השפית נאיפה מולא, שכיכבה ב"משחקי השף" ואף העפילה לחצי הגמר, חוזרת במקום החדש שלה למטבח הדרוזי של אמה וסבתה ומעניקה למנות שלהן פרשנות עכשווית אירופאית
המקום של איש האוכל אייל אסולין קסום ואינטימי, משובץ בפרטי וינטג' ואמנות • הארוחות הן תולדה של שוטטות בסמטאות העיר העתיקה והיכרות עם חומרי הגלם שלה
עם מנות בהשראת מטבחי ספרד, איטליה וצרפת ותפריט עשיר ביינות מרחבי העולם, "וינונה פוראבר" הוא אחד המוצלחים בגל ברי היין הנוכחי
המנות, הקינוח והשתייה בטאקריה הירושלמית - כולם נעשים בעבודת יד, ונשענים על הידע וזיכרונות הילדות ממקסיקו של אחד השפים
האם בישלה עבור השגרירות התאילנדית והבן למד קולינריה • יחד הם מפעילים את אחת המקומות השוקקים במתחם, שמציע מנות טעימות ואותנטיות מהמטבח הבנגקוקי
כשפותחים את הדלת של המקום, מגלים מטבח פתוח, חלל אינטימי, שוקק אנשים יפים ומגוונים, מחבתות רוחשות, ריחות טובים של אוכל ים תיכוני ושמחה מדבקת
מאחורי המסעדה עומדת מינרווא דאוד יחד עם בעלה ושלושת ילדיהם, המגישים בה תבשילים ערביים מסורתיים שעברו במשפחה מדור לדור • אפשר למצוא בתפריט מנות נהדרות מבוססות עשבי בר, קינוח ייחודי וערק עוצמתי תוצרת בית
השף והבעלים של "למפור" בתל אביב, איתי חיימוביץ', למד לבשל מנות אסייתיות מחמותו המלזית-הודית ומשכניו הוייטנאמים, ההודים והסינים בזמן שחי באוסטרליה • המנות שהוא מוציא כאן תחת ידיו נאמנות למקור ועשויות ברמה האיכותית ביותר • בשילוב עם הפשטות של המקום והשירות הבלתי פורמלי, מדובר באחת המסעדות השוות כרגע בתל אביב
המלון נבנה על חורבות בית המכס הצרפתי שהוקם בתחילת המאה העשרים וננטש בסוף שנות השישים • בשנה שעבר, אחרי עבודת שימור ושחזור קפדנית, הוא נפתח מחדש כמלון בוטיק, בו מוקמה מסעדת "רוז'" • הקו הקולינרי שלה כולל ירקות במרכז הבמה, שימוש בחומרי גלם אזוריים, עבודה בטאבון וחיבה לטעמים מעושנים
"קינן" הוא סלון בחלל תעשייתי בפלורנטין בתל אביב בו מתקיימים אירועים וארוחות פרטיות • אי אפשר לבחור כאן כלום: לא את האוכל, לא את המוזיקה ולא את החברה שאיתה תשבו לאכול סביב השולחנות המשותפים • זהו ערב מתגלגל שעשוי להתפתח באופן מפתיע - וככזה הוא משעשע ושמח • התפריט הים תיכוני, המוזיקה האקלקטית והאירוח המיוחד הופכים את האירוע לחוויה בלתי נשכחת
מסעדת הבית של מלון "דריסקו", הממוקמת בניין לשימור יפהפה ביפו, היא ממוסדות הקולינריה העילית בישראל, שזכתה לתארים הגבוהים ביותר בעולם האוכל • עשרות המנות המרכיבות את התפריט מבוססות ברובן על דגים, והן משלבות טכניקות בישול מסורתיות עם מודרניות, וחומרי גלם מקומיים עם בינלאומיים
כמסעדת הרים, הכוכב האמיתי של "המטבח של רמה" הוא המקום • כל החוויה - מהאוכל והיין, דרך האווירה והשירות, ועד הנוף מרחיב הלב - בנויה סביבו • טכניקות בישול צרפתיות־איטלקיות מיושמות על חומרי גלם מקומיים, והמנות שואבות השראה מהמטבח הערבי של מזרח ירושלים • השירות כאן אדיב בצורה יוצאת דופן: אלו שחקני נשמה במקום שיש בו הרבה נשמה
"עמק בראסרי" בצומת העוגן בעמק חפר מתרגם את האוכל הצרפתי לשפה קולינרית מקומית • המחבתות הכבדות עם החמאה הומרו בפחמים, הבגט בפיתה עם זעתר, דואה וגבינה מלוחה שנאפית במקום, ולקינוח טארט פלאן הוסיפו טעמים של רוזמרין והדרים מהפרדסים השכנים • השף עידו פיינר מגיש כאן אוכל נגיש, נטול מניירות וטעים
אביה של השפית פריאל שבו סגר את הדוכן שלו בשוק הכרמל בת"א, ועל חורבותיו בתו ושותפתה, טל פחימה, הקימו מסעדת פועלים שוקקת סירים עם תבשילים ביתיים • מאכלים מהמטבח הפרסי, הטורקי, העירקי והטריפוליטאי זוכים כאן לפרשנות חדשנית ומסעירה • "מטבח צעיר עם נפש עתיקה", מגדירות בעלות המקום את התפריט
