דגים

כתבות אחרונות

 
לווייתני אורקה (קטלן). רק שעשוע? / צילום: Shutterstock

קריאות המצוקה נערמות: מה גרם ללווייתני האורקה להתחיל לתקוף סירות בספרד

במאי 2020 הותקפה לראשונה סירה על ידי להקת לווייתנים בחצי האי האיברי • מאז ועד היום הותקפו יותר מ-500 סירות באותו אופן • השאלה הגדולה היא למה פנו האורקות נגד בני האדם

ערן אפרת 19.10.2024
דג מנהדן. ביולוגים ימיים מכנים אותו ''הכבד של הים'' / צילום: ויקיפדיה

מה קרה כשהדג הזעיר הזה נעלם מהאוקיינוס האטלנטי

לפני כעשור התמוטטה המערכת האקולוגית בחופי האוקיינוס האטלנטי ואיתה גם תעשיית הדיג • ביולוגים ימיים גילו שציד לא מבוקר של דג בשם מנהדן, ממנו ניזונים בעלי חיים רבים, גרם לכך

ערן אפרת 23.02.2024
''סלמון עין גרב''. מקור צבעו הייחודי בפיגמנט אורגני בצבעי אדום וצהוב / צילום: Shutterstock

הדג הזה נעלם והכחיד איתו את כל המערכת האקולוגית של אלסקה

בשנים האחרונות דייגים מקומיים הניסו את הזאבים מגדות הנהרות, מה שגרם להכחדתו של אחד הדגים המרכזיים בתעשיית הייצוא של המדינה • חוקרים שערכו תצפיות במקום גילו את הקשר בין השניים

ערן אפרת 24.08.2023
כלבת הים יוליה בחוף יפו / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

החיה המכוערת ביותר באינטרנט, או למה אכפת לנו רק מחיות חמודות

בכל יומיים נכחד לפחות מין אחד מהעולם, אבל בעוד שחיות חמודות כמו כלבת הים שעצרה לנוח בחופי יפו מקבלות את תשומת הלב של שוחרי הסביבה, ולכן גם את רוב התרומות והמשאבים להצלתן, חיות אחרות נזנחות • מה אנחנו עלולים להפסיד מהיעלמותן, ואיך ביולוג קומיקאי בריטי פועל כדי לתקן את העוול

גלי וינרב 26.05.2023
פסטייה דגים, סלסת עגבניות וצ'ילי / צילום: אפיק גבאי

"שיינע": מבחר מגוון ונדיר של דגים שזוכים לטיפול הטוב ביותר מידי השף

שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון

מרב סריג 27.04.2023
מים ופסולת שנשפכו אל הרחוב מבית המלון / צילום: Reuters, Michele Tantussi

1,500 דגים ומיליון ליטר מים: אקווריום ענקי התנפץ בברלין

ה"אקווה-דום" בברלין, שהתפרסם כאקווריום הגדול בעולם מסוגו, התנפץ • מיליון ליטר של מים ופסולת הציפו את מלון רדיסון בלו, בו נמצא האקווריום, ואת הרחובות הסמוכים • שני אנשים נפצעו, והמשטרה המקומית מסרה כי הדגים ששהו באקווריום "אינם נמצאים יותר במים"

אסף אוני, ברלין וחיה אנגל 16.12.2022
שיעור התלות של ישראל בייבוא מוצרי מזון, 2021

ישראל נשענת על הסחר העולמי באספקת המזון הבסיסי

בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: כמעט כל צריכת הפירות והירקות בישראל מגיעה מייצור ישראלי. אך בנוגע לכל שאר המאכלים הבסיסיים – המצב שונה לחלוטין

עידן ארץ 15.12.2022
רז שרוט, מנכ''ל ''שוק הדגים'' / צילום: אבי ולדמן

מוכר הדגים האינטרנטי שמתעקש לא להעלות מחירים: "נספוג התייקרויות גם במחיר של ירידה ברווחיות"

רז שרוט, בן 52 מהוד השרון, נשוי ואב לשלושה ילדים • מנכ"ל "שוק הדגים" • "הדגים מגיעים טריים לבוטיק האריזה, עוברים תהליך מיון, ניקוי ומשם עפ"י הבקשות של הלקוחות נשלחים אליהם ארוזים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 22.11.2022
קרקעית הים, שאריות של DNA של חיות מים משמשות לפיתוח תרופות / צילום: Shutterstock, YukoF

מציאת תרופות חדשות בעומק הים דרך 'eDNA'

