בזק, או בשמה המלא "החברה הישראלית לתקשורת בע"מ", היא קבוצת התקשורת הגדולה והמובילה בישראל, הנמצאת בשליטת קרן סרצ'לייט. לפני כן הייתה בזק בשליטת איש העסקים שאול אלוביץ'.
החברות המרכיבות את קבוצת בזק מספקות מגוון רחב של שירותי טלקום: טלפוניה מקומית ובינלאומית, קווית וסלולרית, אינטרנט מהיר, תמסורת, טלוויזיה רב-ערוצית, שירותי מיקור חוץ, מוקדים טלפוניים ועוד. החברות-הבנות העיקריות של בזק הן פלאפון, בזק בינלאומי ו-yes.
באפריל 2010 הועבר גרעין השליטה בבזק מקבוצת אפ.סב.אר (אייפקס-סבן-ארקין) לחברת בי קומיוניקיישנס (לשעבר 012 סמייל), שבשליטתו העקיפה של אלוביץ'. במסגרת העסקה, בי קומיוניקיישנס רכשה 30.44% מהון המניות של בזק תמורת כ-6.5 מיליארד שקל. יו"ר החברה הוא שלמה רודב, והמנכ"ל הוא דודו מזרחי.
בפברואר 2015 יצאה לדרך רפורמת "השוק הסיטונאי" בענף התקשורת, שנועדה להגביר את התחרות. במסגרת רפורמה זו נדרשה בזק לאפשר לחברות מתחרות לחכור את התשתיות שלה, כך שיוכלו למכור שירותי תקשורת לצרכן, כשמשרד התקשורת קובע את התעריף שישלמו לבזק עבור התשתית. בנוסף נדרשה בזק לבצע הפרדה מבנית ולא לאפשר לחברות בקבוצה לפעול בשיתוף-פעולה כדי למכור חבילות מאוחדות ללקוח (חבילות טריפל הכוללות טלפוניה, טלוויזיה ואינטרנט). בשנים האחרונות נלחמת החברה בדרישה זו, והיא אף פנתה לבג"ץ כדי שיחייב את משרד התקשורת לבטל את ההפרדה המבנית.
בשנים האחרונות נקשר שמה של בזק בפרשה של חשד לפלילים, זאת לאחר שרכשה את מלוא המניות בחברת הלוויין yes, שהייתה עד 2015 בבעלותה החלקית, מידי חברת יורוקום – גם היא בבעלותו של אלוביץ'.
ב-2017 נפתחה חקירה של רשות ניירות ערך בפרשה, שהתפתחה לכדי כמה פרשיות נפרדות – חשד כי בעלי תפקידים בחברות הוציאו כספים במרמה מקופת בזק, חשד להדלפת מידע מוועדות בלתי תלויות שדנו בפרטי העסקאות ועוד.
שמו של אלוביץ' נקשר אף בפרשת "תיק 4000" – בו עלה החשד כי אלוביץ' השתמש באתר וואלה! שבשליטתו כדי לספק סיקור אוהד לראש הממשלה בנימין נתניהו. בתיק זה הוגשו כתבי אישום נגד נתניהו, נגד אלוביץ' וכן נגד רעייתו, איריס אלוביץ'.