תרבות

אוכל

כתבות אחרונות

 
קבב דייגים בלחוח / צילום: אלון מסיקה

קבב דייגים וקפלטי גבינת תום: הים התיכון מתעורר לחיים במזכרת בתיה

"רובידה" של עמוס חיון מתמקדת בחקלאים וביצרנים מקומיים, ומקדמת מכירה של תוצרתם • הזכייה שלו בריאליטי קינוחים היא רק בונוס שמבטיח סוף טוב לארוחה

מרב סריג 16:46
שיפוד לשון עם עלי חרדל וביצה רכה / צילום: אסף עיני

מונא הופכת למוסד ירושלמי מלא קסם

מונא, השוכנת במבנה ירושלמי עתיק, היא שמורה נדירה ששולחת את הסועד למחוזות אירופאיים • בדרך היא מפגינה תועפות של חן ואינטליגנציה בבישול

מרב סריג 08.11.2024
שיפוד על בריוש / צילום: עומר זיצר

אברי מצליח לספק מפלט נעים של אוכל מוקפד ואווירה קלילה

המקום שנפתח מול הבורסה לני"ע לא מתיימר להמציא את הגלגל, אלא להציע חוויה נעימה של אוכל טוב ויין מצוין – והוא בהחלט מצליח

מרב סריג 01.11.2024
סטודיו סוט קייס / צילום: מרב סריג

בירות בוטיק, יקב פלאי ואוכל מידיים של מאמות: משהו טוב מתבשל בירוחם

העיירה הדרומית מציעה שקט ומאפשרת לאנשים שלה לחלום חלומות – והם חולמים על אוכל • כמה נקודות טעימות ונהדרות ששווה מאוד להגיע בשבילן עד ירוחם

מרב סריג 25.10.2024
הוטל מונטיפיורי. מקום על זמני / צילום: אסף קרלה

המלכה הבלתי מעורערת: המנה שהפכה לסמל של הוטל מונטיפיורי בת"א

הוטל מונטיופיורי מצליח כבר 17 שנה לשמור על נחשקות וזהות מובחנת • הכוח טמון בתפריט רב עונתי ומנות דגל שתמיד מתחשק לחזור אליהן

מרב סריג 18.10.2024
עוגיות ריפעת / צילום: נירית גור קרבי

ממש לא רק קוסקוס ומטבוחה: ספר הבישול שחושף את כל מה שפספסנו במטבח המרוקאי

שתי בשלניות שהכירו באינסטגרם עומדות מאחורי ספר חדש שעושה את הכבוד הראוי למטבח המגוון ששואב מהשפעות ספרדיות, צרפתיות, פורטוגזיות ואפילו בריטיות • והמלצה לנוסעים למרוקו: התרחקו ממסעדות

מרב סריג 17.10.2024
שמאלץ, מבית סבא וסבתא / צילום: אנטולי מיכאלו

אינטימיות עם 10 מקומות: חמ”ל האוכל שהפך למסעדה הכי מסקרנת ביפו

את "אאוט אוף דה בוקס" אפשר להגדיר כאופציה כיפית לימים לא שפויים או מטבח יהודי-תל אביבי עם טוויסט: לא מחייב, לא מעוצב, לא יקר

מרב סריג 04.10.2024
המאצ'י צרוב עם אגס מוחמץ / צילום: אסף קרלה

המשבר ניכר בצלחת: השנה שעברה על המסעדנות הישראלית

הקבוצה הכי תל אביבית שהוציאה תעודת כשרות למען המטרה, הפרידה מחלום מישלן כשהוא עוד בטווח נגיעה, ושורה של סגירות כואבות • אחרי המכה של אוקטובר המסעדות חזרו, אבל אחרת: מצומצמות, ענוות ונגישות

מרב סריג 03.10.2024
המאצ'י צרוב עם אגס מוחמץ / צילום: אסף קרלה

האיזאקאיה התל אביבית גייג'ין: מינימליזם יפני מסורתי עם טוויסט עכשווי

טיפול מוקפד וניצוץ של חדשנות יוצרים בר אוכל יפני בועט ומלא שיק • כדי לשבוע מהמנות המדויקות תצטרכו להזמין הרבה מהן

מרב סריג 20.09.2024
השף אורן אסידו / צילום: איתיאל ציון

השף שכיכב בטלוויזיה, התגייס למילואים וסגר את המסעדה ועכשיו חוזר עם מטבח מרוקאי מטריף

זוכה "משחקי השף" הוא לא מי שהיה לפני 7 באוקטובר, וזה ניכר בצלחת: עם פחות מרכיבים, המטבח המרוקאי שלו פשוט ומטריף

מרב סריג 13.09.2024
שיפוד דג במסעדת דה פקטו בנס ציונה / צילום: אסף קרלה

דה פקטו משלב אוכל מקיבוץ הגלויות המקומי ובר אינטליגנטי

בר האוכל מציע מנות מקוריות בהשראת המטבח התימני ודיאלוג מוצלח עם הבר, שמייצר במקום את כל תמציות הטעם לקוקטיילים

מרב סריג 06.09.2024
שף רז רהב / צילום: חיים יוסף

OCD המחודשת: אחת המסעדות המבוקשות והחשובות בישראל חוזרת

OCD ידועה בהיותה מסעדת פיין דיינינג אולי הטובה בישראל, כולל רשימת המתנה ארוכה ואפילו ניסיונות לספסר, אבל 7 באוקטובר טרף את הקלפים • השף רז רהב פנה לאוכל יומיומי ונגיש עד שהרגיש שהגיע הזמן להחזיר את היוקרה, עם קצת פחות פנפון והרבה יותר חום ותיווך אישי • התוצאה: ארוחה מצוינת שהיה שווה לחכות לה

מרב סריג 29.08.2024
יקב נטופה / צילום: אסף קרלה

אוצרות בצפון השקט: שתי חוויות שתייה קלילות, נגישות וייחודיות

ביקב נטופה במצפה נטופה ובקרוואן הקוקטיילים בעין עירון האלכוהול הוא הכוכב, ושניהם מצאו דרכים נהדרות שבהן האוכל ישרת אותו

מרב סריג 23.08.2024
קרוקט דלעת ברוטב שומשום שחור / צילום: מרב סריג

שלוש פעמים בשבוע המקום הקטן הזה בחיפה מגיש אוכל פרוע ושמח במיוחד

בני הזוג היצירתיים מבשלים בעיר התחתית בחיפה בית אוכל שכולו שיר הלל לחומרי גלם מקומיים ולבחירות נועזות, בתפריט מקורי ומדויק

מרב סריג 16.08.2024
גבינת מנורי עם ריבת דלעת / צילום: דן פרץ

הלנה בנמל היא חלון ראווה למטבח הישראלי - והוא מגרה, יצירתי וטעים להפליא

המיקום שלה בנמל קיסריה אולי גורם לחשש למלכודת תיירים, אבל הלנה בנמל היא מסעדה מצוינת, שהתפאורה שלה היא רק בונוס

מרב סריג 09.08.2024
שובה לא מסורתית / צילום: פבל פרסליק ומשה לוי

מסעדה קטנה בחיפה ממציאה מחדש את האוכל הסובייטי

בר האוכל הסובייטי החיפאי מציע גישה לא מסורתית למטבח מסורתי מאוד • אל תצפו לאוכל עממי שטובע במיונז - האוכל פה עכשווי וטעים

מרב סריג 02.08.2024

   123456   

   נמצאו 92 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 6