כלי שיט אוטונומיים שיכולים לרחרח שאריות דנ"א מהסביבה המימית שלהם יוכלו בקרוב לעזור לחוקרים לגלות תרופות חדשות שמקורן בבעלי חיים ימיים

The Wall Street Journal 17.10.2022
טונה סטארקיס -נתחי טונה בהירה בשמן זית טבעי כתית / צילום: חגית גורן

רשות התחרות: הורדת המכס על טונה חסכה עשרות מיליונים בשנה

בין 2013 ל-2016 הופחת בהדרגה המכס על שימורי טונה בקופסאות קטנות בישראל • מחקר של רשות התחרות שהתפרסם היום מעלה כי הורדת המכס בשווי 3.5 שקלים לק"ג התגלגלה במלואה לצרכנים, ותוספת התחרות אף הביאה לירידת מחירים מעבר לכך

עידן ארץ 02.10.2022
מנת בשר במסעדה / צילום: וילה גליליי

צריכת הבשר של הישראלים נמצאת בעלייה, אז לאן נעלמו הקצביות?

למרות טרנד הבריאות, הנתונים מצביעים על גידול בצריכת הבשר והדגים של ישראלים בעשור הקרוב • בשונה משוק המעדניות והאוכל המוכן, היצע החנויות המתמחות בתחום נמצא בירידה - והמיקוד עובר לפעילות בסופרמרקטים ובחנויות הנוחות

תמיר בן שחר 12.07.2022
''אנחנו עובדים עם שפים מקומיים וכבר יש לו טעם של דג, אבל עוד לא של סלמון'' / צילום: אסף קרלה

הכירו את חמשת הסטארט־אפים הישראליים שיביאו את הדג המתורבת לצלחת שלכם

המחסור החמור בחיות ים והנזקים העצומים של תעשיית הדיג לסביבה הכניסו לשוק תחליפי המזון שחקן חדש: בשנתיים האחרונות צצות בזו אחר זו חברות שמגדלות בשר דגים במעבדה, וההשקעה העולמית בתחום קפצה ביותר מפי 10 • כעת התנופה נותנת אותותיה גם בישראל

שלומית לן 22.01.2022
ניתוח ההתנהגות והתגובות הרגשיות של כלבים לגירויים מאפשר לדעת איזה כלב עצבני מכדי להתאים לנחייה או פחדן מכדי להתאים לשמירה / צילום: עינת לברון

רק נדמה לכם שהכלב מחייך: עולם הרגש של החיות הולך ונחשף

פרופ' אנה זמנסקי חוקרת התנהגות ורגשות של בעלי חיים באמצעות בינה מלאכותית • דווקא הטכנולוגיה, היא אומרת, יכולה לעזור לנו להבין את החיות שסביבנו ולשפר את היחסים איתן

גלי וינרב 07.01.2022
מנת דג המשלבת טעמים מזרח–אסיאתים ומזרח–תיכוניים / צילום: איתן וכסמן

עונת מאכלי הים נפתחת: ברוכים הבאים, ותודה על הדגים

עם הבונוסים של הסתיו נמנים גם המאכלים השווים מן הים • 5 המלצות למסעדות דגים ופירות ים מצטיינות, ועוד 3 למקומות שכיף להצטייד בהם כדי להכין כאלה בבית

רועי ירושלמי 23.10.2021
יונת ים בודדה על קרחון באזור האוקיינוס הארקטי

ציפורים, דגים ואפילו עצים: המינים שמשתנים עם שינוי האקלים

תנאים חמים יותר גרמו לחיות וצמחים להתאים לעצמם מנהגים חדשים ולפתח תכונות חדשות: תמנונים מתכווצים, לטאות מפתחות רגליים חזקות יותר, ועצים מהגרים

וול סטריט ג'ורנל 28.09.2021
ציד בלתי מבוקר של דגי טונה ביפן / צילום: נטפליקס

הסרט החדש של נטפליקס חושף את הנזקים האדירים של תעשיית הדייג

התעשייה המאיימת ביותר כיום על החיים הימיים היא תעשיית הדייג • סרט חדש של נטפליקס שצולל לזירה הימית הפרוצה, מגלה את האמת שהצרכנים ממש לא ישמחו לשמוע: ממקרי היעלמות ורצח מסתוריים, ועד דולפינים וכרישים המסתבכים ברשתות הדייג ומתים

שני אשכנזי 08.04.2021

   12345678910   

   נמצאו 151 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 10