"עמק בראסרי" בצומת העוגן בעמק חפר מתרגם את האוכל הצרפתי לשפה קולינרית מקומית • המחבתות הכבדות עם החמאה הומרו בפחמים, הבגט בפיתה עם זעתר, דואה וגבינה מלוחה שנאפית במקום, ולקינוח טארט פלאן הוסיפו טעמים של רוזמרין והדרים מהפרדסים השכנים • השף עידו פיינר מגיש כאן אוכל נגיש, נטול מניירות וטעים
אביה של השפית פריאל שבו סגר את הדוכן שלו בשוק הכרמל בת"א, ועל חורבותיו בתו ושותפתה, טל פחימה, הקימו מסעדת פועלים שוקקת סירים עם תבשילים ביתיים • מאכלים מהמטבח הפרסי, הטורקי, העירקי והטריפוליטאי זוכים כאן לפרשנות חדשנית ומסעירה • "מטבח צעיר עם נפש עתיקה", מגדירות בעלות המקום את התפריט
אחרי שנדד בין ישראל, גרמניה ויוון בניסיון למצוא את עצמו כשף, שאדי עיסאוי נחת לבסוף בחיפה • ל"חמרמורת" הוא הביא את כל ההשפעות הקולינריות שספג, והתוצאה: תפריט מגוון ומפתיע • יחד עם מגוון היינות, העיצוב המוקפד והמוזיקה האיכותית, הוא ושותפו אילן פרון הרימו את המקום החם ביותר כרגע בחיפה
"היווני" הוא בית אוכל קטן ועממי, המוסיף עניין וצבע לשדרה הראשית של השוק השוקק • התפריט ברוח הטברנות ביוון: שפע מאזטים, דגים טריים, קינוחים על בסיס יוגורט וגבינת פטה וסוגים שונים של אוזו • בימי שישי המקום פתוח בשעות הצהריים, בהן עורכים מעין קבלת שבת עם הרבה פרלמנטים
אוריאל שיינמן ודביר שסטל, ירשו בית קרקע והצמיחו בו גינת ירק • בגינה הם מגדלים חומרי גלם מיוחדים - מפירות, דרך ירקות ועד עשבי תבלין - מהם הם מכינים את הארוחות הפרטיות • לפני הארוחה, הם עורכים סיור מודרך בגינה, כדי שהסועדים הזרים זה לזה יתחברו ויחשפו לתפריט של הארוחה
הפיצרייה הנפוליטנית בקיבוץ מסדה הפכה לשם דבר בקהילת האוכל הישראלית בזכות הפיצות הייחודיות שלה, ביניהן פיצה תפוחי אדמה • האחים חן ויוני אברהם עזבו את המקצועות הקודמים שלהם כדי להקים את העסק, בו עובדים כל בני המשפחה • פרסקה היא מסעדה המתמחה במנה אחת - פיצה, ולהתמחות הזו יש תוצאות: פיצה עם שוליים רכים כמו שמיכת פוך מפנקת
קהל אקלקטי, קוקטיילים וצ'ייסרים, מוזיקה ערבית עדכנית ומנות משובחות על טהרת הבשר - כל אלה מבססים את ראסיף 33 כאחד המקומות האטרקטיביים בעיר • עם השנים השף עוקלה הצליח לייצר זהות קולינרית מובחנת וייחודית על ידי פרשנות עדכנית של המטבח הערבי המסורתי
אנחנו נצמדים לזמני ההכנה של המתכונים במטרה להגיע לתוצאות הבישול המדוייק ביותר, אך לא תמיד הם המדד הנכון • הבשלנים הטובים ביותר הם אלו שלא נסמכים על הטיימר אלא על האינטואיציות שלהם - במטרה להגיע לתוצאות הבישול המדוייקות ביותר
השפית שיראל ברגר מעבירה את הסועד, בתפריט בן 10 מנות, מסע בממלכת הירקות, הפירות ועשבי הבר • כל אחת מטופלת בטכניקת בישול שונה: עתיקה, מודרנית וחדשנית • התוצאה: שלל טעמים נועזים, מקוריים וחדשניים
בבית הבד במושב ציפורי יניב גור אריה עורך ארוחות עונתיות על טהרת החקלאות המקומית • לכל מנה הוא מתאים את השמן שמתאים לה כדי להעצים את הטעם שלה
בגל ברי היין ששוטף כעת את ישראל, המקום של רז רהב היין הוא פנינה של ממש • רהב, מהשפים המוערכים בישראל, מספק חוויה גסנטרונומית יוצאת דופן המבוססת על מנות מלאות סטייל ואוסף היינות עשיר ומגוון