אחרי שנדד בין ישראל, גרמניה ויוון בניסיון למצוא את עצמו כשף, שאדי עיסאוי נחת לבסוף בחיפה • ל"חמרמורת" הוא הביא את כל ההשפעות הקולינריות שספג, והתוצאה: תפריט מגוון ומפתיע • יחד עם מגוון היינות, העיצוב המוקפד והמוזיקה האיכותית, הוא ושותפו אילן פרון הרימו את המקום החם ביותר כרגע בחיפה
"היווני" הוא בית אוכל קטן ועממי, המוסיף עניין וצבע לשדרה הראשית של השוק השוקק • התפריט ברוח הטברנות ביוון: שפע מאזטים, דגים טריים, קינוחים על בסיס יוגורט וגבינת פטה וסוגים שונים של אוזו • בימי שישי המקום פתוח בשעות הצהריים, בהן עורכים מעין קבלת שבת עם הרבה פרלמנטים
העיירה הדרומית מציעה שקט ומאפשרת לאנשים שלה לחלום חלומות – והם חולמים על אוכל • כמה נקודות טעימות ונהדרות ששווה מאוד להגיע בשבילן עד ירוחם
הוטל מונטיופיורי מצליח כבר 17 שנה לשמור על נחשקות וזהות מובחנת • הכוח טמון בתפריט רב עונתי ומנות דגל שתמיד מתחשק לחזור אליהן
שתי בשלניות שהכירו באינסטגרם עומדות מאחורי ספר חדש שעושה את הכבוד הראוי למטבח המגוון ששואב מהשפעות ספרדיות, צרפתיות, פורטוגזיות ואפילו בריטיות • והמלצה לנוסעים למרוקו: התרחקו ממסעדות
את "אאוט אוף דה בוקס" אפשר להגדיר כאופציה כיפית לימים לא שפויים או מטבח יהודי-תל אביבי עם טוויסט: לא מחייב, לא מעוצב, לא יקר
הקבוצה הכי תל אביבית שהוציאה תעודת כשרות למען המטרה, הפרידה מחלום מישלן כשהוא עוד בטווח נגיעה, ושורה של סגירות כואבות • אחרי המכה של אוקטובר המסעדות חזרו, אבל אחרת: מצומצמות, ענוות ונגישות
טיפול מוקפד וניצוץ של חדשנות יוצרים בר אוכל יפני בועט ומלא שיק • כדי לשבוע מהמנות המדויקות תצטרכו להזמין הרבה מהן
זוכה "משחקי השף" הוא לא מי שהיה לפני 7 באוקטובר, וזה ניכר בצלחת: עם פחות מרכיבים, המטבח המרוקאי שלו פשוט ומטריף
בר האוכל מציע מנות מקוריות בהשראת המטבח התימני ודיאלוג מוצלח עם הבר, שמייצר במקום את כל תמציות הטעם לקוקטיילים
OCD ידועה בהיותה מסעדת פיין דיינינג אולי הטובה בישראל, כולל רשימת המתנה ארוכה ואפילו ניסיונות לספסר, אבל 7 באוקטובר טרף את הקלפים • השף רז רהב פנה לאוכל יומיומי ונגיש עד שהרגיש שהגיע הזמן להחזיר את היוקרה, עם קצת פחות פנפון והרבה יותר חום ותיווך אישי • התוצאה: ארוחה מצוינת שהיה שווה לחכות לה
ביקב נטופה במצפה נטופה ובקרוואן הקוקטיילים בעין עירון האלכוהול הוא הכוכב, ושניהם מצאו דרכים נהדרות שבהן האוכל ישרת אותו
בני הזוג היצירתיים מבשלים בעיר התחתית בחיפה בית אוכל שכולו שיר הלל לחומרי גלם מקומיים ולבחירות נועזות, בתפריט מקורי ומדויק
המיקום שלה בנמל קיסריה אולי גורם לחשש למלכודת תיירים, אבל הלנה בנמל היא מסעדה מצוינת, שהתפאורה שלה היא רק בונוס
בר האוכל הסובייטי החיפאי מציע גישה לא מסורתית למטבח מסורתי מאוד • אל תצפו לאוכל עממי שטובע במיונז - האוכל פה עכשווי וטעים
החזרה של עינב אזגורי לחיק קבוצת אימפריאל הולידה בר שיפודים וקוקטיילים שלא מתאמץ להרשים אבל מצליח בכל מקרה • כיף של מקום
בשיפודי אולגה יודעים היטב את נפשו של חובב הבשר ואת מלאכת התקנתו, ומציעים שיפודים שנשאר רק להתענג עליהם • לקינוח תצטרכו לדאוג בעצמכם
המאפייה הארטיזנלית עברה מדרום תל אביב לכפר דניאל ומציעה על בסיס לחמי המחמצת המופלאים שלה מנות בראנץ' שמתגעגעים אליהן
השף בעל כוכב המישלן בברלין אמנם לא ממציא את הגלגל בפאסטל, אבל מציג פרשנות אישית למנות ביסטרו מקומיות, עונתיות וטובות
השף הצעיר גיל דהאן, שסגר את מסעדת העלית "וייס", ניקה מניירות והתבגר • צ'נה בהובלתו היא ניאו־ביסטרו ישראלי נהדר