סוד הקסם של "הקטן" בשוק לוינסקי טמון במתח שבין המקום הקטן לאוכל הגדול ובין חומרי הגלם המיוחדים להגשה נטולת היומרה
"אלטה" על מי הכנרת ומול הרי גולן מציעה אוכל טעים, טרי מאוד, מתובל היטב, התואם את הרוח הים תיכונית של המקום
השף אוהד לוי פתח בקומת הכניסה של מלון Stay באילת את המסעדה הכי תל אביבית מחוץ לתל אביב
השף אורן אסידו, המוביל את OLE, יוצק פרשנות חדשה למנות המסורתיות של המטבח המרוקאי עליו גדל
"שפוי" בשוק הכרמל בת"א, שבתחילת הדרך היה בר יין, הוא מקום צנוע ושובה לב עם אוכל טוב, אווירה מיוחדת ומחירים הגיוניים
"רוטנברג", המסעדה הוותיקה של בני הזוג הילה ויזהר סהר, מציעה ארוחת טעימות חדשה המבוססת על היבול שגדל בחלקה החקלאית הצמודה לה
תומר חווה מזמין אל ביתו 12 זרים, ומכין עבורם סעודת גורמה מירקות ופירות • הרעיון שמאחורי הוא שימוש יעיל בכל חלקי חומר הגלם
ב"באן מי נונג", מסעדה ברוח דוכני אוכל הרחוב בהאנוי, מגישים שתי מנות שכל אחת מהן היא עולם שלם של טעמים ואפשרויות
במבנה עות'מאני משופץ בלב העיר העתיקה מארחת השפית לימור עמר כ־15 זרים לחוויית אכילה בת 4 שעות • היין והצ'ייסרים זורמים חופשי, וגם האוכל הנהדר שלה
קירבת המסעדה של תמיר לוי לאטליז המשפחתי מהדקת את הקשר בין המטבח לחומר הגלם, מייצרת סדר יום ובאה בסופו של דבר לידי ביטוי בצלחת • שום דבר כאן לא נזרק לפח, אלא מנוצל בתבונה ועם יד טובה ובוטחת
השפים דור ונגר ומיקה אלקים מבשלים מנות ממטבחי אירופה, הים התיכון והלבנט • כאן ניכרת מחשבה בכל פרט במסעדה: מבגדי העבודה של הצוות, דרך המפות הלבנות ועד הכלים מפורצלן
השפים הלל תווקולי ורונן אליהו מובילים את אחת המסעדות הטובות בתחום, עם מנות נועזות, שירות אלגנטי ונוף מרהיב הניבט מהחלונות
שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון
גדי בור ויונתן דנון הכירו במטבח של מסעדת "כתית" של מאיר אדוני ופתחו יחד מסעדה בלב שטח חקלאי • רבות מן המנות בה מותקנות בטאבון או על גריל פחמים
"דבורה" נפתחה במלון "דברה בראון" בת"א לפני שנה • לאחר שוויתרו שם על הגימיקים, היא הפכה למסעדה עניינית ומהנה
השף אורי כהן הגיע למקום בעקבות אהבה, שם הקים על חורבות הכלבו את המסעדה הזעירה שלו, בה הוא מבשל מה שבא לו וכמה שבא לו
חני מ"הניצחון של חני" באשקלון איבדה את אחיה, שנרצח רגע אחרי המתקפה בעוטף • לחמארה הרומנית השמחה שלה הוכנסה מנה לזכרו
שלהי החורף ותחילת האביב מחמיאים לחבל הארץ הצפון־מזרחי שלנו, וזו הזדמנות לקפוץ לבית קפה, מאפייה ויקב מקומיים, שהקימו שלושה יזמים צעירים שבחרו לחיות וליצור כאן תרבות אוכל איכותית ומיוחדת
"לונה ביסטרו" בנצרת משקפת את התרבות וההיסטוריה הקולינריתשל השפית והבעלים, לונה זרייק, בת לאחת המשפחות המוכרות בעיר
"הלנה", בהובלת השפים גיא גמזו ודור ברזילי, היא מסעדה תל אביבית המייבאת לעיר את האוכל והגישה של מטבחי איטליה וספרד
"מורן - סלואו דיינינג" בקיבוץ מורן בגליל התחתון מציעה מנות טעימות, טריות ומזינות, על בסיס התוצרת החקלאית האזורית
ליאור שבא עבדה באנגליה במסעדות יוקרתיות ונחשבות וכשחזרה לארץ פתחה את "סאפר קלאב", המבוסס על קונספט אירועים בריטי: קבוצת אנשים זרים סועדים יחדיו סביב שולחן אחד
ב"ביינה" מגישים מנות ייחודיות, המבוססות על זיכרונות הילדות של השפית ועל טכניקות הבישול שספגה במטבחי השפים הטובים בישראל בהם עבדה
מנות רבות בתפריט של "תריסר" מתמקדות בחומר גלם אחד, שמטופל בדרכים שונות ויצירתיות, חושפות אותו, מחמיאות לו ומעצימות את טעמיו
עם האוכל הטוב והתפריט הרחב, "קלארו" מצליחה לדבר אל כולם • יש מעט מאוד מסעדות בארץ שיודעות לעשות את זה לאורך זמן ובאיכות כזאת
בצהריים "מלמעלה" בשוק תלפיות בעיר פועלת כמסעדת פועלים עכשווית ובערב כמסעדה אלגנטית על טהרת המנות המוקפדות
"מושבוצ", המשקיפה על הכנרת, היא מפגש מנצח בין שני משקים מרמת הגולן: הירקות של משפחת רגב והבשר של משפחת שניידר
ב"פרא" השוכנת בפינת הרחובות נחלת בנימין וגרוזנברג, מגישים מנות המשלבות בהצלחה בין המטבחים הים תיכוניים ללבנט
התפריט מציע את רוב חלקי הפרה, המוגשים כאן בטכניקות עשייה מגוונות וייחודיות, שעושות חשק לטעום כמה נתחים בארוחה אחת