גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לעו"ד מעוז יש הצעה יצירתית מאיפה להביא מיליארדים למימון נזקי הקורונה

עו"ד איתן מעוז, המתמחה בעבירות צווארון לבן, קורא להתחשב בכך ששיעור התפיסה הזמנית של רכוש חשודים גדול מהחילוט הסופי, ולהשיב חלק מהכספים ● "בקרן שוכבים מיליארדי שקלים שאינם שותפים במעגל הכלכלי. משבר הקורונה מחייב להעדיף הזרמה שלהם לפעילות הכלכלית"

עו”ד איתן מעוז / צילום: שלומי יוסף, גלובס
עו”ד איתן מעוז / צילום: שלומי יוסף, גלובס

בשנים האחרונות חילטה מדינת ישראל מיליארדי שקלים מחשודים ונאשמים בפלילים הנמצאים בהקפאה עמוקה לצורך מימוש פסקי דין. לפי נתונים שנחשפו ב"גלובס", עד לשנת 2017 בלבד כבר הוחזקו אצל יחידת החילוט נכסים בהיקף של למעלה מ־3.5 מיליארד שקלים, שנתפסו זמנית אצל חשודים בשלבי החקירה הראשוניים מאז 2008. זאת, כאשר רק כ-500 מיליון שקל מתוכם חולטו - כלומר נלקחו לצמיתות בסוף ההליכים מהעבריין המורשע. מדובר ביחס של 7 ל-1 בין היקף התפיסות הזמניות של רכוש בתחילת ההליך הפלילי להיקף החילוטים הסופיים בתום ההליך. מהנתונים עלה גם כי 80% מתוך הסכום של 3.5 מיליארד שקל נתפס אצל חשודים בעבירות כלכליות, עבירות צווארון לבן, ולא אצל משפחות פשע.

על רקע המשבר הכלכלי שאליו נקלעה המדינה בצל הקורונה, לעו"ד איתן מעוז, המתמחה בעבירות צווארון לבן, יש רעיון מקורי: מעוז סבור שהמדינה צריכה לשקול לשחרר חלק מאותם כספים שהיא חילטה מחשודים ונאשמים בפלילים, שחלקם חברות מסחריות, ולהזרים אותם לטובת המשק כדי להמריץ את הפעילות הכלכלית.

לדברי עו"ד מעוז, "בשעה כזו של התגייסות כוללת למען המשק, כאשר צו השעה מוביל לתוכניות חירום לאומיות, ונתוני האבטלה המדווחים מדי יום הולכים ותופחים בקצב מטריד - יש חובה להפנות מבט כלכלי וערכי גם אל מיליארדי השקלים המונחים ביחידת החילוט".

ההצעה שלך בעייתית. עם כל הכבוד לצורך לעודד את הפעילות במשק, תפיסות הרכוש והכספים של חשודים ונאשמים נועדו למטרות מאוד ראויות. הן מסייעות להילחם בפשיעה, והן נועדו למנוע המשך ביצוע עבירות ברכוש שאינו שייך לעבריין, ולהבטיח במקרים מתאימים גם פיצוי לקורבנות העבירה. סמכות התפיסה הזמנית של כספים רכוש בזמן החקירה נועדה להבטיח אפשרות חילוט בסוף ההליך ולמנוע הברחת נכסים. 

עו"ד מעוז: "אין חולק כי בימים כתיקונם יש לאפשר למערכת האכיפה לשמר לעצמה כספים בהיקף סביר למקרה של צורך בחילוט. כך קבעו החוק והפסיקה, והגיונם עמם. אולם השאלה שעל מערכת האכיפה להתמודד עמה היום כלל אינה שאלה של ערך אלא של מידה. האם אכן סדר העדיפות הלאומי החדש מחייב להעדיף דווקא שיקולי חקירה על פני הצורך הדחוף להזרים מיליארדי שקלים לפעילות כלכלית במשק".

פערים בין תפיסה לחילוט

עו"ד מעוז מציין כי לפני שש שנים נוסדה יחידת החילוט באפוטרופוס הכללי, וכי "תפקידה של היחידה לנהל רכוש תפוס של נחקרים, ולשמור אותו למקרה שבו יוגש נגדם כתב אישום, והם יורשעו בעבירות שיוחסו להם וייגזר עליהם גם עונש הכולל סנקציה כלכלית". אולם לטענת עו"ד מעוז, על אף שניתן להסכים רעיונית עם התפיסה המשפטית הגורסת כי סנקציה כלכלית המוטלת על נאשם צריכה להתקיים במלואה, הרי שהפרקטיקה שהתפתחה בשנים האחרונות סביב החילוטים היא, כהגדרתו, "שרירותית מאוד".

מה הכוונה?

