למרות טרנד הבריאות, הנתונים מצביעים על גידול בצריכת הבשר והדגים של ישראלים בעשור הקרוב • בשונה משוק המעדניות והאוכל המוכן, היצע החנויות המתמחות בתחום נמצא בירידה - והמיקוד עובר לפעילות בסופרמרקטים ובחנויות הנוחות
המחסור החמור בחיות ים והנזקים העצומים של תעשיית הדיג לסביבה הכניסו לשוק תחליפי המזון שחקן חדש: בשנתיים האחרונות צצות בזו אחר זו חברות שמגדלות בשר דגים במעבדה, וההשקעה העולמית בתחום קפצה ביותר מפי 10 • כעת התנופה נותנת אותותיה גם בישראל
פרופ' אנה זמנסקי חוקרת התנהגות ורגשות של בעלי חיים באמצעות בינה מלאכותית • דווקא הטכנולוגיה, היא אומרת, יכולה לעזור לנו להבין את החיות שסביבנו ולשפר את היחסים איתן
עם הבונוסים של הסתיו נמנים גם המאכלים השווים מן הים • 5 המלצות למסעדות דגים ופירות ים מצטיינות, ועוד 3 למקומות שכיף להצטייד בהם כדי להכין כאלה בבית
תנאים חמים יותר גרמו לחיות וצמחים להתאים לעצמם מנהגים חדשים ולפתח תכונות חדשות: תמנונים מתכווצים, לטאות מפתחות רגליים חזקות יותר, ועצים מהגרים
התעשייה המאיימת ביותר כיום על החיים הימיים היא תעשיית הדייג • סרט חדש של נטפליקס שצולל לזירה הימית הפרוצה, מגלה את האמת שהצרכנים ממש לא ישמחו לשמוע: ממקרי היעלמות ורצח מסתוריים, ועד דולפינים וכרישים המסתבכים ברשתות הדייג ומתים
להסכם לשיתוף פעולה בין סין לאיראן בתחום הנפט והתשתיות יש צד אפל: מכמורות דיג סיניות הדגות מכל הבא ליד בשטח איראן, מגרדות את קרקעית הים ולוכדות גם בעלי חיים גדולים • המערכת האקולוגית נמצאת בסכנה, אך גם פרנסת הדייגים האיראנים
גלובס פנה כבר ביום ראשון למשרדי הבריאות והחקלאות בניסיון לברר האם האסון האקולוגי משליך גם על מאכל דגים והאם ניתנו הוראות מיוחדות לדייגים • כעת נזכרו לעדכן את ההנחיות
אוסמה דלאל, שף מחונן שעבד אצל רפי כהן ויונתן רושפלד, פתח וסגר שתי מסעדות • אחת שהצליחה יותר מדי ואחת שהצליחה פחות מדי • עכשיו הוא פתח בתל אביב חנות דגים ייחודית שתורים משתרכים בפתחה
עונת המרקים נפתחה בקול תרועה, ואל שלל המרקים הביתיים מצטרף גם בויאבז ממיטב המסעדות, שהרי רק מעטים יאתגרו את עצמם בהכנה של מרק הדגים הצרפתי המהולל • אבל השנה יש גם חידוש: ערכת בויאבז להכנה ביתית, כמעט כמו במסעדה
כ-50 אלף שקנאים מגיעים לישראל בכל שנה בחודשי הסתיו, כשהם פצועים, תשושים ובעיקר רעבים • כל אחד מהם מחסל פה לא פחות מקילוגרם דגים בכל יום, "וכשהם מורעבים, שום דבר לא יעצור אותם" • הנזק שהם עושים נאמד ב-6 מיליון שקל בשנה
השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל בוחנת הפיכתם של שני דגי דקר למינים מוגנים, למרות התנגדותם הנחרצת של הדייגים • בשנה שעברה, החליט השר אלקין להוציא דקר הסלעים ממטריית ההגנה בשל הלחצים וכעת ההחלטה נבחנת מחדש • היכחדות הדקר עלולה לסכן את המערכת האקולוגית הימית
נתוני האו"ם מראים שכ-90% מאזורי הדיג בעולם נמצאים במצב קריסה או בדרך אליו • בהיעדר ניהול משאבים נכון, המערכת האקולוגית הימית עלולה להתמוטט ולהוביל למשבר מזון • בישראל, רפורמת הדיג לא מיושמת במלואה • כעת החשש הוא ששר החקלאות אלון שוסטר יסיג לאחור את ההישגים המעטים בתחום
סרדינים ואנשובי לא גדלים בקופסת שימורים. הם משוטטים בהמוניהם בחופי ארצנו, הם טעימים נורא ועכשיו העונה. לדגיגים האלה לא צריך מתכון מסודר, קבלו הנחיות כלליות והמלצות ליין שליד
הטענות הגיעו לאחר שמספר חולים אותרו אחרי שביקרו בדוכן הדגים בשוק שינפאדי בבייג'ינג • מאחר שדגים אינם נושאים את נגיף הקורונה, לא ברורה טענת הרשויות לגבי מקור ההדבקה הנוכחי • ברשתות מזון ברחבי בירת סין וגם במסעדות באזור לא היה ניתן למצוא יותר סלמון למכירה
קציצות בקר או עוף עולות על השולחן כמעט בכל בית, אבל קציצות דגים הן סוג של חור שחור שמעטים מתקרבים אליו במטבחם הביתי, ולא בצדק
בעלי חייםבשרכלכלת אקלים וסביבהחזית המדעחתוליםיבואכלביםמסעדותמתכונים בעלי חיים