מנות פתיחה מענגות, מנת ספגטיני נפלאה וקינוח אורז עשיר בטעמים • השף מושיקו גמליאלי, יודע לעשות מקומות תוססים עם אוכל מלא ברק, כאלה שיוצאים מהם ומיד בא להזמין מקום שוב
לא כל המזונות צריכים להיות טריים כדי להיות טעימים, אבל ישנן חוויות נדירות של טריות שיפתיעו אתכם
מקום מושלם לסגור בו את היום או להתחיל איתו את הערב • מסעדת הדגים הכשרה, בהובלת השף נמרוד הדס, מציעה שילוב מנצח של נוף יפהפה ואוכל טוב
מרקטו עברה מעכו לקיבוץ לוחמי הגטאות והמעבר עשה לה רק טוב • המסעדה, בהובלת האחים עמרי ונעם שחר, מציעה אוכל איטלקי בסיסי ואיכותי
משייה שלפני הקורונה היא לא משייה שאחריה • המסעדה, בהובלת השף גיא אריש, מציעה תפריט, חוויה וגישה חדשים ומפתיעים
חני מ"הניצחון של חני" באשקלון איבדה את אחיה, שנרצח רגע אחרי המתקפה בעוטף • לחמארה הרומנית השמחה שלה הוכנסה מנה לזכרו
שלהי החורף ותחילת האביב מחמיאים לחבל הארץ הצפון־מזרחי שלנו, וזו הזדמנות לקפוץ לבית קפה, מאפייה ויקב מקומיים, שהקימו שלושה יזמים צעירים שבחרו לחיות וליצור כאן תרבות אוכל איכותית ומיוחדת
"לונה ביסטרו" בנצרת משקפת את התרבות וההיסטוריה הקולינריתשל השפית והבעלים, לונה זרייק, בת לאחת המשפחות המוכרות בעיר
"הלנה", בהובלת השפים גיא גמזו ודור ברזילי, היא מסעדה תל אביבית המייבאת לעיר את האוכל והגישה של מטבחי איטליה וספרד
"מורן - סלואו דיינינג" בקיבוץ מורן בגליל התחתון מציעה מנות טעימות, טריות ומזינות, על בסיס התוצרת החקלאית האזורית
ליאור שבא עבדה באנגליה במסעדות יוקרתיות ונחשבות וכשחזרה לארץ פתחה את "סאפר קלאב", המבוסס על קונספט אירועים בריטי: קבוצת אנשים זרים סועדים יחדיו סביב שולחן אחד
ב"ביינה" מגישים מנות ייחודיות, המבוססות על זיכרונות הילדות של השפית ועל טכניקות הבישול שספגה במטבחי השפים הטובים בישראל בהם עבדה
מנות רבות בתפריט של "תריסר" מתמקדות בחומר גלם אחד, שמטופל בדרכים שונות ויצירתיות, חושפות אותו, מחמיאות לו ומעצימות את טעמיו
עם האוכל הטוב והתפריט הרחב, "קלארו" מצליחה לדבר אל כולם • יש מעט מאוד מסעדות בארץ שיודעות לעשות את זה לאורך זמן ובאיכות כזאת
בצהריים "מלמעלה" בשוק תלפיות בעיר פועלת כמסעדת פועלים עכשווית ובערב כמסעדה אלגנטית על טהרת המנות המוקפדות
"מושבוצ", המשקיפה על הכנרת, היא מפגש מנצח בין שני משקים מרמת הגולן: הירקות של משפחת רגב והבשר של משפחת שניידר
ב"פרא" השוכנת בפינת הרחובות נחלת בנימין וגרוזנברג, מגישים מנות המשלבות בהצלחה בין המטבחים הים תיכוניים ללבנט
התפריט מציע את רוב חלקי הפרה, המוגשים כאן בטכניקות עשייה מגוונות וייחודיות, שעושות חשק לטעום כמה נתחים בארוחה אחת
סוד הקסם של "הקטן" בשוק לוינסקי טמון במתח שבין המקום הקטן לאוכל הגדול ובין חומרי הגלם המיוחדים להגשה נטולת היומרה
"אלטה" על מי הכנרת ומול הרי גולן מציעה אוכל טעים, טרי מאוד, מתובל היטב, התואם את הרוח הים תיכונית של המקום
השף אוהד לוי פתח בקומת הכניסה של מלון Stay באילת את המסעדה הכי תל אביבית מחוץ לתל אביב
השף אורן אסידו, המוביל את OLE, יוצק פרשנות חדשה למנות המסורתיות של המטבח המרוקאי עליו גדל
"שפוי" בשוק הכרמל בת"א, שבתחילת הדרך היה בר יין, הוא מקום צנוע ושובה לב עם אוכל טוב, אווירה מיוחדת ומחירים הגיוניים