"בפועל, התמשכות ההליכים המשפטיים בתחום הפלילי, בפרט במקרים כלכליים סבוכים, גורמת לכך שכספים בהיקפים עצומים מונחים ביחידת החילוט ללא כל פעילות כלכלית, ללא משפט ובטרם הכרעת דין. מנתוני דוח פעילות של האופוטרופוס הכללי לשנת 2018 עולה כי מאז הקמת היחידה נפתחו אלפי תיקים, כאשר רק בשנת 2018 לבדה הובאו לקרן החילוט כספים ורכוש של למעלה מ-1,400 מקרים חדשים. מדובר בפועל באלפי חברות ואנשים פרטיים שרכושם תפוס ומוחזק על-ידי המדינה, לעתים למשך שנים, לעתים בהיקפים כספיים של עשרות מליוני שקלים - וכל זאת בטרם שניתנה לאותו חשוד הזדמנות ראויה לטעון כי אין הצדקה לרדת לרכושו".

עו"ד מעוז מציין כי בדוח פרקליטות המדינה לשנת 2018 עלה כי רק בשנת זו לבדה תפסה המדינה לא פחות מכ־1.5 מיליארד שקלים של חשודים בפלילים: זינוק של מעל לחצי מיליארד ביחס לשנת 2017. לדבריו, "זוהי הקפיצה המשמעותית ביותר שביצעה המדינה בהיקף התפיסה במרוצת השנים, והיא התרחשה ממש במקביל לקריאותיו של בית המשפט, בפסיקות רבות, להידוק שיקול-הדעת והזהירות בהפעלת המנגנון הדורסני הזה נגד חשודים".

נציין בהקשר זה כי בראיון שפורסם בחודש שעבר ב"גלובס", אמר ראש תחום אכיפה כלכלית בפרקליטות המדינה, עו"ד שרון פרידמן, כי בין 70%-80% מהכספים שנתפסים מעבריינים בתחילת ההליכים הפליליים נשללים מהם בסופו. פרידמן הסביר את השוני בנתונים - בין שיעור התפיסה הזמנית בשנה מסוימת לבין החילוט הסופי באותה שנה - בכשל לוגי. לדבריו, "הפרקליטות מפרסמת בסוף כל שנה, כמה תפסנו וכמה חילטנו. אבל הסכום שנשאר לנו אחרי חילוט בשנה מסוימת מתייחס לעבירות שהרכוש בגינן נתפס שנים קודם לכן. לוקח שנה עד שמאשרים לנו חילוט לפני הרשעה, ועוד כמה שנים עד שמגיעים להרשעה, אם וכאשר, ולחילוט סופי".

גם עו"ד יהודה שפר, לשעבר המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית, אמר בראיון ל"גלובס" בדצמבר 2019 כי התמקדות בהשוואה בין שיעור התפיסה הזמנית של רכוש לשיעור החילוט הסופי בלבד היא מטעה. לדבריו, יש לבחון את שיעור התפיסה לשיעור הרכוש שנלקח מהעבריין, במסגרת החלטה שיפוטית גם אם לא במסגרת צו חילוט פורמלי.

ביחס לכך אומר עו"ד מעוז כי "על אף שנתוני החילוט הסופי בפועל מתייחסים לתיקים שהסתיימו ב-2018 (ולא בהכרח לתפיסה הזמנית שהתבצעה באותה השנה), עדיין ברור כי המדינה מחזיקה מיליארדי שקלים של חברות ואזרחים מהשורה למשך שנים רבות - כאשר סיכוי החילוט של אותם כספים בסופו של יום, נמוך משמעותית משווי התפיסה".

חשודים ללא יכולת תזוזה כלכלית

הקפאת רכוש וכספים של חשודים מתבצעת באופן הבא: עם פרוץ חקירה פלילית גלויה (ובדרך-כלל מעט לפני כן), מגישות יחידות החקירה צווים במעמד צד אחד לבתי המשפט שנועדו להקפיא באופן מיידי את כל נכסיהם של הפרט או החברה הנחקרים. הצעד הזה מתבצע ללא הבחנה וללא כל תלות בשווי העבירה הנדונה. הצווים נשלחים לכל המוסדות הפיננסים ולכל הגופים הרלוונטיים המנהלים או מחזיקים ברכושו של הנחקר, וההקפאה מבוצעת מיידית על כל החסכונות, קופות גמל, חשבונות בנק, ניירות ערך, ונכסים פיזיים.

לדברי עו"ד מעוז, "באופן הזה משתקת המדינה לחלוטין את מערכת העצבים הכלכלית של חשוד, ומייצרת לעצמה בשלב זה כר רחב מאוד, שמתוכו היא בוררת בשלבים הבאים ועד להגשת כתב האישום (ככל שמוגש), את אותו רכוש שבסופו של יום היא באמת תבקש להשאיר תפוס לצורכי חילוט עתידי. כך יוצא שנחקרים, אנשים פרטיים וחברות עסקיות, מוצאים עצמם בשלב ראשוני לחלוטין של חקירה מאובנים לחלוטין ללא כל יכולת תזוזה כלכלית. לרוב, בימים שלאחר מכן ותחת לחצי תשלום החובות השוטפים, מתחילה הידברות בהולה בין הסנגורים למדינה, שבמהלכה משחררת האחרונה חלק מאותו רכוש עודף שנתפס ביתר".

לדברי עו"ד מעוז, המציאות החריגה שעליה הוא מדבר מביאה לכך שבקרן החילוט של המדינה שוכבים סכומי עתק שאינם שותפים במעגל הכלכלי במשק - ולעתים בלא שום בדיקה של ממש של טענות המדינה ביחס להיקף העבירה הנחקר. "חברות ועצמאים רבים שרכושם הוקפא עלולים כך להיקלע עם חלוף החודשים, לקשיים תזרימים משמעותיים, ולמצוקה כלכלית בשל חוסר יכולתם להישען על רכושם כדי לתמוך בפעילות כלכלית", הוא אומר.

כדוגמה לכך מציין עו"ד מעוז שבשבוע שעבר פנתה חברת שיכון ובינוי לבית המשפט בבקשה לשחרר את כספיה שנתפסו ביחידת החילוט מאז 2017. "בהודעה שמסרה החברה לבורסה הסבירה החברה כי איתנותה הפיננסית אינה מוטלת בספק, ולכן אין שום צורך בהקפאת כספי מזומן הדרושים לה כעת באופן מיידי לפעילות שוטפת. חברות נוספות פנו אף הן בבקשות דומות. זוהי המציאות המשפטית והכלכלית המורכבת אליה נקלעים בשוטף אלפי אזרחים ותאגידים - כאמור, בלא משפט".

ואתה מציע שאותם כספים ישוחררו בשל המשבר הכלכלי?

"בימים האחרונים היכולת של אותם גופים ואזרחים להכיל את המציאות שהצגתי נפגעה קשות. נגיף הקורונה הכה במשק בעצמה רבה, והוא לא חס על איש. כידוע, מאז החל המשבר, משחרר המשק מאות אלפי עובדים לחופשה או לפיטורים ולעובדים אחרים מבוצעות הפחתות שכר כואבות. העובדה שהמשק כולו עובד במתכונת מצומצמת מאוד וניסיונות של עסקים רבים לדחות הוצאות ולצמצם חשיפה, מביאות לכך שפעילות חברות רבות ועסקים קטנים נכנסת לתזרים שלילי חמור. גם חברות המוגדרות כענף חיוני למשק נקלעות לקשיים בשל הקיטון בתשלומים במשק כולו, לרבות בפרויקטים ממשלתיים וציבוריים".

לדברי עו"ד מעוז, קושי ניכר נעוץ בהתנהלות הבנקים וגופים מממנים אחרים, שמהדקים פעילות ומקטינים מסגרות אשראי, ו/או מכבידים על ניצול מסגרות קיימות. "לדעתי, בשעה כזו של התגייסות כוללת למשק, כאשר צו השעה מוביל לתוכניות חירום לאומיות, ונתוני האבטלה המדווחים מדי יום הולכים ותופחים בקצב מטריד - יש חובה להפנות מבט כלכלי וערכי גם אל מיליארדי השקלים המונחים ביחידת החילוט", הוא אומר.

עו"ד מעוז חושף כי בימים האחרונים נעשו לפרקליטות פניות רבות לשחרור כספים. זאת, על-ידי סנגורים שמייצגים אנשי עסקים וחברות מסחריות שכספיהם נתפסו בתחילת הליך פלילי נגדם. לדבריו, "מסתבר כי משרד המשפטים אינו ממהר להיפרד מ’נכסיו’ ומעדיף להחזיק קרוב לעצמו את כספי התאגידים והפרטיים - גם כאשר מובאות בפניו ראיות מטרידות לכך שאותם חשודים עלולים למצוא את עצמם בקריסה כלכלית קרובה. בהינתן הימשכות ההליכים ובהתחשב בכך שמדובר בכספים חיוניים שנתפסו ללא משפט, זוהי מציאות עגומה - שראוי שמקבלי ההחלטות יתנו עליה את דעתם בהקדם".

עו"ד איתן מעוז

בעל משרד עורכי דין בתחום עבירות צווארון לבן עם אוריינטציה כלכלית, דיני הסגרה, עבירות בדיני ניירות ערך, עבירות בינלאומיות, הלבנת הון ועוד ● בעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל-אביב ותואר ראשון בכלכלה ומדעי המדינה מאוניברסיטת בר-אילן ● את התמחותו במשפטים ביצע עו"ד מעוז אצל נשיא בית המשפט העליון, השופט מאיר שמגר ז"ל, והיה המתמחה האחרון עד לפרישתו. עבד במשרדו של שר המשפטים לשעבר, דוד ליבאי וכיועץ במשרד מ. זליגמן ● בין לקוחותיו בבולטים: ייצג את השופט לשעבר, דן כהן, שהורשע בקבלת שוחד בפרשת חברת החשמל-סימנס; מייצג את איש העסקים, לב לבייב; את מנכ"ל דניה סיבוס, רונן גינצבורג; ואת דוד שרן, מנהל לשכת ראש הממשלה לשעבר, החשוד בשוחד בפרשת הצוללות ● הוזכר לאחרונה כמועמד לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה. 

עוד כתבות

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס מייקרת את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף בב-19 במאי

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר