותר מ־86.3 מיליון ליש"ט ב־2022, לפי דוח כספי ששחררה האחוזה. הסדר מימון זה מתוארך ל־1760, כאשר ג'ורג' השלישי הגיע להסכמה למסור את הכנסתו מהאחוזה בתמורה לתשלום שנתי קבוע. להסכם סעיף שמבטיח כי לא ניתן להפחית את סכום המענק, גם אם רווחי העיזבון יצטמצמו.

לפי הדוח של אמצע 2022 שפרסמה אחוזת הכתר, שווי הנכסים שהיא מחזיקה בבריטניה הסתכם בכ־20 מיליארד דולר.

עוד כתבות

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"