גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

לקסוס LBX / צילום: יח''צ
לקסוס LBX / צילום: יח''צ

החודש השיקה לקסוס בעולם את הדגם החדש ביותר שלה, שנושא את השם LY680. הדגם הזה מצויד בשני מנועי שישה צילינדרים בנפח 12.8 ליטר, שמייצרים למעלה מ-2,000 כוחות סוס. המחיר, למתעניינים, עומד על כ-5 מיליון דולר בלבד. זו אינה מכונית כמובן אלא יאכטת ספורט-פאר באורך 68 רגל, שעוצבה ומותגה בחטיבת העיצוב של לקסוס.

פרויקטים כאלה מסייעים לחזק את תדמית המותג בקרב האלפיון העליון בעולם, אבל את הפרנסה אמורים להביא דגמי רכב רווחיים, שנמכרים בכמויות משמעותיות. אחד מהם הוא ה-LBX החדש, שהוא הרכב הקומפקטי ביותר שהשיק המותג אי פעם.

הרכב מבוסס על הפלטפורמה ההיברידית הקומפקטית של טויוטה, ובטרם ירימו הקוראים גבה, נציין שלקסוס לא המציאה את הרעיון להעניק מיתוג יוקרתי למכוניות קומפקטיות על בסיס של דגמים מייצור המוני. קדמו לה שלל מותגי פרימיום דוגמת ב.מ.וו, אאודי, מרצדס, DS ועוד. אבל זה צעד משמעותי עבור לקסוס, שעד היום הקפידה לבנות "חומת ברזל" בינה לבין הדגמים העממיים של טויוטה.

עיצוב חיצוני

מעצבי לקסוס טרחו לא מעט כדי ליצור בידול חזותי מדגמים בגודל דומה של החברה האם. למרות שהרכב נמתח לאורך של 4.19 מ' בלבד, וניצב על בסיס גלגלים באורך 2.58 מ', הוא מצליח להיראות גדול ודינמי יותר מכפי שהוא.

תורמות לכך כנפיים אחוריות וקדמיות עם תפיחה מסיבית, שמעניקה יציבה שרירית ודינמית. את עיקר הרושם היוקרתי בחרטום מעניק גריל טרפזי ענק, עמוק ומחורר, שאופייני לדגמי לקסוס הנוכחיים, וצמד פנסי חזית אלגנטיים. אם מוסיפים לתמונה צביעה איכותית בשני גוונים מקבלים סטטוס כביש מכובד וראוי לשם המותג.

פנים הרכב

מאמצי בידול לא מבוטלים הושקעו גם בעיצוב תא הנוסעים. עמדת הפיקוד נראית כמו גרסה מוקטנת של זו של הדגמים הגדולים והיקרים של רכבי לקסוס, כולל לוח מחוונים דיגיטלי גדול וחד עם גרפיקה עשירה ומסך מולטימדיה גדול, שמשולב בקונסול המרכזי.

עיצוב הפנים ואיכות החומרים נמצאים שתי דרגות לפחות מעל הדגמים הקומפקטיים של טויוטה. קדמת התא עטויה במשטחי דיפון רכים ונאים שעטופים בחומר דמוי-עור עם תפרים דקורטיביים בצבעים, שתואמים את צבע הריפוד הכללי, והמושבים וההגה מרופדים בעור מלאכותי נעים.

המתגים משדרים תחושה מוצקה אופיינית לרכבי פרימיום, הדלתות נטרקות בצליל סולידי ובידוד הרעשים מצוין ביחס למכוניות בממדים האלה, ומעניק במה אקוסטית למערכת קול באיכות טובה מהממוצע.

אבל בולט חסרונם של פריטים כמו שליטה חשמלית במושבים הקדמיים, גג שמש ושליטה על האקלים מאחור. בעידן שבו סיניות ב-160 אלף שקל מספקות אבזור בשיטת "הכול כלול", מכוניות עם שאיפות פרימיום, ב-215 אלף שקל (בגרסת המבחן), חייבות לאמץ את אותה גישה נדיבה.

המושבים הקדמיים נוחים ותומכים היטב את הגוף בפניות, ומלפנים יש מרחב תנועה מכובד עבור שני מבוגרים בגובה ממוצע. המושב האחורי לעומת זאת מחזיר אותנו לטריטוריה של מכוניות "סופר-מיני", עם מרחב ברכיים די גבולי כאשר נהג ונוסע גבוהים יושבים מלפנים, ומרחב כתפיים שמיועד לשני מבוגרים בלבד, פלוס מרחב סמלי ביניהם. תנוחת הישיבה מאחור גם די גבוהה, ומציבה את ראשם של מבוגרים גבוהים בקרבת-יתר לגג.

תא מטען

אומנם מכוניות בקטגוריה הזו מיועדות בעיקר ללקוחות אורבניים, אבל זו מגבלה שבעלי משפחות מורחבות צריכים לקחת בחשבון. אפשר להתנחם בתא מטען מרווח ושימושי באופן מפתיע ביחס לממדי הרכב, עם נפח של קצת יותר מ-400 ליטר, ואופציה להגדלה משמעותית של חלל האחסון באמצעות קיפול מסעד המושב האחורי.

מנוע וצריכת דלק

מערכת ההנעה ההיברידית של ה-LBX מבוססת על זו שפגשנו כבר בדגמים קומפקטיים מהדור האחרון של טויוטה. היא משלבת בין מנוע 3 צילינדרים בנפח 1.5 ליטר, מנוע חשמלי וסוללה, שמשודכים לתיבת הילוכים רציפה מדור אחרון. "הטיפול" הייחודי של לקסוס למנוע הקטן והחסכוני הזה כלל את הגדלת ההספק ל-136 כ"ס, שימוש בסוללה מתקדמת יותר, תכנות שונה של התיבה הרציפה - שמספק העברת הילוכים נמרצת יותר בהאצות חזקות - ובעיקר שיפור התחום האקוסטי. רוב הצליל המחוספס מושתק בהשוואה לדגמים של טויוטה עם אותו מנוע, ובשיוט על הכביש המהיר המנוע משמיע רק המהום מרוחק.

התאוצות סבירות ויש רזרבות כוח מספקות לעקיפות גם בעליות, רק אל תצפו לצבירת המהירות החלקה והחרישית שהתרגלתם לקבל במכוניות הגדולות של לקסוס.

כצפוי, צריכת הדלק מזערית ואפשר להשיג כ-18 ק"מ לליטר בתנאים מציאותיים.

על הכביש

למרות המראה הדינמי, שלדת ה-LBX מכוילת בעיקר לנוחות עירונית ופחות עבור שעשועי אספלט עתירי אדרנלין. ההיגוי די ישיר ומספק היזון חוזר סביר בפניות, אבל נעדר את החדות של מכוניות ספורטיביות, ונטיית הגוף בפניות די מוחשית.

מנגד, אחיזת הכביש טובה, המשקל העצמי הצנוע, בהשוואה לחשמליות, משפר את התקשורת עם הרכב, הממדים הקומפקטיים מסייעים לתמרונים על כבישים צרים וברחובות צפופים, והמכונית מרגישה צייתנית וידידותית גם לנהגים בלתי מיומנים. עוד בונוס הוא נוחות נסיעה טובה עם ספיגה בוגרת של מהמורות ושל פסי הרעדה בעיר.

כמו בהרבה רכבי קרוס-אובר עירוניים, יכולות השטח די מוגבלות, אם כי הרכב יכול לדלג ללא קושי על מדרכות גבוהות בדרך למקומות חנייה מאולתרים.

מחיר

המחיר ההתחלתי של לקסוס LBX עומד על 200 אלף שקל, רף כניסה נמוך משמעותית ממה שהתרגלנו בלקסוס לאחרונה. עם זאת, כדי לקבל את מלוא "חוויית הפרימיום", כבר צריך להוסיף כ-20 אלף שקל עבור הגרסאות המאובזרות. בשורה התחתונה ה-LBX הוא רכב שממלא היטב את ייעודו בתור "רכב יוקרה בממדים מוקטנים".

הבעיה היא, שבמחיר הזה כבר אפשר להשיג לא מעט קרוס-אובר גדולים משמעותית ומאובזרים לא פחות, כולל מבית טויוטה. אז השאלה האמיתית היא "עד כמה חשוב ללקוח הישראלי הסטטוס של המותג". לפי המכירות הערות של ה-LBX, נראה שהתשובה היא "לא מעט". 9.2 שניות

חלק מהמתחרות

מיני קופר

224 אלף שקל לגרסת חמש דלתות. אורך של 4.02 מ' בלבד אך בסיס גלגלים דומה ל־LBX. לגרסת הקופר מנוע שמייצר 136 כ"ס, תאוצה של 8.3 שניות והתנהגות חדה ונמרצת

מיני קופר / צילום: יח''צ

אאודי Q2 TFSI

204־224 אלף שקל עולה הקרוס־אובר הקומפקטי. מנוע טורבו עם 150 כ"ס מאיץ ל־100 ב־6.8 שניות. תא הנוסעים איכותי ומאובזר. התנהגות חדה ונעימה

אאודי Q2 TFSI / צילום: יח''צ

עוד כתבות

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

לאחר דברי פאוול אתמול ולפני הדוח של אפל הלילה: עליות בוול סטריט

נאסד"ק עולה ב-0.7% ● קוואלקום מזנקת ב-10%, אנבידיה ב-2% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום מזנקת ב-8%, היפו צוללת ב-15% ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו